Размисли за щяло и нещяло

Първата добра вест, която научих вчера е, че здравето на о.з. министър-председател Бойко Борисов се е възстановило напълно, за ужас на враговете Му! За всеки случай, реших и аз да премеря моето кръвно налягане… Изненада!!! Систолично 120, диастолично 80, пулс 75, показатели като на космонавт! Ето къде била причината за сърдечно-съдовите ми проблеми. Ще се моля непрекъснато за Неговото здраве!

На второ място, днес е Международният ден на жената. Едни го признават, други не. Няма да споря нито с едните, нито с другите. Важното е да има повод да кажем “Наздраве”, вместо да изпадаме в битов алкохолизъм.

Честито на всички българи и техните най-свидни другарки в живота. Баща ми така наричаше майка ми, лека й пръст, както и на него! Навремето, разводите бяха голяма рядкост и се водеше задружен семеен живот.

Днес, при тая еманципация и свободолюбие, нещата коренно се промениха. Захвърлят децата на бабите и дядовците и пей сърце… Ако на това му се вика “демокрация”, по-добре никога да не беше идвала, а да си караме “по селски”. Но точно на днешния женски празник, обещавам да бъда добър и послушен. Догодина, живот и здраве, пак ще се опитам …

Преди да завърша моите размишления, бих искал да ви разкажа един истински случай. По време на войнишката ми служба, хванах в крачка ротния командир, който лееше любовни трели по телефона. Дочух следното: “Скъпа, след жабешките бутчета, тебе най-много обичам!” От тогава му излезе прякорът капитан Жабарев.

При две хубави новини накуп, какво друго ми остава, освен да поздравя всички жени по земното кълбо и всички пенсионери, дали своя принос да ги има, с една неостаряваща песен:

P.S. Скъпа, любима моя другарке, вярна спътнице в живота, този музикален поздрав се отнася и за теб! Когато се завърна от гурбет, ще излея всичките си чувства, обич моя…  Знаеш, че ти си на първо място – дори и преди шкембе-чорбата!:) Надявам се, че редовно четеш литературните ми съчинения.

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Анекдоти и вицове, Музика, Празници and tagged . Bookmark the permalink.

16 Responses to Размисли за щяло и нещяло

 1. Тракиец says:

  Ейййййй! Голям си слагач! Добре че буля Хомовица не ти се вързва много. Да е жива и здрава, весела и щастлива и тя и домочадието и от женски род!
  Абе защо не празнуваме и “Денят на бащата”????

  • Homoerect says:

   Ами ти, бе! Кой знае как си се отличил пред твоето златно тракийско съкровище, дето делите едно легло…

   • Homo faber says:

    Не беше ли украинско?
    Отговор: може и да е украинка, но с тракийски корени!

 2. Homo faber says:

  Честит празник………как се казваше на по-добрата половина от човечеството……;)!!!!!!
  Ми, Тракчо нали знаеш, че любовта на мъжа къде минава………..така че Кака Хомовица да стяга тавите, тенджерите……….и да слага “Арманяка” в бунара на малката спретната къщурка!!!!!

  П.П. има ден на бащата, оставяме ти да го организираш, като народен трибун да поемеш…………. не ние ще ги поемеме вината ;), в маленкий городок Чипровци в другата малка спретната къщурка!!!!!!

  • Homoerect says:

   Фабер, за пръв път чувам „Арманяк” да се охлажда в бунар! Налива се в чаши с широк отвор и се държат между дланите, за да се затопли и изпусне аромата.
   П.П. Тракиецът ми е оставил резервен ключ от неговата спретната къщичка в село Кипровци, така че винаги може да организирам един Ден на бащата. Колко му е?!

   • Homo faber says:

    Бе, ти много, много не си по организацията Еректус, а по добре дай на Тракиеца инициативата……………….па каквото стане!!!!!!

    Отговор: И кога успя да си съставиш такова лошо мнение за мен?!

 3. Честит празник на всички дами в тепавицата!

  • Homoerect says:

   Аман, празникът е колективен! Кажи едно “наздраве” и за нас – истинските мъже!

   • Наздраве на всички мъже, които отдават дължимото уважение на празника на жените си!

 4. Homo faber says:

  Става и в бунара, че много ще загреш иначе…………….;)!!!!!!

 5. Homo faber says:

  Нямаме лошо мнение Еректус за тебе, просто Тракиеца ще отпочне, после ти ще си тамадата………..:)!!!!!!
  П.П………….не ме вкарвай в грехове, които не съм извършил…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s