Вилна зона


Нали не ви е подвело 
заглавието и  не очаквате от мен подобно нещо – да ви преразказвам 
нашумялия български филм, появил се на екран през недалечната 1975 г.? Ако си спомняте, бях ви обещал едни кадри от тукашната архитектура и чак сега дойде това време, да реализирам обещанието си. Да видите, че съм iron man  и държа на думата си. Дори да съм я дал и на циганин, пак ще я изпълня! Така се гради взаимното доверие. А не като днешните ни политици, които говорят само в бъдеще време.

Кадрите, които ще видите по-надолу съм заснел в един периферен атински квартал, населен предимно от представители на средната класа (държавни чиновници, банкови служители, търговци и бизнесмени). Ако не знаете къде сте попаднали, спокойно може да си помислите, че този район е вилна зона.

Настанете се удобно в креслата и се любувайте на къщички. Който желае, може да разгледа по-подробно всяка една снимка, като кликне с мишката върху нея.

Като казах циганин, та се сетих, че не само в този квартал, а почти в цяла Атина чугунените решетки на уличната канализация си стоят по местата и никой не се сеща да ги предаде на „Вторични суровини”. Има също така много цитрусови дръвчета, портокали и лимони, вързали миналата година и никой не ги бере. Е, вярно – понеже са диворастящи, не стават за ядене, но пък за по-гладните стават. Става и чудесно джибри от тях. Може да си направите зимнина и от маслини, които почти навсякъде ги има в изобилие – от млади фиданки до вековни коруби. Наоколо има  доста градинки, въздухът е напоен с нежен аромат на жасмин, птички чуруликат по клоните на дърветата и тук-там ще видите  някоя движеща се кола. Всичко това няма нищо общо с центъра на Атина.

За да няма недоволни от днешната фотоизложба, предоставям ви възможността да изгледате споменатия в началото филм. Приятно гледане!

Днес е празник скъп и мил – на пенсионера празник! Нали си спомняте, че на всяко   седмо число от месеца ни раздават социалните помощи? Всички бегом към сладкарницата за да купите захарно петле за внучето! Аз вече го направих.

Следва един музикален поздрав за всички ощастливени:

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света and tagged . Bookmark the permalink.

41 Responses to Вилна зона

 1. Homo faber says:

  Да ти е честит светлия празник “Св. Паралей Болгарский”, г-н Тепавичаров!!!!
  За много години да го честваш…………… :)!!!!!!
  Ама ние се досещаме, че по почиташ другия ти празник “Св. Евро Цюрихски”, той май ти е по-мил…………. ;)!!!!!!

 2. Homo faber says:

  П.П..от вчера……….gif май трябва да го допиша нещо не се появява, я кажи стъпка по стъпка.

  • Homoerect says:

   Тарифата за частни уроци вече скочи многооо…….
   Как ще се появи *.*gif, като не си копирал адреса на избрания от теб емотикон???

 3. Братко, не въвеждай (по)читателите си в заблуждение относно джибрите. От тези лимони и портокали по улиците стават джибри само за лимонтузу. Гарантирано не от ГЕРБ, т.е. наистина е така.
  А относно къщурките – да им имаме средната класа на гърчетата. Ако наистина са на средната класа. Та гледайки ги (къщурките) се сетих за един стар виц от времето на конкурса “Златната решетка” – Айшето питала Хасан кога ще е построен комунизма. Хасан не могъл да й отговори и отишъл да пита Тодор Живков. Как да е, пуснали го при Първия и Хасан си задал въпроса. Тодор Живков го повикал до прозореца и му казал: “Виждаш ли оня Мерцедес долу на паркинга? Това е моят Мерцедес. Когато и твоят Мерцедес застане до моя, тогава ще сме в комунизма. Разбра ли?” Кимнал Хасан и излязъл.
  Прибрал се при Айшето и й казал “Айше, виждаш ли това ваксаджийско сандъче? Това е моето сандъче. Когато сандъчето на Тодор Живков застане до моето, тогава ще сме построили комунизма.”
  Та и за къщите. Когато нашата средна класа има такива къщи, тогава можем да говорим за нЕкои работи. 🙂

 4. Homo faber says:

  М, да …ми и туканка, (по)читатели на тепавичаря има VIP чиновници собственици на такива къщи прогимназии и прочие, само че до тях са стигнали европейските средства, а до държавния чиновник на по-ниско не са достигнали. Той само е дигал телефоните и за това си е получавал смешната заплата! Сигурно сте чували за разораните баири и за направените снимки от горе от братята европейци, констатирали усвояване на средствата, а също и за картонените овце сред стадата, също фотографирани за усвояване на отпуснатите средствата. Та дребосъците в тоз квартал май са намазали, заради чудесната си работа в ползу… джобу… ;)!!!!!!

  • Homoerect says:

   Фабер, не може да ти се отрече, че и ти много си чел! Остава само да научиш как се изпращат емотикони. Обяснявам за последен път: посочваш с мишока желаната от теб картинка, след което с десния бутон избираш опцията „Копиране на URL адреса на изображението”. Добавяш линка към твоя коментар и аз го дооформям.

  • И за картонените маслинови горички сме чувАли, друже Фабер ….. 🙂
   Има още мноооого да ги гоним по целево усвояване на чужди средства гърчолята.

   • Homo faber says:

    По-трудно ще стане, друже аман бе… На ул. “Раковски” в гр. София се извисява новият билдинг с много дузини чиновници……….:) на ЕК , с наблюдателница висока, а и вече други са времената, но където е текло пак ще тече……..:)!!!!!!

 5. Homo faber says:

  Да, де беше, друже Еректусе…………:)!!!!!!
  Друго е по-важно от оракулските ти способности………….”не може да ти се отрече, че и ти много си чел”……………..;)!!!!!!

 6. Homo faber says:

  Бе че знаеш, знаеш…..ама на обед рициновото с 2 чаши е било в повечеq май………… ;)!!!!!!

 7. Тракиец says:

  Мисля, че и ние не отстъпваме по къщи и вили. Знам една много хубава в едно близко до Елин Пелин село.

  • Homoerect says:

   Истина е това, което казваш. Нашите вилички са по-модерни и по-скъпи, но не толкова на брой, колкото в Гърция.
   И аз я знам тази къщичка. Знам една още по-хубава в село Чипровци! 🙂

  • Айдеееее, умре циганката! 🙂

 8. Homo faber says:

  И добичето дето дава млекце на чорбаджията в къщата селска, в селото близко до град Елин Пелин

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s