My point of view

Вероятно мнозина от вас ще си помислят, че съм си сменил вярата и езика. Бързам да ги  успокоя за неоснователните им страхове – не съм станал нито католик, нито англофил и на всякакъв друг вид “фили” от Запада – носители на европейски безценности. Аз съм си българче от шопския край с кръщелно свидетелство издадено от Българската православна църква. Употребата на английски език в заглавието е продиктувана от желанието ми, да стана по-популярен, когато някой използва търсачката „Гугъл” или друга подобна, да попадне и  на тази моя статия. Не че имам да кажа нещо ново и важно в потока от информация, който ни залива всеки ден. Целта ми е да присъединя своя глас към всички честни и непредубедени наблюдатели на заобикалящата ни действителност и да се изплюя в мозъка на безродниците в нашата страна.

Моята гледна точка се споделя от почти всички, с които съм разговарял, а има и такива по света и у нас, които чрез масмедиите са изразили своята позиция в подкрепа на официално изразеното становище от Сергей Лавров – министър на външните работи на Руската федерация. Става дума за събитията в Украйна, където ескалацията на напрежението не спира и все по-ясно се очертава фронтовата линия между Изтока и Запада. Свидетели сме на една огромна по мащаби пропагандна война от страна на САЩ и нейните сателити от другата страна на Атлантическия океан, които чрез груби фалшификации и манипулации се стремят да покажат, че за всичко случващо се е виновна Русия. Колкото и да се опитвам да им повярвам, истината е съвсем различна. Фактите говорят за друго в тези трагични събития от февруари месец насам, когато фашизоидите, чрез военен преврат завзеха властта в Украйна, в резултат на което Крим се присъедини към майката родина, както и последните сблъсъци в Одеса и Славянск, довели до десетки жертви от двете страни на барикадата. Дори и мъртвите свидетелстват против тандема Турчинов-Яценюк и отсега е видно, че тяхната цел е кауза пердута.

Да го кажем направо  – вече се намираме в етап на нова Студена война, в която не се подбират средствата за победа над противника, включително чрез пари, наемници, оръжия и подкупване на цели медийни групировки. Въпреки че до този момент няма никакви доказателства за намеса на Русия във вътрешните работи на Украйна, не спират клеветническите твърдения  и инсинуации за подобни действия. Дори и да има някакво вмешателство, коя нормална държава ще се остави да я заклещят като в менгеме и да не оказва никаква съпротива? Президентът Путин не ми изглежда толкова наивен и безпомощен, колкото на някои им се иска.

Навремето президентът на САЩ Роналд Рейгън използва за първи път политическото клише „Империя на злото” по отношение на СССР и обяви борбата си срещу нея за своя главна задача, за да има повод и основание за конфронтация с всяка една държава, която не се подчинява на волята и интересите на световния жандарм в лицето на САЩ. Какви жизнено важни интереси може да имат на хиляди километри от границите на така наречената “Свободна и демократична страна на неограничените възможности”, където всеки може да осъществи своята мечта? Аз бих казал, че ако трябва да използваме това определение, то много повече приляга на САЩ, отколкото на която и да било друга държава.  Хората по света все по-често осъзнават абсурдността на претенциите на САЩ, които до нищо добро няма да доведат човечеството. Единствените печеливши ще бъдат отново оръжейните монополи и свързаните с тях правителствени и политически кръгове. Във всяка една война – студена или гореща, жертви понасят и двете страни и страдат най-вече техните народи. Става все по-трудно на световния жандарм да постигне целите си!

За прилагането на двойни стандарти е  добре да чуете речта на Грегор Гизи в Бундестага: “Госпожо Меркел, Вие говорите с фашисти в Киев!

Ще завърша с думите на Юлиус Фучик: “ХОРА, БДЕТЕ!” Не се оставяйте да ви баламосват с приказки за деца и да ви черпят с шекерени пръчки!

Предлагам ви в аванс една песен по случай наближаващия 9-ти Май – Денят на победата над фашистка Германия, който някои го прекръстиха на Ден на Европа:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Good news. Bookmark the permalink.

