Пътят на Икар

Търсех във фамилната библиотека едно „Ръководство на градинаря” по искане на жена ми и съвсем случайно попаднах на отдавна забравения от мен роман на Любен Дилов – баща „Пътят на Икар”. Поставих книгата на нощното  шкафче, с намерение по-късно да я прочета. И тъкмо си легнах върху сатенените чаршафи, прелиствайки първите страници и още на третата минута съм заспал. Явно умората си е казала думата.

Според мнението на специалистите, това е динамична творба, която не е леко и забавно четиво за приспиване, а почти жива социално-философска провокация – истинска любопитна и интригуваща творба на много нива. Нямам намерение да споря с литературните корифеи, но независимо от това, решил съм да направя нов прочит на това произведение, като се опитам по метода на политическата дисекция да анализирам причините за кризата в съвременното ни общество – политическа, икономическа и културна. Ще се опитам да направя един паралел  между извънземните и нашего брата на тази грешна Земя.

Докато продължават протестите и контрапротестите в страната ни, Българската православна църква во главе с Патриарх Неофит отслужи молебен за България и за помирение и разбирателство на нашия народ. Колкото и да не съм религиозно вярващ, уважавам подобни прояви, откъдето и да идват…

Не знам дали си даваме сметка пред самите себе си, че продължаващото противопоставяне помежду ни до никъде няма да ни доведе, освен може би до гражданска война. Иска ли го някой това? Дори една неволно изтървана реплика от когото и да било може да послужи като искра, от която да лумне пожар. Тук изключвам епитетите от рода на „червени боклуци”, „мафия”, „номенклатурчици” и пр., които сами по себе си без доказателства нямат абсолютно никаква стойност. Ако държим да бъдем честни и справедливи, би било добре да се поставим на мястото на отсрещната страна и да разберем те какво мислят за  нас. В противен случай ще продължаваме да се въртим в един и същи омагьосан кръг.

За да ви въведа в атмосферата на романа, за тези от вас, които все още не са го чели, представям ви един малък откъс от него:

Но нека ви кажа нещо за системата на ръководство при нас, иначе не би ви станало ясно как е възможно изобщо да се забранява научното или каквото и да е друго отразяване на такова събитие. Вашето земно демократично чувство навярно само ще прецени чудовищността на тази мярка.

След като Икар се откъсва от своята орбита около Слънцето (аз още не съм бил роден), цялото му население почти единодушно решава да промени установената система на управление. Протоколираните мотиви са, че на Икар предстоели тежки изпитания, а това налагало той да има ръководство с повече пълномощия. Но моите проучвания ме карат да мисля, че нашите майки и бащи просто са се уплашили от непредвидено многобройните психически смущения, появили се още в първата година, та затова доброволно преотстъпват демократическите си права на един прекалено властен ръководен екип от астронавигатори.

Събират се икарци и гласуват нов закон, според който тяхната планета-звездолет ще се ръководи от петдесет и един членен астронавигаторски съвет, избиран за десетгодишен срок. Този законодателно-изпълнителен орган излъчва от себе си пет координатори, които се редуват на поста първи координатор с двегодишно дежурство. Разбира се, върховната власт си оставала в ръцете на общото събрание, но с течение на времето тя била напълно обсебена от координаторската петорка, превърнала дори и контролния съвет в свое послушно оръжие. Аз си обяснявам това с отслабналата гражданска активност на икарци — причините са няколко и при друг повод аз специално ще се занимая с тях — както и с това, че новото поколение е било дълги години съвсем малобройно.

За финал ще ви пусна една песен по текст на Булат Окуджава, който има връзка с този роман:

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Литература, Музика, POLITICS & SOCIETY and tagged . Bookmark the permalink.

72 Responses to Пътят на Икар

 1. Homo faber says:

  Да, обществото трябва да решава своето житие-битие към по-добро, създавайки различни форми и органи, които да го водят към светлото бъдеще и също като майка орлица да бди за правилното функциониране на системите и т.н…
  Но, у нашенско, видно от славната ни история отначало се вика ура-ура, но впоследствие всичко се изкористява и връх взимат личните интереси на една определена група или групи, за които службата за обществото, се свежда до служене за личното…
  В тази мисъл, тези дни, четейки вестниците и гледайки електронните медии, отново се споменава за огромната отрицателна роля на така наречените, тинк-танковете и ролята им за обработване на общественото мнение, също така да изготвят законопроекти, действат като медиатори между политически партии и институции, между международни и национални мрежи, внасят технологии за избори, реформи и т.н.
  Това е изследвала Достена Лаверн в книгата си “Експертите на прехода” /и преди бях чувал за тази книга/, но сега я изтеглих и зачетох… доста неща се показват относно житието-битието ни, та Еректусе може да си я изтеглиш от тука:
  ЕКСПЕРТИТЕ НА ПРЕХОДА – ДОСТЕНА ЛАВЕРН
  Скачать файл

  http://saprotiva.org/ekspertite-na-prehoda/

  • Homoerect says:

