И аз протестирам!

Протестирам срещу умните, красиви и имотни протестиращи! Да не си мислят, че само те могат. С тази разлика, че аз никому не преча и уважавам чуждите права. Вчера обявих локаут в Тепавицата –  седях си на работното място  и от време на време хвърлях по едно око на телевизионния екран – да видя  кулминацията на протестните демонстрации. Така и не успях да я видя. По мое скромно мнение, по-скоро се забелязва заник на шоуто, въпреки напъните на някои телевизии да покажат точно обратното.

Днес възнамерявам да продължа протеста си по друг начин. Вместо да обявявам гладна стачка като Едвин Сугарев, ще си спретна едно барбекю със съответните месни продукти. На първо място, в менюто съм предвидил един шиш-кебап, а за десерт – печени  тиквички и патладжан обилно гарнирани с чесън.  На следващо място ще направя велопоход от дома ми до кметството, ще развея българския трикольор и с пълна сила ще скандирам: „Искам вино и ракия да се лее  от селската чешма!” Освен това, искам сутрин кметът да раздава по филия с мед и масло на всички пенсионери.  В случай, че не изпълни условията ми, да си подаде незабавно оставката.

Към протестиращите  българи на жълтите павета имам няколко прости въпроса:

 1. По силата на какъв писан или неписан демократичен закон ми отнемат правото да преминавам безпрепятствено през центъра на София? Както е добре известно, в Европейския съюз бе възприет принцип, облечен в правна норма за свободно движение на хора, стоки и капитали, което ясно показва, че България не върви по правилния път.
 2. Ще ми заплати ли някой разходите за допълнително изминатите километри по обиколни пътища, за да стигна до мястото, където съм пожелал? Това в глобален мащаб означава ежедневно десетки хиляди лева загуба за държавата изчислени като разход за гориво и загубено време. Само за сравнение, по официални данни на турското правителство, щетите от протестите на площад „Таксим” и другите градове в страната, надхвърлят вече 1 милиард долара. Разбира се, разликата между протестите у нас и в Турция е огромна. Там има грубо нарушение на основни човешки права и свободи. Тъй като и без друго си имаме партия ДПС, специализирана в защита на правата и свободите на гражданите, предлагам да бъдат командировани нейни видни представители в съседна Турция, за да помогнат на братския турски народ.
 3. Има ли у някой трезвомислещ човек съмнение, че у нас нещата отиват в другата крайност и действията на умните и красивите граничат със слободия, да не кажа анархия. Не може да се поставя ултиматум на правителство, което е съставено напълно в духа на Конституцията на Република България!
 4. За осигуряването и поддържането на обществения ред участващите извънредно полицаи в ежедневните акции „Антиконфликт” ще получат допълнително възнаграждение, което няма да дойде от централата на нито една партия, която не е съгласна с това правителство, а ще излезе от джоба на българския данъкоплатец. Същото се отнася и за служителите по поддържането на чистотата на София.
 1. Ако кметицата Йорданка Фандъкова с лека ръка дава разрешение за тези протести, защо по същия начин не позволи на „мирните” граждани да протестират пред и около нейното жилище? София не е бащиния на кметицата, а принадлежи на всички граждани. Къде гледа МВР за опазване на обществения ред?
 2. И като катурнат правителството на Орешарски, какво ще се промени? Със сигурност нещо ще се промени, но едва ли към по-добро… Казвам го като човек, който малко повече разбира от политика и икономика, в сравнение с някои тийнейджъри, артисти и музиканти.

Все по-често усещам една огромна буца в стомаха ми от гняв и възмущение за безпардонното незачитане на моите права и интереси. Ето защо,  призовавам всички, които мислят по този проблем както мен, да изразят тук и сега своето мнение. Нека покажем, че ние сме мнозинството, а не те!

Може всеки, който пожелае да ме нарече „червен боклук”, от което няма да се засегна. Това само ще говори за неговото безсилие с аргументи да обори твърденията ми. И за разлика от председателя на Парламента, комуто не е позволено да дава оценки за ролята на някои телевизии за поддържане на напрежение в страната, искам ясно да заявя като обикновен гражданин, че за всичко това носят огромна вина. Не на ултиматумите, не на рекета не на насилието! Има  върховенство на Закона – комуто не харесва тази ситуация, нека да изрази своите предпочитания на следващите парламентарни избори или на референдум по конкретен въпрос.