113 Responses to My point of view

 1. Тракиец says:

  Радвам се, че все повече българи /особено десномислещите/ узряват за случващото се в Украйна. Въпросът не се състои в това дали сме русофили или русофоби, а във факта, че са нарушени глобални демократични и общочовешки ценности от страна на една фалираща държава, наричаща себе си демократична, която се управлява от шепа безумци рептили. Време е Европа да узрее и отхвърли американския диктат, ако иска да оцелее. Русия възкръсна! Дали на някои им харесва или не, дали с Путин или някой друг, това е факт, който е неопровержим. Бразилия, Русия, Индия, Китай /БРИК/ Венецуела, Иран, Сирия, Турция и много други вече определиха своето бъдеще…..”Не на американския диктат!” Първата стъпка е отказът от американската валута като международно разплащателно средство. Това е началото на края за САЩ!
  Защо позволяваме да ни управляват хора, които не могат да оценят ситуацията и да рискуват бъдещето ни? Вижте Унгария! Браво, браво, браво! Евроизбори?!
  Бля, бля, бля! Поредните безлични високоплатени тунеядци.
  Време е ! Стига толкова! Жалко за украинския народ. Имам много приятели там, познавам ги и знам, че те са тези които с кръвта си ще ни пречистят и отворят очите ни!

  • Homoerect says:

   Тракиецо, още преди 10 години съм предсказал, че американската империя ще рухне и на нейно място ще се създадат условия за нов, по-справедлив и хуманен световен ред. “Можеш да излъжеш малко хора за много време, можеш да излъжеш много хора за малко време, но не можеш да излъжеш всички завинаги” /Абрахам Линкълн/.
   САЩ трябва да си платят за безобразията (милиони човешки жертви и материални щети), които причиниха на почти всяка една точка на земното кълбо…

 2. aman11be says:

  Омбре, дано да се лъжа, но ми се струва, че никога досега Студената война не е била толкова екзотермична. Може би освен при т.нар. “карибска криза”, но и за там не съм сигурен. Слава Богу, че по-силният в момента е и по-умен.
  А ние…… Както най-често се е случвало, отново на грешната страна, оплетени като патета в кълчища в собствените си дрязги и противоречия.

  • Homoerect says:

   Амане, все повече се убеждавам, че между нас има някаква телепатична връзка. Тъкмо се бях наканил да те критикувам, затова че се задоволяваш в последно време само с лайкове и палчета и ти моментално отреагира…
   Естествено е г-жа Павлова да не желае да коментира по темата и няма да я критикувам за това, но няма да й спестя една картинка по друг повод:

   Не разбирам, обаче – защо мълчат Генек, Паси, Графът, Кисса и Фабер. Всички те ли са тръгнали на гъбобер?
   Напомням на всички почитатели на Тепавицата, че работното й време е нон-стоп – 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Може да не ви поднасям всеки ден ново литературно произведение, но винаги съм на своя боен пост!

   • Леко съм разочарован от това, че в списъка не фигурира моето име. Но няма какво да се оплаквам, винаги може палчето от насочено нагоре да се превърне в насочено надолу 😉

    • Homoerect says:

     Ице, искрено съжалявам за допуснатата грешка!
     Бреййй… днес има берекет от палчета обърнати надолу! Може ли някой, освен Светла, да ми каже с какво не е съгласен с написаното от мен? Аз открито излагам своята теза и очаквам също открито да ми опонират, а не да се крият зад своята анонимност… За мен това е признак на страх, заради слабите и неубедителни аргументи, които биха могли да ми изтъкнат.
     Дълбоко съм разстроен! 😦

 3. Кисса says:

  Скромното могъщество на Европа и пиянското величие на Русия

  Без коментар. Съвпада напълно с моята гледна точка.

  • Homoerect says:

   Кисса, връщам си думите обратно за несправедливото обвинение, че си пасивна…
   Само като прочетох кой е авторът на статията, която предлагаш, отказах се да продължа по-нататък…

  • aman11be says:

   Кисса, прочетох какво е написал Иво Беров. Абстрахирайки се от личното си мнение за душевното му състояние, мога да кажа, че от първи прочит правят впечатление няколко неща:
   1. Очевидно Иво Беров не е внимавал много в часовете по руски като ученик. А че го е учил, учил го е. Просто не е от достатъчно “демократичното” поколение… 🙂 Та оттам и каламбурите му с думата “велика”. Или може би разчита, че повечето от читателите му не са изучавали руски и номерът ще мине. А за “великото слънце” в песента за “поручик Галицин” просто нямам думи. Или може би аз не знам достатъчно добре текста на песента…..
   2. Авторът ОЧЕВАДНО не е ходил в Русия, за Москва и Санкт Петербург да не говорим, през последните 10-15 години. Размишленията му са, както се казва, “по спомени на очевидци”….. Говорил съм с доста хора, посетили Русия през последните няколко години, и се оказва, че тя се е превърнала в “терра инкогнита” за много от нас. И представите ни за нея, и особено за по-горе споменатите градове, са доста остарели и направо твърде далеч от истината.
   3. Иво Беров най-вероятно е бил преди известно време в Брюксел, в което няма нищо лошо. И е видял неща, от които сигурно му е станало мъчно, че може да ги види само западно от Драгоман (и източно от Шабла 🙂 ). Поне в настоящия момент.

