Маями, моя любов

Така пожела моята приятелка, г-жа Светла Павлова да озаглави своя пътепис, който с нетърпение очаквах всеки ден да се появи в тепавицата. Дадох й достатъчно време за размисъл и ако още не е готова с разказа си, сърдете се на нея! От предварителния разговор, който води с мен, останах с впечатлението, че се е вдъхновила от един френски филм с подобно заглавие, отнасящ се за един град в Япония, излъчван у нас в началото на 60-те години. Не мога нищо да ви обещая, но все пак се надявам днешната страница да не остане само един празен бял лист. Нека всички заедно да й се помолим… Само да напомня – началото на този жанр постави Аман, след него, Юлия и накрая (за сега) Фабер. Съвсем закономерно, дойде ред и на Светлето… Представям ви част от богатата колекция снимки на Светлето при едно от последните й туристически турнета:

Светла разговаря с домашния си любимец

На другите снимки ще видите Светла как тренира воден спорт на мини сал, фермата на Светла за морски кравички, частната й яхтичка и един от трите наскоро придобити от нея небостъргачи:

Който иска да се запознае по-отблизо с града, запленил душата и сърцето на Светлето, препоръчвам му да посети сайта Маями в снимки. За да не бъда упрекнат в мошеничество, сиреч да ми кажете, че съм ви пратил за зелен хайвер в тепавицата, ще се опитам като Пилат Понтийски да си измия ръцете със следващата песен, която е моят поздрав към всички вас:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, Светлото бъдеще and tagged . Bookmark the permalink.

37 Responses to Маями, моя любов

 1. Светла Павлова says:

  Доброютро, мой скъпи зевзеко!
  Днес даже Павлов обърна внимание на писъмцето ти и остана доволен. Ако си имал някакви притеснения досега, да знаеш, че са били напразни – той одобрява изцяло нашето общуване / нека Фабер да завижда 😉 /.
  Сега за Маями. Градът наистина е красив. Снимките, които ти пратих, показват една съвсем малка част от прелестите не само на Маями, а и на южна Флорида. Пък и на целия щат. Не мога да скрия, че тук много ми харесва – хората са внимателни, спокойни, добронамерени, усмихнати и винаги с готовност да помогнат. Тук не изпитвам страхове, притеснения, не ми се налага да чакам по опашки, а даже и да чакам /обикновено само като подновяваме шофьорските си книжки/, в залите има столове, климатиците работят и поради това няма нервничещи хора. Навсякъде има паркинги и не се страхувам, че ще бъда принудена да паркирам колата си в нарушение. Малко по-трудно е придвижването и паркирането в централната част на града.
  Нещо, което безапелационно харесвам е, че правилата – писани и неписани – се спазват. По един от местните тв канали в реално време вървят заседанията на общинските власти. Който проявява интерес може да гледа в директно предаване какви ги вършат народните представители тук. Единственото, което ме тормози засега, са температурите – много е топло и влажно.
  Толкова засега.
  Изпращам ти и малко снимки на имейла.

 2. Homoerect says:

  Скъпа Свете,
  Прочетох с огромен интерес твоето писмо до мен и всички читатели на тепавицата. Надявам се, че това което си написала е само пролог към един бъдещ бестселър, който ще се появи и на книжния пазар у нас. Пожелавам ти творческо вдъхновение и успех!
  Особено съм щастлив от факта, че другарят (натъртвам на тази дума) Павлов няма нищо против моята особа и тайно се надявам, че ще бъда приет като още един член на вашето семейство. Още утре ще направя необходимите постъпки за сдобиване с така желаната от мен виза от посолството на САЩ в София. Стискай палци интервюто ми с консула да мине гладко!
  Благодаря за новите снимки, които възнамерявам да ги включа в туристически алманах на най-прекрасните кътчета на Земята! Колебая се дали да включа и тази с крокодила, за да не се уплашат някои хора с по-слаби нерви…
  Прегръщам те и те целувам по двете бузки!

 3. Homo faber says:

  Бре Светле скъпа, Фабер не завижда, ама кака Хомовица вижда през нейното вълшебно прозорче….:)! Да знаеш и тя има вече такова и е приготвила за закуската, голямата чепата дреновица и мотика № 66….. ;)!
  П.П…..а г-н Павлов, сигурно си е взел шапката и е запрашил към Акапулко …:)

  • Homoerect says:

   Драги Фабер, преди малко се прибрах от Ливадето (така се нарича тук една местност) и ти накосих пресно сенце. Да не се притесняваш като ми дойдеш на гости. Ей… нема да мирясаш! Казах ти да не закачаш буля Хомовица, да не хване тя сопата. Всичко, което върша е по нейна инициатива и с нейно съгласие. А щом другарят Павлов благоволи да одобри флирта с неговата половинка, значи нема нищо против да стане и негова третинка. Ще се грижим двама мъже и половина за нея (визирам и техния син). Какво по-хубаво от това? 🙂

