Завоалираната истина

Този път не очаквайте от мен да разубеждавам някого да не участва в гражданските протести или да не гласува по време на избори. Всеки сам решава за себе си, като накрая всички заедно сърбаме попарата…

Ще се опитам да ви представя нещата през една друга призма, като за целта ще се възползвам от мнението на моята приятелка Светла Павлова, изразено във вчерашния любим на всички Тепавичарски дневник. Цитирам:

Знаеш ли, в последните дни в съзнанието ми изплува следната картина: животът на обикновения човек минава зад една тюлена завеса. Тя не е достатъчно плътна, за да скрие това, което е пред нея, но и не е достатъчно прозрачна, за да може човекът ясно да види какво има там. Опитва се да различи фигурите и с какво се занимават, но тъкмо да провиди – завесата леко се залюлява и образите се размиват.” Край на цитата.

Доста философско разсъждение, нали? Животът наистина е толкова многолик и разнообразен, че трудно може да се вмести само в една сентенция. И все пак, трябва да има някакво обяснение защо някои хора гледат на света през тюлена завеса. Дали защото са слабо информирани поради безразличие или пък не могат да се доберат до достоверна информация, тъй като липсва прозрачност в действията на управляващите ни? Аз си мисля, че по-вероятна е първата причина. Живеем във века на свръхмодерни комуникационни технологии, чрез които всеки съвременен гражданин може да получи достъп до всякаква интересуваща го информация.  Е, понякога се налага и да си платим, защото информацията също е стока. Умишлено не споменавам  какво е състоянието на интернет портала у наше село, за да не ви разочаровам. И въпреки всичко, с малко повече търпение се справям с проблема.

Дойде време да ви попитам – вие как възприемате света? През крив макарон, с  неясни контури или целия в розово в 3D формат? Какви мисли ви вълнуват, към какво се стремите, вярвате ли, че един ден България може да се оправи?

Любопитен съм да науча вашето мнение, а след това заедно да го коментираме.

Смятам вече да се оттеглям в брачното ложе, тъй като наближава полунощ.

До истинското утре!

Вместо приспивна песен, чуйте тази мелодия:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Good news. Bookmark the permalink.

11 Responses to Завоалираната истина

 1. Homo faber says:

  Еректусе, някои неща от живота наистина са скрити зад тюлена завеса, но това не пречи на човека, вълнуващ се от житието-битието ни да ги види и да реагира, пък и да предвиди други, но по-лошо е, че има неща скрити зад дебели, големи персийски килими, които няма начин, как да предвидят хората и да реагират за момента.
  Но нали знаеш, рано или късно истината лъсва.

  • Homoerect says:

   Фабер, доколкото разбирам, вече си успял да си вземеш стоте драма от оная напитка, стимулираща мозъчната ти дейност… 🙂

   • Homo faber says:

    Еректусе, да кажеш на личния ти доктор да ти предпише 100 драма… 🙂 и на гладно друже!

    • Homo faber says:

     И друго се стимулира от 100 драма Еректусе, пробвай …..

 2. Homo faber says:

  Вярата винаги трябва да я има, но трябва да е подплатена с действия водещи до добри дела …!
  Ама, като че ли човечеството, след някакъв охолен и добър на живеене период, си изкривява мисленето, че много хубаво не е на хубаво …:) и се втурва да разрушава!

  • Homoerect says:

   Фабер, днес е твоят щастлив ден! Можеше и да не ти отговоря, тъй като интернет достъпът ми у наше село беше силно ограничен. По дебелата жица на единия провайдер, която съм я кръстил ГЕРБ, ужким по-стабилен и бърз интернет и до този момент няма сигнал. По тънката жица, кръстена на името на партия БСП, все още връзката е възможна, но не се знае до кога… Това е нагледен пример за моята приятелка Светла за “по-голямото и по-малко зло” 🙂
   И да знаеш от мен – предпочитам да съм със селски манталитет, вместо да се правя на европеец… 🙂

   • Homo faber says:

    Еректусе, то се вижда от действията ти, че си със селски манталитет… 😉 То у ваше село сигурно някои хора са кръстили животните си с имена на така наречените политици у нас… :), та и ти ли по-различно!

    • Homoerect says:

     Уцели десетката, Фабер! У наше село си имаме един пръч – Доган, един овен – Сидеров и един петел – цар. Гейовете тук не са на почит и затова ще ходя на парад в големия град. По-добре селянин, отколкото селяндурин!!!

 3. Homo faber says:

  Така е е Еректусе, истината и само истината, а не завоалирана истина….:)!

 4. генек says:

  Колегата Иисус го е казал – “Който търси – намира, който пита – ще му кажат, който чука – ще му отворят”…

  • Homoerect says:

   Едва ли е имал предвид Иисус точно България! Тука живеем по други извънземни правила!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s