   Освен това отдавна ми се струва, че е настъпило времето говорейки за Русия да се разделим с пещерните стереотипи от времето на “зората на демокрацията” – комунисти-антикомунисти, демократи(т.е. всичко хубаво на този свят)-ДС,БКП, ерго СССР, КГБ. Отдавна Русия няма нищо общо нито с комунизма, нито с ДС, както и САЩ – с демокрацията и свободата. При генек има един много хубав коментар от “Отвори о4и” по темата.

   • Homoerect says:

    Аман, благодаря, че ми спести някои обяснения…

   • Кисса says:

    Аман, ОЧЕВАДНО твоите хора “очевидци” (от написаното от теб става ОЧЕВАДНО, че и ти не си бил в Русия и разказваш “по спомени на очевидци”) и тези, на Беров, са гледали с различни очи на нещата там.

    • Homoerect says:

     Кисса, ОЧЕВАДНО и ти не си очевидец на икономическото състояние на Русия.
     Това че на нашия пазар има само конфети и водка в магазините „Берьозка”, съвсем не означава, че Русия не може да залее българския пазар със стоки за широко потребление. Но нали сме големи тарикати, привързахме се здраво към колесницата на ЕС и си затворихме/загубихме традиционните пазари на изток. В търговията трябва да има баланс на внос и износ на стоки. Аз лично бих предпочел да купувам руски стоки, много от които не отстъпват по качество на западните и са на много по-достъпни цени.
     Какво е това – да купуваш няколко козметични препарата Made in EU на цена САМО 2000 лв? На всичко отгоре – вредни за кожата на тези, които са ги употребили.

     • Кисса says:

      Аз, уважаеми Омбре съм ОЧЕВИДЕЦ, за разлика от вас. Съпругата на един братовчед на Валтер е от Санкт Петербург, и се води със заможен произход…Заведоха ни веднъж преди две години…Цялото семейство се прехранва от услуги – бръснари, козметички, маникюристки и фризьорки…
      Няма да ти описвам къде и в каква мизерия живеят. Стоки за широко потребление, викаш…хахаха, дай линк, защото аз такива не видях. Пълно с огромни западноевропейски и американски вериги за търговия със, естествено, западноевропейски и американски стоки. Китайски също.
      Айде, холам, надпреварваха се родата да се натискат за ходатайство, че да дойдат да поработят в Италия. Какво работят ли? Камериерки, болногледачки, чистачки…
      Те това е истината отблизо. Олигарси, живеещи на запад, Путин, маша в ръцете им, нищо повече. Народецът мизерува. Ама е готов живота си за родину да даде. То пък един живот…що да го не дадат…

     • Homoerect says:

      Покъртително, Кисса! Само с твое разрешение, ще използвам един от твоите цитати малко по-късно за пред Светлето…

    • aman11be says:

     Очевадно е така, Кисса. Някои от “моите” хора се върнаха преди няколко месеца от Санкт Петербург, а други ходят през месец я в Москва, я в Санкт Петербург. А Беров борави с клишета от времето на Брежнев и Хрушчов – “….от Шереметиево до Москва няма нищо…” и пияните руснаци по улиците. Само дето не е разказал оня “брадат” лаф как милиционерите с мотоциклета с кош чакат пияния да се изпусне от стълба и се свлече на земята, та да го приберат в изтрезвителя. Направо “Ну, погоди!” 🙂

  • Иво Беров може да пише хубаво и увлекателно, поне за моя вкус. Но откакто стана ясно, че РБ ще пристане на ГЕРБ нещо изтрещя. Надявам се да е добре, но във въпросната статия е писал маса глупости.

   В името на руската държава няма думата “велика” или нейна производна. За разлика от една друга държава на запад от Брюксел, която от около 100 години е в постоянен упадък, успя да се изхитри да се деинструализира (понеже работническата класа е бреме). А, да – милиони се тътрят там, не ще да е лошо място. Гласуват с краката си – как хубаво и по модерному звучи. Правилен аргумент – “Яжте лайна – невъзможно е милиарди мухи да грешат!”.

   Всъщност, уважавам британците, тяхната история и култура. Просто е лесно да си правиш ташки с която ти страна хрумне. СССР в близкото минало развиваше дори най-интелектуалната индустрия – правеше наука. После дръпнаха много назад, наистина. Но да твърдиш, че произвеждат само водка и бонбони – трябва да си съвсем смахнат.