   Дааа, Фабер, “копче” не мога да кажа за мнението ти!
   Между впрочем, с Достена съм общувал лично и знам що за човек е. А твоят и мой приятел Генек ми изпрати по електронната поща копие на нейната книга.

 2. Homo faber says:

  Дааа, бай Еректусе, пак си фанал гумата, и като първолак триеш ли триеш…..нямам и не искам да имам за приятел човек носещ името на литературния герой на Любен Каравелов, моят път н е е този път…..!

  • Homoerect says:

   Фабер, посланието ти беше само до мен и мисля, че не е необходимо всички да го знаят. Още повече, бяхме се разбрали да не говорим против трети лица зад техния гръб!

   • Homo faber says:

    Еректусе, тогиз с трети лица не ме запознавай! Тука само говорим с познати добри, а не винаги за некое трето лице изтриваш това що второто казва, така че бъди последователен….!!!!!!

    • Homoerect says:

     Фабер, точно днес ли избра да се противопоставяш, когато темата е за доброто у човека? В интерес на истината, не аз съм те запознавал с това лице, а ти сам му се натресе… И друг път съм ти казвал, че благородството отваря широко всякакви врати.
     Смятам темата за приключена и повече не ме занимавай по нея.

     • Homo faber says:

      Еректусе, тогава не ми вменявай лица за приятели, които не мисля, че .са добродетелни…
      Да трябва да има благородство и доброта, ама не и това дето предлагаш ти…да те таковат, а ти викаш че вали златен дъжд…това не отваря врати, впрочем май…..;), а чиста проба мазохизъм.
      Това е!
      Аз казах хау, тоже….:)!!!!!!
      Дерзай Еректусе!

     • Homoerect says:

      Фабер, комай ти хептен си загубил чувството си за хумор. Вече и пръстче да ти покажат, подскачаш. 🙂

 3. Juliapulia says:

  Напоследък се замислям върху силно тиражираното разединение на народа. бе колкото и да сме разединени, това не ни пречи да общуваме пълноценно. Ето например аз подкрепям протестите, болшинството хора, които пишат тук – не. Ама пак си общуваме пълноценно и не сме се разединила като гледам.

  Отделно, досега не съм имала проблем с общуването си с приятели, които не споделят моите политически и/или социални възгледи. В крайна сметка всеки гради своя малък свят, в който избира какво и кого да допуска и откровено казано нямам усещане за разединеност. Пак така не съм имала усещане за разединеност в селото, в което е роден дядо ми (Бог да го прости) – там примерно българи и турци предимно си помагат, вместо да се противопоставят на етнически, политически или какъвто и да било друг принцип.

  А колкото до демокрацията – абе има накъде още да се развива, особено нашата си.

  Не знам дали съм в темата съвсем, но споделям рошави мисли

  • Homoerect says:

   Юлке, точно в сърцевината на темата си! Това че подкрепяш една или друга партия или личност е вече опит за противопоставяне. Не казвам, че всички трябва да мислим еднакво, но когато имаме различия – да го правим по цивилизован начин. Не случайно казват, че в спора се ражда истината. На няколко пъти по телевизията публикуват мнения на отделни граждани, според които протестиращите не знаят какво искат. И аз искам да съм цар, ама кой ме пита… Председателят на Парламента Михмаил Миков добре го каза– протестиращите на жълтите павета защищават интересите на непредставените партии в Народното събрание. Няма как или не би трябвало едно правителство да си подаде оставката, защото 10 хиляди, дори 100 хиляди искат оставката му, при положение, че мнозинството от гласоподавателите го подкрепят.

   • Juliapulia says:

    Проблемът не е, че протестиращите подкрепят непредставени партии. Проблемът е, че много хора не гласуват. От една страна, те не гласуват, защото не виждат алтернатива. От друга – не би следвало ако не си гласувал да коментираш.