Една хубава песен никому няма да навреди:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Случи се…, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

74 Responses to И аз протестирам!

 1. Графът says:

  Да, приятелю, вече няма закъде да се мълчи! Много стана.
  И я че изокам тия дни, стига съм се правил на разсеян…

 2. Homo faber says:

  Прав си Еректусе, прав е и Графа, требе да се изока, че много се насъбра… и все се върти положението, като глуа кучка…:) , а що се отнася за парите на полицаите не им завиждай! Да знаеш че им се полага компенсация, като отпуск. Ама не знаеш, че кой половин, кой месец са събрали, ама през кривио макарон си ги гледат…:) Това го знам от как се казваше… източник, който пожела да е анонимен…:), пък е и публична тайна.

  • Homoerect says:

   Благодаря за похвалата, Фабер!
   Кой ти каза, че им завиждам на полицаите? Напротив, съчувствам им!

   • Homo faber says:

    ……”участващите извънредно полицаи в ежедневните акции „Антиконфликт” ще получат допълнително възнаграждение”….., те това ще го гледат през макарона, друже Еректусе!

 3. Homo faber says:

  П.П. и още за върховенството на закона…..много искаш, друже и то тука в нашите географски ширини, а всъщност може, малко се иска, бех ти дал примера за коланите на шофьорите…
  Има ли воля и постоянство, ще има и върховенство на законите…..

 4. Homo faber says:

  И пусни една тръба, от вас към селската чешма, да се лее “Арманяк”, вместо да се лее некоя Цар Кирова социална скоросмъртница, твойте съселяни ще оценят подобаващо, твоя жест протест…:)!

 5. Homo faber says:

  Те са много кметствата край река Лесновска, напиши името му….:)!

  • Homoerect says:

   Когато ти ми напишеш твоя адрес… 🙂 На него ще получиш депеша за името на наше село.

 6. Homo faber says:

  Ми, при баба на село… :), там съм летоска, на чист въздух!

 7. генек says:

  Аз не протестирам – слагам си шишчета, кебапчета, пържолки, сипвам бира…Редовно…И хич не се сещам за идиота Едвинчо…
  Преди малко бях на работа, спрях да пия чай с един младеж и без протест си полафихме за какво ли не…
  Пак без протест смятам да дремна след малко…
  Протестирал съм – когато не са ми сменяли пелените овреме, когато манджата закъснява, когато…Ама отдавна съм подминал инфантилните протести защо навън вали, а ми се играе, как така няма да ми купят камионче, че нямало пари…И тъй нататък…
  Протестът е мимолетна, еднократна реакция срещу конкретно действие. След това се обръща в каприз. Няма го Пеевски в ДАНС…Какво още?

  • Homoerect says:

   Нали и аз това казвам, Генек! Има различни видове протести и колкото по-дълго траят, толкова по-хубаво ни става на стомаха… 🙂

 8. Кисса says:

  Мамини душици, да ви имам ценностното калъпче! Как да не ви поздрави човек с една песен на Мадона и румънския циганор Гогол Борделло. Приятен танц, заслужава си да се изтанцува. Ще поизгорите калории, ще ви спадне шкембето.
  Lela Pala Tuteееееееееееееееееееее

  • Homoerect says:

   ДАНС with me & kiss me! 😛

   • Кисса says:

    Прецакани сте! Това е ултрапротест
    П.П. Признай си, че парчето с циганора ти хареса, де!

    • Homoerect says:

     Боян Решев не може да ми дава тон в живота! Той прецаква не само себе си, а и всички ония, които искат да има законност в нашата държава. За да се стигне до нови избори трябва да мине определено технологично време за гласуване на нов Избирателен кодекс, а не отново “Юруш на маслините”!
     Много ми хареса песента! Често ли си я пускаш?

