Писмо от една непозната

Здравейте, уважаеми (по)читатели и (по)читателки на г-н Тепавичаров!

С удоволствие чета вашите дискусии и да ви кажа съвсем искрено, радвам се, че блогът печели все повече приятели. Не съм констатирала нито един случай на груби взаимни нападки, участниците в него винаги са спазвали добрия тон. Дано и в бъдеще все така продължава…

Днес прочетох нещо интересно за мен и ми се прииска да го споделя с вас, а и ако това няма да ви затрудни, да споделите мнението си.

МИСИЯТА НА БЪЛГАРИТЕ

„Стига сте се вайкали за трудното ви финансово състояние, защото има народи, живеещи в постоянен глад, в ежедневен страх за оцеляването на децата си, които изпитват трудности да задоволят и най-елементарните си човешки нужди от покрив, храна и чиста вода. Вие сте благословени от Твореца, щом хилядолетия наред вашите предци са оцелявали, за разлика от стотици империи и цивилизации през различните епохи в развитието ви.

Вие имате мисията да облекчите Прехода към Новото време, като започнете да се обединявате помежду си, а и с другите народи…”

Първият въпрос, който изплува пред мен бе – а нима ние можем да се обединим? И после – кое ще е това нещо, което ще е в състояние да ни обедини? Та нали ние самите се шегуваме, че колкото българи на едно място, толкова и мнения и предпочитания.

Преди много години, когато аз и Омбре бяхме все още млади си представяхме в мечтите какво ще бъде след 2000-та година. Искате ли да си помечтаем сега с вас, та макар и за малко, какво би било, ако утре се събудим в една Нова България. Всички държим един на друг, всички се уважаваме и обичаме и т.н. Би ли било възможно това? Бихме ли могли да изпълним мисията на обединители?

Мисля, че в това толкова политизирано време, ако напишете по нещичко по това, което ви предложих, ще си поотдъхнете малко и ще позабравите трудното ежедневие.

Позволете да ви пожелая Светлина в душите ви, любов в сърцата ви и добротворство в делата ви. Бъдете вечно усмихнати и вярвайте в доброто бъдеще на България!

Искрено ваша,  буля Хомовица

Музиката е от мен, Омбре Тепавичаров:

П.П. Предупреждавам цялото тепавичарско войнство, че днес е 13-ти, ден преди Великия музикален петък! Така че, опичайте си акъля! 🙂

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Светлото бъдеще, У нас, It is not a Humor! and tagged , . Bookmark the permalink.

127 Responses to Писмо от една непозната

 1. генек says:

  Преди да се обединим, трябва да се разединим… Кой пък го беше казал? И защо да се обединяваме и разединяваме? По някои въпроси – да, но по всички… Обединим ли се по всичко – загуби се разнообразието. И духовно, и био…
  А нуждата е да сме едно като полянка с много цветове… Другарят Мао ли беше – да цъфнат много цветя… И после ги оскуба…
  Лично аз съм вълк-единак. Допада ми, когато много хора сме на едно мнение – значи не греша… само аз… Но не означава,ч е непременно сме прави, защото сме много…
  С две думи – мисля, че хората /българите в частност/ трябва да сме обединени… на обща база. А личността на всеки си е една.
  И хич не ми харесва снимката, използвана от Омбре в изповедта му. Обединени хора, море… Пред ходещите по водата лидери…

  • Homoerect says:

   „Преди да се обединим, трябва да се разединим” – Владимир Илич Ленин.
   Генек, ако това, което си написал за себе си не е самоирония, то в такъв случай много лоша характеристика си правиш. Не вярвам да си вълк единак, т.е. асоциален, защото от това, което знам за теб, тачиш своите предци, проявяваш грижовност в твоето семейство, имаш свой приятелски кръг, създал си свой блог и пишеш в други такива!
   Това да ми е кусурът, че не ти допада снимката в поста, който тенденциозно си кръстил моя изповед! По-скоро съм направил някакъв плах опит да разоблича някои люде, които са се самопровъзгласили за най-висш сорт демократи. По-късно ще обрисувам още един такъв, който би следвало да го поставя на върха на пирамидата на „заслужили мръсници”.

