Чехлювски работи!

„Свидетели сме на демократична революция в Украйна. С месеци украинците се бориха срещу един режим, който не се посвени да предизвика кръвопролития и да атакува собствения си народ. Надявам се никога повече да не видим подобни сцени на кръвопролития в приятелска Украйна. Сега е много важно в Украйна бързо да бъде съставено правителство на националното помирение с широко представителство. Сега е важно всички политици да декларират, че ще работят за запазване на териториалната цялост на Украйна и за бързи и честни избори. Народът на Украйна да реши бъдещето си…”

Това е написал рапонът Росен Плевнелиев, с инициали РП в профила си в “Туитър“.

Абе, на тоя пишман президент няма ли кой да обясни, че в една демократична държава, каквато се води България, външната политика се формира и провежда не от някой, който си няма хал хабер от дипломация, а от Министерството на външните работи?! Не че и там не стават едни работи, дето не ми е работа да коментирам…

Ако има национално отговорно Народно събрание, на тоя не само импийчмънт трябва да му поискат, но и да го тикнат в Централния софийски затвор, откъдето да гледа имотите си през крив макарон и да пише мемоарите си!

Понеже съм силно емоционално възбуден, ще продължа с размислите си по-късно през деня. Все още не съм си написал опорните точки. През това време очаквам вашите критични мнения и предложения как да се отървем от този “обединител” на нацията.

С ваше позволение, отправям един музикален по-здрав към РП:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология and tagged . Bookmark the permalink.

79 Responses to Чехлювски работи!

 1. Kurt says:

  Ясно е накъде бие ирландската пастирка, ще й се да реанимира “всенародните” протести на ХУИ. За по-далеко от утре той не може да мисли. Остава ни да се самоуспокояваме, че все пак извадихме късмет – Цв.Цв. бе гласен за поста, за щастие ни се размина.

  А от такива демократи, които разпъват на кръст невинни животинки само защото спецчастите в Украйна са кръстени на този вид – пази Боже. Това езичество ли е (нещо като вуду) или най-обикновено варварство?

  Нещо стана в Украйна. Колкото и да чета репортажи не може да ми се изясни обстановката. Кой крив, кой прав, кой какви сметки си правел. Но това, което се случва е някакво варварство. И това се случва в 21-ви век в Европа ?! Никакви поуки ли не са си направили украинците от войните в бивша Югославия?

  • Homoerect says:

   Курт, не виждам разликата ако вместо Чехлю, на стола му беше седнал Цвъки. И двамата са еднакво дебили, напомпани със самочувствие…
   Критичните ти бележки по отношение на създалата се ситуация и последствията от нея в Украйна са напълно справедливи!
   П.П. Ето ти да четеш малко помощна литература: КОЛЕСНИЧЕНКО: „ТЕЗИ ПЕДАЛИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ!“

   • Kurt says:

    Може и да си прав за приликите между Цвъки и Чехлю. Пък и при дебилизъм Цвъки има предимството да не знае чужди езици и по-малко би ни излагал пред чужди медии.

    По основната тема – импийчманта е много сложна работа, а би довел и до по-голямо разделение в обществото (без значение кой крив и кой прав, разделящите теми е добре да се избягват доколкото е възможно). Ще трябва да си изболедуваме Чехлю. За облекчаване на симптомите препоръчвам орязване на бюджета на президента за екскурзии – да не ни излага толкова много пред чужденците.

    • Homoerect says:

     Импийчмънтът не е никак сложна работа! Достатъчно е да има квалифицирано мнозинство в НС. Българската конституция не използва термина импийчмънт. Народното събрание може да повдигне обвинение срещу президента с мнозинство от поне 161 (от общо 240) народни представители. Ако установи държавна измяна или нарушение на Конституцията, Конституционният съд прекратява пълномощията на държавния глава.
     Достатъчно е да се повдигне обвинение срещу РП за незаконно забогатяване и корупция. И главното – за нарушаване на клетвата си да бъде обединител на нацията, както го изисква Конституцията!
     Според тебе, трябва ли докрай да си носим на гърба всички управници, които по никакъв начин не доказват, че се грижат за доброто на народа?

