Клан, клан-недоклан…

Представям на вниманието на широката публика един спор във вчерашния ми пост между мен и уважаемия колега-блогър Генек, по един от въпросите, където позициите ни коренно се различават. Със синята химикалка ще нанеса неговите аргументи, а с червената химикалка моите контрааргументи. Моля всички да следите внимателно логиката и на двама ни:

Конкретно защо не приемам АБВ

1. Когато искаш да правиш нещо в политиката – или влизаш в партия, или си създаваш партия. Но когато си в партия и не си съгласен с решенията на масата /мнозинството/, напускаш. А не създаваш фракции, крилца и перца…

Моето виждане е съвсем различно. Според мен, Станишев и неговите верни другари извършиха безкръвен преврат в БСП и никак не  мога да повярвам, че редовите членове в нея, които представляват истинското мнозинство са съгласни с провежданата от него политика. Столетницата е известна с това, че в нея цари строга дисциплина и се спазва субординацията. Мога да дам примери от членството си в тази партия в миналото. Или може би, ти си привърженик на сталинския стил на партийно ръководство? Така, както е в партията ГЕРП. Първанов водеше борба за възстановяване на някои основни принципи, на които се гради всяка една съвременна лява политическа партия. Така или иначе, той я напусна, след като под диктовка, другите членове на ръководството отхвърлиха предложението за смяна на своя лидер с някакви йезуитски формулировки. Голямата грешка на Първанов е, че се оказа слаб кадровик и посочи за свой приемник Станишев.

2. Първанов презирам конкретно. Идваха избори – президентски. Имаше уговорена среща на президента с млади журналисти. Всичко беше уговорено – до детайли. В сряда заранта ми се обадиха и уточнихме пак до последно какво ще става в петък. Вечерта съобщиха, че Доган щял да подкрепи Първанов. Усетих и не се излъгах. В четвъртък ми казаха, че срещата се отлага за неопределено време /още не е проведена, макар момчетата и момичетата са бакалаври и учат за магистри/.

Това е… На Първанов му трябваха гласове, поднесоха му 500 000 турци и той отказа среща с 50 българчета…

Гадно, долно, подло… Поради което смятам АБВ за подобна група от тарикати и продажници…

Подобно основание за презрение е меко казано несериозно или лишено от здрав смисъл. И аз да бях на мястото на Първанов, и аз щях да приема подкрепата на 500 000 българи с турско самосъзнание! Защото на президентския стол щеше да седне още по-неприятна личност. Сега, когато имаме за президент помак, по-щастлив ли се чувстваш? Отказът му да се срещне с 50 българчета е наистина грешка, но да не преувеличаваме нейното значение. Гадно, долно и подло не присъстват в речника на съвременния български политик. Целта оправдава средствата. В противен случай, ще продължаваме да си сърбаме попарата.  И друг път съм казвал, че трябва да избираме най-малкото зло, какъвто безспорно досега единствено Първанов беше този, който се справи относително добре на този пост, без значение дали е институция или само държавен глава. Ако си наистина реалист и малко прагматик, трябва да го признаеш този факт. Дай поне 1-2 юридически издържани примера защо ги смяташ за тарикати и продажници. Има страни по света, например императорът на Япония, където е престъпление да се изрече лоша дума за него. Защо трябва да си показваме кирливите ризи пред света и вместо само авторитетът на президента да пострада, страда цялата ни държава и народът ни става за посмешище! Това го почувствах на гърба си, когато с присмех чужденци ме попитаха защо си избрахме цар, при това менте…

3. Всеки има право на избор, не оспорвам твоя, не налагам моя…

Така трябва и да бъде. Склонен съм да се съглася с всеки, който се постарае аргументирано да ми докаже своята истина. Не ми стана ясно защо смяташ, че с твоето нежелание да гласуваш на Евроизборите, вършиш нещо добро за България? По-скоро го приемам за примиренчество. За жалост, ти не успя да ме убедиш. Което ни най-малко не променя отношенията ни, поне от моя страна…

За успокояване на топката на футболното игрище и малко за разнообразие е следващата песен, по идея на капелмайстор Генек:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

49 Responses to Клан, клан-недоклан…

 1. Pasi says:

  Чугун
  Историческият ум
  прави Бе-Се-Пе- чугун.
  Тоз чугун ръжда не хваща
  и в история запраща,
  залинял на плет каун,
  дръзнал да троши чугун.
  Паси,14.01.2014.