 2. Pasi says:

  Уважаема госпожо Хомовица,
  Това което пишете е прекрасно,но както става ясно трудно става. Но съм убеден ,че става по различни поводи. И в историята ни е така. Днес слушам в сутрешните блокове обаждания от “недоволни” пенсионери от великденските бонуси! Що за народ сме? Когато Боце и Дянков не даваха-мълчаха и мрънкаха. Днес получават и за Нова година имаше нещо и сега за Великден малко повече. Пак мрънкаме.
  Вярно е, че сме най-бедните в ЕС по доходи изразени в заплати,пенсии, социални придобивки и качество на здравното осигуряване. Но също е вярно ,че сме една от най-имотните нация- изразена в имоти от всякакъв характер.
  Вярно е, че населението задлъжнява,но е и вярно че спестяванията само от декември 2013 до февруари 2014 са нарастнали с два милиарда.
  Вярно е,че много млади и хора на средна възраст напуснаха страната и хванаха пътя по света в търсене на щастието. Дали го намериха не знам. Все пак днес вестниците съобщават, че 3 млрд. евро е ежегодния трансфер на нашенци към своите в Родината.Това означава ,че връзката с България не е прекъсната,въпреки ,че постепенно ще изтънява… Участието на българи от чужбина тук в Тепавицата е пряко доказателство за това че те обичат своята Родина и тове е едното което ни обединява.Независимо ,че се хулим помежду си на “рубладжии” “фесове” и “еврогейски подлоги”. Все пак на Трети март ние сме всички духом на Шипка,на 24-ти май пеем заедно “Върви народе възродени…”, а на 6-ти септември пак сме заедно в Пловдив !
  В периоди на кризи като днешната в Украина, пак е очевидно,че нашият народ с фибрите на тялото си усеща коя е правата страна. И това е независимо, даже въпреки поведението на правителството,политиците и СМИ. Просто въздухът е зареден с това обединение на големи маси от народът ни.И този заряд се усеща….
  Ето защо считам ,че обединението е процес и кауза,а не еднократен акт. Него, ту го има,ту го няма. Това създава видимост за разединение. В същност ни обединява фактът ,че сме българи, с обща историческа съдба и общ стремеж към по-добро бъдеще:- на всеки от нас и на България като цяло!
  Ето това исках да споделя тук, като се опитах да минимизирам пропагандата, която лъха от моите злободневки. Това, че някой защитава определена политическа кауза,съвсем не означава ,че не обича своята Родина. Ето защо апелирам към премерения тон, и уважението на правото на всеки да изказва мнение.
  Ваш Паси.

 3. Homo faber says:

  Да мечтите, са хубаво нещо, даже много хубаво нещо, показват че човек живее пълноценно и се вълнува за своето съществуване на тази земя. Но дали са налични и има ли дълбока духовна връзка между трите основни етически принципа – свободата, справедливостта и солидарността. Три принципа, които изграждат основите на християнската социална етика, а същевременно са и морални ценности. Те формират и структурата и принципите на модерното гражданско общество и политическата система. Само че в нашето общество сега, особено последните две ценности не са приети, като принципи и затова то боледува.
  Трябва да си опичаме акъла, както казваш, да преболедуваме и нещата да се получат.
  Колко ли време ще е… дано да е дано, а не ама надали…
  И да попитаме… Кака Хомовица и на тебе ли е непозната/така я представяш/ и защо лично не участва с мислите си мненията си. Нека се представи в цялото си величие сама… 🙂

  Промените идват с пролетта… 🙂

 4. Homoerect says:

  Фабер, ти ме изненадваш! Кой мъж познава жена си? Да приемем, че е непозната само за вас!

  • Homo faber says:

   Еректус, то верно с емоциите си жените не може да ги разбереш. Ама преди време каза, че те чете цялото домашно войнство…ама и то предполагам, че си има мнение и свободно може да го изразява?

