Музикален петък – XLIV

Яааа… пак е петък! Страниците от календара взеха да падат като есенните листа. За разлика от миналия път, на 13-ти, днес настроението ми е леко помрачено. След като отказах един каприз на внучката, успя да навие майка си и вчера заедно отидоха на пазар в JUMBO. На връщане се качили в едно такси в близост до магазина и когато дошло  ред за плащане, бидейки на задната седалка, щерката бръкнала в чантата си и извадила една банкнота от 20 лв. Какво е станало, как е станало, таксиметровият шофьор й казал, че му е дала 2 лв., а сметката за 3 км. била 7 лв. Повторно бръкнала в чантата си и му дала нова банкнота. Оня й върнал рестото и когато се прибраха в къщи, установи, че десетолевката е фалшива! Образът на Захари Зограф е обърнат наопаки и ясно се виждаше, че купюрът е като на тоалетна хартия, без металната нишка. Малко по-късно установи, че и мобилният й телефон липсва. От моя телефон набра номера на своя, но се оказа, че вече е изключен… което означава, че  няма надежда да бъде върнат на собственика. Обадих се на 166 и описах случая, с надеждата, че ще пратят някоя патрулка в района и ще поразпитат за свидетели, докато все още следите са горещи. Да, ама не – както и очаквах, казаха ми  да отида на следващия ден и да направя писмено изложение. Кел файда – надай се коньо за зелена трева!

Разказах ви тази история не заради друго, а за да имате и вие едно наум, когато ползвате услугите на таксиметровия транспорт. Да не се окаже, че и вие сте попаднали на мошеник с нелицензирано такси, т.н. „копърка”.

Смятам, че без виц успях достатъчно да ви  развеселя. Сега е ваш ред да го направите.

Междувременно, предлагам ви да чуете едно изпълнение на Селин Дион и Лучано Павароти:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Анекдоти и вицове, Музика and tagged , . Bookmark the permalink.

33 Responses to Музикален петък – XLIV

 1. Homo faber says:

  Да аааааааа, позната история, лошото е че жените действат емоционално и бързат, затова всички не само те трябва да гледаме…
  И едно парче на едни също велики наши съвременници…

  • Homoerect says:

   Както би казала чаровницата Кисса, благодаря, Фабер и лека нощ! 🙂

  • Homo faber says:

   Провежда се експеримент. На два съседни острова са настанени хора. На единият остров 25 мъже и една жена, а на другият 25 жени и един мъж. След една година отиват да проверяват резултатите. Първо отиват на острова с 25 мъже и една жена. Гледат целият остров подреден, всичко изчистено, палмите подрязани, пътечките посипани с пясък. Седи жената на трон и крещи:
   – Пешо, аз на теб, с какъв пясък ти казах да посипеш пътечките?
   – С червен…
   – А ти, с какъв ги посипа?
   – С жълт.
   – Ти кой беше в списъка? Пети? Вече си двадесет и пети…
   Отиват след това на острова с 25 жени и един мъж. Гледат, всичко мръсно, палмите изпочупени, пълен хаос. На върха на една палма се е качил мъжът, а жените са я обсадили и крещят:- Гошоооо, слизай вече, пет минути минаха…

  • Тракиец says:

   Фабере, от къде изкопа тези страхотни баби?

   • Homo faber says:

    Па, Тракиецо те са навсякъде в ежедневието ни ……

 2. Тракиец says:

  Лооошо, много лошо обучение по оцеляване в градската джунгла, ама добре е, че само с това е минала, щото и по-тежки случаи има. Надявам се, че телефонът не е бил скъп, а и е трябвало веднага да спрете картата чрез мобилният оператор за да не й надуят сметката.
  Ето нещичко и от мен – класика в жанра!

 3. Тракиец says:

  А ето и нещо по-неизвестно от Deep Purple / поне за мен от дивият им период.

  • aman11be says:

   Тракиец, а тези познаваш ли ги? 🙂

   • Тракиец says:

    Ако не са Джон и Ричи няма да разбера, че са Пърпъл. Напиши ми, моля те нещо повече за тази първа тяхна версия. Между другото, тези са изпълнители и на парчето Хъш изпратено от Фабер. Вокалът им има страхотно меко звучене.

    • aman11be says:

     Вокалът е Род Еванс, а бас китарист Ник Симпър. И двете песни са от първия албум на Пърпъл – Shades of Deep Purple. В този състав групата записва три албума….. Останалото в Уикито. 🙂

 4. Homo faber says:

  Да аааа политиката, няма край и знае ли човек още колко ще трови житието-битието ни. Предвиждам, че скоро няма да ни се размине, затова да утешим жизнь наша с кехлибарени течности, под асмата Еректусова, но внимание …..революцията не иска почивка да ни даде…..:)!

 5. генек says:

 6. aman11be says:

  Тъщата на Пешо я уби метеорит. Това е единственият случай, в който падаща звезда лично е изпълнила нечие желание.

  В група със същото име (може да е и тази) е свирил и Ричи Блекмор преди Пърпъл.

 7. aman11be says:

  Ето ги:

  Кой е Ричи според вас? 🙂

 8. Homoerect says:

  Досега се разправях с баш майстора по ремонта на пералнята. За смяна на периферно устройство, препрограмиране на платката и труд, заплатих общо 32 евро! Благодаря и на Кисса за полезната информация, която ми подаде.
  Като съм започнал да ви занимавам с битовизмите си, да ви докладвам, че “ужилването” на щерката й излезе около 400 лв. – (300 лв. телефона, 2 СИМ карти и флаш памет). А, и минус 10 фалшиви лева…
  Така че – отваряйте си и вие очите!

 9. aman11be says:

  В далечината нещо взе да ми се причува дрънчене на тенекия….. 🙂

  • Homoerect says:

   Амане, пак добре, че не ти се причува хлопане на дъска… 🙂
   Виждам, че добре се справяте и без мен, така че след малко потеглям към ранчото, където ме чака тежък физически труд. Тракиецът също е в командировка в Кипровци и евентуално може да се включи в късните новини…
   Дерзайте и не се карайте, защото няма кой да ви спасява…

 10. Homo faber says:

  ….. и за илюстрация пусни драги ми собственико-Емил Димитров-“Грозде не набрах”….;)!

  • Homoerect says:

   Фабер, измъкваш се по пантофки от отговор на прекия ми въпрос, затова ми замазваш очите с тази песен:

 11. Тракиец says:

  Ааааабе къде е Кисса? Моля те кажи нещо. Каквото и да е. Само да зная, че си жива и здрава. Няма ирония. Съвсем сериозно питам.

 12. Тракиец says:

  Кисса, ти да не се уплаши от отпора? Не се притеснявай, ние хора не ядем. Добре е, когато твърдиш нещо, да защитаваш тезата си, а не да се спотайваш в храсталака. Не е лошо и когато се окаже, че някой не е прав, да има доблестта да си го признае, разбира се. А иначе, с най-добри чувства те поздравявам с нещо от любимата и за мен Италия.

 13. Homoerect says:

  Тракиец, опасявам се, че поради липса на последователност в джентълменското ти отношение към една дама, няма да получиш отговор. На цял свят е известно, че жените винаги са прави, дори когато съгрешат. Само ти не си го разбрал. Очаквай едно красноречиво дипломатично мълчание…

 14. Тракиец says:

  Не очаквай от мен дипломатичност, а към дамите обикновено съм джентълмен, когато се държат като такива. Познаваш ме добре и знаеш какво и как правя.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s