Тема за размисъл (извънредна)

В очакване от един мой приятел на едно сериозно журналистическо разследване по една обществено значима тема, без да е дипломиран журналист, която трябваше да бъде публикувана днес, наложи се в последния момент да импровизирам. На помощ ми дойде моята съпруга, която страшно много вярва в човешката карма. Предлагам ви да вземете отношение по следната мисъл:

“Мислите и чувствата ви нападат и разболяват и те са тези, които могат да ви върнат спокойствието, обичта и радостта  във вашия живот”.

За да ви улесня в разсъжденията, ще ви дам примери от моя личен опит, към които бихте могли да добавите и ваши собствени преживявания.

Пример №1
Явявам съм се на тежък изпит, за който съм се подготвил по 100 от 101 въпроса от конспекта. Само се моля да не ми се падне този, по който нищо не знам. И за беля, точно фаталното билетче изтеглям…

Пример №2
Вървя си по улицата и гледам на отсрещния тротоар дама, която разхожда кученцето си. Изведнъж, без да я знам или познавам тази жена, нито пък да й мисля злото, през главата ми минава мисъл, че ще се спъне и ще падне. И точно това се случва…

Пример №3
Изпитвам необясним страх, че мога да се разболея от грип, въпреки че съм добре облечен и краката ми са обути в нови непромокаеми обувки. До вечерта вече започвам да кихам и да се сополявя…

Не зная, може и да съм надарен с някакво “шесто чувство”, но допускам причината да се крие в липсата на позитивно мислене в главата ми. Ще дам и обратния пример. Познавам хора, които без да са страстни хазартни играчи и без да залагат големи суми, често печелят от игрите на късмета. Някои смятат, че само на идиотите им върви, но дали е така? Понеже не се смятам за идиот, само веднъж преди Нова година попълвам фиш от Тото 2. Досега без резултат…

Чисто интуитивно усещам, че има някаква магия, на която всички ние сме подвластни. Възможно ли е ние самите да провокираме с мислите си нещастията и обратното – да градим своето щастие за себе си и за околните чрез молитви към Бога и пожелания да се сбъднат най-хубавите ни мечти?

Който зло мисли – зло намира” – великолепна българска народна поговорка! Нека послужи като предупреждение към всички хейтъри, тролове и недоброжелатели!

Искрено се надявам всеки един от вас да даде своя принос в психологията – по начин, който не е описан и отразен в световната наука.

За повдигане на вашето настроение е следващата песен:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Здраве and tagged . Bookmark the permalink.

22 Responses to Тема за размисъл (извънредна)

 1. aman11be says:

  Ето нещо, което може би има общо с темата:
  Как да имам финансово изобилие постоянно?
  Въпреки, че пускам тото доста често, като цяло се отнасям с известен скептицизъм към подобни неща.

  • Homoerect says:

   Амане, ти да си чул някой да е забогатял с честен труд? Може би ти си единственото изключение… 🙂

  • Кисса says:

   Ти сериопзно ли, Амане, пробутваш на читателите на тепавицата това промиване на мозъци? Хайде стига с това мислете позитивно, не бъдете консумативни…и прочие блаблабла. Хаааааааари Хааари, Крииииишна Крииишна…дзън дзън дзън…
   От другата страна на барикадата пък са ненаситните и вечно недоволни, нимфомани в материален и ментален аспект.
   Никой нищо не е занесъл със себе си оттатък, това е ясно. Ама да седнем да се радваме на каквото имаме и баста, че и финансово изобилстващи да се възприемаме…ми се види друг вид хипноза и приспивне на съзидателното у человека.

   Права е Омбревица да вярва на човешката карма. Но това не означава съдба или орис. Означава това, което правим самите ние със своя живот. Той е такъв, какъвто го направим ние и сме отговорни за всичко, което се случва през него. Ти си бъди завистник, злобар, лош човек, а после се заеми да повтаряш разни мантри, да четеш книгите на манипулаторите…пък ще цъфнеш, та завържеш…

   Омбре, ако беше вярно твърдението ти, че ха си помисли човек добро, или лошо и вземе, че се случи…то в Добрич и в радиус поне 100 км около Добрич, нямаше да е останал един шофьор…защо – досетете се сами. 🙂 🙂 🙂

   • aman11be says:

    Кисса, точно за поне една реакция като твоята “пробутах” това, и аз не знам как да го нарека. 🙂 Благодаря!
    А иначе позитивното мислене е добро за самите нас, за нашето “уа”, както се казваше някъде. Е, не чак дотам да си подлагаме и другата буза …..