 5. Homo faber says:

  И още, пак в твоя плуваш в твоя си стил… ;), кака ни Хомовица, да е виртуална … :)@

 6. Pasi says:

  Не виждам реакцията на буля Хомовица… А именно тази реакция ме интересува. С Омбрето вече си знаем и кътните зъби, дет се вика…

  • Homoerect says:

   Паси, това че я просълзи не е ли реакция? В момента решава с внучката задачи по математика. 🙂

   • Homo faber says:

    Да просълзила се е кака ни…но от успехите на внучката във въхъра на танца … :)!

   • Homoerect says:

    П.П. С булята делим не само едно легло, но и най-скъпоценната вещ в нашия дом – компа! 🙂

 7. Homoerect says:

  Генек, понеже не съм злопаметен, почти бях забравил за един друг мой „любим” началник, който заслужено бих го поставил на върха на пирамидата на изчадията на „демокрацията” в България.
  От бивш партиен секретар, непосредствено след 10-ти ноември се превърна в ревностен седераст и се присламчи към силните на деня. Което автоматически му осигури висок пост в една балканска страна. Където колеше и бесеше, без да зачита елементарното човешко достойнство на своите подчинени. За да ни респектира, постоянно парадираше със своите връзки с президента Жельо Желев и главния прокурор Иван Татарчев. Към мен се отнасяше по-резервирано, защото добре познаваше от преди моя чепат характер. Само веднъж си позволи пред няколко колеги, в т.ч и пред кака Мара чистачката да ме критикува, вместо да ме похвали и моментално му отнех думата по средата на изречението. Та, тоя човек (условно наречен такъв) ходеше вечно навъсен, само злоба се лееше от устата му и нито веднъж не съм го виждал да се усмихне, камо ли да се засмее… Мизантроп и подлец до мозъка на костите си. Остап Бендер бледнее пред него! Само за сведение, чел съм една част от неговите доноси срещу мен, които поради погнуса не успях да дочета. Съчинения по картинки, които не се нуждаят от опровержение… За него бих могъл да напиша цял криминален роман. Като се започне от присвояване на служебни средства, търговия с крадени коли и артефакти, частен незаконен бизнес и т.н. Всички го знаеха какъв е, но дълго време никой от София не предприемаше никакви действия. Накрая дойде специална ревизионна комисия и бе отстранен от поста си. Само аз си знам колко ми е струвало това на мен и моята съпруга… А, за неговата съпруга няма да споменавам – само от пръв поглед се виждаше, че има жълта книжка.
  Това не е никаква изповед, а гневна реакция срещу поведението на лица, които са се държали като фелдфебели, смятайки че всичко им е позволено.
  В паметта ми изплува и един друг колега, израсъл в дантелени пелени, но за него друг път ще ви разказвам…

 8. Homo faber says:

  Еректус, ти ме изненадваш, че днес сабахлем, вместо ти, пламенното паче люлинско перо, непознатата, уж четяща тук, Кака Хомовица /ако я има/ пише прекрасни неща?

  • Homoerect says:

   Безсмислено е да отричам! Признавам си само очевадните неща. Това е като един приятелски съвет и за наш Ицко!
   Според тебе, ако не бях женен, щеше ли да я има нашата прекрасна Мис Сандра?

   • Homo faber says:

    Дай й тогава повече поле за изява, за да се наслаждаваме на хубавите неща, що пише!!!

    • Homoerect says:

     Фабер, ще ме умориш! Дай ми малко почивка… включи котлончето и си забъркай едно турско кафе в джезвето…
     С булята сме си разпределили задачите -аз в нейните работи не се бъркам.

 9. Pasi says:

  Фабер, не съм журналист, нито поет. Но с акъл и писане си изкарвам прехраната. Затова ми иде отръки. Благодаря и на Буля за реакцията. То беше близко до ума, ама “и най-умният си е малко прост”.
  Ето едно старо стихче с ново продължение:

  Тепавичарска седянка

  Брей че хубава седянка!
  Тук русалка с бяла нянка,
  след Еректус се пробужда….
  Фабер с Кисса са във нужда
  да гълчат със Граф, с Аман,
  хунвейбин и талибан.
  Буля Хомовица свежо,
  нови темички подрежда.
  А Генек пък – калпазан,
  все на опаки разбран…
  Хулия е много руса,
  в спора влиза със покруса.
  Наш Тракиец, от Бургас,
  все за Тракия е в час!
  Паси 07.11.2013г.
  С продължение от 13.03.2014г.
  Следва….