 4. Светла Павлова says:

  Тъй, заради това, че си правиш ташки с г-жа Павлова, ето ти обърнат палец!
  Отвратената г-жа Павлова няма да е една от гласуващите, само за да увеличи бройката на гласуващото стадо и по този начин да стане съучастник в утвърждаването на отвратителните в управлението! За разлика от теб аз не виждам по-малко отвратителни, на които да гласувам доверие. Както и никога няма да бъда една от тези:
  Фотогалерия: Откриването на предизборната кампания на ДПС
  Погледни сн. 4,8 и 9.
  Никога няма да бъда и от тези:
  Фотогалерия: Предизборен митинг на БСП в Деня на труда

  Аз съм твърдо негласуваща! За никого!
  Що се отнася до темата ти днес, не я следя в детайли. Само да питам не прибързвате ли с погребването на Америка и с рисуването на ореол над главата на Путин с твърде голям диаметър?

  • Homoerect says:

   Мила Светле, за втори път ще ти кажа, че не възнамерявам да те разубеждавам. Живей си в заблудата. Опонирам само на хора, които ми представят логически издържани доводи. Това че ДПС и БСП, без да изключваме и останалите политически партии провеждат еднакви предизборни кампании все още нищо не означава. Народът иска хляб и зрелища.
   Независимо че не следиш както трябва събитията в Украйна, това означава ли, че вярваш на лъжите на сащинската пропаганда? Изляха се тонове лъжи от устата на негърчето и неговите приближени. Крадецът вика – дръжте крадеца!
   Убеден съм, че в скоро време САЩ ще престанат да бъдат властелин на света!

 5. Светла Павлова says:

  Аз ли живея в заблуда или упорито гласуващите през последните 25 години?
  Ако си убеден, че САЩ ще престанат да бъдат властелин на света, значи имаш информация от кухнята, с която аз няма как да съм запозната 😉 . Засега се доверявам на личните си преживявания и наблюдения. Когато американците хукнат да емигрират към Русия, може и да повярвам, че държават им пропада.

  • Homoerect says:

   “Аз ли живея в заблуда или упорито гласуващите през последните 25 години?”
   Отговорът е прост, Светле. Зависи кой за какво гласува. Все още не са малко хората с промити мозъци.
   Без да имам информация от кухнята, историята ни учи, че нито една империя не е просъществувала на базата на подтисничеството и експлоатацията.
   Убеден съм, че още днес мнозина граждани на САЩ ще хукнат към Русия, ако знаят какви са истинските условия за тяхната реализация като човешки същества.

  • aman11be says:

   Светла, докато беше тук (а може и сега все още да си тук) случвало ли ти се е да попаднеш на една поредица “Руснаците идват”? Дават я по “Дискавъри” или някой от каналите на FOX TV. Сюжетът е общо взето банален и парвенюшки, но като става дума за пари…. И едва ли случайно Великобритания, имайки предвид тясната й обвързаност със САЩ, стана една от първите европейски страни дала “заден” по отношение на налагането на реални санкции срещу Русия.
   Изпреварвайки евентуален въпрос на Кисса ще кажа, че си давам сметка, че не може близо 150 000 000 души да са олигарси милиардери, също както и в “обетованата земя” не всички са като Бил Гейтс и Уорън Бъфет… Но като става дума за пари…..

   • Homoerect says:

    Тук аз ще си затрая… няма да отнема правото на отговор на Светла.

   • Светла Павлова says:

    Не съм гледала поредицата. А аз да питам наистина ли се връзвате на санкциите, налагани на Русия? Пълни глупости са това. Защо Обама и Путин не си наложат санкции един на друг, ами взаимно забраняват на няколко незначителни фигури да пребивават в другата държава? Това са приказки за наивници, на които им се говорят неща, които искат да чуят.
    Кланът Ротшилд увеличи инвестицията си в “Газпром” 7 пъти
    Санкции, а?

    • Homoerect says:

     Нема-нема, току се е съглася с теб, Светле…
     Все повече стават точките, по които съвпадат мненията ни и по-малко тези, които ни разделят. Не забравяй, че дори и само на думи, санкциите имат неблагоприятно отражение върху бизнес средата на всяка една страна, която заплашва Русия само на думи…

     • Светла Павлова says:

      Къде ще ходиш, че няма да се съгласиш с мене 😛 .
      Ето още нещо интересно:
      http://www.gazprom.com/investors/stock/

      Каква Америка, каква Русия, какви санкции, какви пет лева?
      На фона на събитията в Украйна се разпределят порции, пък бунаците нека се избиват помежду си.

