Не се сърди човече

Вчера  моята приятелка Светла ми направи един съвсем деликатен намек. Бил съм  станал твърде активен… Което ме навежда на мисълта, че трябва да се поправя. Ето защо, реших че не е лошо и аз да поваканцувам и да покажа, че мога и да пасувам. Ако случайно на някого му липсвам, да се сърди на Светлето! 🙂

Предвид гореизложеното, преминавам към план „В”, добре известен на всички ви. Вие пишете, а аз отговарям, стига да съм в състояние. И темата ви е известна: „За всякакви бози и тюрлю гювечи”.

Желая ви приятна работа!

Разбира се, без песен не може творческият гений:

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, Скицник. Bookmark the permalink.

22 Responses to Не се сърди човече

 1. Светла Павлова says:

  Тъй, тъй, все някой крив трябва да има 😉 . Аз имах предвид, че щом пишеш на компютъра по-честичко, значи си минал от еднопръстната система поне на двупръстната, т.е. започнал си да оздравяваш. Обаче не ваканцувай / каква дума, Боже Господи! / много, защото човек се изхайлазва от много разпускане под сенките 😀 .

  • Homoerect says:

   Светле, виждам, че не искаш да бъдеш изкупителната жертва. Все някаква причина трябва да намеря за да си отдъхна малко… Имай милост към мен! 🙂

 2. Homo faber says:

  Не се сърди… Еректусе, то е от времето лято, зеленина, яхта пори океанот и… феи в мислите ти… 😉
  Хайде, за тонус поздравче най-сърдечно…

 3. Един тематичен поздрав и от мен.

  И докато слушаш песента, да не забравиш да разходиш косачката по моравата пред хасиендата…. 🙂

  • Homoerect says:

   Амане, поздрава ти го приемам, но съвета, НЕ! Ела ти да ми покажеш как се коси с една ръка…

 4. Кисса says:

  Никакво косене, Омбре. Докато не оздравееш ще я караш на Полегнала е Тудора:

  А, и да не забравиш да си хапнеш малко грозде днес.
  “Преображение Господне е.
  На този ден в Светата Литургия на православните храмове се прибавя специален Тропар (молитвено песнопение) със старославянското название “Начатки овощей”, а в Българската православна църква – “Освещаване на гроздето”. Защото ако в северните православни земи в началото на август има само ябълки, то в българските по-южни земи вече е откъсната първата чепка грозде. За първи път то се освещава в храма и се яде на празника Преображение Господне.
  В малките градове и села на България все още са живи колоритните народни обичаи, свързани с Преображение Господне. Правят се панаири, разменят се животни и стоки. Някога момите и ергените се сговаряли за годежи и женитби. Според традиция от най-дълбока древност женитбите се правели през септември, за да се роди дете през юни и невястата да се захване за работа през усилния летен период.

  Според българския народен календар на 6 август настъпва трайно преобразяване в природата. Слънцето обръща гръб на лятото и лице към зимата, щъркелите се събират на ята, преди да отлетят към топлите земи.

  Според вярванията на този ден се отваря небето и ако някой види това, се сбъдва всичко, което си нарече. Ако някой се разболее, натопява се връзка сушени плодове, болният пие от водата и болестта се преобразява.

  Преображение Господне е времето, когато дните видимо започват да се скъсяват, очаква се студът.”

  Така, че бЕгай да натопиш сушените плодове, за да си пийнеш от водата и оздравееш. И си отваряй очите, та да не отървеш отварянето на небето

  • Homoerect says:

   Полегнала, полегнала е Тудора, ама нема кой друг да ми свърши работата…
   Кисса, от кой ръкав ги вадиш тия народни обичаи и традиции? 🙂
   Асмата е народила и още малко гроздовете ще прекършат клоните… За съжаление, гроздето е кисело в буквалния и преносен смисъл на думата. Още малко му требе…

 5. Кисса says:

  И да постна един тюрлюгювеч, да не прегладнее тепавичарското братство:

  “Протестите през есента ще се ожесточат до крайна степен. България я чака много по-страшна зима от тази през 1997 г. Това предрече ясновидката Светлана Христакиева.

  Според нея през зимата ще има много стачки, които ще изострят до крайност напрежението. По време на предстоящите сблъсъци ще се пролее кръв, което ще принуди управляващите да насрочат парламентарни избори за пролетта на 2014 г.