    Абе сложна тема е това

    • Homoerect says:

     Точно така, Юлке! Кажи го и на Светла. 🙂

     • Juliapulia says:

      Аз съм го казала дори на протестиращите и негласували мои приятели. Аз лично гласувах по следния начин – в 17ч си дойдох от Париж след 21 часов автобусен преход; баща ми ме взе, натовари багажа и първо ме закара да гласувам и след това у нас. Вярно, сега съм непредставена, но съм казала какво мисля. И изобщо не ми пука, че съм била мръсна, потна, уморена и рошава 🙂

      Само веднъж не гласувах, на един балотаж за кмет между Б.Б. и някой друг, който не го помня, ма не можех също да преглътна.

      Та така, не разбирам защо хората изоставят доброволно правото на глас, което им дава закона.

     • Homoerect says:

      Следващият път може да се намерят повече единомишленици като теб!

    • Аз не съм съвсем съгласен с това “…не би следвало, ако не си гласувал, да коментираш.” Мисля, че всеки би трябвало да има право да изразява и защитава позицията си. По-скоро мисля, че това, че не си гласувал, не би трябвало да ти дава право да се изживяваш като морален коректив на гласувалите.

     • Homoerect says:

      Право думаш, братко! При цялото ми уважение към Светла, все повече стигам до извода, че събитията у нас не се виждат по-добре отдалече. Важното е да вникнем в детайлите и в перспективата при един или друг наш избор. Не че ако си беше у дома във Варна щеше да има друга позиция… 🙂

 4. Светла Павлова says:

  “Това че подкрепяш една или друга партия или личност е вече опит за противопоставяне. Не казвам, че всички трябва да мислим еднакво, но когато имаме различия – да го правим по цивилизован начин.”
  Омбре, какъв е цивилизованият начин да покажеш несъгласие с управленческата политика? Питам по принцип.
  А кой срещу кого всъщност протестира това лято е много добре илюстрирано тук:
  Иво Инджев: Би Ти Ви бе победена от задкулисния натиск
  Наглост и цинизъм до безкрай!

  • Homoerect says:

   Скъпа Светле,
   По принцип цивилизованият начин да покажеш несъгласие с управленческата политика е като отидеш да гласуваш на местните или парламентарни избори. Колкото и да не ти харесва нито една от кандидатиралите се личности от отделните партии.
   А за Иво Инджев ще се въздържа от коментар, за да не почна да псувам като хамалин…

   • Homo faber says:

    Скъпи Еректусе….:), нема да се абиш, не само като хамалин, ами и като каруцар да псуваш, щото хората са си казали мнението по текста на този “народен будител” що ти препоръча Светла…. както са казали древните…. VOX POPULI !

    • Homoerect says:

     Фабер, а мога ли да се издрайфам от тоя “народен будител”?

     • Homo faber says:

      Еректусе, може и малко по-пиперливо да направиш…..ама да не казвам, щото нали си цензор……затова, днеска сме по пътя на Икар, защото… Небето е място на земята

     • Homoerect says:

      Кое да бъде по-пиперливо? Тоя “трибун” не заслужава дори храчката ми!

  • Juliapulia says:

   Светле, казвам ти 🙂 Обещавам после да прочета линка, че сега съм се забила в едни изследвания за комуникационни мрежи, подписи на човечеството и куп други интересности, които трябва да превърна в читаем текст и да го пратя на медийните братя.

  • Светла, кои български телевизии имаш възможност да гледаш в Маями?

 5. Светла Павлова says:

  Хммммм, да гласуваме, казвате, нищо, че половината българи не припознават в мераклиите за власт никого като свой представител?
  Предлагам да изгледате нещо много любопитно:

  За какво иде реч в това видео?

  • Homoerect says:

   Светле, я разкажи ти за какво иде реч в това видео, че трудно схващам. Нима искаш България да тръгне по пътя на Сирия, та хептен да я фтасаме…?

  • Homoerect says:

   “Хммммм, да гласуваме, казвате, нищо, че половината българи не припознават в мераклиите за власт никого като свой представител?” За съжаление, голяма част от българския народ е аполитичен и с много ниска политическа култура. А някои просто ги мързи да отидат до урната, защото смятат, че от техния глас нищо не зависи.

