С какво не съм съгласен и не одобрявам

Господин полицай, спрете това безумие на младите! Накарайте ги да се завърнат в учебните зали или по домовете си… please!

Стана ми навик да републикувам мои материали в тепавицата. Да не би случайно някой да е пропуснал да прочете моите мъдри мисли в един архи ценен манускрипт, хвърлящ нова светлина върху все още тъй загадъчната ми персона. По-долу, в тезисен вид съм развил моята концепция (визия) за сегашното положение в нашата страна и „Что делать дальше”, както се казва… Смятайки я от изключителна важност за всеки български гражданин, отправям петиция до Народното събрание, с искане за общонационално обсъждане:

 1. Не си го представях така състава на това Народно събрание;
 2. Не е по моя избор това правителство, нито неговия министър-председател;
 3. Противник съм на всякакви партийни коалиции – основани на коренно противоположни идейно-политически възгледи;
 4. Не ми харесват пируетите на столетницата и съюзяването й на безпринципна основа, както и раздорите вътре в нея;
 5. Не разбирам защо все още Конституционният съд не се е произнесъл по въпроса за легитимността на една етническа партия, каквато е ДПС;
 6. Върл противник съм на олигархичните структури, действащи необезпокоявано в нашата страна;
 7. Обявявам се категорично против непотизма и другите разновидности на шуробаджанащината. Особено в случаите на назначените „калинки” ;
 8. Не ми харесва тромавата ни съдебна система и лукавата усмивка на подкупните ни магистрати;
 9. Протестирам остро срещу протестите на протестиращите;
 10. Отвратен съм от продажната ни журналистическа гилдия и настоявам да й се потърси най-строга отговорност за грубите манипулации на народа;
 11. И не на последно място по важност, не одобрявам политиката на президента на Републиката, насочена към разединяване на нацията и публично го призовавам да си подаде оставката!

 След всичко изброено дотук, аз няма да отида да протестирам на жълтите павета и няма да се присъединявам към призивите на онези момченца и момиченца, още с майчиното мляко около устата, които искат да ме учат на нов морал. Заявявам най-(без)отговорно, че се чувствам много по-морален и по-честен от всеки един от тях в  цялата им съвкупност! Да отиват да учат уроците си и дано поне малко поумнеят! Ако са им малки стипендиите, ще добавя някой лев и от моята пенсия!

Единственият изход, който виждам от създалата се патова ситуация е на следващите парламентарни избори, независимо кога ще бъдат проведени, всеки да отиде и да пусне своята бюлетина по съвест и разум, с грижа за бъдещето на България. Отново ще повторя нещо, което не се нрави на някои хора. Предвид липсата на идеален кандидат за поста министър-председател, ще гласувам за най-малкото зло – дотогава, докато не се намери най-подходящия неопетнен лидер на новосформирана партия!

Моето поколение израсна с песните на Бийтълс. Без да съм върл техен фен, някои от хитовете на групата много ми харесват. Поздравявам ви с една такава песен. Само много ви моля да не ме бъркате с един друг техен поклонник, оня Пешо – второкласния адвокат по бракоразводните дела, който по неизвестни за мен причини стана държавен глава. Чуйте песента и се наслаждавайте:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Автопортрет, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

64 Responses to С какво не съм съгласен и не одобрявам

 1. Тракиец says:

  Ами коментарът ми се покрива със следната твоя фраза:
  Единственият изход, който виждам от създалата се патова ситуация е на следващите парламентарни избори, независимо кога ще бъдат проведени, всеки да отиде и да пусне своята бюлетина по съвест и разум, с грижа за бъдещето на България. Отново ще повторя нещо, което не се нрави на някои хора. Предвид липсата на идеален кандидат за поста министър-председател, ще гласувам за най-малкото зло – дотогава, докато не се намери най-подходящия неопетнен лидер на новосформирана партия!
  С една забележка! Неопетнен лидер няма, а и няма и да има докато не се промени законът за финансиране на политическите партии!

