Тепавичарска дума

В съботното, извънредно тепавичарско издание, публикувах следното важно съобщение:

Този мой разказ, създаден по действителен случай, ще бъде последният ми пост – дотогава, докато установя, че достатъчен брой хора с непромити мозъци са го прочели. За мен лично, няма по-важна и по-актуална тема от здравословното, материално и финансово положение на българина. Всичко друго е на втори план. Ще бъда както обикновено ежедневно онлайн за дискусии по тази или по друга тема, която вие прецените, че също е важна.
Желая на всички ви здраве и… късмет!

Желателно е да прочетете и допълнителните ми мотиви под това съобщение. Ще удържа на думата си, а който го е страх от дискусии, да не влиза тук!

За по-голяма прегледност, реших да създам тази отделна рубрика, където  да помествате своите коментари в подкрепа или против моята теза.

На снимката горе вляво: новата модерна пристройка към тепавицата, за по-кратко Парламент, или Тепавичарска дума, където ще се провеждат дебатите. За всеки случай, облечете топли зимни дрехи и сложете в торбичка термосче с кафе или чай. 🙂    Не е препоръчително да си носите от къщи праз лук, сланина или газирана вода. От моя  страна поемам ангажимента да ви стоплям душите с песни, като тази:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Здраве, Материално-финансово състояние, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

37 Responses to Тепавичарска дума

 1. Графът says:

  Мъжка дума!

  • Homoerect says:

   Графе, предполагам, че има някакъв misunderstanding. Заглавието на поста съм заимствал по аналогия на руския федерален парламент “Государственная Дума”. Тоест, на това място могат еднакво да влизат и дами, да се чува и тяхната дума 🙂
   За всеки случай, да ти кажа – винаги съм държал на мъжката си дума, или поне така си мисля… 🙂

   • Графът says:

    Точно последното ти изречение имах предвид, а не кой има право да влиза.
    За къде сме без жените – Далай Лама казва:”На жените се пада да играят особено важна роля в развитието на човешката чувствителност, на съпричастието, на ненасилието, които са все още твърде недоразвити в обществата през ХХI век.”

 2. Homo faber says:

  Так держать… :)!!!

 3. генек says:

  Термосче с нещо над 40′ може ли? Малко термосче – 3 литрово…

  • Homoerect says:

   Може, Генек, можеее…. За тебе специално ще направя едно изключение – донеси си и праз лук! 🙂

 4. Homoerect says:

  Две хубавици и един мъдрец красят блога ми… Сърдечно благодаря! 🙂

 5. Графът says:

  Между другото, Омбре, креслата само за старейшините ли са? Щото малко ми се виждат… 🙂

 6. aman11be says:

  Виждам, че в мое отсъствие сте дискутирали по много сериозна тема. В допълнение искам да разкажа една история, която научих в хотела, където бях отседнал последните дни. Мисля, че има връзка с темата.
  Един приятел ми показа в хотела човек, който на външен вид беше около 65+ години. Запознал се с него при предишното си идване в хотела. Оказа се, че сме почти връстници, т.е. 50+. Историята му според мен е покъртителна. Човекът е останал от млад сам и е отгледал самостоятелно двамата си сина. Успял е да им даде възможност за добро образование – единият бил инженер, а за другия приятелят ми не беше сигурен дали е юрист или лекар. След като си “стъпили на краката”, в един хубав ден синовете изгонили баща си от къщата, в която живеел. Останал човекът на улицата само с дрехите на гърба си. Прибрал го собственикът на хотела, който бил негов познат от доста време. Настанил го в една стаичка до кухнята на ресторанта и го използва като “момче за всичко” срещу храна и малко джобни. Така вече няколко години…..
  Най-учудващото за мен беше, че в тази ситуация човекът не беше загубил вярата си в доброто в живота. От много време не бях виждал по-усмихнат, по-добронамерен и готов да помогне човек от него.

  • Homoerect says:

   Братко Аман,
   И твоят разказ е много тъжен! Ако не беше толкова клето и плачевно състоянието на този баща, щях да се пошегувам. Странно защо хората, които са в беда намират сили да се усмихват, а доста от уж нормалните са вечно намусени…? Сякаш някой им е изял закуската!
   Много ми напомня на дядо Петко от един друг разказ на Алеко Константинов: „Пази, Боже, сляпо да прогледа!

   Да не забравя да ти кажа добре дошъл отново в тепавицата! Благодаря и за знака за отличие, с който си ме удостоил!