 10. Homoerect says:

  Мъка, мъкааа… Вече трети ден отсъствам от класацията на WP!
  Няма ли да се намери някоя милосърдна жена, която да ме приюти в обятията си и да ме погали по главицата? 🙂

 11. rusalka2013 says:

  Нещастни Омбре, ако не се намери друга жена, готова съм аз да те гушкам. 🙂

 12. Светла Павлова says:

  Омбреееее, Омбре, въртиш все около обединението – онзиденшната тема днес си я формулирал с други думи;) . И как го виждаш ти обединението? Циганите и турците включваш ли ги?

  • Homoerect says:

   Мила Светле, допуснала си 2 съществени грешки:
   1. Не аз, а буля Хомовица говори за обединение;
   2. Става дума за обединение на българи, а не на турци, цигани и други представители на арийската раса.

 13. генек says:

  Да уточня – не е есе. есето е друг жанр, друг изказ, друга форма… Това е изповед – разказ на един човек.
  Добър разказ, де… Заслужава си…

  • Homoerect says:

   Аз си мислех, че изповеди правят само грешниците…
   Не съм от тях, как’Сийке…

 14. Светла Павлова says:

  Е, буля Хомовица много добре е усвоила начина ти на изразяване 🙂 .
  Не заобикаляй въпроса – какво ще правим с турците и циганите в България? Тях като няма да ги обединяваме на Луната ли ще ги пращаме, или като оня пишман националист ще ги засилим още по-далеч – на Сатурн?

  • Homoerect says:

   Кво ни е на начина на изразяване?
   Конкретно на въпроса ти. Турците ще ги помолим да се завърнат в майката родина. И циганите си имат майка родина. В краен случай, ще ги каръщисаме с българи доброволци. Ще въведем и закон, както в Китай – до 2 деца от смесените бракове…

 15. Светла Павлова says:

  Това ли е залегнало в твоята политическа програма на кандидат политик? А ако не откликнат на молбата ти?

  • Homoerect says:

   Нема начин да не откликнат! Има едно изпитано средство – со кротце, со благо и… какво беше третото?

 16. Светла Павлова says:

  Не знам, кютека да не остане за сметка на българите… На турците няколко пъти им е спрятана изселническа акция, ама не виждам България и българите да прокопсаха от това.
  Няма ли други начини за решаване на този така наболял проблем?

  • Homoerect says:

   Затова смятам учтиво да ги помолим. Ако много се назлъндисват, ще ги оставим без работа още някоя и друга година без работа и те сами ще хукнат към Турция. Без насилие, без бой – само с икономически мерки. А на братята роми ще им кажем “нанайси маро” (нема леб). Да тръгнат да го дирят по света, където са по-гостоприемни от нас…

  • aman11be says:

   Светла, като четях този твой пост, изведнъж ми “светна”, че един от основните ни проблеми като държава и общество през последните 130-140 години може да се окаже това, че винаги правим първата крачка, но почти никога не стигаме до последната. Ако поне една от тези няколко изселнически акции, за които говориш, беше проведена до края, може би ситуацията в България щеше да бъде друга. Не мога да кажа, че ненавиждам турците само затова, че са турци, знам че много от т.нар. български турци са се изселвали по време на тези акции под натиск и то не от официалните власти, а от съплеменниците си, комшиите си, роднините си. Лично познавам достатъчно такива хора. Познавам и такива, които са си заминали заради обидата. Но ние никога не сме довели и една от тези акции до края. Сега вече такова нещо не може да се направи. Последният шанс беше “възродителният процес”. Казвам шанс без никакъв цинизъм, защото много добре знам кои бяха причините и участниците, предизвикали тези събития, и защото тогава беше подета политика на даване с предимство на българско гражданство и даване възможност за заселване и устройване на работа (основно в селското стопанство) на много наши сънародници от Молдова, и Украйна. Ако този процес беше продължил поне още 5 години, най-вероятно сега нямаше да говорим нито за ДПС, нито за обезлюдени села, нито за много от проблемите, които имаме. Макар че… знае ли човек.