    • Кисса, какво искаш да прочетеш в един от вестниците на Иво Прокопиев?
     А за “ултрапротеста” – Сопри се малко. 1000 или 2000, или 3000 души и то само в София. В останалите градове и то големите областни градове – по 30-40 до 200 пряко сили души. И то без да ги закача никой – нито полиция, никой. Това ли е супермегаултрапротест? Хайде не ставай смешна. Че то излиза, че ГЕРБ не могат да изкарат на улицата и 1% от членовете и симпатизантите си. Нали бяха големи катили и целият народ ги подкрепяше? Ами СДС и ДСБ? А РЗС и НФСБ (Национален Фронт за Спасение на Борисов), както го нарекоха някои?

     • Homoerect says:

      Братко Аман, тъкмо си мислех дали не си преминал на страната на Кисса… Тя е толкова убедителна, че направо потънах в земята от срам как не съм могъл да прозра през всичките тези години голата истина! Посипвам си главата с пепел и си признавам, че аз съм един жалък “червен боклук”!

    • Homo faber says:

     Ентелектуално парче, за тебе ослепителна, неповторима Кисса….

 9. генек says:

  Киса,
  ценностите наистина са по калъп. И този калъп се нарича морал. Здрав, народен, вековен морал. Изразен в религията /Библия, Евангелия/, в народното творчество, в изкуството.
  Извън този калъп е слободията. И концентрираните в калъпа на морала ценности се размиват…
  Евроатлантически ценности…Кои?
  Да не говоря за глобални ценности…Кои?
  Така че – има калъп, има ценности…
  А сред моите не са газенето през законите, инфантилното капризничене, върло егоистичното измерване на света само през моята гледна точка…

  • Homoerect says:

   Генек, едва ли ще те разбере Кисса… Тя си има своята суперистина!

   • Кисса says:

    За разбиране, го разбирам. Той познава прекрасно лукавството на Партията. Ама няма никога да се помръдне, за да изкупи, поне малко, бездействието си. Но да говори за морал не се свени.

  • Кисса says:

   “те ни гледат и не виждат

   защото, познавайки само похотливостта, чревоугодничеството, скъперничеството, леността, гнева, завистничеството и горделивостта си са слепи за чистото. Те не знаят, че нас ни има.

   Ние сме поколението на прехода – онези, които издържаха и не се оставиха на течението да ги завлече в чужбина. Ние помним комунизма, но той не е изкривил съзнанието ни. Ние сме калени в годините на промените, но те не са разбили мечтите ни. Ние оценяваме напредъка на България, но знаем как може да бъде и искаме още. Ние знаем, че не всички са маскари, защото не смятаме себе си за такива.

   Ние постигаме всичко с упоритост и борба, а те ни предлагат детски надбавки. Ние носим морала, който те смятат, че са изтрили от гените на българина. Ние не искаме много от тях – просто правила и сигурност – а те ни предлагат Болен и Дебелеевски. Ние искаме да обичаме както родината, така и държавата си, а те ни карат да се отвращаваме от нея, да не я желаем, за да я притежават за себе си.

   Ние сме нация, която иска свобода и демокрация, а те ни смятат за народ, който е свикнал да носи хомот.

   “Ние не сме платени, ние плащаме.”

   Ние измисляме, ние създаваме, ние произвеждаме, ние осигуряваме. Цялата държава и всеки, който получава нещо от нея, мърда и шава благодарение преди всичко на нас. Ние имаме право на вето и трябва да го използваме.

   Всеки месец внасям от името на фирмата и служителите си над десет хиляди лева. Какво ли ще стане, ако спра да ги плащам, докато не се изпълни единственото ни искане. (Не е нарушение на закона – просто се трупат лихви, които с удоволствие ще си платя. Но не на тях…)

   Колко ще издържат, ако много други също го направят?

   Не мисля, че ще празнуват на 9 септември.”

   No comment.

   • Homoerect says:

    Трогателно, направо се разплаках… Браво! Къде ги тия умни, честни и работливи българи, та не съм ги забелязъл до този момент? Сега чак разбрах кой ми е изкарвал пенсията…
    П.П. Ако трябва да бъда малко по-сериозен, на тоя митингов оратор му липсва елементарно чувство за скромнвост!