   • Светла Павлова says:

    Ами защо да не ги мързи, Омбре? И с гласуване, и без гласуване – резултатът е все един и същ. С какво ще е по-различен този “реформаторски” блок, който точи вилицата и ножа? Затова аз настоявам, че е много важно да се знаят истинските биографии на кандидатите за власт.
    А във видеото не се говори за никаква Сирия. Лекторът дава интересна насока с разсъжденията си – време е хората да осъзнаят, че как живеят зависи от самите тях, и че докато продължават да дават пълномощия за властта все на едни и същи “елитни” личности, ще я карат все по досегашния начин. С две думи – засегната е социалната несправедливост и от кого зависи това да не е така.

    • Homoerect says:

     Неее, драга ми Светле! С гласуване резултатът няма да бъде един и същ! Ще има сериозно разместване на редиците по банките на НС. А може да се появят и някои свестни политици. Съгласен съм, че трябва да се знаят истинските биографии на политиците, за да знаем за кого гласуваме, но да не се предоверяваме на пиарчиците и манипулациите от всички масмедии.
     Знам, че във видеото не се говори за Сирия, но натам сме се запътили, ако не проявим малко повече разум. Как успя една Испания или Гърция и други страни да постигнат национално помирение, а ние все още продължаваме като крастави магарета да се дърляме?
     В случай, че лелеяният от теб закон за обявяване на БКП за престъпна партия беше ефективен, това означава априори всички нейни бивши членове да отидат в затвора! И още 2-3 милиона симпатизанти на тази партия да бъдат изхвърлени извън борда на обществото. Няма да отстоявам личната си позиция, но помисли си добре доколко ще бъде справедлив този закон, гласуван от крайнодесните реваншистки кръгове в НС. И докога така? Мигар тези, които ни управляваха през последните 23 години са по-малки престъпници?

 6. Светла Павлова says:

  Я да си припомним още нещо:

  Въпросът на въпросите е: какви последствия поражда този т.нар. закон? Според мен това не е никакъв закон, а една лишена от смисъл гола декларация. Ето защо, докато не се промени тази декларация в истински закон – да има предвидени наказания за причинените щети на българската държава, аз нито ще изляза на протест, нито ще гласувам!

  • Homoerect says:

   Предполагам, че ако изгледам цялото видео нищо ново няма да науча. Една и съща мантра… Достатъчни са ми първите 5 реда, в които се съдържат пропаганди клишета! Нима СССР нямаше право да обяви война на една страна, която беше съюзник на фашистка Германия. Каква Търновска конституция, какви пет лева???

 7. Светла Павлова says:

  Отговарям на Аман бе: в Маями мога да гледам всички телевизии, които гледате и вие в България. Даже и някаква “Българска патриотична телевизия” 🙂 😉 , в която се изявява един бивш военен от родния край на г-н Павлов 😛 . Какво си мислиш ти – че в Маями ходим само за акули? Неееее, гледаме и телевизия. Обаче и попрочитаме нещичко – я от вестници, я от блогъри, я от книжки…
  Въпреки тонът, с който ти отговарям, съм напълно сериозна. И каквото и да кажа аз, както и да изразя мнението си, ясно е едно: още не е дошло време за промяна в България. Народът си мечтае да се върне Живковата епоха. Докато това е мечтата на българите в България, властта може да е спокойна.

  • Homoerect says:

   Промяната се извършва ежедневно и ежечасно. Колелото на историята се върти! 🙂

  • Благодаря за отговора, Светла! Естествено не мисля, че в Маями ходите само за акули. Имате си и алигатори…. 🙂 Това в кръга на шегата. Та тогава да запитам във връзка с с материала на Иво Инджев – случайно да си забелязала поне една от българските телевизии, в т.ч. и т.нар. НАЦИОНАЛНА телевизия БНТ, да е проправителствена. Може би изключение прави телевизията на Атака – Алфа ТВ. За какъв “масиран таен натиск” може да се говори в такъв случай? И между другото подобно беше положението и в началото на 2009 година. Пак по време на управлението на Тройната коалиция. Всички медии обработваха масирано, открито и без почивка общественото мнение, че единствената партия, която е в състояние да спечели предстоящите избори е ГЕРБ и само и единствено ББ ще бъде или ще определи кой да бъде министър председател. Коя друга партия е допускала подобно нещо – открита пропаганда в т.ч. и от държавни медии в полза на основния им конкурент за властта? Имало ли е друга партия с подобно поведение през последните не 25, а 140 години? За какво насилие и натиск може да се говори изобщо?