   • Homoerect says:

    Братко, темата за “турското малцинство” е толкова обширна, поради което не исках да опонирам на Светлето…
    Това, което казваш е само част от горчивата истина.Имаше сериозни основания за предприемане на мащабната акция “Възродителен процес”. Грешката беше в използването на насилствени методи. Стига сме позволявали да ни демонизират!

   • Светла Павлова says:

    Аман ( абе, градски, що не вземеш да пишеш с името си; този псевдоним ме смущава 😀 ), мисля, че те разбирам добре, но аз не съм привърженик на насилствените методи. Омбрето говори за икономически мерки, но по същество това пак е насилие. Когато през 1989 г. сменяхме системата ( уж ), ако целта е била наистина България да се демократизира, защо изобщо трябваше да се регистрира ДПС, защо и по каква причина се пръкна БХК?! Какво са очаквали да се случи, та се създадоха етническата партия и този продажен комитет? Аз не виждам заплаха за България в турското население. На мен не ми пречат нито цигани, нито турци. Само че върхушката винаги ги е използвала подмолно. Да те подсетя, че ДПС е регистрирано на 4 януари 1990 г.( !!! ) – няма и два месеца след т.нар. промени! Кога се организираха, кога успяха да наберат членска маса, кога свариха с регистрацията! Това се е подготвяло далеч преди 1989 г. Друг интересен факт е, че сегашната ни конституция е от юли 1991 г. – година и половина след като е регистрирана етническата партия, но конституционния съд много удобно излезе с решение, че това не било етническа партия. Самият БХК функционира от 1992 г. Никой не може да ме убеди, че последователността на тези три събития е случайна! Не знам защо е правено етническо прочистване през годините, но това с възродителния процес не беше защото турците са били заплаха за България. Последните 25 години доказаха, че тези хора се използват само и единствено като овчи електорат и нищо друго. Същото е и с циганите.
    Моето мнение е, че беше огромна грешка признаването на малцинства в България! Те всички трябваше да бъдат БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ! Та нали и според конституцията България е еднонационална държава!

    • Homoerect says:

     Светле, казваш много истини и полуистини, с които не мога да не се съглася.Но има неща, които просто не ги разбираш или ти липсва достатъчно достоверна информация. Дълбоко грешиш, ако смяташ, че самоопределящите се като турци не са заплаха за националната ни сигурност! Преди 1989 г., доколкото си спомням имаше още 3 или 4 изселнически вълни. Турция филтрираше желаещите да се завърнат в страната, която считаха за своя истинска родина и допускаха само тези, които имаха висше или средно образование с някаква специалност. Същото бе и с борчето Наим Сюлейманов, който преди да избяга, бил е сериозно обработван и подмамван с парични и материални блага. България предостави на Турция не само отлично подготвени кадри, но спомогна и за нейната прослава за наша сметка.
     Нищо ли не си спомняш за гара Буново и другите терористични актове, извършени от турски екстремисти? Да не говорим за саботажите на работните им места. Първоначално се смяташе, че след масовото изселване ще закъса икономиката ни. Оказа се, че не е така! Само това, което споменах дотук е достатъчен повод за да се тревожим за националната ни сигурност.

     • Светла Павлова says:

      Дай пример за полуистина!

     • Homoerect says:

      “Омбрето говори за икономически мерки, но по същество това пак е насилие.”
      От всякъде е полуистина. Всяка държава регулира по някакъв начин прираста на населението и използва мерки за неговото увеличаване или свиване. От икономическите мерки няма измислени по-хуманни.

     • Да не забравяме и атентата на комунистите в “Св.Неделя”. Белен и други такива. Та освен циганите на сапун, турците в Турция, трябва и комунистите в Сибир.

     • Homoerect says:

      Един фюрер, един народ или държава…

    • Не ти пречат, щото си далеко – в Америката 🙂

     Те и на Омбрето не му пречат, ами му помагат. Ако не бяха циганите и турците, с кого щяхме да си оправдаваме несгодите като нация? Току виж сами сме се оказали виновни, а не става така. Турци, комунисти, СССР, ДС, КГБ, сега ЕС, Русия и САЩ – ама като допълнение, не вместо. Избор има за всеки вкус.