  • Homoerect says:

   Паси, виждам че отново си ме удостоил с палче – в правилната посока, според теб… Благодаря за вниманието, което ми отделяш.
   Понеже не схванах какво точно искаш да кажеш в епиграмката, би ли ми разяснил с по-прости думи посланието?
   Искам да внеса едно уточнение – аз не съм против членската маса на БСП. Напротив, симпатизирам на всички редови членове и ги подкрепям, но не съм съгласен с партийната линия на сегашното ръководство, която считам за предателска спрямо интересите на трудовата класа. Освен това, понеже те знам, че и ти си русофил като мен, недоумявам как е възможно тази партия да не се разграничи от позицията на останалите страни-членки на ЕС по кризата в Украйна.
   Ако смяташ, че си по-голям патриот от мен, може много да поспорим на тази тема…

  • aman11be says:

   Паси, може дълго да се спори за правото на БСП да се нарича наследник на БКП. Защото кой създаде БСП? Не са ли точно тези, които организираха и проведоха преврата от 10 ноември 1989 г.? Не са ли тези, които с лека ръка зачеркнаха и обявиха за престъпни предишните 45 години? Под диктовка отвън. Това дебело трябва да се подчертае!!! Не са ли тези, които по грубо административен начин заграбиха в буквалния смисъл на думата имуществото и финансовите средства на БКП и ги преляха в създадената от тях партия? Може ли убийците, образно казано, да бъдат считани за наследници?
   А какво от идеологията на БКП остана в идеологията на БСП? По тая тема пък ако започнем да спорим/говорим/обсъждаме, сигурно няма да ни стигнат и десет дни.
   Тъй че с “историческия ум” и металургическите препратки трябва да се борави по-внимателно. Поне според мен.

   • Homoerect says:

    Благодаря, Амане. Присъединявам се безрезервно към твоето мнение. Може още много да се каже за предателската роля на “наследицата” на БКП. За сведение на широката публика, досега винаги съм гласувал за БСП!

 2. Pasi says:

  В конкретния спор поддържам Генек. Без дисциплина /партийна/ никоя партия не е оцеляла.Рушенето е грях спрямо онези, които са те издигали. 500 хил.гласа от Доган са значими, но все пак да не забравяме и 1 млн. от поддръжниците, гласували както за Първанов, така и за Калфин/Данаилов. Тези хора се чувстват предадени, и ако не всички то поне 80%.Това обяснява и Генек. Формулата “Ние сме против Станишев, а не против БСП” на прага на изборите не работи.Има си ред за смяна на ръководството в БСП. Този ред беше неуспешен за Първанов и той иска отвън. Но пасаран брат ми…

  • Homoerect says:

   Разбрах те, брат ми! Не допускам да си толкова голям наивник и да очакваш Станишев сам да се откаже от властта. Дисциплина безспорно трябва да има, но когато политиката му е в нарушение на Устава, да си обира крушите!
   П.П. Пропуснах да те попитам – ти като дисциплиниран член на Партията, ако ти кажат да убиеш жена си, ще изпълниш ли заповедта? И каква ще бъде разликата от партията на Боко???

   • Homoerect says:

    Сетих се и още нещо… Наличието на фракции, крилца и перца е явен симптом за нарушаване на вътрешнопартийната демокрация. Ако всяко важно решение се приема чрез тайно гласуване, тогава няма да има проблем. Имаш право на избор – или се бориш да убедиш мнозинството в своята правота, или напускаш партията. Теорията на Генек е много повърхностна и може да служи единствено на интересите на партийната върхушка.