  Най-голямата изненада там ще изиграе Реформаторският блок, който заедно с ГЕРБ ще формира десен блок. Правителството ще бъде оглавено от човек, който току що започва да се занимава с политика. Знам кой е, но не мога да го кажа, мистериозно каза Христакиева.

  Ясновидката намекна, че става въпрос за мъж, който наскоро е избран за политически лидер, но партията, която оглавява не се намира в Народното събрание. Истинският подем за България обаче предстоял. Страната щяла излезе окончателно от кризата след 11 години, когато начело щял да застане друг политически лидер. Той е мъж, роден е в провинцията и в момента е изключително млад. Той обаче ще вдигне България, убедена е ясновидката. В момента тя виждала основния проблем в „два звяра“, които са поставили България в краката си – руското лоби и американо-европейското лоби.

  • Homoerect says:

   Работата е ясна! Щом ясновидка го казва, значи ще се случи точно обратното. Колко пъти досега предсказваха всемирния потоп и апокалипсиса?!

 6. Кисса says:

  И едно питане:
  Някой да предложи рецепта за отблъскващ комарите лосион? Нулева кръвна група съм и съм тероризирана на открито, в къщи съм им намерила цаката. Писнало ми е да се мацам с химикали. Намерих ето това, ще ви моля за мнение, ако някой от вас го е правил и ползвал:
  “1/2 л чист спирт
  100 г карамфилови зърна
  100 мл бебешко олио (или масло от бадем, сусам, лайка, лавандула, копър и др.)

  Начин на приготвяне:
  Накиснете зърната от карамфил да се се мариноват в спирта четири дни. Разбърквайте сместа всяка сутрин и вечер. На четвъртия ден добавете маслото и лосионът е вече готов за употреба.

  Внимателно разтъркайте няколко капки в кожата на ръцете и краката и само наблюдавайте как комарите ще избягат от стаята и от вас.

  Също така лосионът отблъсква бълхите от домашните любимци.”

  • Homoerect says:

   Кисса, знам едно изпитано средство, екологично чисто без вредни химикали. От Цялото семейство саде мен комарите не ме хапят. Предполагам, че твоите домати и краставици вече са узрели. Правиш една салатка, слагаш много магданоз и си наливате с Валкер по една ока мастика, узо или италианския му аналог. Да видиш после, че ще ме благославяш 🙂

   • Кисса says:

    Италианският вариант е Anice, което ще рече анасон. По луксозният и скъп вариант се нарича Varnelli, Валтер си сипва от него в кафето. Проблемът е, че не понасям анасон. Доматите са страхотни. Краставиците не ги стигам вече, за да ги бера, катерят се по клоните на бора до тях. Салатката и таратора са ежедневно на трапезата, но с добавка от добра италианска гроздова. Побългарихме го човека, ама му харесА. 🙂

    • Homoerect says:

     Кисса, пробвай със “Самбука”! Има по-мек и приятен вкус. Ако не можеш орално да я поемеш, пробвай я като лосион. 🙂

  • Кисса, другото изпитано средство е да си намериш някой с кръвна група “А”, който да е около теб поне привечер. Почти три десетилетия нямам проблеми с комарите. 🙂

 7. Juliapulia says:

  Аз за кратко наминавам, да си турГна подправката у тюрлю гювеча.

  Първо, съвсем скоро мисля, че ще ми замирише на конкурса, най-сладък и вкусен градински домат. Как ви завиждам, че си имате собствено производство.

  Второ, моят любим приятел куч, вчерашен рожденик, навършил изключително важната и зряла вече възраст от две години, е болен. В тази връзка рязко не ме интересуват злободневни и добродневни теми, протести, плажове и всякакви подобни. Даже в работата не се концентрирам. Поредното доказателство за това колко е важно онези, които обичаш да са добре, даже е по-важно от това ти да си добре.

  Изоках се 😦 и искам от високо растящите краставици ако може, аз съм висока, ще си откъсна 😉

  • Homoerect says:

   Юлке, съчувствам ти за куча!
   Ако ти се ядат градински домати и нискорастящи краставици, вече съм те поканил на гости у наше село. От теб зависи кога ще донесеш погачата. 🙂

   • Juliapulia says:

    Куча е взимал пример от стопанката и се е контузил, ще кротува няколко дни и се надяваме да мине, а не да са разни дисплазии и т.н. гадости.

    Веднага щом се сдобия с возило, което е на ремонт, ще ти дам знак за погачата 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s