     П.П. България си е еднонационална държава, грешка няма. Но не е моноетническа.

     • Homoerect says:

      Браво, Ице! И ти добре разбираш кое ми пречи и кое ми помага. Голям душевед се оказа… Но най-точен е бай ти Генек, който понякога цитира: „На крив…” 🙂

     • Важно е да добутаме към 200 коментара, че утре да не ти е 4-ти ден. Ще вземе да ти става навик, а не бива.

      Другото го з@еби 🙂

     • Homoerect says:

      И какво като ми стане навик? То е ясно, че ме мразят след като пробутват стари публикации и гейски такива в топ класацията за деня, разбирам, че са ме сложили във фризера без да ме уведомят. Става ми мъчно за такива люде и се чувствам горд, че съм ги предизвикал!

     • Пак в другите търсиш вината, ей. Явно не пишеш по модерни теми. Ко искаш, не си актуален 🙂

      П.П. Как ме изцензурира нагло. Не си ли чел какво е писал Хашек относно незензурните думи?

     • Homoerect says:

      Ицко, много бързо усвои моя маниер на изказ. Или ще стане голям човек от тебе, или ще ме закопаш…
      В тепавицата има въведен регламент относно правилните и неправилни думи. Хашек не ме интересува!

     • Протестирам срещу регламента!

      Хашек не те интересува? Уби всичко детско у мен 😦

     • Homoerect says:

      Първо ми кажи кой е па тоя Хашек…? 🙂

     • Homoerect says:

      Добре че ме светна! 🙂

     • Светла Павлова says:

      Христомире, абсолютно съм съгласна! Омбрето недолюбва Америка, но и тази държава би заприличала на България, ако бяха оставили тюрлюгювечът от етноси да хленчи за каквото му хрумне. Тук всички първо са американци и после всичко останало. Нима българската държавна машина не може да се справи с циганската престъпност, ако искаше?! Може, но не иска, защото ще се изгуби електорат.

     • Homoerect says:

      Ще си позволя да се намеся във вашия диалог. Светле, да разбирам ли, че ме подкрепяш?
      Само в Америка все още не съм бил. Ще го преживея някак си, ако не ме искат. Те губят!

     • Да, българската държава свършва там, където започват циганските махали. Държавата трябва да пипа здраво, въпреки антибългарската дейност на БХК и ДПС.

      Но е очевидна липсата на интеграционна политика у нас. Имитации има, особено насочените към циганите. С голяма доза увереност предполагам, че причината големите компактни маси от етноси да не искат да се цепят от САЩ не е страха от армията и полицията.

     • Homoerect says:

      Ице, дай пример къде някъде по света някой е успял да интегрира циганите.

     • Homoerect says:

      В ГУЛАГ?

     • Homoerect says:

      НКВД, ЛЮБЛЯНКА, СМЕРШ…

     • Homoerect says:

      На Таганка, в Болшой театър, къде другаде… Предавам се!

     • Щом се предаваш дай координати на буля Хомовица да искам откуп за теб, че няма къде да те държа. Пък и Арманяк нямам, да не взема да те затрия от жажда без да искам.

     • Homoerect says:

      City: Sofia
      Latitude: 42.6833 (42° 40′ 59.88″ N)
      Longitude: 23.3167 (23° 19′ 0.12″ E)
      Гледай само да не се задавиш!!!

     • Колкото и пари да искам, не е съгласна с цената. Струвал си бил много повече.

      И аз имам сърце, без пари ще си ходиш у дома, няма как.

     • Homoerect says:

      Възхищавам се на твоето благородство, особено когато стотинка не ти струва… 🙂

     • aman11be says:

      Светла, а защо първо са американци? Защото държавата ги натиска или ….?

     • Homoerect says:

      И аз искам да знам!

    • aman11be says:

     Светла, псевдонимът ми си има и той история. Донякъде смешна….. Затова не си го сменям. 🙂

 17. Светла Павлова says:

  “Да тръгнат да го дирят по света, където са по-гостоприемни от нас…”
  Почакайте само да паднат щатските визи за български граждани – ще им се намери място на циганите 😉 🙂 .

