До къде води злобата и омразата

Вчера, на връх нашия скромен празник, в отговор на моята статия „Неочаквана среща”, един неизвестен мой фен или стар познайник с нов IP адрес и нов псевдоним направи следния коментар:

Derber: Драги, не си искрен. Не си откровен.
Шикалкавиш. Диагноза: комуняга!

Аз: Мили Derber,
Ако моята диагноза е „комуняга”, защото не скачам, следователно съм червен, твоята без всякакво съмнение е Derber tumor (виж в медицинския речник) с метастази не само по долните крайници, а и в централния мозък.
И защо трябва такива като теб да вярват в моята искреност? (за всеки случай си добавил и синоним „откровен”, за да не би случайно да не те разбера). Ако знаех, че съм изправен на съд пред Светата инквизиция, всичко щях да си кажа…
Дербер, комплексарче малко, псевдонимът Цербер също ще ти приляга! Ако първоначалната ти диагноза, която сам си поставяш не се потвърди, тичай към IV-ти километър да те прегледат, преди да е станало твърде късно!

Derber: Не се изненадвам от мнението на хора, които са се пръкнали в края на миналия и началото на този век, да смятат, че всичко преди е било ад…

Трябваше да биеш камъни, комуняго, в Ловеч, че да те питам имало ли е някакво приличие, когато беше на власт… Много те е заболяло, което показва, че си и прост като гьон. Кажи – да комуняга съм и добре си поживях на ваш гръб – дума нямаше да ти кажа повече. А сега излиза, че те е срам от това, което си…

Аз: Естествено, не му отговорих и го пратих в кошчето за боклук. Това е първият случай, надявам се да бъде и последен. То, ако на такива нещастници и плиткоумни създания, грешка на природата, човек реши да отговаря, само ще си загуби времето, вместо да свърши някоя полезна работа. Интелектуалното ниво на подобни типове, не блести особено, но за сметка на това имат много цветист език. Обхваща ги едно неописуемо блаженство и радост неземна. Само пяна от устата им дето не излиза.

Сега чак започвам да разбирам от къде набират доброволци-провокатори за гражданските протести в цялата страна. Злоба с нищо не предизвикана – само на база на ЕГН-то. Горкичкият, той дори не знае, че за начало на този век се счита 1 януари 2001 г. и край 31 декември 2100 г… Тоест, той слага в графата на „лошите” не само себе си, а още и неродените деца.

До тук води насъскването на младите хора срещу всичко и  всички. Не съм много убеден дали този мизантроп не е прекарал младостта си зад решетките като криминален престъпник. Такива просто много обичат да мразят!!! Така са им промити мозъчетата, щом цели 23 години не са помръднали дори и на йота, продължавайки да са в плен на пещерния антикомунизъм.

Но нека не забравяме, че който сее ветрове, после жъне бури!

Сладурчета като този вече са безвъзвратно загубени за обществото и не подлежат на превъзпитание. Който не ми вярва, нека опита.

РАЗБОР НА ДЕРБЕРСКИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ:

„….хора, които са се пръкнали в края на миналия и началото на този век” Вече писах, че е сбъркал летоброенето.

„Трябваше да биеш камъни” Камъните не се бият, а се трошат, ломят, чукат, шлифоват…

„Много те е заболяло, което показва, че си и прост…” Извод: които не ги боли са умни!

„…поживях на ваш гръб” Не ми стана ясно на чий гръб съм поживял… и неговият гръб ли влиза в това число? На власт никога не съм бил, ама нейсе…

„А сега излиза, че те е срам от това, което си…” От къде произлиза това умозаключение? Кога и къде съм го твърдял?

От доста време говоря и пиша, че е крайно време нашият народ да постигне национално помирение и да престанем като бесни кучета един-друг да се нападаме. От това бихме спечелили всички, ако имаме малко повече акъл в главите си.

Следващата песен я посвещавам само на нормалните хора. На хейтърите не им е мястото тука! Текстът в песента е много силен, но нямам време да го превеждам. Отведи ме… не съм избрала да живея тук! Дами и господа, представям ви Тал&МПокора:

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

24 Responses to До къде води злобата и омразата

 1. Тракиец says:

  Омбре, оти се гнявиш на човекот. Он тога си мое, тога си прича.
  По принцип си прав. Заради такива гномчета, честните и патриотични българи, независимо от какви структури, бяха оплюти и продължават да оплюват в медиите. Оказа се, че рискувайки живота, здравето и благополучието на семействата си, сме им пазили г…..те, докато ручат на наш и нашите близки гръб. Много искам едно такова червейче да го пипна за грацмуля и да го изстискам през задния изход от всичко онова което е хапнал през това време.
  Нещастнициииии, притеснени сте, че вашето време мина и народът прогледна. Спрете докато не е късно,защото иде “Народен съд”!!!!