   • Homo faber says:

    Драги ми Еректусе, преди малко влезнах и установявам, че като вражеска радиостанция се намесваш в моя отговор до драгата Светла …..:)!
    За това, как ще хване сопата Кака Хомовица, тя си решава… нали знаеш жените са на настроение … ;)! Едно мисли, после хоп ….и обратно почва да маа…:)!
    Е бре, вие во Маямито ще станете първопроходците и ще ги задминете шведите и хамериканците на нов вид Ихтиманско-люлинска агентска третинка …..:)!
    А, това за косенето ги разправяй на старата шапка на другаря Павлов….:), ентелектуалец и съзерцател, като тебе звездите да му нашепват да коси …;)?
    Благодаря, че се грижиш за мене, ама неделята си донесох пресна рибка от остров Тасос, на Белото море и на тебе ще донеса, щото барата ви е пресъхнала…:)!

    • Homoerect says:

     Фабер, Фабер… ако има тук вражеска радиостанция, не аз, а ти си източник на нейния сигнал! Пак требе да ти напомня, че гостениът руча това което му сервира домакина. Ако толкова много искаш да се облажиш, донеси 5-6 кила пастърма. Нема да я хвърляме на котките!
     И понеже за сетен път констатирам, че си дезинформиран, показвам ти изглед от река Лесновска, която заснех заради теб, знаейки предварително, че пак ще се опиташ да лъжесвидетелсташ.

 4. Homo faber says:

  Еректусе, Еректусе …… то Интернета е големо нещо, па това е 2 ръкав на Дунава.
  А веке сме европейчета и какво носи госта, това и домакина руча…:)!
  Така, че и от моята трева екологично чиста ще ти донеса да си апнеш …:)!

  • Homoerect says:

   Мерси, аз съм месояден. Донеси некоя вълча салата!
   П.П. Нали си спомняш планината в новогодишното послание на Плевнелиев? Същата грешка е допусната и със снимката, дето си мислиш, че е ръкав на Дунава… 🙂

   • Homo faber says:

    Ми, правите и ти и Плевнелиев…па и аз, и всички хора правят грешки….:)!
    Човешко е!

    • Homoerect says:

     Извини ми се тогава! И освен това, ако си мислиш, че си чак толкова конспиративен, по-добре си смени професията. Днес внучката ме попита какъв съм искал да стана, когато порасна. Отговорих й – чистач, като в ония гангстерските филми…

 5. Светла Павлова says:

  Фабер, ти защо така само сеир гледаш 🙂 ? В тепавицата всички малко или много сме си описали биографиите, само ти таиш личния си живот 😉 . Време е да се изповядаш.
  А г-н Павлов без мене на Акапулко няма да отиде 😀 .

  • Homoerect says:

   Фабер, моята скъпа приятелка СВетла също ти записа една голяма черна точка! Докога ще се правиш на анонимен? И ти като Бате Бойко си голем “смелчага”!

   • Homo faber says:

    Ха ха ха аааааааа, Еректусе намерил си с кого да ме сравняваш! Просто е неуместно и няма резон….ха ха ха ааааааа!
    Ха като си смелчага, развей знамето и Венсеремос….ама всички сме така тука….;) …

    • Homoerect says:

     А с кого да те сравнявам, Фабер? Като си толкова ербап, кажи ни кой си! Ти си единственият в този блог, който се опитва анонимно да раздава акъл! Това не е достойна мъжка постъпка!!!

  • Homo faber says:

   Драга Светла, нещо си в грешка, какъв сеир, какви 5 лв., пардон 5 долара….:), уж си тамока при широко скроените хора, а от майjапи не разбираш, отпусни се…:).
   А за изповядването, пред Господа, /ако го има/ човек се изповяда като му дойде времето, а вие там зад голямата вода се изповядвате на ЦРУ-то и другите му производни!
   Там те са Господ….;)!

   • Homoerect says:

    Светле, сдъвчи го! 🙂

    • Homo faber says:

     Еректусе, най малкото друже раздавам акъл, а и не искам, както и да развивам умозаключения, да се правя на публицист, цялото ни битие и житие е полкова прозрачно…., не искам да откривам топлата вода….и глава само да ме боли…:)!
     Прости си пия бозата и ручам от тюрлю гювеча…, ама днес нети е от радомирската, нещо други са съставките ….;)!!!!!!
     Не е само да е човек да е политкоректен Еректусе, трябва и да човекокоректен !
     По предпочитам, с другаря Павлов в Акапулко да дъвчем царечични питки и акулско и да надигаме бокалите с текила…..и огнено танцуващи, леко църни ангелки да танцуват фламенко пред нас….:)!
     Забравих да ти кажа, понеже ме питаш кой съм. Здраво стъпил на тази земя човек и човек с вяра!!!!!!