  • Homoerect says:

   Светле, харесвам твоята диалогичност и толерантност към моите идеи! Постепенно, напълно ще се съгласиш с мен. 🙂
   Това за хамериканските визи е като морковчето, което е закачено на юлара пред добичето – аха да го достигне и все не успява…

  • aman11be says:

   Светла, европейските визи отдавна паднаха. И какво стана – връщат ни ги на самолети или автобуси…. Никой ги не ще, ако и по закон да нямат право да ги гонят.

 18. Светла Павлова says:

  Кой знае, поживем – увидим, както казал Манго 😀 .

 19. Homo faber says:

  Нема мъкааа, друже Еректусе, нема отсъствие от класацията на WP!
  Гледам до момента 44 Comments си ги надиплил и язе 45-ят сега, а до полунощ, колко още ще са…:)
  И за това, да вземе да заведеш булката, кака Хомовица на ресторант със свещи на масата, с бяла покривка. Тя, за хубавите редове написани днес, заслужава…:)

  • Homoerect says:

   Готово, Фабер! И без това след ден-два булята има рожден ден, а след още ден-два, една от щерките… 🙂

   • Homo faber says:

    Екстра, Еректусе, с един масраф, ще минеш…:)
    Да ги поздравиш от мене, че нещо имат ангажименти и не ги виждам тука…:)

    • Homoerect says:

     Благодаря, ще предам. 🙂
     Я, тука некоя от жените да даде идея за предметен подарък в рамките на 50 лв. плюс китката…

     • Homo faber says:

      Жените, от 500 нагоре може да ти дадат идеята… 🙂
      В края на месеца сме канени на юбилей, та ти давам идея, некаква купа или подобни гравирани.

     • Homoerect says:

      Ти верно искаш да ме вкараш в голем марсаф! Питам жените, а не тебе. Да не си си сменил пола? 🙂

 20. Homo faber says:

  А да знаеш Еректус, даскалът и непозната, кога имат рожден ден… 😉

  • Homoerect says:

   Даскалът е роден на 4 юли 1776 г., а за непознатата все още не съм проучил…

   • Homo faber says:

    Брях, той бил хамериканец, а не знае и ги гълчи люто … 🙂

    • Homoerect says:

     Още не се е осъзнал или ревниво пази своята тайна…

     • Homo faber says:

      Едва ли ще се осъзнае, той е ревностен правоверен и нищо не може да го промени…

 21. Светла Павлова says:

  Ако познавах съпругата ти, на драго сърце бих ти помогнала. Но си мисля, че книгата би бил подходящ подарък за нея.

 22. Homoerect says:

  Амане, превърти лентата по-нагоре, да видиш какво съм отговорил на Светлето и си кажи мнението.

 23. Светла Павлова says:

  “Ако много се назлъндисват, ще ги оставим без работа още някоя и друга година и те сами ще хукнат към Турция. ”
  Това не само че не ми звучи дружелюбно, ами и доста насилствено даже.

  • Homoerect says:

   Имаше държава хранилница при соца. Сега вече всеки сам трябва да се грижи за прехраната си. Ти нали си за по-прогресивната кап. с-ма?

 24. Светла Павлова says:

  Не, аз и капитализма в тази му форма не одобрявам, никак даже! О, тъкмо ми е на ума – онзи филм вече се отваря:
  ВЪТРЕШНА АФЕРА

 25. Pasi says:

  Малко информация от украински блогъри за състоянието след Майдана:
  Теперь о следствиях. Тут вообще нет никаких загадок и все заявления о пользе для экономики – «развод котят». Действительно, после девальвации гривны наши товары на внешних рынках станут более конкурентоспособными. Но за счет чего? Импортное сырье не подешевело. Вообще ничего не подешевело, кроме наших гривневых зарплат. Отечественное сырье подешевело? Это да. Но снова – исключительно за счет уменьшения реальной зарплаты рабочих. Фактически, уменьшить цену украинских товаров на внешних рынках можно было, просто урезав людям зарплаты. Но можно играть тоньше – опустив национальную валюту. Так что олигархи в выигрыше, а мы совсем наоборот.

  Нещо познато да съзирате?