   • Светла Павлова says:

    Чакай, тук стана недоразумение. Аз използвах материала заради снимката на Инджев – за да онагледя “протеста”, а не заради коментара му. Нямаме много време за телевизия – вечер Павлов пуска на запис от време на време едни простотии от Северозападна България / нали е от там родом, почти селски е на Генек 🙂 / от предаването на Слави. Аз пък се дразня и обикновено докато той се наслаждава на народното творчество на земляците си, чета блогове и новини от България онлайн.
    А що се отнася до зомбирането на населението чрез телевизиите, изобщо спор няма. И въпросите, които задаваш, са изключително ценни, според мен. Ето по този начин всъщност на върха в управлението на България винаги е стояла БСП. Нищо, че уж има и други партии – за разнообразие.
    За “легналите полицаи” не знам кой стои зад махането им, но ми правеше впечатление, че ги сменяха ту с един вид, ту с друг. И всяка зима снегорините ги изкъртваха, а после май не се възстановяваха.
    А пък народът, ако наистина иска да живее спокойно, на първо място трябва да си отговори защо след 23 години избори и смяна на “различни” партии, все още се пита защо му е зле.
    С позволението на Омбре, ще препоръчам книгата на Антон Тодоров “Задкулисието на прехода. Меглена Кунева” Там има отговори на много въпроси, подплатени с цитирани документи и лични изказвания на политици – уж от всякакви бои.

    • Homoerect says:

     “Всъщност на върха в управлението на България винаги е стояла БСП.”

     Светле, едва ли е точно така, както твърдиш! Прочети още веднъж внимателно какво е написал Аман. Само на един въпрос искам да ми отговориш: Защо го свалиха Жан Виденов от власт и кой предизвика тази изкуствена криза в страната?.
     П.П. И за Меглена Кунева ще се въздържа от коментар…

  • Не, Светла! Народът не си мечтае да се върне Живковата епоха. Народът иска най-после да може да живее, работи и отглежда децата си в една нормална обстановка. Както (вече имаме възможност да ходим по света и да виждаме как живеят други народи) това става в много европейски, в т.ч. и съседни нам държави. На народа му писна само да го лъжат и грабят разбойници от всякакъв политически цвят под прикритието на “така искат от ЕС”, “това се налага от членството ни в НАТО” или други подобни простотии. Това е. Изобщо не става дума за никаква идеология.
   Само между другото – знаеш ли коя е една от последните простотии, от която обаче ще се обогати доста добре някоя близка до общинското ръководство фирма във Варна? Махнаха всички “легнали полицаи” в града. Даже и пред училищата, детските градини и някои пешеходни пътеки в невралгични точки на града. Аргументът – не отговаряли на изискванията на ЕС.

   • Homoerect says:

    Амане, убеден съм, че Светла мисли като нас, но я е срам да си го признае… 🙂
    Аз поне не знам да има държава по света, където всичко да е идеално. А тия народи, които са с по-висок стандарт от нашия го дължат на военнолюбивата и колонизаторска политика на техните управляващи!

  • Светла, един въпрос с повишена трудност. А ППТв можете ли да гледате?

   • Homoerect says:

    Ква е пък таа талавизия?!

   • Светла Павлова says:

    Ами сега? И аз като Омбрето да питам – коя е тази телевизия?

    • Homoerect says:

     ППТв е телевизионния канал на Пловдивската митрополия. Православна Пловдивска Телевизия. Дедо Николай, нема лабаво…. 😀

     • Светла Павлова says:

      Вярно ли е това? Наистина ли има такава телевизия :O ?

     • Homoerect says:

      Щом аз ти казвам, Светле. Имай ми поне малко доверие… 🙂

    • Ето да си я гледате, ако ти харесва дедо Николай. Щото както в Алфа дават основно Волен Сидеров, така и тук основен герой е дедо Николай.

     http://www.predavatel.com/bg/3/plovdiv_tv_pptv

     • Светла Павлова says:

      Ама тя тази телевизия имала ефир още от 2010 година!!! Че с какви ли парички се финансира?! Питам,защото имам един спомен, че дядо Николай се опита да си продаде часовника, за да платял сметките за тока.
      За Алфа тв случайно прочетох, че е телевизията на АТАКА. Не, мерси! Предпочитам да дразня Омбрето и Фабер 😉 , вместо да гледам разни… няма да кажа какво ми е на езика.