 6. Homo faber says:

  Еректусе, интернета си е интернет, не е като в къщи….а това за чистач в ганстерските филми, просто е проява твоя ……, като едно време правеха подрастоците пред мацките…
  Отвякъде, като те гледа човек и на мравката път правиш…..:)

  • Homoerect says:

   Ще пропусна отговора на първите твои 3 реда… Продължавай да си мислиш, че и на мравката път сторвам. Само се опитай да ме настъпиш и тогава глей кво става… Но за едно си прав – опитвам се спрямо всички да бъда политкоректен! Въпрос на възпитание, а не на мекушавост!

   • Homo faber says:

    Още е рано да пиша събрани съчинения, драги ми друже Еректусе! Като му дойде времето ще те наема за редактор, коректор и издател… та за сега не прави корекции!!!!!
    Като му дойде времето … :)!!!!!!

    • Homoerect says:

     Само ти събрах четирите коментара в един! Хич не жалиш хартията! Да не стане така – когато се научиш по-сбито да се изразяваш, уважавайки правописа и граматиката в българския език, тогава ще му дойде времето да пускаш реплики в тепавицата… 🙂 Едва ли ще се навия да ти бъда редактор някога!

 7. Светла Павлова says:

  Еееее, Фабер, кажи как да не си помисля, че се спотайваш някъде из Хамериката 😉 ! Не знам половинката на Омбрето дали има тайни прозорчета, обаче ти май имаш няколко 🙂 . Че и за ЦРУ-то си доволно информиран…
  Добре дошъл си да хапнеш царевични питки първо в Маями, пък ако с Павлов сте послушни, може да ви пусна сами на Акапулко – да оплакнете очите 😛 . За друго ще трябва да са ви много дебели портфейлите 😀 .

  • Homoerect says:

   Фабер ще го пратим на едно друго място…

  • Homo faber says:

   Драга Светле, благодаря за поканата… 🙂 На този свят всичко е възможно!
   С г-н Павлов /ама защо все официално го наричаш…?)/ Що па да не отидем и в Акапулко и къде ли не… :)?

 8. Homo faber says:

  Уж си в крак с новото, а ми говориш за хартия…. :)!!!!!!
  ДА, АМА ТРЕБЕ ДА УВАЖАВАШ ДРУГИТЕ ЧИТАТЕЛИ В ТЕПАВИЦАТА! НЕ МОЖЕ НЕПРЕКЪСНАТО ДА ДОБАВЯШ ВСЕ НОВИ И НОВИ МЪДРИ МИСЛИ! СЪВСЕМ ПРИЯТЕЛСКИ ТИ КАЗАХ ДА ИМАШ МАЛКО ПО-СБИТ ИЗКАЗ.
  Нета е необятен и широк, та нема нужда от хартия!
  НЕТЪТ МОЖЕ ДА Е НЕОБЯТЕН, НО ТЕПАВИЦАТА Е ТЕСНА ЗА ПРОСТОРНИ СЛОВОИЗЛИЯНИЯ.
  Достатъчно съм се научил и човек се учи непрекъснато, докато е жив!
  АКО ДОСТАТЪЧНО СИ НАУЧИЛ, ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЕ УЧИШ?
  Твое право, всеки решава…и виртуалната баба ти Мира/Ирини/ се е отказала да ти издаде съчиненията…:)!
  СТРУВА МИ СЕ МАЛКО ЗЛОБНИЧКО ТОВА ПОДМЯТАНЕ…

  • Homo faber says:

   Излагаш се друже Еректусе, няма злобно подмятане… ама ти си си такъв, знаем те…, да редакторствуваш, ама не и в истинския живот….

   • Homoerect says:

    Може, Фабер… може и да се излагам, но само в твоите очи. Сега чак разбирам, че ти си спец в истинския живот и в скоро време ще се обърна за съвет към теб по някои неотложни въпроси.

  • Homo faber says:

   Па ти си призка за баба си

   • Homoerect says:

    Какво съм?

    • Homo faber says:

     Ти си знаеш друже най-добре!

     • Homoerect says:

      Какво да си знам? Допуснал си механична грешка и не те разбирам…
      Нищо не казваш – харесва ли ти тучното място, на което Светла иска да те покани?

 9. Homo faber says:

  Поправи, ама и ти си допуснал….:)

  • Homoerect says:

   Кое да поправя? Всеки допуска механични грешки, но при теб изобилстват!

   • Homo faber says:

    ИСТИНА е това, в което най-силно вярваш, а когато ВЯРАТА е много силна, всичко е възможно!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s