 3. Pasi says:

  На очевидно некоректни въпроси в послеписа е безсмислено да отговарям. Лъха раздразнение, а не обмислен спор. Хората се сдружават в партии и някакви общности, с някаква цел. Основно, за по-добро общо бъдеще на въпросната общност. Трепането на жени не влиза в този формат. Със същия успех мога да задавам този въпрос към всяка партия. Партийната дисциплина е нещо съвсем различно от “Устава вътрешна служба” в БНА. Ти много добре знаеш за какво става дума.Критика – да. Участие в избори /на Конгрес/- да. Учестие в национални или местни избори с друга бюлетина,против тези които са гласували за теб – не. Приказките за някаква “успоредна” на правата линия водеща до успех на ПЕС, са прах в очите. Резултатът е някакво разцепление. За мащабите ще ги видим след изборите. Но ти си ярък пример именно за това. Има и други. Въпросът е колко са и накъде са се устремили? След избора ще се разберат реалностите. 150 хил.гласа правят 1 място в европарламента. Ще се броим.

  • Homoerect says:

   Паси, примерът за безпрекословно изпълнение на партийната повеля нарочно го представих като гротеска. И смея да те уверя, че не изпитвам никакво раздразнение в спора ми с теб. Колкото и да се смяташ за добър психолог.
   Това, което исках още да ти кажа ме е изпреварил Аман и напълно го подкрепям.
   Не мога да се съглася и с една друга твоя постановка: „Отцепванете на АБВ от БСП е предателство спрямо избирателите…” Искам ясно да заявя, че на всеки партиен конгрес делегатите дават своя вот на доверие на своите избраници. Но не им казват точ в точ какво да правят. Това се определя от устава. В случая наблюдаваме явно отклонение от партийната линия, която би следвало да бъде в защита на трудовите маси, а не на олигарсите.
   И не на последно място, когато аз влизам в спор, старая се да отговоря на всички въпроси на опонента, а не само на тези, които на мен ми харесват.

 4. Homo faber says:

  Забележително е от самото начало на “великата капиталистическа революция”, що неотдавна споходи нашата земя, че българинът и досега като цяло залага на политици-магьосници. Мечтае за някой, който с магическа пръчка да промени живота му. Да ама не, както казва човекът с темането до земята! Нямаме индикатор за значимостта на личностите и идеите и скоро няма и да има. Всичко се свежда до значимостта на прословутата каца с мед и пребиваването и до нея, колкото се може по дълго време….

  • Homoerect says:

   Фабер, понеже не виждам да се е увеличил броят на отрицателните палчета, предполагам, че си ме турил в другата категория. Вярно е това, което казваш – БСП се изроди в буржоазна партия!

 5. Homo faber says:

  Еректусе, това класаците са бамбашка работа, особено сега в нашето славно време. Не се вълнувам от тях и многоооо малко ме впечатляват. Така че не се бой, не плашуйся… знаеш, че те уведомявам за моето гласуване. Що се отнася до квалификацията ти за БСП, ще спомена пак дадените ти от мен две много показателни приказки, за парицата-царица и парата дето го прави фукарата. Това вълнува личностите-политиците и това са техните идеи!

  • Homoerect says:

   Фабер, ти може да не се вълнуваш от класациите, но аз през 5 минути проверявам рейтинга си! 🙂 Колкото един анализ почива на повече изследвани показатели, толкова по-точен може да бъде. Не те карам насила да гласуваш за мен – това сърцето ти ще го подскаже.
   Приказката за парицата-царица е вярна, но има и изключения. За съжаление, тези, които безкористно се борят за своите идеи, имат твърде малко шансове да се докопат до властта.

 6. Homo faber says:

  Разбрал съм те, Еректусе – знаех си, че ти май си поредният кандидат-политик, щом през 5 минути се проверяваш… Сега си закъснял, но за следващите парламентарни избори се готви, ще изгрее твоята звезда… Само да не се окажеш поредния магьосник, имаш ги данните… 😉

  • Homoerect says:

   Не си познал, Фабер! И през ум не ми е минавало да си тровя нервите с разни недоправени люде, изкуствено напомпани със самочувствие.
   За магьосническите ми способности си прав, но не забравяй, че аз съм от добрите магесници! 🙂
   П.П. Айде, тури и ти един палец, да ми стоплиш сърцето… Обещавам да не злоупотребя с твоя дактилоскопичен отпечатък! 🙂

   • Homo faber says:

    Те ти палец, вдигнат нагоре да ти се стопли сърцето пък и да повлияе на бъдещата ти кариера…
    Казва ли ти някой … кой знае, неведоми са пътищата … към властта? … 😉

 7. Светла Павлова says:

  Нямах намерение да се включвам по темата, но за да спи спокойно довечера главният тепавичар, да си призная, че днешният обърнат палец е от мен, а не от Паси. И не заради друго, а заради това, че Омбрето упорито продължава да внушава, че между БСП и БКП нямало нищо общо, а в същото време нарича БСП “столетницата”. Самият Станишев се извини на турците от името на неговата партия. Защо го направи, ако между БСП и БКП няма знак за равенство?!
  Има едни думички, които се приписват на чичко Ленин. Не знам дали наистина са негови, но са абсолютно верни: “Ако искаш да си винаги на власт създай си собствена опозиция.” Тъй наречената опозиция в България след 1989 г. я създадоха същите, които на 9.11.1989 г. си легнаха комунисти, а на 10.11.1989 г. се събудиха капиталисти. Спомнете си едно интервю на “седесаря” Александър Божков, в което той на въпрос защо с приватизацията всички предприятия отидоха в ръцете на комунисти отговори следното: “Е, парите са у тях. кой друг да ги купи?!”
  Да обяснявам ли пак защо аз няма да гласувам?

  • Homoerect says:

   Светле, нейсе – доживях да чуя отново твоето медено гласче!
   Категорично отричам да съм твърдял някога, че няма връзка между БКП и БСП. Не упорито, дори плахо не съм споменавал подобно нещо. Друг е въпросът, че сегашното ръководство изкриви много линията на Партията. Ще престанеш да манипулираш аудиторията, като ми вменяваш думи, които не съм изрекъл.
   Думите на чичко Ленин за отглеждане на опозиция са ръководство за действие на всеки лидер на партия, а не само на левицата.
   Оценявам по достойнство всяка една твоя мисъл, която почива на неопровержими факти, но не мога да се съглася да хвърляш вината ангро върху БКП и наследницата. Трябва да има някаква историческа справедливост. Истината е съвсем различна – на политическата сцена след 10-ти Ноември изплуваха всички маргинали, които нямат нищо общо с комунистическата идеология.
   Със самостоятелното си участие на изборите за Европарламент, АБВ неминуемо ще разклати доверието в БСП и ще доведе до още по-голямо спадане на нейния рейтинг. Което от своя страна ще отвори път за формирането на една нова, истински социалистическа партия. Сега, като се замислих, стигнах до извода, че на Първанов е натрапен Станишев, като троянски кон, а не е по негово собствено желание. Без да идеализирам същия и неговите сподвижници. Време е да се разчистят авгиевите обори. Със стари курви нов бардак не се прави.
   За мене, ти си тежък случай с мотивите си защо няма да гласуваш. Същото се отнася и за някои други посетители в този блог. Колкото и да ми обяснявате, няма да ме убедите. Понякога долавям в думите ти толкова много гняв и натрупана омраза към виновниците за поредната катастрофа на България, че вече започвам да се страхувам за твоето здраве.

 8. Светла Павлова says:

  П.П. А ето и нещо за размисъл:
  КАК ЩЕ ГЛАСУВАТЕ?

  • Homoerect says:

   Благодаря, Светле. Малко си закъсняла – вече взех окончателно решение…

   • Homoerect says:

    Прочетох внимателно цялата статия и откривам в нея доста твърдения, които са далеч от истината. Между другото, преди началото на статията, има една сентенция: “Първата стъпка към разрухата е безразличието. Втора не ти трябва. Безразличие, предизвикано от всичко около теб. Натрупано, повтаряно, вменено. Понякога с нечия цел, а понякога просто така – по традиция. Когато си малък е много трудно да надигнеш глас. Да защитиш себе си или това, в което вярваш. Да създадеш или да покажеш. За да го направиш, понякога е нужно само някой да повярва в теб.” Защо не си ни я препоръчала? Тя се отнася и за теб!