     • Homoerect says:

      Много опростенческо и ангро изказване… Какви бунаци, какви 5 лева? Хората защищават домовете и семействата си!!!
      С всичко останало съм съгласен. За тебе, Светле – и в огъня съм готов да се хвърля… 🙂

    • aman11be says:

     Аз лично се надявам да не се връзвам толкова лесно на каквото и да било. 🙂 Но ти, ако имаш време, погледни по доста други блогове, класации на блогове и т.н. какво се пише. И как всичко накрая пак стига до “…комуняги, ДС, мамка ви, БКП, комуняги, рубладжии, тавагишчи…..” и прочие “аргументи” ad hominem (така май се казваше…. 🙂 ).

     • Homoerect says:

      Амане, да ти припомням ли приказката “Когато няма риба и ракът е риба”? Та затова и некои ни замерват със сурогат аргументи. Признай си, че и ти си червен боклук като мен и да приключваме спора…

     • Светла Павлова says:

      Прав си, Аман, и съм съгласна. Единственото, което не одобрявам е, че много лесно се поставя разделителна линия между хората – този е добър, а онзи е лош. Добрата Русия, лошата Америка или обратното – няма значение, само и само да има враг. А в това време брат брата се избиват. В една гражданска война няма победители – всички са губещи. За съжаление губещите не осъзнават, че има и печелещи от конфликтите.
      П.П. Омбре, това за хвърлянето в огъня ще го запомня и ще поискам доказателство за саможертвената ти готовност 😀 !

     • Homoerect says:

      Светле, затова казвам, че не бива опростенчески и всичко и всички под един общ знаменател да слагаме.
      Когато признаеш публично, че ме обичаш, готов съм не само в огъня да се хвърля, а и салто мортале след това! 🙂

 6. Светла Павлова says:

  “Все още не са малко хората с промити мозъци.” И аз тъй мисля 😀 .

  “… ако знаят какви са истинските условия за тяхната реализация като човешки същества.”
  Истинските условия за реализация къде? Ако е в Щатите, бъди сигурен, че знаят много добре. Ако е в Русия, трябва да те информирам, че в Маями е пълно с руснаци 😛 .

  • Homoerect says:

   И аз да те информирам, Светле… В Маями е пълно с руснаци… от сенчестия бизнес! Само като добавка към твоето инфо…

 7. Светла Павлова says:

  Като нямаш информация от кухнята откъде знаеш, че са от сенчетия бизнес? В Маями има и много евреи, французи, българи, латино и всякакви други. Всички ли са престъпници?

  • Homoerect says:

   Точно по тоя въпрос съм информиран, Светле! Достатъчно е да изгледаш няколко пълнометражни руски, холивудски и дори български филма, за да видиш кои емигрират в Обетованата земя. Дори и една стотна да е истина. Прочети и Кисса какво е написала…

   • Светла Павлова says:

    Прочетох какво е казала Киса. Роднините на рускинята търсят ходатайство за работа в Италия. Това в чия полза говори?

    • Homoerect says:

     Да, Светле – търсят си работа като камериерки, чистачки и метачки. Разбира се, че в твоя полза говори…

     • Светла Павлова says:

      Ако в Русия им беше добре, защо да се натискат да работят като камериерки в Италия? Не в моя полза, в полза на Русия говори 😉 .
      П.П. Активирай отговорът ми до Аман, за да не си помисли, че го пренебрегвам.

     • Homoerect says:

      Те се натискат, защото си мислят, че там ги очакват с разтворени обятия и купища пари. Но в 90% от случаите животът друго им поднася…
      Кой твой отговор на активирам?

     • Homoerect says:

      Светле, малко извън темата, но не съвсем… Вчера гледах една руско-френска продукция „Распутин”. Ако не си го гледала, препоръчвам ти го…

 8. Homo faber says:

  Бе, няма празник, няма делник ….. хубаво е и похвално да се стремиш и да я гониш славата, виждаме, че и макар в заслужен отдих, стремежите ти са като на тенджера отличник … 🙂 /аз така им казвам :)/, пардон тийнейджър, май беше на български език…
  А можеше и така да напишеш…С моей точки зрения.. 🙂
  Та да си дойдем на думата… През 2013 г. Украйна беше на път да подпише споразумение за асоцииране с ЕС. В края на годината властите прекъснаха процеса и протегнаха ръка на Русия, по отношение на икономическите връзки между двете страни. което доведе до сблъсъците и политическите промени в страната.
  След това знаем какво стана… и пак отиваме на тези вечни като света приказки за парицата-царица и че парата прави фукарата. А и другата е актуална …за вечните интереси… Лошото е че от тези пламъци, големи огньове могат да запалят чергите на целия свят…