 2. Графът says:

  “да пусне своята бюлетина по съвест и разум, с грижа за бъдещето на България”
  Извини ме, но това си е съвсем нищозначеща фраза! Защото никой няма да намери “своята бюлетина”. Няма да му я отпечатат! Не заради закони, касаещи партиите, а заради закон, касаещ нас – избирателите.

  • Homoerect says:

   Уважаеми Графе,
   Виждам, че си прочел внимателно моята Концепция, което ме ласкае… И все пак, тъй като ти често прибягваш до разкриване семантиката на някои ключови думи, да видим какво пише в българския тълковен речник:
   съвестпотребност на човешката личност да носи отговорност за своите постъпки. Съвестта обикновено се осъзнава като чувство за психологически дискомфорт, което възниква вследствие от нарушаването на личните морални и етични норми. Давам пример: Мой познат, с когото общувам откровено ми сподели преди време, че е гласувал на по-предишните избори за Мафиянски. Като му знам идейно-политическите възгледи, попитах го защо. Отговорът му беше – защото ме е поканил на вечеря в ресторант и защото от него ми зависи бизнесът…
   разумвисша степен на познавателна дейност у човека, способност за логическо и абстрактно мислене. С други думи разумът е способността за обобщаване и осмисляне на общите закономерности. Ако искаме да се промени нещо към по-добро в България, трябва да бъдем реалисти и от всички възможни варианти за избор на наши представители във властта – да изберем онзи, който най-малко ще накърни интересите ни като народ. Затова съм и допълнил мисълта си със следната фраза: „Предвид липсата на идеален кандидат за поста министър-председател, ще гласувам за най-малкото зло – дотогава, докато не се намери най-подходящия неопетнен лидер на новосформирана партия!”
   Не отговаря на истината твърдението ти, че никой няма да намери «своята» бюлетина. Напротив, всяка партия си има своя твърд електорат и точно тези групи нейни поддръжници ще гласуват със «своята» бюлетина.
   Не намирам за нужно да ми се извиняваш. Тепавицата е място за открити и честни дебати. След като вече съм прерязал лентата й, предварително съм бил изразил готовност да ми кажат „Разпни го!”. Но не държа и да ми казват „Осанна!”

   • Графът says:

    Драги приятелю,
    Да бъдем реалисти не означава само да се съобразяваме с реалността. Желанието и действията да я подобряваме не са „забранени“ в реализма.
    Твърдите електорати не гласуват със своята бюлетина, а с бюлетината на своето политическо пристрастие. Което е доста различно.
    Няма да се задълбочавам – в лявата колонка на блога ми има категория „Избори и изборджии“, пълна с публикации през годините. Само като нишан за какво става дума в „моята борба“: в Швейцария, Люксембург и Малта да сте чували за протести по повод резултати от избори?

    • Homoerect says:

     Графе, не се и опитвам да споря с теб. Ти си класов играч. И все пак, ако ми позволиш една дребна забележка. Сред твърдия електорат има и такива идеалисти, които гласуват за своята партия по дълбока вътрешна убеденост. Въпрос на политическа осведоменост и реализъм.

 3. Pasi says:

  Гласуването за най-малкото зло? Кое ли е то? Ето едно старо стихче, писано в хода на процедурата за съставяне на Служебният кабинет 2013г.
  Сън
  Снощи сън сънувах чер:-
  Аз служебен премиер!?
  Ес ем ес от президента
  и кандисвам на момента.

  Власт за миг не ще изпусна,
  кат закуска ще я хрусна.
  Нищо няма да изпълня,
  само джоба ще си пълня.

  Луд си, вика мойта леля,
  премиер не е постеля,
  дето кротко да се тръшкаш
  с гадже младо да се гушкаш.

  Луд не съм, аз отговярям
  телефона й затварям.
  Своят път напред поемам,
  премиерски пост заемам!

  Премиер ще стана аз,
  даже да съм вън от час!
  Няма никак да е сложно,
  щом за Бойко е възможно.

  ЧЕЗ, Енерго, Евиен,
  те за мен не са проблем.
  Ще ги тръшна сал за час,
  както Цецко със Хамас.

  Форумът във хор ще пее,
  лодката ми ще люлее.
  Но самин ще карам влака,
  чак до следващата пряка.