    • Светла Павлова says:

     Не очаквай от мен да ти кажа, че ще гласувам за АБВ или за когото и да било, за да доказвам, че отказът ми от гласуване не е продиктуван от безразличие – тъкмо обратното! Голяма грешка е да вменявате вина на хората, които няма слепешката и доброволно да отидат до урните, за да не бъдат съучастници в избирането на стария бардак.

     • Homoerect says:

      Остани си със заблудата, Светлеее! 🙂 Нямам намерение да те разубеждавам… Страх те е да гласуваш за АБВ, за да не си въобразя, че си влюбена в мен. На никого не се опитвам да вменявам вина, просто разсъждавам на глас. Не допускам и на мен някой да ми вменява вина, без дори да ме познава, само на база на някои мои изказвания.

 9. Pasi says:

  В отговор на Аман ще сложа едно мое старо стихче.

  Реформатори

  Пръкнаха се реформатори,
  в школата на вехти автори.

  РИформа- Филип Димитров,
  на реститутите покров.
  Земята във реални граници,
  за ликвидатори и други задници.
  Съборен с мравките на вота!
  На своите изял комплота.

  С рИформа я подхвана Костов.
  Страна ошушкаха до кости!
  Заводи, банки и юзини
  и даже детските градини,
  лапнаха сини партизани…
  А за народа- мани, мани…

  След Костов, царските лапачи.
  Кошлуков, Кунева-играчи!
  Със адвокатски колектив,
  в рИформата ни коректив.

  Гори и всички Е-Ре-Пе-та,
  злато, сребро и мед където,
  с концесии се подариха.
  За миг не се и умориха…

  А днес разбитите авари,
  отново драпат. Господари!?
  И име даже си приписват,
  от минало не се стъписват!

  България май има сок,
  за цедката с Реформа-блок.
  Pasi,18.08.2013.

  Колкото до криминалните квалификации те са отдавна извъртяна плоча. Не хващат дикиш в днешно време. Криминални изпълнения има от всички страни: БКП, СДС, БЗНС, както и от партиите и царските хора преди 9.09.44г. Никой и нищо не е забравено. Изброяването обаче няма да помогне в текущия спор АБВ- БСП. Но не само това. Това няма да помогне и на общото ни бъдеще, доколкото живеем тук и всеки поотделно, и всички заедно се стремим към по-добро бъдеще.

  • Homoerect says:

   Паси, не мога да не се съглася с твоите думи под стихотворението. Тепърва историята ще се произнася за деструкторите на България. И да се види и разбере, че с пещерен или модерен антикомунизъм, нищо няма да се промени към по-добро и истинските виновници за националната катастрофа ще се прикрият и ще останат ненаказани. Нищо друго да не направи новата власт, достатъчно е да провери 25 години назад кой от къде и как е натрупал своето богатство.

   • Homo faber says:

    Те това за богатството, никак, ама никак нема да стане…
    То е много просто, днеска на власт съм аз с твоя помощ… след четири или по-малко години ти с моя подкрепа и така се върти кръга… Как беше приказката Еректусе, за гарваните, а и друга има за така наречените политици…за шменти-капелите…

    • Homoerect says:

     И аз се опасявам, че това за богатството нема да стане у нас (в близко бъдеще). Но щом е станало в Гърция, където има специален закон, наречен “Откъде ги имаш?”, защо да не стане и у нас?
     Крадците трябва да се научат по-ентелегентно да бъркат в бурето с меда и по-малко да щипят…

 10. Светла Павлова says:

  Не се грижи за душевното ми здраве, ако обичаш! В моите думи никога не е имало омраза. Гняв – да!
  Нов бардак със стари курви не се прави, а очакваш същите стари курви да разчистят авгиевите обори? Няма да стане! Какъв е резултатът от гласуването по избори през последните 25 години – ами все този: стари курви се крият зад нови абревиатури ( имам предвид всички абревиатури ) и обещават светло бъдеще. Е, хаирлия да е!
  П.П. Цитат: “Ще престанеш да манипулираш аудиторията, като ми вменяваш думи, които не съм изрекъл.” И само изречение и половина след това: “…, но не мога да се съглася да хвърляш вината ангро върху БКП и наследницата.” Все пак БСП наследница ли е на БКП или не е?
  П.П.П. Всъщност, колко броя членска маса има АБВ-то на Първанов 😉 ?