     • Homoerect says:

      Леле как ме дразниш, Светле… Направо ще полудея от яд! 🙂

 8. Светла Павлова says:

  А за който се дразни от видеото с мантрите, ето ги същите мантри в писмен вид:
  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

  • Homoerect says:

   Светле, не се ли срамуваш да общуваш с един престъпник като мен? Само да ти напомня, че в правния мир няма такава дефиниция “колективна вина”. Съди се конкретен човек за конкретни престъпления!

 9. Светла Павлова says:

  Омбре, не мога да ти отрека, че майсторски подвеждаш събеседниците си /особено тези, които имат различно мнение от твоето /. Никога не съм говорила за колективна вина. Виновниците за грабежа на България си имат имена и физиономии. А това недоносче, наречено “Закон” не съм го измислила аз, а народните представители през 2000 г. На тях трябва да се сърдиш за мантрите, и не само на тях, а и на гласувалите за тях. И никога не съм те сочила с пръст, камо ли да те нарека престъпник. Ако се чувстваш гузен за нещо, това е съвсем друга работа.

  • Homoerect says:

   Мила Светле, все повече се умилявам от твоите аргументи! Бих искал да внеса известна яснота относно това що е то закон в една държава. Още в древноримското право е въведен принципът „По справедливост и разум” (Ex aequo et bono). Който за съжаление дори и в наши дни често не се спазва. Силните на деня коват законите по техен вкус и мярка. И понеже ти си страстен аапологет(ка) на лустрационния закон, искам да ти кажа, че не ти прави чест. Недоумявам защо понякога в думите ти има толкова злоба и омраза към определени хора и прослойки от обществото. Много ли твои близки са пострадали от т.н. „Народен съд”?
   Можеш да бъдеш напълно спокойна за моята съвест – не само, че не е гузна, нещо повече – чувствам се не по-малко достоен българин от теб! Ако и твоята съвест е чиста като моята, няма проблем да си стиснем ръцете. В противен случай, пътят към ада е осеян с добри намерения…

 10. Светла Павлова says:

  Една закачка с намигване 😉 : последната снимка в дъното на страницата.
  Накъде след Орешарски?
  Три контрапротестиращи баби безплатно мислят за България. После ще има оплаквания, че кръвното се вдигнало, че едвам са стигнали до жълтите павета с бастуните… И това е електорат… мислещ…интелигентен…

  • Homoerect says:

   Светле, само бабички ли ти се привиждат на тези контрапротести? Смени черните очила с друг цвят.

 11. Светла Павлова says:

  Скъпи Омбре, реакцията ти ми подсказва нещо: ти да не си бил политик преди 1989 г. или след това 😉 ? Много се разгорещяваш, когато стане дума да се търси отговорност. Не се тревожи – аз изказвам мнение, което теб те дразни, но моите думи са без значение. Догодина, може би напролет, ще си дойда за малко. Помни, че си ми обещал среща на четири очи 😀 !

  • Homoerect says:

   Светле, бил съм политик и продължавам да бъда единствено в моя дом! Там се слуша моята воля и изпълняват моите команди на ползу роду. Бях предложен за кандидат за депутат от листата на една партия, но отказах. Не ми пасваше нито една партия на моите възгледи. Да, разгорещявам се когато някой говори „ангро” или се опитва да бъде морален съдник на другите. Което не означава, че се ядосвам. Притежавам волско търпение и не се впрягам от дивотии.

 12. Светла Павлова says:

  Еееее, Омбре, не можеш да отречеш, че е смешно. От една страна викат протестиращи, начело с Иво Инджев, от другата – контрапротестиращи. Не само е смешно, ами и глупаво.

  • Homoerect says:

   Изглежда и аз съм загубил чувството си за хумор…

   • Homo faber says:

    А аааааа, кой е загубил чуството си за хумор, ааааааааа, тогава я викни като Бай Веселин…

    тя ще спаси света!
    Нищо друго….;)!

    • Homoerect says:

     Фабер, от къде се обаждаш като черна радиостанция? Не си ли си легнал вече? 🙂

     • Homo faber says:

      Еректусе, от Икар всичко се вижда и това кой тъче на няколко стана и кой си е загубил чуството за хумор…;)!

     • Homoerect says:

      Разбрах те! Кога ще се завърнеш от Икар? 🙂

 13. Homo faber says:

  Когато стане магията

 14. Homo faber says:

  Затова сега си лsгам, на звездната поляна Еректусе…
  Чао до скиф, нали така казваше, като лапешорче….;)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s