  • Homoerect says:

   Тракиец, вярвам, че ще дойде ден, в който всички българи, служили честно на Родината ще бъдат реабилитирани!

 2. Омбре, струва ми се, че си отделил прекалено много място и голямо внимание на въпросния индивид. Мисля, че полека лека народът в огромното си болшинство е постигнал това помирение. Не че и преди е имало някакво особено остро противопоставяне…. Някои решиха/беше им внушено, че е лесно и ефективно да се гради политика на тази основа – направиха го, за момента спечелиха “място под слънцето”, сега ги виждаме къде са.
  За мен това е или някой, който има да ти връща за нещо и не знае точно как да го направи, или, което е по-вероятното, някой, който си избива комплексите пишейки по блогове и дразнейки блогърите.

  • Homoerect says:

   Аман, нали всички искахме демокрация? Не може само мед да кусаме… трябва и жилото на пчеличките да опитаме. 🙂

   • Омбре, пчеличките са добри и трудолюбиви животинки…. Търтеите, стършелите и осите са нещо друго. За конските мухи да не говорим.

 3. Homo faber says:

  Еректусу, Омбре……………душа камбана, правилно ти кажува Тракиеца, оти се косиш?!
  Просто нищо не требе да те учудва, както бех ти казал – времето все още е вълчо и така май ще си продължаваме, щото то ни е закодирано!!!!!!
  Жалко, че се праиме на европейчета, барабар с Бат Европейко дето си оди веке……….:), на много ора не са им уврели кратуните и живеят като се прехранват със злоба и жлъч. Ама нали знаеш иде пролетно пък и други прочиствания, и такива гнойни образувания ще бъдат изхвърлени на бунището!!!!!!
  В тон с времето………..

 4. Монте Кристо says:

  Уважаеми Еректусе, тъй като вече съм писал за закона за привличането, на твое място бих благодарил, а след това съжалил г-н Derber. Не се учудвай на това мое мнение. В случая е в сила закона за контраста т.е. за да разбереш, че има бяло задължително е наличието на черно иначе как ще разбереш какво е бялото.Накратко казано злобата, завистта и омразата са задължителни условия в материалния свят, чрез които хората имат уникалната възможност да разберат какво е любов, красота, щастие, хармония, радост и т.н. На носителите на злобата и омразата трябва да сме безкрайно Благодарни, тъй като само чрез тях имаме шанса да станем духовни същества. Носителите на негативното заслужават само Съжаление. Тяхната карма е ужасяваща в материалния свят, но това е техния избор.

  • Homoerect says:

   Граф Кристо, личи си твоят благороднически произход! Все едно Исус Христос е произнесъл тези думи! 🙂

   • Монте Кристо says:

    Съгласен съм и с благородството на Тракиеца относно грацмуля…..То крие в себе си дълбок символизъм.

    • Homoerect says:

     Тракиеца съм го предложил за почетен гражданин у наше село. 🙂
     Очаквам да ми върне жеста с номинирането ми за почетен кипровски гражданин…

 5. Homo faber says:

  То го е замислил Тракиеца, ама гьобрето не става за домата……. !!! 🙂

 6. генек says:

  Що се ядосваш с подобни членестоноги? Режеш и забравяш!

 7. Juliapulia says:

  Признавам си, не го дочетох. Защо си разваляш хубавия блог с такива неща – с омраза, със злоба, с дребнотемия – ми не му отива … на блога де и на теб като автор? Сам го казваш – изхабил си толкова енергия, за да правиш разбор на нещо, което дори не си струва да запомняш, вместо например да разкажеш къде се находяваш и поради що ти се радва в този ден душата.

  • Homoerect says:

   Юлке, никога не си оставям магарето в калта! Такива хора, всъщност те не са хора, трябва да бъдат поставяни на мястото им, иначе се размножават като хлебарките…
   П.П.Утре ще прочетеш от какво ми се радва душата…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s