  • Homoerect says:

   Фабер, разбирам те, но не мога да проумея и ти ли искаш като Ицко да ти падам на колене – да си поставиш палчето в правилната посока от моя гледна точка? Плийз… 🙂

 9. Homo faber says:

  Кога требе и това ще правиш, Еректусе….;)
  За слава и да са първенци, хората злато и царства са давали, пък и сега…:)
  Но нейсе, слагам ти, и не си от тезе да дават … 🙂
  И един безплатен съвет… казвай на внучката… Русалка да слага, тя казва на децата от класа, те на децата от другите класове и така…. до връо… 😉

  • Homoerect says:

   Бре, как не съм се сетил досега? Русалке, чуйш ли?!

   • Homo faber says:

    Ма, извади и 20 лв. от портофейла и ги дай, погали я по главицата, и ще те чуе унуката … 😉

    • Homoerect says:

     И на 200 евро няма да кандише! Виж, номерът с погалване по главицата може да мине…

     • Homo faber says:

      Виж и баба й Хомовица, веке на това няма да кандише, други са времената… 🙂

     • Homoerect says:

      Ще, ще… като й наложа некои санкции – и хоро ще играе…

 10. aman11be says:

  Между другото Кисса много майсторски ни плъзна с Иво Беров в девета глуха и ни отклони от темата на написаното от Омбре. И ние почнахме да предъвкваме пак втръсналата на всички, предполагам, дъвка. Браво Кисса! 🙂

  • Homoerect says:

   Кво да коментирам всичко това? Дори и на мен се изясни ситуацията… 🙂

 11. Homo faber says:

  E, какво толкова ни отклони статията, черноморски брате на тепавичаря…?
  Патетика, естетика… и лъжата, че се спазвали правилата.. Да, на повъръхността те се спазват, ама в дълбочина, дали е така и ако е така, защо Европата е на това дередже…?

  • Homoerect says:

   Гошо, опс… Фабер! Много питаш, вместо сам да си отговориш.
   Я кажи – изпя ли заупокойна молитва на агънцето за именния ти ден утре?
   Аз не изтраях и днес си сготвих агнешка чорба с дреболии. Даже и с узото вървеше…

   • Homo faber says:

    Дедо, дедо Eректусе пак се смути нещо, като подрасток тенджера/тинейджър, аз така им казвам/ ..;).
    От неколко дана , все това пеем и ручаме крехкото агнешко…

 12. Светла Павлова says:

  “Когато признаеш публично, че ме обичаш, готов съм не само в огъня да се хвърля, а и салто мортале след това!”
  Че колко пъти да го казвам, бе, скъпи? Обяснявам ти се в любов, откакто си основал тепавицата. Аз ако не те обичах, да съм те зачеркнала от живота си отдавна и никога не бих си признала кога ти слагам палчета надолу 😉 🙂 ! А сега да те видя ти кавалер ли си и ще изпълниш ли поне едно от обещанията. Ще търся обещаното като завещано, да знаеш!

  • Homoerect says:

   Светле, провали се на теста! Ако ме обичаше истински, щеше ли да ме жертваш за едно съмнително удоволствие…?

   • То не върви да уча дядо си да кашля, ама женската логика е нещо интересно и оздачаващо неопитните.

    • Homoerect says:

     Дедо ти събира акъл и от зелени тикви, а после сортира информацията… 🙂

     • Ми, да те светна тогава. Има женска логика. Не е тая на Аристотел и Платон, но я има. Мъжете могат да я усвоят. А почнат ли да я прилагат спрямо жени става истинско шоу. Гарантиран начин да изкараш жена от кожата й 🙂

 13. Светла Павлова says:

  Да не си обещавал неизпълними неща 🙂 !
  А ето ти нещо от любимата на много носталгици Русия:

  Пази, Боже, тези да ни “освобождават” пак!

  • Homoerect says:

   Тестът за това е тест – за да се върже някой…
   Не виждам линк към “Пази, Боже…”
   Видох го! 🙂

  • aman11be says:

   “Единственото, което не одобрявам е, че много лесно се поставя разделителна линия между хората – този е добър, а онзи е лош. Добрата Русия, лошата Америка или обратното – няма значение, само и само да има враг. ….” или “…А ето ти нещо от любимата на много носталгици Русия:Пази, Боже, тези да ни “освобождават” пак!”
   Кога си искрена,Светла?
   По-добре ли е “тези” да ни “освобождават”?