 10. Homo faber says:

  А, тука била ослепителната, ненадминатата, с гърдите сражаваща се на барикадата Кисса!
  Поздрави я Еректусе с една песен на Тодор Колев…говореше се пием, пеем, пушим и французки учим…:)!

  • Homoerect says:

   Фабер, откакто разбра, че и Кисса те обича, стана неузнаваем!

   • Homo faber says:

    Вървят ли двама, страшно няма и т.н…..;), ама ти Еректусе накъде щеще да тръгнеш, яхта ти се стягаше, а сега пускаш май книжни корабчета по река Лесновска….:)

 11. Homoerect says:

  На вниманието на всички, които обичат синия цвят: ЗАЩО РИПАХМЕ НА “КОЙ НЕ СКАЧА Е ЧЕРВЕН”

  • Кисса says:

   Бе, Бойка Трифонова явно е прихванала алцхаймер. И също като Рашев на теб, не може да ми дава тон в живота. Пак повтарям: да ви имам ценностното калъпче и ниско поставената летвичка, отскокчето…
   П.П. Ненавиждам да се говори в тази умалителна форма, но с вас се оказва най подходяща.
   П.П. Песента на Мадона и румънския циганор я избрах с много такт специално за вашата аудитория 🙂

   • Homoerect says:

    Кисса, прочете ли статията, написана от един бивш седесар, която публикувах по-горе?
    Да ти имам самочувствието на боркиня-демократ!

  • Kurt says:

   Сатията е емоционална и, според мен, това е единственото й достойнство.

   В България на бай Тошо имаше много дефицитни стоки. Това дразнеше, това бе гадно. Но най-дефицитното бе свободата на словото.

   Когато се рипаше пре 90-те надеждате бе, че ще добием свобода, ще запазим доброто от социализма. Единственото положително днес е, че предприемчивите българи имат поле за изява, колкото и да го ограничи бабуинът Борисов. Доброто от социализма бе премахнато, лошото бе мултиплицирано.

   В днешно време имаме сериозен дефицит, който по онова време бе много по-малък – чувството за справедливост. Това е по-страшно дори и от ширещата се бедност, защото бедността може да се пребори дори в краткосрочен план, но доверието се гради много бавно и трудно.

   Доверихме се на недостойни хора навремето. И ‘ко (по родния ми край), да мрем ли? Няма смисъл от оплакване. За мен България е съдба, не смятам да мигрирам. Значи, мислещите трябва да се открием и да се вземем в ръце. Напрвихме грешки. Ни Брюксел, ни Вашингтон ще дойдат да ги поправят вместо нас.

   • Homoerect says:

    Г-н Курт,
    Ако си направите труда още един път по-задълбочено да прочетете моята статия, може би ще откриете и други нейни достойнства, не само в емоционален план… Вие какво очаквахте – да прочетете, че съм завел дело срещу държавата за нарушаване на гражданските ми права? Много е лесно отстрани някой да дава оценки и да се смята за по-умен от плебса. Освен това, нямам никакви претенции да съм професионален писател и добре знам, че не се изразявам по възможно най-добрия начин. Правя го от вътрешна потребност, без значение дали ще се хареса на всички…
    Според мен, единственото достойнство на Вашия коментар е, че сте доброжелателно настроен към мен.

 12. “Ройтерс: В Египет е в ход военен преврат” Арабската пролет галиба преминава в арабско лято….. И за какво бяха хвърлени толкова пари на американските и не само данъкоплатци в “метео” събития. Дали ще има някакво питане в Конгреса?

  • Homoerect says:

   Тъкмо това искат и у нас някои супердемократи!

   • Homo faber says:

    Затова, се спомена по-горе …..уседналост, гласуват тези дето тука теглят хомота…Това е!