  Всички дружно, брат за брат,
  вече дирят компромат.
  Ще охулят, ще разкостят
  вече дъртите ми кости.

  Ей така, от този сън
  аз от днес съм като пън.
  Сутринта си пия чая
  премиер да съм, мечтая…
  Pasi,23.02.2013

 4. Homo faber says:

  Ха, добър ден и добра седмица…:)!!!
  Добре си ги наредил мислите си баш тепавичарю… така стоят нещата.
  Но основното е, че трябва да се появат нови хора и от тях да се излъчат водачите необременени с минало и мислещи за хората и страната си хора както се казва надвили на масрафа си, за които парите и имуществото са прозаични неща…:)!!!
  Хора, които искат да подредят големия дом, наречен България…, но дали ги има такива, като в по-малка и в по- голяма степен, всички веке сме обременени от силното излъчване на “златния телец”, че той е най-важното нещо в живота…;)!!!
  П.П. И понеже стана дума за дом, в петък по Първи канал, открих една много добра руска група, Бит квартет “Секрет”, къде е дружето Аман да си каже думата 🙂

  • Homoerect says:

   Дал Бог добро и на теб, Фабер! Добре се справяш с политическата просвета. Заедно ще променим света, или поне България към нещо по-добро!

  • aman11be says:

   Друже Фабер, добре си свирят хората. Аз също за първи път чувам за тази група, но това едва ли е изненада. Ние много малко знаем за случващото се в Русия, дори и само в тази област. Но, който търси, намира. 🙂

   • Homoerect says:

    Широка страна е Русия!!! Не може само с оплювки да я опознаем. Требе и малко акъл да имаме в главите, без някой русофоб да се опитва да ни отваря очите. Не казвам, че случващото се в страната на братския славянски народ е идеално, но ако сме малко по-прагматични, можем да извлечем голяма полза от българо-съветските, пардон – руските отншения. А онова с демонтажа на историческите паметници просто го оставям без коментар.

 5. Pasi says:

  Снимката качена от теб в началото на темата е нагласена – режисирана от протестъра Генов! В снимков материал се доказва, че е дело на предварително разработена сценка от Генов – фотографчето и девойчето-ученичка. Те вкупом по телевизията се кълняха в непосредственост. Същото е и с показания клип с побой над студент от преследващата го полиция, показана в новинарската емисия на БТв в петък вечерта. Който разгледа клипа сам ще си направи изводите. Аз го гледах също в петък в Дир.бг. Въобще телевизиите се изложиха тотално в манипулациите си.

  • Homoerect says:

   Точно така е , Паси. Но аз пък доказах на Генов, че мога с неговите камъни по неговата глава да удрям. Просто добавих кратък пояснителен текст…

  • aman11be says:

   Паси, и Олег Ковачев е разиграл подобна сценка, но поне бързо е станало ясно, че цялата работа е менте и той си е признал, че се е “пошегувал”. И тук искам да задам един въпрос. “Протестърът” Генов и подобните му са ясни. Те получават пари, за да свършат определена мръсна работа на господарите си. Един вид това е част от “бизнеса” им. Освен пари, сигурно получават и надежди, че ако ….. то …. и на тяхната улица ще изгрее едно голямо слънце. Но такива като Олег Ковачев защо го правят? Каква е тръпката за тях? Изглежда им като някакво интелектуално предизвикателство? Или наистина толкова вече сме изпращяли като цяло, че границата между нормалното и ненормалното за много доста се е размила?
   Братко, онзи ден видях едно твое “лайкче” под един материал в блога на gogothebee. Мисля, че материалът дава отговори на много от въпросите ти. Ето линк: http://gogothebee.wordpress.com/
   А относно “неопетнения лидер на новосформирана партия” – е те такова животно в България няма и няма да има при тази политическа система. Нима не е ясно, че грешката е системна. Едни хора преди 25 години си направиха системата такава, че да ги пази и да изключва всякакви изненади. Те правилно са преценили, че народът, за наше съжаление, винаги е стадо, което единствено и безропотно чака някой да го ръга с остена. И тяхната задача е да го държат в това състояние и да го бръснат и дерат, както си искат.