     • Kurt says:

      Как виждаш да се съберат 161 депутата, които да поддържат обвиненията? Още доста ще трябва да се рони парламентарната група на ГЕРБ за да има теоретичен шанс поддържането на обвинението. А и не се знае какво ще решат от ДПС, Чехлю може и да им е изгоден.

      Ако ще и наркотици да е продавал, ако ще и пари от всякакви незаконни и престъпни дейности да е прал през офшорките си, това не е основание за предсрочно прекратяване на пълномощията на президента – виж чл.103, ал.4 от КРБ.

      Че не е обединител на нацията, а я разделя – съгласен съм. Но как виждаш да бъде доказано юридически това? Оставям настрани въпроса, че практиката на КС е в такива случаи да достига до 6:6 гласа и практически отказва да взема решение по важни теми.

      По последния въпрос – не.

     • Homoerect says:

      Курт, нямаме разногласия с теб! Споменавам само, че теоретически е възможно РП да бъде низвергнат! Основание за това е и съмнителното му избиране на този пост чрез фалшифициране на изборните резултати.
      За днес ми стига конфронтация с трима, не ставай четвъртият!
      По последния въпрос и аз така си мислех… 🙂

 2. Тракиец says:

  Битката в Украина привидно се води за или против членството в ЕС. Изхождайки от историята на тази новоизлюпена държава, там се наблюдава сблъсък на двете големи христиански идеологии, православие, католицизъм и униатство /православие, което използва католически ритуали/. Католическа Полша винаги е подкрепяла украинските националисти в борбата им срещу православна Русия. Така става и сега. Фашизираните потомци на Бандера, въоръжени с оръжие прехвърлено им от съседна заинтересована държава обстрелват и двете страни на барикадата, което ожесточава ситуацията. Четох и слушах коментари от двете страни. Объркани хора, които не знаят кои и защо стрелят. Момчетата от Беркут в началото са дори и без оръжие. Много от тях загиват, без личен контакт с протестиращите. Цялата католическа и антируска гмеж от Европа и света се вдигна да защитава този преврат.
  Не понасям Янукович, както не понасям и Борисов! Отявлен бандит, лежал в затвора за криминални престъпления, член на банда от Донецк, подчинена на местният олигарх Ренат Ахметов.
  Защо отказа да се присъедини към ЕС?
  Две причини: 1. От една година неговият бос Ахметов не ползва преференциите за износ на метали и въглища за Русия, поради решението за асоцииране към ЕС и 2. Опасността Украйна да фалира само за 2-3 години поради ограниченията, които ще наложи европейското законодателство над украинската икономика и нейната неконкурентноспособност.
  Митническият режим предлаган от Русия и обвързаността на двете икономики биха довели до по-дълъг период на съществуване на статуквото в тази страна, но и работа за хората. Противопоставиха се богатият изток и бедният запад.
  Разбира се, не без значение са възможностите за изграждане на военни бази на НАТО, в непосредствена близост до важни руски стратегически обекти, както и изграждането на ПРО по границата с Русия.
  Целта е Русия, а Украина е само стъпка от този план.
  Какво може да се очаква?!
  Вариант 1. Украйна в ЕС – бедна, ограбена, разделена на партии и олигархични региони под католическо/прозападно/ влияние!
  Вариант 2. Гражданска воина, обявяване на отделни области като самостоятелни републики под силно руско влияние Крим, Донбас Одеса, Запорожие и т.н.
  Вариант 3. Разделяне на Украйна на две части, като източната влиза в състава на Русия. Лично аз съм склонен да прогнозирам този вариант, поради проруските настроения, наличието на силни паравоенни формирования /казашкото воинство/ рускоговорящи, които владеят източна и южна Украйна, руските геополитически интереси в Черноморския басейн и най-вече, точното очертаване на границите за противопоставяне между двете християнски църкви!
  Извод: Битката е загубена, но не и войната.
  Добре планирано и брилянтно изпълнено активно мероприятие, но без да отчита някои особености на руската народопсихология. Поживем, увидим !!!
  ПП. Преди малко прочетох, че Юлия Тимошенко /Капителман/ е украинска еврейка! Страхотен PR с инвалидната количка! Как да не я избереш за президент?!