 26. Светла Павлова says:

  “Светла, а защо първо са американци? Защото държавата ги натиска или ….?”
  Там е работата – никой за нищо не ги натиска – равенство пред закона и щом доброволно си отишъл там, значи си приел да бъдеш американски гражданин. Аз се дразня много, когато някой започне да оплаква нещастните цигани и турци в България – те не са емигранти, родени са на тази земя, а една голяма част от тях не говорят български, размножават се безконтролно, престъпността сред тях минава всякакви граници и държавата в лицето на полиция и жандармерия не прави нищо! Е, докога така – докато и последния що годе образован българин избяга ли?
  Аз винаги съм си мислила, че в България не е чак толкова трудно да се промени действителността около цигани и турци, но липсва политическа воля, категорична съм! Понякога малката държава има предимства пред такава огромна федерация като Щатите.

  • Homoerect says:

   Когато си права, права си, Светле! Само да добавя – колкото някой се е справил с колорадските бръмбари или с африканските скакалци, толкова и нашата полиция и жандармерия ще се справи с циганите без употребата на химически препарати!

  • aman11be says:

   Точно това имах предвид, Светла! В Щатите (мнозинството) от хората отиват по собствено желание. И този, който успее за се “закачи”, стои там по собствено желание. При нас турците и циганите сами искат да са “различни”.
   Зададох ти този въпрос, сещайки се за откъс от книгата на Георги Данаилов “До Чикаго и назад – сто години по-късно”, в който Данаилов описва полета на отиване в Щатите. Самолетът излита от Белград и един час преди приземяването в Чикаго гълчавата е международна – сърбите на сръбски, унгарците на унгарски и т.н. В момента, в който стюардесата казва да се приготвят за приземяване, да подготвят митническите декларации и т.н. отвсякъде изведнъж зазвучава само английска реч. Всички стават американци. 🙂

   • Homoerect says:

    Братко, знаеш, че не съм експерт по Америка, но въпреки всичко те подкрепям. Светла разглежда проблема в застинал вид, без да проследи неговия генезис. Ако бяхме тръгнали по пътя на гърците, днес този проблем нямаше да съществува.

   • Светла Павлова says:

    В Щатите има и друг факт – никой няма да ми забрани да говоря на български. Но когато става дума да се търси работа или да се ползва някаква обществена услуга, дори за един хляб до магазина да отида, аз съм тази, която трябва да знае английски, защото няма как да си водя преводач навсякъде. Но дори и да стана някога американска гражданка, заради мен и другите българи предизборната агитация няма да се води на български. Емигрантът е този, който трябва сам да се интегрира към обществото, което е избрал. Кои турци и цигани в България са емигранти, че да се ползват с привилегии?! Аз отворих темата за малцинствата у нас във връзка с темата на Омбрето вчера. Интеграцията и обединението ще се постигне само ако се прекрати с прилагането на двойния аршин.

    • Homoerect says:

     Добро момиче, все повече ми харесваш! Съгласен съм с постановките ти! 🙂

 27. Светла Павлова says:

  Еееее, ти пак си краен! Вярно, не е само до полицията. Но ако в Щатите някой черньо реши да краде релси или кабел, как мислиш, дали ще го пуснат или ще гледа небето на квадратчета със сигурност?

  • Homoerect says:

   Светле, заради лекциите, които ви изнесох днес, разбери се с младежа Христомир – кой от вас двамата след 30 минути ще захрани Тепавицата с музика и хумор! Ти, като негова кака имаш предимство.
   За всеки случай му давам твоите координати:
   Country:United States State/Region:FloridaCity:HollywoodLatitude:25.991 (25° 59′ 27.60″ N)Longitude:-80.211 (80° 12′ 39.60″ W)Area Code:954Postal Code:33023

   • Светла Павлова says:

    Това не са моите координати, а на доставчика ни на интернет ” Comcast”. Те са в Холивуд 🙂 . Моята махла се казва Pembroke Pines.

    • Homoerect says:

     Светле, как изобщо ти мина през главата, че ще дам точните ти координати?! Аз съм човек, който уважава личната тайна на другите и никога не бих злоупотребил!

 28. Homoerect says:

  Лека нощ, мили деца!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s