  • Homoerect says:

   Светле, обядва ли или все още не си и поради тази причина си изнемощяла от глад? Къде прочете, че се страхувам за твоето психическо здраве. Дай цитат. За физическото, като например да хванеш гастрит или язва, може би…. НИКЪДЕ НЕ СЪМ ТВЪРДЯЛ, ЧЕ НЯМА ВРЪЗКА МЕЖДУ БКП и БСП! Запомни ли? Половинката мое изречение, което те притеснява се отнася само за тези, които наистина имат вина за прехода, а не да се търси колективна вина на цялата партия. Надявам се да останеш доволна от отговора ми. Чрез тотално отрицание на всичко в миналото, няма дори и една крачка напред за извървим. А да не говорим, че само Господ може да ни съди за греховете. Ти сигурна ли си, че си без грехове? За втори път те питам.
   Не съм броил членската маса на АБВ. Като ме поканят за член, първо теб ще информирам за точния брой и състав.

 11. Homoerect says:

  Ура, другари! Точно в 14:27 ч. цялата бойна ескадлила, състояща се от 4 изтребителя прелетя над Люлинград. Все още имаме армия, която да брани въздушното пространство на България!

 12. Светла Павлова says:

  А, да, напоследък двамата с Генек много обичате да цитирате библията: “Не съди, за да не бъдеш съден!” Колко удобно! Да не обсъждаме и да не осъждаме мераклиите за власт, защото по-добри нямало да намерим. И не, никога не съм твърдяла, че съм безгрешна. Само че от моите грешки и грехове не произлизат лоши последствия за България! Но от гласуването през последните 25 години нищо добро не се получи, нали?

  • Homoerect says:

   Не това имах предвид, Светле. Опитваш се да бъдеш прокурор(ка), без да имаш достатъчно доказателства за отделния подсъдим. И аз мога да наметна съдийската тога и да чета обвинителни речи. Нека не отнемаме това право на Съдената власт, която един ден сигурно ще стане независима.
   Основният ти грях на теб, както и на Генек е, че не ходите да гласувате. И после – ами аз казах ли ви, няма смисъл да се гласува, с мен или без мен, резултатите все ще бъдат такива… И все пак, на различните парламентарни избори през последните 25 години има различна степен на зазляване на страната ни.

 13. генек says:

  За преврата – така смяташ ти. Мнозинството явно го приема. А вие, партийците, сте подчинени на мнозинството. Дори да не смятате, че е право – приемате го.
  Тъй че – не се дърпай…
  За Първанов. Казваш – грешка направил. Но за младите журналисти това не беше грешка – това беше изплюване в лицето. Наистина – долно…
  Все пак, обидата се преценява от страна на обидения, а не според безгрижното безразличие на обиждащия.
  Просто Първанов отдавна си е заслужил презрението на хората. Както и Петков. Както и Станишев. Както и Доган, Местан, Борисов и така нататък отрепки.
  Ще цитирам един колега: “Не си прави кумир!”…

  • Homoerect says:

   Да доуточня. Бях партиец, вече не съм. Написах при какво условие един партиен член може да се подчини на мнозинството – само чрез решения приети на тайно гласуване. За Първанов – ще го подмина обвинението – нека тежи на неговата съвест, но това, че е разплакал няколко дечица, не е трагедия. “Все пак, обидата се преценява от страна на обидения, а не според безгрижното безразличие на обиждащия.” Твърде волно тълкувание… Щом си обвинен, нямаш право да се защититиш, така ли?
   Така и не разбрах как политик може да си спечели най-лесно презрението на хората. Неуместно е да поставяш на една плоскост Първанов и вся остальная…
   За съвета на твоя колега съм напълно съгласен.