   • Homoerect says:

    Братко, хубаво си го написал и всичко е точно и вярно! Само ще добавя… не по думите, а по делата им ще ги познаете! От скромност няма да кажа към кои аз спадам… 🙂

   • Pasi says:

    Олег Ковачев, понастоящем е режисьор. Като Найо Тицин. Те всички търсят изява, популярност, с оглед текущи или бъдещи ползи… Друго няма.

    • Homoerect says:

     Да е живо и здраво момчето! Те всички артисти са малко смахнати – кой повече, кой по-малко… 🙂

    • aman11be says:

     Имам известна представа кой е Олег Ковачев и не бих го сравнил със Зайо Цицин, който от пишман репортер се е преквалифицирал в пишман продуцент. Най-малкото защото Олег Ковачев дори и само с/в професията си може да намери достатъчно поле за изява и известност. Лично мнение, нищо повече.

     • Homoerect says:

      Лично мнение, ама тежи… колкото уловената цаца от теб в кварталния магазин! 🙂

 6. Homo faber says:

  Дал Бог, Еректусе, може и бедро… не ща долар днес;)!
  Е, как няма да се да справям с политическата просвета, да ти се пофаля, както казват едни мои близки…:, ) Що отпуски с нея съм си извоювал в казармата…
  Прав си, всички заедно ще променим, поне България към по добро, ама требе всички ни да ни навестят съвестта и разума…:)

  • Homoerect says:

   Хубаво, Фабер! Гордея се с теб! Макар че, в цялата тази работа има едно голямо “Но”! Да изберем подходящия кандидат е все едно да бръкнем в чувал със змии и да хванем неотровната… Глей ся какви камъни ще полетят в моята градина с тази реплика! 🙂

   • Homo faber says:

    Не камъни, Еректусе ще полетят, а некой презокеански “Пършинг” втора употреба от склада да навести твоите покои….:)!!!
    И още чудесна песен…:)

    • Homoerect says:

     Благодаря само за песента! Другото си го задръж за собствена употреба!

     • Homo faber says:

      Благодарско и от мен, друже Еректусе, ама другото не го предизвиквам аз…:)

 7. Тракиец says:

  Омбре, не ставаш за Премиер. Твърде си директен и твърдоглав. Не можеш да се навеждаш нито на Изток, нито на Запад, което те обрича на неуспех. Ако обаче решиш да се пробваш, единият от гласовете които ще получиш, ще бъде моят!

  • Homoerect says:

   Благодаря ти, Тракиецо! И все пак, не ме подценявай – може да се намерят и други твърдоглавци като мен и с общи усилия да катурнем империята. Моят идеал е не само за чиста и свята република, но и за напълно независима и неутрална държава! Само тогава и швейцарците ще започнат да ни завиждат.

 8. Pasi says:

  Eто и една злободневка, която разпространявам в нета в подкрепа на инициативата “София без окупации”.
  До г-жа Фандъкова

  Уважаема госпожо кмет,
  пише Ви един поет.

  Моля Ви със мерки честни,
  незаконните протести,
  Вий с добро да прекратите.
  Столичани вече питат:
  Докога парцал-палатки,
  юз ракийка и салатки,
  под опашката на Коня,
  ката ден ще ни тормозят?
  И рояла да извозят!
  До кога така фриволно,
  булеварди своеволно
  ще затапват шепа хора?
  Все от сините отбори!
  Докога със таз фиеста
  заплатените протести
  Ме-Ве-Ре ще охранява?
  А бюджета се стопява!
  Всички сме данъкоплатци
  и площадните юнаци
  вече няма да търпим.
  Искаме да има мир!
  Паси21.08.2013г.

  • Homoerect says:

   Кажи кога ще се съберем пред Софийското кметство, да поздравим г-жа Фандъкова! Направи ли ти впечатление, че кметицата забранява само митингите на подкрепящите правителството?