    • Homoerect says:

     Фабер, нали съм ти казвал вече, че всички сме равни, но някои са по-равни! Хеле пък тия с по две гражданства – пият млеко от две крави. 🙂

 13. Светла Павлова says:

  “Строго поверително”
  “Строго секретно”
  “Екземпляр единствен”

  Така започва всеки един от тези документи.
  http://archives.bg/politburo/bg/2013-04-24-11-12-48/sekretnidokumenti/1980-1989/2352—11–22–1989-
  Напомням това за такива като Бойка Трифонова. Ако днешните правилни моралисти са честни пред себе си, нека сложат ръка на сърцето си и отговорят: като беше толкова хубаво тогава, защо държаха българския народ зад “желязната завеса”? Защо не можеше да се пътува свободно извън България? От какво се е страхувала тогавашната демократична номенклатура – ако се е живеело наистина така щастливо, нямаше ли всеки, посетил загниващите кръвопийци да предпочете да се върне?
  Ако наистина е бил така жизнерадостен живота, защо се е налагало горните документи да бъдат издавани само в един екземпляр и да бъдат засекретени – дали не е било, защото и тогавшните управляващи са се страхували от народната любов?!

  • Homoerect says:

   Светле, радвам се, че се появи отново! Липсваше ми… Искам специално ти да знаеш, че не обичам да морализаторствам, както и да ми четат морал.
   Що се касае до „желязната завеса” – там всичко беше цветя и рози! Не е имало експлоатация на човек от човека, не е имало мафия, не е имало полицейщина и всичко е било райско. За да ти обясня защо се е стигнало до разделението на света на два болка, ще трябва да започна от Ялтенското споразумение между Сталин, Рузвелт и Чърчил. Има исторически етапи, които не могат да бъдат прескочени.

  • Светла, ако и да ме игнорираш от доста време, ще си позволя да задам няколко въпроса като твоите, но малко по-други. Ако днешните моралисти (правилни или неправилни не съм аз, който ще ги съди) сложат ръка на сърцето си и се опитат да отговорят – ако тогава много неща бяха лоши, сега по-хубаво ли стана за мнозинството? Сега, като може да се пътува свободно, колко души могат да си го позволят? Тогава, ако хората са искали да избягат “към свободата”, сега след като сме “демократична страна” защо млади и не толкова млади масово щурмуват Терминал 1 и 2, за да напуснат “рая на Земята”? Кога ли ще видим сегашните документи със съответните грифове, даващи реална представа за “цветущото ни положение” и “демократичното ни общество”?
   Кога най-после ще спрете с “ама преди как беше?”. Преди мина и замина,сега да не би да е по-добре? Ако беше по-добре що дирите вие в Щатите, а Кисса в Италия, а?

 14. Светла Павлова says:

  Омбре, аз не чета морал. Служа си с документи и задавам въпроси.
  И най-сетне някой да спомене разделението на света на два блока! Сега се сещам, че Тракиеца скоро ни подсети за книжката “Комитетът 300”. Струва си да се прочете. Няма да издавам нищо от съдържанието.
  И от няколко дни се опитвам да намеря един линк, в който се казва кой е най-богатият човек в света. Това има връзка с “Комитетът 300”. Продължавам да го търся 😉 .

  • Homoerect says:

   Светле, не четеш правилните документи! Само един факт ще ти посоча. Позоваваш се на документ с гриф “Строго поверително” и под него “Строго секретно” Това са две различни нива на държавна тайна. Поне така аз мисля. Не е нужно човек да изчете всички конспиративни теории, за да си състави точна картина за произхождащите събития по света. Има достатъчно информация, стига да умеем да четем между редовете.

 15. Светла Павлова says:

  Не е това, което търсех, но върши работа. Кой притежава света?
  http://www.newstatesman.com/global-issues/2011/03/land-queen-world-australia

  • Homoerect says:

   Е, и…? Има ли някаква връзка със софийските протести?

   • Homo faber says:

    Има ……”Тези страни, които позволяват на хората си да притежават земя, на която те притежават правото на собственост са сред икономически най-успешни – като САЩ, Германия и Франция”……хубаво върна се земята, ама Светла не е пропътувала от Калотина до Малко Търново пътя да види пущинаците, докато се вика само ура-ура /трябва да има и отношение, ама не и слободия/, без да се хване мотиката ще е така, ще сме икономически най-неуспешните…

 16. Светла Павлова says:

  Така мислиш, или знаеш, че е така 😉 ? Отричаш ли, че са документи от архива на БКП?
  Аз не си правя илюзии, че червената върхушка не е била част от световната подредба. Ама хайде вече тези,които знаете цялата истина отблизо, да вземете най-сетне да я разкриете на световното народонаселение! Стига вече тайни, задкулисие и тюлени завеси!