 14. генек says:

  Така и не разбрах коя моя теория е повърхностна. Основно – нямам политически теории. Имам човешки действия. Не ми се нравят някои – просто не сядам в компанията им. Или групировката. Или партията.
  А баламите, манипулирани от опитните демагози-партайгеносета, не са подходяща компания за мен…
  Баламите – още им викат бесепари…

  • Homoerect says:

   Генек, за втори път установявам, че се хващаш за думата. Естествено, че не влагам дълбок смисъл в “твоята теория”. Така или иначе, преценяваш твърде едностранно явлението “отцепничество” и затова смятам, че отговорът ти е повърхностен. Аз също като теб съм против груповщината, но все пак трабва да правим разграничение между кауза и меркантилни сметки. Последната ти квалификация за “баламите бесепари” също не е много точна. Обиждаш много хора, в т.ч. и млади, които все още вярват, че социалистическата идея в скоро време ще победи у нас. Обиждаш даже и Паси! И понеже той е дипломат, а аз съм лошият, ще каже, че не се обижда от теб. Но знам, че и на мен няма да се обиди, защото разговаряме само, а не се бием.

 15. Тракиец says:

  Само един е поставил палче надолу, против аргументите на Омбре…

 16. Pasi says:

  “Език мой…”. Всеки се изтървава, но “Написаното остава”! “Раната зараства”, казала мечката от една приказка,”но лошата дума остава”. Малееее,колко философия в няколко хрумнали ми изведнъж фрази, след прочита за “баламите” при Генек.
  Все пак има и друго: “Дума дупка не прави”. Ще остана с тази приказка, защото е най-миролюбива. Не е себична и не създава”синори”, по които да враждуваме.
  Съветвам и тепавичарите така да подхождат. Това е верният тон според мен…
  За Вас уважаеми не знам… Дано ме разберете!

  • Homoerect says:

   Паси, все пак ти реши да защитиш своята чест пред Генек.
   От моя страна ти обещавам, доколкото мога, да следя за политкоректността на всеки един от участниците в дискусиите.

 17. Светла Павлова says:

  “Страх те е да гласуваш за АБВ, за да не си въобразя, че си влюбена в мен.” Да, точно от това ме е страх 😀 . Моята първа виртуална любов си остава Генек, ти си ми втората 😛 😉 .
  Хайде приятна вечер от мен. Ако смениш темата утре, може да получиш палче нагоре 🙂 .

  • Homoerect says:

   Светленце, изчакай още 5 минутки. Имам нещо специално за теб…
   Вече се примирих да бъда втората твоя виртуална любоФ!

 18. Homoerect says:

  До всички, които смятат, че ще бъдат съучастници в избирането на стария бардак:

   зависи каква бюлетина ще пуснат в изборната урна
   отказът от гласуване означава да поднесат на тепсия властта на тия, които най-малко желаят да ни управляват
   при теоретична 100-процентова избирателна активност, резултатът от разпределението на местата в Парламента ще бъде коренно различен от досегашния
   при положение, че нито една партия не успее да спечели 50% плюс един глас, за да състави самостоятелно правителство, това ще доведе до търсенето на коалиционни партньори, но не непременно в лицето на ДПС, която вече няма да бъде нито трета, нито четвърта политическа сила
   всичко изложено дотук не са някакви мои изсмукани от пръстите предположения, а се базират на строго математически изчисления
   после да не се сърдим, като ни казват, че всеки народ заслужава управниците си

  Подготвяйки се за представлението за утрешния ден, попаднах на една мисъл на древногръцкия оратор Исократ (да не се бърка със Сократ), която бих желал да ви цитирам в превод на български:
  «Нашата демокрация се самоунищожава, защото се злоупотребява с правото на свобода и равенство. Защото научи хората да считат наглостта като право, незаконността като свобода, обидните думи като израз на равенство и анархията като блаженство.»

 19. Светла Павлова says:

  За парламентарните избори обещавам да си помисля да гласувам ли или не 😉 .
  П.П. Много добре го е казал Исократис. Но ми става страшно като гледам кога го е казал – излиза, че на нищо не сме се научили.

  • Homoerect says:

   Ето, че взе да поддаваш, Светле… 🙂 Това е хубаво за българската демокрация!
   Няма смисъл да откриваме топлата вода – хората са го казали много, много отдавна какви трябва да бъдем.

 20. Homoerect says:

  Преди да ви кажа Лека нощ, да попитам – чел ли е някой от вас приказката на Ран Босилек “Клан-недоклан”?

 21. Димитър Громов says:

  Всеки народ с избора си става съучастник на своите политици.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s