   Клипчета да искаш…. Всякакви ги има, но за това ли говорихме досега?

   • Homoerect says:

    Братко, благодаря, че ми спести отговор до Светла! 🙂

   • Светла Павлова says:

    Аман, случайно минавам и видях, че си писал.
    Ами, не, приятелю, нито “тези”, нито “онези! Мисълта ми беше, че на България вече ще ѝ стане байгън от освободители! Русия вече се разписа, сега Щатите и НАТО, да не забравяме и ЕС. Какво следва – отново Русия ли ? Фашизмът си е фашизъм и в Америка, и в Украйна, и в Русия.
    Разбирам пристрастията към Русия, но дали са разумни?!

    • Homoerect says:

     Една водна птица мислила, мислила и накрая се удавила…
     Светле, много нестандартни мисли щъкат в главата ти. Да оставим всичко друго настрана – дължим уважение и признателност на Русия за освобождението ни от турско робство. А, какво ще бъде, кой още ще ни освобождава, бъдещето ще покаже. Най-напред трябва да се освободим от страховете си и скептицизма, който владее душите ни през последните 25 години.

    • aman11be says:

     И аз, случайно минавайки по навик 🙂 оттук, видях, че си ми отговорила. Мисля, че в дадения случай изобщо не става дума някой някого да “освобождава”. Още по-малко пък нас. Въпросът е какво се случва в Украйна и кой го предизвика. Кой кой е в цялата игра и кой вика “Дръжте крадеца”? Кой и защо си присвоява правото да има “жизнени интереси” по цялото земно кълбо, че и да ги защитава, както намери за добре, а отрича правото на някой друг да има “жизнени интереси” на границата си?
     Ей такива едни въпроси….. А нас кой и дали някой ще ни “освободи” за пореден път е от раздела “collateral damages”.

 14. rusalka2013 says:

  Хъммм, не знам защо Хомо фабер предполага, че съм внучка на Хомоеректус. Държа да се отбележи, че е далеч от истината. За съжаление професионалните ми задължения ме възпрепятстват да съм непрекъснато на тепавичарския стан и не мога да се включвам редовно в иначе интересните теми за обсъждане.

  • Homoerect says:

   Русалке, едва ли някой ще ти повярва… Започвам и аз да се съмнявам дали ти не си Сандра. 🙂

   • aman11be says:

    Брат ми, я провери дали си е вече в леглото. Сандра имам предвид. 🙂

    • Homoerect says:

     Нема кво да проверявам… Да немам 100 стаи на ранчото, че да я диря Сандра?

     • aman11be says:

      Тогава немаш грижа. Пък за Русалката – тейко й и майка й да се грижат. 🙂 Тя доколкото разбирам е пълнолетна.

     • Homoerect says:

      Амане, ти нещо разбра ли от посланието на Ицето? Русалката твърди, че е пълнолетна, но не познавам родителите й, за да ги питам…

     • aman11be says:

      Не ти и требе да ги познаваш…. 🙂

     • Homoerect says:

      Защо? Може майката да е много симпатична и да ми хареса да общувам с нея… 🙂
      П.П. Виж Светлето какво ти е написала.

  • Толкова упорито да отричаш, явно има поне зрънце истина в “обвиненията” 🙂

   • Homoerect says:

    Естествено, че има зрънце! Кажи само какво трябва да си призная и с радост за теб ще го сторя.

    • Ти нищо не трябва да си признаваш. Постът бе насочен към Русалката, то си личи и от начина, по който излиза в блога ти.

     • Homoerect says:

      Нещо не схванах… Я поясни, по какъв начин излиза в блога ми?

     • Вижда се, че постът е насочен към отричащата Сандра (а.к.а. Русалка), а не към теб или към всички. При първите няколко размени на мнения си личи кой на кого отговаря.

      Не зная на теб като собственик на Тепавицата как ти излиза. За проба можеш да влезеш в блога си не като администратор, а като обикновен потребител (например през браузър, който не помни паролата ти в блога).

     • Homoerect says:

      Ице, ти ли се изразяваш много сложно или аз съм изпростял? Това сигурно е задача от ранга на also known as Шерлок Холмс…

  • Homo faber says:

   Не предполагам аз морска чаровнице, а италианската ти кака предположи, че си внучката на настойника Баш тепавичар!!!

 15. Светла Павлова says:

  Ехоооо, много сме мълчаливи днес! Метна ли гергьовското агне в пещта?