 17. Светла Павлова says:

  Их, Омбре, абе как винаги става така, че каквото и да каже човек, според тебе винаги се оказва, че не чете правилните документи, не е на правилната страна на протестите, не е на правилната страна при гласуването… Значи – гласувайте, както ние смятаме, че е правилно, протестирайте, когато ние ви кажем и срещу когото ви кажем, четете документите, които ние смятаме за правилни и т.н., защото само ние знаем кое е добре за вас….

 18. Светла Павлова says:

  Съгласна съм изцяло, Фабер! / Божке, това аз ли го написах!/ Да, вярно е, че не съм пропътувала пътя от Калотина до Малко Търново, но същата картинка виждахме с Павлов преди години, когато сме си ходили към неговото село в Монтанско. Не само пущинаци – тухла върху тухла нямаше останали. Щеше ли това да се случи, ако тогавашната политическа клика наистина е милеела за народ и държава? Добре, смени се системата /уж/ – защо не промениха законодателството така, че да развържат умовете и ръцете на предприемчивите българи? Че кой щеше да е луд да загърби близки и приятели, за да се доказва в чужбина?! Може би щеше да има и такива, но щяха да са малко. Голяма част от наши родственици или приятели се опитаха да започнат бизнес – лека-полека всички се отказаха. И още по-лошото е, че ще продължат да се отказват и да бягат.
  Аз съм казвала и друг път – българите, с които общуваме в Щатите не са си броили стотинките и в България. Други са били причините да заминат.

  • Homo faber says:

   Чекай, чекай /и други работи ще се съгласиш с Фабер, Еректус/Омбре/, Аман бе и т.н….:)/. Ха ха ха ааааааа..законодателството се промени, ама го четеш, както дявола чете Евангелиото, нали се смениха комунистическите закони, помниш ли че първо се освободиха цените, даде се инциатива , започна земята да се връща……и т.н. и т.н.
   Те умовете се развързаха, ама на тези, новите банки дето даваха лихва главоломна и се вързата умовете на тези дето не мислеха…..:)

 19. Светла Павлова says:

  Омбре, колко арманяка гаврътна, че така си оплел конците 😀 ? Че и го подчертал с големи букви 😉 . Хайде лека ви нощ на всички.

  • Homoerect says:

   Нищо не съм оплел, ти така си мислиш, Светле! Лека ти нощ! Аз имам още малко да поработя върху утрешната си статия. Надявам се ти да бъдеш първата, която ще я прочете… 🙂

 20. Тракиец says:

  Абе, прочетох всичките умотворения и стигам до извода, че отново се делим на Левски и ЦСКА. Яд ме е на такива като Кисса, които нямат реална представа от събитията в БГ, защото получават информация само от продажните общоизвестни медии, и считат Боко Тиквата за десен. Както се изрази един приятел когато ГЕРБ дойде на власт БКП победи БСП. Сега е обратното. Време е да се поучим от братята египтяни. Убедих се, че на тоз народ /българския/ може да се помогне само революционно. Теорията на Дарвин тук не върши работа. Ааааааа на Киссето, никой вече не може да помогне… То горкото ще си остане таковата… /то си знае.
  Време е да се търси нещо нетрадиционно. Амане, не си прав за НФСБ. С ГЕРБ си приличат само по едно. И двете търсят нови избори. Разликата е огромна, още повече, че те са най прецакани от ГЕРБ и не успяха да влязат в парламента. Ако бяха успели, дебилът Волен нямаше да си развява байрака, а и грешката Пеевски щеше да е само намерение.

