Кулинарна рецепта за жабешки бутчета /A la Hombre/

Веригите от хипер и супермаркети у нас за хранителни продукти като „Метро”, „Лидл”, „Карфур”, „Фантастико” и други предлагат вече и на нашия пазар всевъзможни продукти от цял свят. За съжаление, ценният хранителен артикул, наречен жабешки бутчета се предлага единствено в замразен вид, което до голяма степен влошава качествата им. За тези от вас, които са любители на природата и предпочитат затворения цикъл на кухненското производство, предлагаме да посетят язовир „Суходол”, Перловската река или друг водоем, с цел да си набавят сами така желания продукт. Необходимо ви е единствено капан за мишки и естествена или изкуствена стръв от мухи, предлагана във всеки рибарски магазин.

Връзвате внимателно с тънък копринен конец за лявото краче мухата и зареждате капана. Озвучавате язовира с портативно DVD с натурални звуци от жабешки хор. Посещавате близкото заведение и си поръчвате бира от богатия асортимент. През 5 минути проверявате съдържанието на капана и така след около 60-120 минути сте  напълно готов. Ако сте хванали по-голямо количество, не забравяйте, че имате и комшии. Мислете и за препоръките, които ви дадох как  да пестим!

Закачате улова на отделни кукички в кухнята, след като предварително сте надули със сламка през задното отверстие всяка една от тях. Това ще ви помогне по-леко да ги одерете, като започнете от главата към крайниците. Изхвърляте ненужната карантия и оставяте само бутчетата. Измивате ги и след това ги подсушавате.

Като известен майстор-кулинар от Япония до Патагония, аз Chef Hombre, предлагам на вниманието на гурманите с дебели портфейли* следната рецепта:

Необходими продукти за 4 порции:

500 г жабешки бутчета
2 с.л. (20 г.) брашно
100 г. кисело мляко
9-10 зърна черен пипер
5 скилидки чесън
1 връзка копър
1 ч.ч. (200 мл.) бяло вино
20 г. масло
Сол на вкус
мазнина за пържене

Начин на приготовление

Разбърква се добре брашното и киселото мляко. В тази смес се овалват бутчетата, предварително посолени и поръсени с черен пипер, след което се пържат в сгорещената мазнина. След като се извадят бутчетата, в мазнината се пускат счукания чесън и ситно нарязания копър. Налива се виното и след като поизври сосът, се прибавя маслото. С този сос се заливат бутчетата. Като гарнитура може да прибавите „frutti di mare” и доматчета „чери”.

Консумират се както топли, така и охладени. Предпочитан деликатес в страните от Средиземноморския басейн…

BON APETIT!

* цената само на една порция в антуража на две компаньонки в „Burj Al Arab”, Дубай – $50 000. Обслужването е безплатно.

За канибалите има сепарета, където опитни масажистки от Нова Гвинея, ще се погрижат за вашата релаксация. След приключване на процедурите може да ги изконсумирате както в суров, така и в кулинарно обработен вид.

П.П. На тия от вас, на които не им харесва моята рецепта, не е нужно да ми свалят рейтинга. Не ги карам насила да ми ядат кулинарния шедьовър.

Те ви и една песен за рибата (пушена) от една известна африканска група:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Манджи. Bookmark the permalink.

One Response to Кулинарна рецепта за жабешки бутчета /A la Hombre/

  1. Pingback: Кольовден | Tepavica online

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s