  • Homoerect says:

   Тракиецо, както личи, ти не си спал! Кога успя да го напишеш този меморандум?
   Оценката по-късно ще си получиш. 🙂

   • Тракиец says:

    Не забравяй, че имам 25% украинска кръв и то от Западна Украина, но съм си русофил и православен, но най-точно – богомил! И едните и другите са потомци на траките, ама религията много ги противопоставя. Трябва да им разкрием общото историческо минало, та да се кротнат най-сетне!

    • Homoerect says:

     Лошото е, че помня до 5 минути… Не забравям само ако си ме поканил преди 6 месеца на гости в твоята ловна хижа! Мене не ме бъркай в разкриването на общите корени на траките и богомилите. Като си се хванал на хорото, ще си го играеш без мен! 🙂

    • Кисса says:

     Тракиец, разсъжденията ти са до един момент абсолютно верни, комплименти. Но непълни. Пропускаш къде са ресурсите на Украйна. Където няма ресурси…парите са само хартийки.

    • Juliapulia says:

     Тракиецо, безкрайно съм съгласна и с теб и с Кисса. Информирането от различни чужди източници много помага, но малко хора тук го правят. А иначе като гледам си почти от моята кръвна група – само дето моиге 25% са от Цинтрална Азия или иначе казано – Южен Сибир 🙂

 3. aman11be says:

  Към написаното от Тракиеца искам да добавя само онези два американски бойни кораба, които влязоха в Черно море в навечерието на Олимпиадата уж в знак на подкрепа на мерките на руските власти по гарантиране сигурността на спортистите… Тях кой знае защо ги забравяме, а те май са си още тук. Дали е случайно?

  • Homoerect says:

   Братко Аман, светът е полудял! Да бяха саде двата хамерикански бойни кораба… Капиталът няма да се примири, докато не ликвидира всички противници на своята идеология и не си осигури необятни пазари и евтина работна ръка на цялата планета, поне за едно хилядолетие напред.

 4. Pasi says:

  Импийчмънт

  Съпруг един на Първа дама,
  шуми и пени се за двама.
  Брътвежи бол.По всяка тема.
  Усърдие…Как кокала да вземе?

  Съпруг един на Първа дама
  локум разтяга пред екрана,
  А цял народ се пита просто,
  кога ли ще напусне поста?
  Паси 30.01.2014г

 5. Homo faber says:

  Както винаги, Тракиецът ни повежда по пътищата на историята, за да се премине сега по приятно шумолящите банкнотни пътища … Това е истината вкратце…! 🙂

 6. Pasi says:

  Невиждано единство на народа по въпроса са Офшорко.
  ПИ-АР

  Президентска канцелария,
  пее тъпа нова ария.

  Ден и нощ слухти във Дир-а
  и омазва ни ефира,
  истината да покрие,
  гафовете да изтрие…

  Ужас! Става все по-зле,
  за лъжливото пале!
  Няма милост за измама,
  сал оставката остана!
  Паси ,21.10.2013г.

 7. Pasi says:

  Темата ми е любима! Само кажи кога да спра…

  ГЛАВА
  Глава, изпълнена с офшорки,
  с протестъри, с Пи Ар-и – змиорки,
  със две другарки на заплата
  не мисли много за раята.
  Глава, пред спорно оцеляване
  на мостика сред бурно плаване…
  Глава на далавери и на гафове
  и сричаща безумни лафове.
  Паси,18.11.2013

 8. Pasi says:

  Офшорлийкс

  Офшорлийкс под номер две,
  Чехльо май ще разтресе!
  Марга вече го предаде,
  А Бареков го издаде.

  Втори сериал от кино:
  ПаркинЗи…Москвич. Латино,
  за почтенний бизнесмен…
  Край. Народ е изумен!..