   • Homo faber says:

    Щото ще кръжат аероавтомобили….:)!!!

 2. Homoerect says:

  Фабер, учи се от дружето Аман! Как си правим шутки, без да се впрягаме… Нашите секирчета са гумени. 🙂

  • Homo faber says:

   Бре, Еректусе, друже… думи, ….думи, думи ти написах в отговор и музичка ти изпратих… ко така, пак ли мина с баданарката, друже Еректусе…;)??????

   • Homo faber says:

    Значи, Еректусе… става неаква абракадабра….;), като ти изпратих горните редове… и се появи това, що по-рано ти се изпрати с музиката. Как става така, друже чорбаджи….:), техниката ли нещо?

  • Homo faber says:

   Ако и така праиш и с гумена бутилка,…приемаме…:) 🙂 :)!!!

 3. Homo faber says:

  М да, какво виждам после икиндия? Дружето Еректус дава пак наставления и съвети, а се сърди на другите хора, ….ааа…. друже Еректусе….;)!!!
  Може, друже Еректусе, но както си правиш шутките с брат ти, дружето Аман, по същия начин ги прави и с другите люде….

  • Homoerect says:

   Фабер, имам индивидуален подход към всеки един от тепавичарската общност. Приеми отношението ми към теб като висш израз на благоволение! 🙂

 4. Homo faber says:

  Седем причини да се усмихваш по-често
  Усмивката е най-естественият и общопризнат символ на щастието. Ако се чудите защо да се усмихвате, ето няколко причини:

  Усмивките са заразни

  Когато се усмихнете, хората около вас също ще започнат да се усмихват. Чрез вашата усмивка ще повдигнете цялостната атмосфера в помещението и всички ще ви приемат за много позитивен човек.

  Усмивките засилват имунната система

  Усмивката забавя пулса ви, изравнява дишането ви и отпуска, което води до засилване на имунната система.

  Усмивките ни правят щастливи

  Ако се насилим да се усмихнем, това ще накара тялото ни да освободи серотонин, който по естествен път ни прави щастливи.

  Усмивките намаляват кръвното налягане

  Когато се усмихнем, ендорфините в тялото ни се увеличават, което намалява кръвното ни налягане- прекрасен начин да се предпазим то сърдечни заболявания.

  Усмивките придават по-младежки вид

  Усмивката изпъва кожните клетки и придава блестящо излъчване на човек. Това е един много по-здравословен фейслифтинг.

  Усмивката кара хората да ви запомнят

  Проучвания показват, че кандидатите за работа, които се усмихват на интервю имат три пъти по-голям шанс да бъдат запомнени.

  Усмивката може да оправи нечий ден

  За вас усмивката не струва нищо, но за някой който има лош ден, може да значи повече от света. Ако имате приятел, който е натъжен и не знаете как да го утешите, просто се усмихнете.

 5. Juliapulia says:

  Значи принципно има резон в тая работа, че сами предизвикваме доброто или лошото около нас. Само дето не винаги сработва в наш интерес.

  Например, колкото и настоятелно да приканваш мислено някоя мацка на принципа “ела пиленце при батко”, тя мож изобщо да не те забележи 🙂

  • Homo faber says:

   Ми на прима виста, може да се рече, че недостатъчно баткото е дрънкал съдържанието си на джовбовете си…:)!

   • Juliapulia says:

    Ако изобщо е имал какво да дрънка 🙂 Пък понякога може да дрънка до оглушаване, ма пиленцето да е глухо …

    • Homo faber says:

     Времето е друго, Юлия – не е като на бабите и дядовците ни и на нашите родители, други са лозунгите… Казах ги на уважаемия собственик на тепавицата… 🙂

     • Juliapulia says:

      Бе и аз живея в тия времена, че съм и млада, и сама, пък и свободна … ма съм от глухите. Така че не винаги това е най-важното.

     • Juliapulia says:

      Ох извинете … забравих да допълна – учмна, красива и талантлива 😛

     • Homoerect says:

      И аз си мислех същото… 🙂

 6. Homoerect says:

  Как добре си хортувате и без мен! Що да ви развалям рахатлъка…? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s