 7. Homoerect says:

  Драги сътепавичари, щатни и нещатни, преди да се оттегля в покоите си, бих искал да ви подам за утрешния ден една друга тема, по моя преценка също важна. Темата за протестите, които спомагат нашето общество да стане още по-монолитно. Ето какво написах днес в блога на един мой идеологически враг:
  Да приемем преко сили (аз нямам толкова развинтена фантазия), че броят на окупаторите, барабар с потенциално подкрепящите ги е равен на броя на несъгласните с тях…. По силата на кое право, на кой закон тези синковци и щерки ще налагат волята си над останалите студенти. Кой им е казал, че са собственици на СУ, та да се разпореждат в него както им скимне? По всички нормативни актове те са наематели за определен период от време и не могат да диктуват условия на собственика в лицето на народа, откъдето идват парите за тяхното обучение, тъй като те плащат само някаква такса за наем и това не е всичко, което се поема от българския данъкоплатец.
  Гледам го вчера Камен Воденицата (мой далечен братовчед), който се пеняви пред телевизионната камера, за да „докаже” правотата на протестиращите. Щом и такива взеха да разбират от закони, морал и справедливост, тежко ни…!
  Генек, би ли опреснил паметта ми с някои примери на известни политици на Запад, които на младини са били бунтари, запленени от всякакви леви идеи, а впоследствие са станали десни консерватори?
  За да се подготвите добре за дискусията, препоръчвам ви да прочетете малко помощна литература, предоставена с любезното съдействие на г-н Курт:
  Моля Ви, Господа от десницата, не бъдете болшевики!?

  • Homo faber says:

   Е па самият Барозу, Еректусе е бил социалдемократ на младини… дали пък мойте приказки за парата не са го променили…? 😉
   П.П. Или пък хайде, да не гледаме само материалното, един ден се събудил, като нашите “демократи”… и тръгнал по правия път…? 🙂

   • Homoerect says:

    Свят широк, свят голем… разни хора, разни идеали!
    П.П. Фабер, виде ли колко съм прав, че за смяната на системата е необходимо време – не тука и сега (ако си прочел статията “Моля Ви, Господа от десницата, не бъдете болшевики!?”)

    • Homo faber says:

     Видел съм и виждам, Еректусе, че за всекакви системи си требе време… То една манджа да си сготвиш и за нея време си требе…! 🙂

 8. Тракиец says:

  Ще ви разкажа и аз една покъртителна история, научена лично от потърпевшите.
  Един внук, който се сещал от дъжд на вятър за своите баба и дядо, цъфнал един ден на портите на своята леля, която живеела в съседство на своя баща.
  И „случайно” се появява това момченце, което предлага да изведе дядо си на „разходка”. Впоследствие станало ясно, че го е завел при нотариус и го е изнудил да му напише пълномощно, което да му даде правото да се разпорежда с апартамента, върху който, след неговата смърт имало двама наследници. Старецът бил вече мръднал напълно, а освен това, бил отрасъл в семейство, в което се тачели само мъжките рожби, като продължители на рода. Без значение, че неговата дъщеря 2 години се грижела за своите родители и им сменявала дори и подлогите. Притежавала нотариално заверени пълномощни и от двамата, за да не са разкарват до пощата да си получават пенсиите, но и през ум не й е минавало да злоупотреби с доверието им. С чиста съвест можела за гледане на родителите си да ги накара да подпишат съответното завещание. И когато разбрала измамата, поискала експертиза от психиатър. Същият потвърдил диагнозата, че старецът страда от напреднал стадий на деменция, но за съжаление се споминал и това не могло да послужи като доказателство пред съда за неговата недееспособност. В крайна сметка завела дело и осъдила алчния си племенник (син на нейния брат) и съдът разпоредил делба по равно. Естествено си заплатил за гяволъка за съдебните разноски, от което останал много изненадан и възмутен…

 9. Тракиец says:

  Ето това може да доведе до гражданска война. Има пряка връзка с темата за бедността и бездушието.
  ГЕРБ и ДПС обмислят да свалят правителството и да съставят ново начело с вътрешния министър Цветлин Йовчев в рамките на сегашния парламент.

  • Homoerect says:

   Тракиец, знаеш, че винаги съм уважавал твоето мнение, но тази статия ми се струва абсолютна партенка…

 10. Тракиец says:

  Дано си прав!!!

 11. Homo faber says:

  То гражданската война, ще дойде от противопоставянето ни едни на други от така наречените “политици”, което е по-малко вероятно… Я погледнете какво се върши по света и накъде ли ще избие това, което има по-голяма вероятност да се случи, май става по-лошо от Студената война…???

 12. Homo faber says:

  П.П….естествено людете…

 13. Тракиец says:

 14. Тракиец says:

  Що? Досега не верваше ли?

 15. Homoerect says:

  По план, програмата за утре е СИТ (Свободно избираема тема) Само да не е “Как се бръснат комари?” или “Разрешава ли коранът скубането на вежди и бръснене на мустаци при жените?” По незнайни за мен причини, тая тема беше на едно от челните места в класацията. Вероятно посещенията са били най-вече от суетни жени…

  • Homo faber says:

   И на края на деня един лек въпрос, може ли ГЛАДЕН /Граждани лъгани адекватно дълго ежедневно нормално/ да вярват на СИТ (Свободно избираема тема)… :)!!!

 16. Homoerect says:

  Драги сътепавичари,
  Сърце не ми дава повече да ви държа на пост и молитви. Както е казал един мъдър човек, моите произведения ще се четат и след като приключи земният ми път. Може вече и от Космоса да проявяват интерес… 🙂
  Очаквайте в утрешния тепавичарски брой сензационни разкрития по операцията с кодовото име „Окупация”. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s