  Ходом марш! Оставка! Бързо!
  След Фидоска, в коневръза!
  Жалкият перач на кинти,
  покрай герба ни се кипри!?…

 9. Тракиец says:

  Благодаря на всички за арните думи и за допълненията! Нямам претенции за свръхинформираност и изчерпателност. Комплименти и към дамите за политическата култура. Рядко са жените с такива интереси. Кисса, очаквам те в България и ще се радвам да пием по една българска ракия или домашно червено вино! Права си за парите и ресурсите и ако си ме разбрала правилно, то подялбата на Україна ще е и по тази плоскост. Донбас е сърцето на украинската икономика, а той е руски и Путин заедно с Крим няма да ги изпусне.

  • Homoerect says:

   Тракиец, от мене ли се научи на такава галантност или ти е по рождение…?

  • Кисса says:

   Едно голямо ЗА по отношение на почерпката на сладки приказки. Ама имам едно на ум, че каквито сте ми русофилчета…единомислието ми с теб по въпросите на тракийския ни произход, богомилството,…и т.н. няма да ни спаси и трапезата ще се превърне в бойно поле. Ще се караме, биеме и с ножове ще се колиме
   🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   • Homoerect says:

    Кисса, който мрази руския народ, мрази себе си! Случайна ли е езиковата близост между двата народа? Не мога да разбера защо на русофобите им излиза толкова пяна от устата…

    • Кисса says:

     Не го мразя руския народ.
     Не мразя даже яхащите го от векове управници.
     Реалистка съм. По повод боядисания като украинец руски войник от ПСА, вчера под снимката в един руски сайт избухна лют спор колко благодарни трябва да бъдем на СА за освобождението си от фашизма. Тъй като руснаците там няма да го разберат, едно уточнение за не по-добре информираните по темата българи:

     Според членовете на подписаното на 28 октомври 1944 в Москва Споразумение за примирие между България и СССР, българското правителство поема разходите на Българската армия за участие в Отечествената(?!) война, плаща репарации, възстановява имущество на победилите страни-съюзници, реституира изнесените ценности и материали от СССР, Гърция, Югославия, редовно изплаща парични суми в българска валута и предоставя стоки, средства и услуги, които могат да потрябват на Съюзното (Съветското) главно командване за изпълнение на неговите функции.
     От страна на България във войната участват над 350 000 души. Даваме 8 337 убити, 9 155 безследно изчезнали и 22 958 ранени.
     А като се съберат цифрите по отделните параграфи се получава колосалната сума от 133 280 719 447 лв. разходи по участието на България във войната срещу Хитлеристка Германия. Те са направени за по- малко от 9 месеца – септември 1944 – май 1945. За ориентация по официални данни целият национален доход на страна за 1945 г. възлиза 141,8 млрд. лв.
     Приходната част на бюджета е 43 млрд. лв., т.е., дали сме 40 000 жертви и сме платили три бюджета за съмнителното удоволствие през 1944 СА да ни “освободи”.
     Точка по въпроса.

     • Homoerect says:

      Кисса, à la guerre comme à la guerre! Никой не оспорва това, което сме загубили във войните, но това не е основание да мразим руския народ, който също е дал свидни жертви!Тези, които са вкарали във война народите ни, те нямат родина! Аз не познавам по-изстрадал народ от руския! Без него сега може би нямаше да ни има или щяхме да говорим на турски! Тия, които вапцват паметници са просто гниди, озъбени от злоба! Никой не може да върне историята назад! Точка и от мен!

 10. Тракиец says:

  По рождение, но докосването до теб я доразви до невиждани висоти! 🙂

  • Homoerect says:

   Скромността (по рождение) не ми позволява да ти отговоря… 🙂

   • Тракиец says:

    Няма какво да кажеш! Обезоръжих те този път!

    • Homoerect says:

     Предавам се!!!

     • Homo faber says:

      Не се е предал Тракиец, книжката „Чудесата на химията“, не му е помогнала навремето, ама след революцията си е купил от феромони, които масово ги рекламираха и ги пръска наред…българан е галант …. 🙂

     • Homoerect says:

      Продължаваш да надничаш през ключалката, а? 🙂 🙂 🙂 Вместо това, кажи си мнението за българо-съветската дружба…

 11. Pasi says:

  Фокус-мокус
  С чековете от ръкава,
  Арлекин върти забава.
  Щом въпрос е, го подритва…
  Плебса, да не го изпитва!
  Фокус-мокус, тра, ла, ла,
  Чехльо пак се омота,
  във лъжи и недомлъвки,
  за имоти вехти дъвки.
  Фокус нов и тра, ла, ла…
  Но Бареков закова,
  лични ордерчета две:-
  кинти бол, седемдесет!?
  Паси,21.10.2013г.