  • Homoerect says:

   Тракиец, все някога истината ще излезе на бял свят…

  • Тракиец, струва ми се, че събитията все повече сочат, че ти не си прав, че аз не съм прав относно НФСБ. 🙂 Що се отнася до приликата с ГЕРБ, тя не е само една. Освен по желанието си за нови избори, защото се чувстват прецакани, те си приличат и по демагогията и популистките похвати за привличане на привърженици и симпатизанти. Макар че това е повече или по-малко обща характеристика за всички политически партии. Освен това имам чувството, че малките партии с амбициозни водачи (РЗС, НФСБ, СДС, ДСБ и т.н.), останали зад борда, този път се надяват, че ГЕРБ ще е достатъчно силна и авторитетна партия, която да успее да предизвика касиране на изборите и при нови избори, ако са редом с нея, ще успеят да влязат и те. В дадения случай ми се струва много подходящ израза, че историята учи, че човек никога не се учи от историята. И тези малки кандидат-фюрерчета ще го разберат по най-болезнения начин. Ако се стигне до касиране на изборите или до предсрочни избори. Справка – какво направи ГЕРБ с ПГ на Атака в предното НС.
   А относно “дебила” Волен – не ти ли струва понякога, че Волен Сидеров прекалено премерено и контролирано “дебилства” по определени въпроси. Държа да подчертая, че не съм му симпатизант, но ми беше интересно да го гледам как се държеше по време на предизборната кампания и какво прави сега.

  • Кисса says:

   Уважаеми, напразно ми се ядосваш. Идвам поне два пъти годишно в командировки за по десет дни в България. Освен това често и в отпуск. Така, че представата ми за България не е от продажните общоизвестни медии.
   Боко Тиквата не го броя за човек, камо ли да го смятам за десен. Той е само един тъп мафиот от комунистическото котило. Ще спестя дефинициите за електората, който го избра и продължава да избира. Колкото до това може или не може да ми се помогне, пак те съветвам да не се косиш. Не е твоя работа, не си спомням да се познаваме, не разбирам наглостта да си позволяваш подобни квалификации. Няма нужда да ми се извиняваш.

   • Тракиец says:

    Не виждам за какво да се извинявам. Когато попаднеш между нормални хора в нормална среда и започнеш да се опитваш да свържеш двата края тогава ми говори за политика. Ситият на гладния не вярва . Ша знайш!!!

 21. Светла Павлова says:

  Аман бе, не те игнорирам съзнателно. Сърди се на Омбрето, че не пуска коментарите по реда на тяхното писане. И сега нямаше да видя, че си писал, но мярнах, че коментарите са се увеличили.
  Дължа ти внимание, прав си.
  Първо, аз и съпругът ми не сме типичните емигранти. Просто на Павлов му предложиха по-висока позиция във фирмата, а работата беше в офиса в Маями. Това е причината да сме тук, ние не сме имали намерение да емигрираме. Ние дори и сега не се смятаме за емигранти, защото сме решили, че ще се върнем.
  По-нататък – във всички твои въпроси се съдържат и отговорите. Нищо не се е променило в България и наистина стана още по-лошо. А не се промени, защото т.нар. демократични промени в България ги извършиха същите, които ни внушаваха, че от социализма няма нищо по-свястно. Че се бяхме устремили да строим и развития социализъм! И каква стана тя накрая – точно първият партиен и държавен ръководител ни казва от трибуната, че социализмът е едно недоносче, че промените са ги извършили те по сценарий. Е, как става номерът – водачите към светлото недоносено бъдеще ще ни дават акъл как да строим капитализъм и демокрация?!
  Да, “преди” мина и замина, но как мина и замина за едни и как – за други. Не бих поглеждала изобщо назад, ако имаше поне малко справедливост и възмездие. Честно казано не разбирам възмущението ви – не искате да гледаме назад, но и нищо не опровергавате.
  Фабер спомена банките. Ами хайде да се върнем пак в онези първи “демократични” години. Колко частни банки се създадоха, фалираха ги после. Разбра ли се с какви капитали се създадоха тези банки? Какво стана с кредитните милионери? Кой им даде парите, къде потънаха тези пари? И виновни няма!
  Има ли всъщност български банки – създадени с български капитали? Главоломни били лихвите! А къде са българските законодатели и политици, които да изискват еднакви условия за отпускане на кредити за българите в България?! Банките водеха и водят политика на държава в държавата. Но по-важното е кой беше на власт и създаде условия всичко това да се случи.