 9. Pasi says:

  Ето отзвук от един друг протест, в който участвах лично. На първа инстанция делото срещу СГО бе спечелено ,но от тогава, вече една година, ни вест ни кост…Познайте за какво беше протестът!
  Кметичка…
  Самоковска даскаличка
  е софийската кметичка.
  На фасон изглежда блага
  но наистина изстрада
  столичните помияри,
  и разбити тротоари.
  Ката ден проекти пуска,
  кьоравото не изпуска,
  и се снима в слънчев ден
  до мъжествен супермен.
  За софиянци по-известна,
  като герберска метреса,
  дето ни измисли зони
  за коли и за камиони.
  Плащаш яко гяволъка
  щом живееш в шоплука.
  Pasi,07.01.2013

  • Homoerect says:

   Братко, ще ми позволиш ли една забележка? Не се казва “щом живееш в шоплука”, а “щом живееш У шоплъка”! 🙂

   • Pasi says:

    По шопски един вид.

    • Homoerect says:

     Да, Паси – това е автентичният български книжовен и говорим език! И освен това, в стихчето ти „у шопско”, също като „у наше село” е много по-благозвучно. 🙂

 10. Pasi says:

  Благодаря за коментара. На практика и двете версии са възможни. След размисъл смятам да заменя “в” с “във” на финала, само от гл.т. на ритъма. Но ми се ще да чуя още някое мнение. “у шоплъка” срещу “във шоплъка”. Хайде чакам мнения…
  За стимулиране на отзивите ето :

  Статистиката на Паси

  Обръщам се към всички в нета:-
  Паси добър ли е момчета?
  За миг внимание Ви моля!
  Отбележета в песен моя,
  дали четете с умиление,
  поредното ми вдъхновение?
  Pasi,24.08.2013

  • Homoerect says:

   Друже Паси, карай си както знаеш и можеш – аз ли да те уча как се стихоплетства?
   Приеми го и като отговор на въпроса ти дали можеш да словоблудстваш (в добрия смисъл на думата)! 🙂

 11. Homo faber says:

  “…промяната на политиката и поставянето на “малкия човек” в центъра” и “социалното пред неолибералното”…
  Друже Еректусе, с това сигурно ще се съгласиш, но кога ли ще го доживеем…
  Ето и линк към статията:
  Белите цигани и белите цигански

  • Homoerect says:

   Статията е трепач, но това не е цялата истина за крайните квартали на София. Не случайно отдавна се носи славата на жк “Люлин” като “кварталът на неуспелите в живота”!

 12. Светла Павлова says:

  Направо не знам откъде да започна!
  Първо едно огромно “Благодаря” на Аман бе за линка! Този младеж е изразил всичко онова, което изпитах аз, когато на 45 годишна възраст стъпих в Щатите. И, не, Фабер, нещата не опират само до парите, както обичаш да повтаряш. Има много други неща – например това, че ако кихнеш на улицата, човекът до теб ще ти каже “наздраве”, нищо, че не те познава и ще ти се усмихне. Или пък, сменяйки домашният си адрес, новият шофьорски лиценз ще си го получиш по пощата, като преди това онлайн си попълнил формата. В тепавицата, а и не само тук, обичате да повтаряте, че демокрацията унищожила хубавата ни соц. действителност. Не, скъпи ми приятели, не ви е виновна демокрацията, защото нея в България още не сте я помирисали, камо ли да сте я опитали. А докато продължавате да втълпявате на читателите си, че да гласуваш за по-малкото зло е най-правилният подход, от злото просто няма да се отървете.

  • Homoerect says:

   Светле, половината от твоя коментар го приемам без възражение. Но не и втората му част. Вместо да приведеш някакви аргументи в подкрепа на своите позиции, ти продължаваш надъхано да ни уверяваш колко не сме прави. В тепавицата, с изключение на извънземните, всички тук сме равнопоставени и няма място някой да се прави на ментор. Я ми кажи, ти вече повече американка ли се чувстваш, отколкото българка?
   П.П. Препоръчвам ти отново да прочетеш статията, която ти е харесала и по-точно коментара на ilinda27@abv.bg от 18:49.