 12. Остров Монте Кристо says:

  Ура за Тракиеца!!! Перфектен анализ. За съжаление и Илюминатите действат перфектно.

  • Homoerect says:

   Я, кой се е появил на горизонте… 🙂 Абе, тоя Тракиец да нема днес рожден ден, та толкова много сте го захвалили…? Доколкото знам, чак през април му е РД.

 13. Остров Монте Кристо says:

  Само майсторите оценяват хубавата картина 😉

 14. Homo faber says:

  Какво ли те е заинтересувала, българо-съветската дружба…?
  Май фитилче нещо, искаш да палнеш, че застудя… 😉
  Българо-съветската дружба, ще възстанови и оправи българо-италианската дружба… 🙂 🙂 🙂
  Победителите никой не ги съди! Не знам доколко са достоверни цифрите за платените репарации от България, но след войната страната ни пое по пътя на индустриализацията, за разлика от Гърция, която си остана по-бедна и изостанала от нас страна. На всичко отгоре, преживяха и гражданска война, която допълнително я обезкърви. Не се знае ако Германия беше спечелила ВСВ на какъв хал щяхме да бъдем. За да бъдем реалисти, трябва да поставим на кантара цяла Западна Европа и САЩ. От тях какъв хаир сме видели??? И в момента продължават да ни смучат кръвчицата…
  Като ще бутаме всички паметници, да бутаме и джамиите! И паметниците на Кобургите…

  • Homoerect says:

   Благодаря, Фабер! 🙂

  • Homo faber says:

   Това писание, гражданки и граждани…”Победителите никой не ги съди! Не знам доколко са достоверни цифрите за платените репарации от България, но след войната страната ни пое по пътя на индустриализацията, за разлика от Гърция, която си остана по-бедна и изостанала от нас страна. На всичко отгоре, преживяха и гражданска война, която допълнително я обезкърви. Не се знае ако Германия беше спечелила ВСВ на какъв хал щяхме да бъдем. За да бъдем реалисти, трябва да поставим на кантара цяла Западна Европа и САЩ. От тях какъв хаир сме видели??? И в момента продължават да ни смучат кръвчицата…
   Като ще бутаме всички паметници, да бутаме и джамиите! И паметниците на Кобургите”…, го е поставил ЕРЕКТУС, като чорбаджия на сайта. Тези войнствени приказки са негови. Сигурно, както и забеляза, една дама оттатък океана си е увеличил ДОЗАТА… 🙂

   • Homoerect says:

    Фабер, отказваш ли се от думите си? Аз те мислех за съюзник, а ти си най-обикновен ПРЕДАТЕЛ!!!

 15. Homo faber says:

  Ти си…!!!

  • Homoerect says:

   Фабер, реагираш първосигнално! От тебе не може да стане голям играч!

  • Homo faber says:

   Еректусе, днес не бях прав към теб, за което ти се извинявам…
   Съжалявам за неправилното тълкуване на твоите думи, защото забравих, че ти си широко скроен човек! Ще се постарая да се реванширам… 🙂

 16. генек says:

  Разбира се, злобата не е добър съветник – дори, когато се претендира за аналитичност.
  България плаща с убити и ранени, с репарации не участието си във войната. А с участието си заплаща престъпната политика на Борис, Филов и сие продажници, включили я в Тройния пакт и обявили война на САЩ и Великобритания. Участието във войната спаси България от отнемане на територии – искове има и от Гърция, и от Югославия, и от Турция /компенсация, че са пазели неутралитет/.
  Така че – хайде без манипулации и демагогия, а?

 17. генек says:

  А изразът “каквито сте ми русофилчета” просто представя истинското лице на русофоба…

  • Homoerect says:

   Всеки сам да си направи изводите!