  • Homoerect says:

   Светле, айде пак Омбрето ти виновен… Коментарите са подредени логически, а не хронологично, както при Генек. За да знае всеки за коя Мара иде реч, а не да се чуди кой на кого отговаря… По останалите ти аргументи прочети статията ми “Разделяй и владей”.

  • Добър ден на повечето и лека нощ на Светла! Ще се опитам съвсем кратко да отговоря на всичките ти въпроси, като предварително правя уговорката, че това е единствено и само МОЕ мнение. Първо искам да кажа, че в повечето случаи на “разговори” тук не се възмущавам, най-малкото защото съумяваме все още да запазим добрия тон. По-скоро в някои случаи недоумявам как могат да се защитават с такава убеденост взаимноизключващи се позиции. Както между впрочем е и в конкретния случай. Според казаното от теб номенклатурата от БКП е организирала, ръководила и продължава да ръководи промените в България и поради това страната и народа сме на това дередже. Дотук съм като цяло съгласен с теб. С малката уговорка, че “промяната”, както и повечето “промени” през периода 1944 – 1989 г. в България, дойде по заповед и бе извършена от “петата” колона на Москва и КПСС. Тоест в тази промяна една част от номенклатурата беше оставена извън борда и загуби привилегиите си. Впрочем по този сценарий (спуснат от Москва) бяха извършени промените във всички бивши социалистически страни в Източна Европа. Където местните величия си помислиха дори и за момент, че могат да го играят самостоятелни, беше пуснат в ход румънския сценарий. Единственото изключение е бившата ГДР, защото тя моментално влезе в състава на ФРГ и руснаците получиха среден пръст и двойка в дневника.
   Та да се върнем на номенклатурата и нейната ръководна роля. В същото време и ти и Кисса говорите за десни и леви, за демократи и комунисти, за умни, интелигентни, хубави и имотни и останалите, които не разбират накъде върви светът. Последно номенклатурата ли ръководи процесите или …..? Т.нар. демократични сили, някои от които и управлявали държавата през този период, мисля че няма нужда да ги изброявам поименно, те част от комунистическата номенклатура ли са или ….? Иван Костов, Фил Кенеди, Екатерина Михайлова, Радан Кънев, Надежда Неински, Соколов, Джеров, Ал. Йорданов и т.н. плеядата “демократи” последно какви са според теб?
   Аз поне реагирам на подобни противоречия.

   • Светла Павлова says:

    Не, Аман бе, аз не говоря за леви и десни. Напротив, винаги съм казвала, че няма разлика между “левите” и “десните” в България. Последно: “Т.нар. демократични сили, някои от които и управлявали държавата през този период, мисля че няма нужда да ги изброявам поименно, те част от комунистическата номенклатура ли са или ….? Иван Костов, Фил Кенеди, Екатерина Михайлова, Радан Кънев, Надежда Неински, Соколов, Джеров, Ал. Йорданов и т.н. плеядата “демократи” последно какви са според теб?” И според мен са част от червените “демократи”.
    Да не излезе, че май изобщо не спорим.
    Точно затова и се връщам назад във времето – защото от 1989 г. досега начело на България стоят едни и същи. Само сменят буквички или си измислят нови абревиатури. Не ми давате да ги назовавам комунисти, какво нарицателно да им лепна тогава, че да е ясно за кого става дума 😉 ? За външното влияние в България пък изобщо нямаме противоречия. Но все пак, за да бъде намалено то, какво трябва да направим ние, нормалните, обикновени българи?

    • Светла, за Иван Костов и ДСБ гледай да не те чуе Кисса, че ще развалите “калимерата”. Иначе съм съгласен с теб и значи спор няма.

 22. Homoerect says:

  Оп-ааа! Идеологически непримиримият враг праща въздушни целувки на Светлето! Амане, дай да не се заблуждаваме – всички седерасти и вся остальная …… са от комунистическото котило. Въпреки, че у нас никога не е имало комунизъм. Поне на мен не ми е известно жените да са били общи…

 23. Pingback: Аз не съм безчувствен робот | Tepavica online

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s