   • Homo faber says:

    Еректусе, нали знаеш при дамите как е? Първо емоциите и после…:)

  • Homo faber says:

   Светла Петрова, естествено че не става дума само за парите и че те не са основното, но основно промениха това, “че като кихнеш на улицата, човекът до теб ще ти каже “наздраве”, нищо, че не те познава и ще ти се усмихне, или пък, сменяйки домашният си адрес, новият шофьорски лиценз ще си го получиш по пощата, като преди това онлайн си попълнил формата”…
   И какво ли не промениха, но това е друга тема на разговор, за която и хиляда и една нощи, няма да ни стигнат по която ще изпишем хартията на уважаемия майстор-тепавичар, че и няма да стигне, а той вече изчерпва лимита за тази година… и ПАРИ НЕМА… !!! 🙂

   • Homoerect says:

    Фабер, и ти не ги разбираш некои работи! Като не си бил у Америчко – ще си траеш!

    • Homo faber says:

     Донекъде се сещам, Еректусе… Нали Америчко е център на просветата и на какво ли още не…:)

  • aman be says:

   И аз благодаря за “Благодаря”-то, Светла. Дадох линка, защото, в известен смисъл за съжаление, съм все по-съгласен особено с песимистичните изводи на момчето за бъдещето на държавата България. От друга страна в поста ти най-после се появи една от точките, по която трудно ще постигнем съгласие. Не защото няма почва за такова, а защото явно поначало не сме се разбрали. В тепавицата (и не само) твърдим (или поне аз твърдя), че това, което дойде след 10.11.1989 в много отношения е по-лошо от това, което беше преди тази дата. Никъде не съм твърдял, поне аз, че след 1989 в България е дошла демокрация. Напротив, точно това ме е яд, че се оставихме да ни изработят и вместо западната демокрация у нас т.нар. социализъм, хубав или лош, беше сменен от система, заробваща и обричаща на мизерно съществуване 95% от народа. А социализма, както и всеки обществено-политически строй не може да бъде само хубав или само лош. Само че това, което тогава беше хубаво за по-голямата част от народа, беше загърбено, а това, което е хубаво пак за по-голямата част от народа при западната демокрация, изобщо не беше направен опит да бъде въведено по някакъв начин при нас. Мисля, че точно за това говорим тук, ако случайно досега не си разбрала.

   • Homoerect says:

    Напълно те подкрепям, Аман!
    Първо за момчето в Германия. Великолепно есе е написал, с чувство за реализъм, с добре премерен изказ и много точни оценки, без да влага капчица омраза срещу този или онзи за неуредиците в нашата страна. Плюс това, той е всестранно развита личност, въпреки, че все още е твърде млад. Такива хора трябват на България, а не някакви си „ранобудни студенти”, които си въобразяват, че истината свише им е подадена!
    По отношение на Светла – диагнозата е ясна. Тя или не чете ред по ред, каквото пишем или така й изнася… По темата, която най-много ни разединява, ще й предложа на вниманието 3 сценария:
    Сценарий №1 – никой не отива да гласува, след което автоматически според Конституцията се провеждат нови избори. Това е абсурдно да се случи!
    Сценарий №2 – гласуват само членове и симпатизанти на твърдите ядра на основните партии претенденти за властта. Тогава се възпроизвежда сегашното статуткво. Което не бива да се изключва. И докога?
    Сценарий №3 – гласува само населението, което е монолитната гвардия на ДПС и от неговите прегръдки няма отърваване. Също много вероятен вариант, ако се сбъдне мечтата на Светла. Опасявам се само в този случай да не бъде обявена за „персона нон грата” в Булгаристан.
    Може да имаме още много противоположни гледни точки, но ако имаме добра воля, трябва да седнем на масата за преговори и да разгледаме едно по едно всички наши различия, до постигането на някакъв консенсус. Без омраза и без заклеймяване на бившите, защото те вече са на края на своето биологическо съществуване и да погледнем наистина с грижа за България в настоящето и бъдещето!

  • aman be says:

   Светла, този човек предполагам има представа от демокрация…..
   Бандерас мечтае за социалистическо одържавяване на корпорациите

   • Homoerect says:

    Братко, даваш ли си сметка, че Този човек прокламира комунистически идеи? Недей така, че Светлето може да получи уртикария… 🙂

    • Homo faber says:

     Е, па той е далечен роднина на Фидел, Раул, Уго, Ево…..:)!!!
     Кръвта, вода не става!!!