  • Кисса says:

   Не е лесна и твоята, Генек…С ампутираното ти чувство за хумор. С несъразмерното ти високо самочувствие. А на тези около теб ще да е още по нелесна. Жив и здрав да си ни, и да вземеш да се научиш да четеш по внимателно написаното. Подчертала съм, че НЕ МРАЗЯ ни руския народ, ни тези, които го “управляват.”
   Изложих своето виждане. Ако не си съгласен с него – опонирай, но без квалификации. Без да съдиш. И обиждаш.
   Половината ми библиотека е на руски език. Останалата половина на български. А сега трупам такава и на италиански. Чета в оригинал на три езика. Татко, лека му пръст, като ме питаше какво да ми купи от Одеса, отговарях – книги. Правех му списъци, имам всички руски класици, почти всичко от научната фантастика, по която бях полудяла на времето.
   П.П. Защо не те канят вече в Дарик? Или се отказа сам, заради коментарите под черта?

 18. Pasi says:

  Гатанка
  На най- високо място стъпил
  олигопол, едва напъпил.
  Живота му преминал в измами:-
  пилаф похапвал със имами,
  раята грабил от гурбети,
  с префинени германски мурафети.
  Офшорки кътал за разплати,
  строил за себе си палати,
  подписвал ордери за хилядарки,
  издръжка дал на две другарки.
  На Боце пудел на верижка,
  пролайва, като верен дришльо.
  Протестърски организатор,
  в антиправителствений театър.
  Смешник, палячо, Буратино,
  Какво е туй, кажи дружино!?
  Паси,14.10.2013

 19. Pasi says:

  Кукув ден

  Чехльо много се обърка,
  с опит карти да разбърка,
  а народът все по серт:
  “Президент с табела-ГЕРБ!”

  Писна вече тоз терор,
  с герберунгелски отбор!
  Митингът им симпатичен,
  към морето се оттича.

  Касата на ГЕРБ олекна,
  опозиция ще клекне!
  Става ясно всеки ден,
  Избори на Кукув ден!
  Паси,18.07.2013

 20. Pasi says:

  Има още, но от мен да мине и да остане за следващата тема. Ето го моя завършек на темата:
  Апел
  Да бутнем Чехльо под дивана,
  за нова публична измама!
  Нотариус от Халкидики
  във джаза Чехльо запокити,
  и сложи подпис и печат.
  Веч няма спор за нов разврат!
  За хилядарки – Ре-Ке-О-та!
  Със подписи са във комплота.
  За прошка място не остана.
  Да бутнем Чехльо под дивана!
  15.10.13 г. Паси

 21. gogi6666 says:

  Чехльо ли?

  Сещам се за едни подпетени патъци пред вратата на съседите от моето детство. За какво ги държаха – не знам!

  Лека вечер! 🙂

 22. генек says:

  Киса, Киса, явно си я закъсала, та допираш до лични неща, които смяташ за страхотни нападки.
  Не ти е работа, ама да ти кажа. Поради влошено здравословно състояние се занимавам само с две неща. Не разправям за проблемите си, ама защо да не те зарадвам… Е, културният човек не би злобял заради болестите на другите, ама да ти направя кефа… Доволна си, нали?
  Не работя за варненската телевизия, нито за вестниците, нито за “Сега” или “Пардон”. Просто бавно вървя по пътеката…
  Сипи си едно за твое здраве и радост!
  Абе, друго си е да си жива, здрава и с неампутирано чувство за хумор… Де ще се меря с теб… Извинявай, че посмях да изкажа мнение, та и с доводи, а не съскайки като пепелянка на припек.
  Аргументите ми са ясни.
  Не заради СССР, не заради ОФ /през 1944 година там бяха и Никола Петков, и “Звено”/ България воюва с Германия. А заради ония предатели, които я хвърлиха във войната – срещу САЩ и Великобритания, та се наложи да се бием после и да спечелим правото си да не бъдем заграбени. Както, впрочем, постъпи Румъния…
  Не мисля да ти отговарям повече. Не съм достоен за такава величайша дама, абсолютна демократка и възпитана дискутираща…

 23. Pasi says:

  ФАТМАКЪТ НЕ СЕ ПРОМЕНЯ, ГЕНЕК! БЕЗСМИСЛЕНО Е…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s