 13. Pasi says:

  Маркс достига до научния извод, че комунизмът, както са си го представяли утопистите преди него, може да настъпи в най-БОГАТАТА държава в света. Доколкото по онова време това е Англия, той индиректно е смятал, че това ще се случи именно там.
  Законите на общественото СТОКОВО производство по безспорен начин доказват това негово твърдение, като наченки на онова БЪДЕЩО общество се наблюдават в няколко европейски държави четири, от които са Скандинавски: Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. По исторически сложили се причини има още такива и те са Швейцария, Люксембург, Монако, може би Андора и Холандия.

 14. aman be says:

  Братко, тъкмо да влезеш в Топ 3 и аз с Десперадо-то развалихме интифата. Сори, виноват! Приемам вината всякак.

  • Homoerect says:

   Не се извинявай, братко! Ако ще и двойно салтомортале да направя, пак няма да вляза в ТРОЙКАТА! Което страшно много ме натъжава…! 😦 Има си дежурни отличници за целта. Може би ако и аз бях прописал в подкрепа на ранобудните студенти щях да имам някакви шансове. Виж, за онова момче от Дойчланд, с двете си ръце се подписвам, ако бях в журито. Заслужено първо място!

   • Homo faber says:

    Бре, навякъде ще влезеш, както тука благо, шекерено говориш и там на Изток и на Запад и на десно си требе медено говорене и кланяне, както каза Тракиеца, друже Еректусе…:)

    • Homoerect says:

     Фабер, само ти ме оценяваш по достойнство. Споменавал ли съм вече, че съм учил задочно и в Магнаурската школа и това-онова, дето му викат по нашенски византийско възпитание е вече дълбоко залегнало в моята същност?
     Бях започнал вече да се притеснявам, че вече си в скута на буля Фаберовица и двамата нежно галите по главиците двете си руси отрочета… 🙂

     • Homo faber says:

      Ми Еректусе, с каквито се събереш, такъв ставаш, с каквито учиш и номерата и мурафетите им научаваш…:) Нищо ново под слънцето…!;)
      Легай веке, кака Хомовица е затоплила мечешката кожа на миндера, в пещер… пардон – в собата.
      Не давай повод да си мисли и повтаря, че го няма моя и “Защо не се омъжих за Пища Хуфнагел?!”…..:)

     • Homoerect says:

      Пак се изхлузи като мокра връв, ама нейсе… Спи спокойно мечешки сън и не се притеснявай нито за мен, нито за кака ти Хомовица! С нея колкото по-малко се виждаме, толкова повече се обичаме. 🙂

 15. Homo faber says:

  Хайде лека ти…

  • Homoerect says:

   Лека и на теб!
   П.П. Ще ти разкрия една малка тайна. Мои приятели ми казват, че приличам на Гого от “Тоника”, но аз не им вярвам, тъй като втори на света като мен, едва ли ще се роди… Кажи ми, той оправи ли се от страшната болест?

 16. Homoerect says:

  Светле, продължавам с трепет да очаквам твоя отговор по повод моите филипики срещу теб. С какво не си съгласна и какво не одобряваш от всичко казано дотук? 🙂

 17. Светла Павлова says:

  Две неща от мен: не ми поставяй диагнози и освен на Илинда, прочети и други мнения под статията на младежа.

  • Homoerect says:

   Сърдита си ми! Постави и на мен някоя диагноза, та да бъдем квит. 🙂
   Прочетох внимателно всички коментари и констатирах, че преобладават тези, които са подобни на мнението на Илинда. И нали знаеш – който се сърди, погрознява… 😦
   П.П. Виж определението на диагноза. 🙂

 18. генек says:

  Изходът и аз го виждам така…
  Макар че смятам отдавна – който иска, гласува, който не…Също негово ПРАВО…Но в момента просто се налага.

  • Homoerect says:

   Полека-лека, еволюираш, Генек! В скоро време напълно ще дойдеш на моите позиции. Гласуването го разглеждам не само като гражданско право, но и като граждански дълг, ако искаме да излезем от тоя батак!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s