  • Homoerect says:

   Мълчаливи сме, защото вчера не ми оставихте никакво свободно време за творческа дейност.
   Все още не съм метнал агнето в пещта, защото в момента я изграждам…

   • Кисса says:

    Добрютру и честит Гергьовден на всички именници! Да е жива и здрава милата ми майчица Гина! Омбре, напиши рецептата за агнешката чорбица от дреболии, плийз. Купих половин агънце от местни аборигени, задължително ти продават на цената на месото или главата(ужас), или дробовете, които предпочетох. Всичко ми излезе 20 евро, 5 еври за кило. Та искам да направя една агнешка чорба, дроб-сърма зная как се прави, ама Валтер никак не я уважава. Благодаря предварително!

    • Homoerect says:

     Добрютру, Кисса! Честит празник и на теб, и твоята майчица!
     Слушай внимателно, нема да повтарям. Агнешката чорбица я направих ето по тази рецепта и стана пърфект:
     http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=100371-klasicheska-agneshka-kurban-chorba
     Вътре имаше и бели бъбреци и други дреболии, които прекрасно се вързаха с узото. Полях чорбата обилно със сок от лимон, чер пипер и други люти подправки.

     • Кисса says:

      Благодаря за линк-а с рецептата! Ще бъде приготвено/сготвено дословно според както е написано. Добър апетит на днешната трапеза!

     • Homoerect says:

      За нищо, Кисса!

    • aman11be says:

     Добрютру, Кисса и честит празник! Честит празник и на всички останали – именници и просто празнуващи! И Валтер за толкова години не си го научила кое е хубаво….. 🙂 У нас въпросната мръвка е по 6 еври и нагоре за кило. Ама то нали в Италия още не можете да се измъкнете от кризата …. 🙂

     • Homoerect says:

      Амане, тва талианските ягнета – ягнета ли са? Дори и шилета не са. Стават само за коч байрям.

     • Кисса says:

      Благодаря ти, Амане. Валтер е дърт овен, главата му е по твърда от препечена глина, не мож го накара да хапне дреболии. Ама шкембе-чорба на Гюрлата (на тази до жп гарата, вече я няма, видях като си бях там наскоро) е ял и му хареса, даже. Агнешката чорбица пак сама ще си я сърбам, ама ми се дояде. Колкото до шилетата и коч байряма, нема такива работи – като се каже агне, е агне, сукалче – щом половината тежи под 5 кг.(това беше за побратимия Омбре).

     • Homoerect says:

      Ти пък, Кисса! Взе да се обиждаш на италианска чест. 🙂 И аз като тебе ще си папкам цела седмица чорбицата…

 16. генек says:

  По случай Инджев и поклонничките му, пускам тук една статия, която при мен си чака реда.
  РОБИ И РОБОВЛАДЕЛЦИ
  От памтивека робовладелците са използвали майкопродавци и морални дегенерати, за да налагат властта си…
  Всеки народ има своите отрепки – за съжаление, факт…
  И ето – в модерното време слугите на модерните робовладелци са също модерни. Интернет троловете…
  Те се присъединяват към армията вечни лакеи – политици, чиновници, джурналя и тем подобни…
  В момента водещи в тази дейност са самообявилите се за десни – разни остатъци от СДС, ДСБ и друг планктон…
  На последните избори те имат някъде между 0,5% и 1%…
  Обаче – вижте медиите. Техните представители /десетина човека, на файтон хора колко представители да има?/ са навред – сутрешни блокове, коментари, интервюта… И обаждания по телефона – така видимо фризирани и нагласени, че…
  Плаща се – и никой не го крие вече. Ама никой…
  Важното е да се създава впечатление, че робовладелците са подкрепяни от целия народ.
  Тия дни пък заработиха яростно наетите от посолството /да казвам кое – има ли смисъл?/. Български тролове са налазили последните форуми, където може да се говори свободно.
  Показателно – в един форум нов трол избухна в истерия, когато се заговори за подлата роля на САЩ в Украйна… И захвърчаха плюнки по адрес на българите… Изпусна се, факт… Но – видимото стана и потвърдено…
  Затова няма смисъл с подобни да се води спор.
  Спор – тоест, нещата не са толкова ясни. И трябва да се изчака, да се види… Дори за черното и бялото не е ясно…
  Поради което аз лично с подобни не споря. Иронизирам и подминавам. А тук /в моя сайт/ – направо трия…
  Не искам и камък да хвърля – ще ме опръска…

  • Homoerect says:

   Благодаря, Генек! Ще се запозная по-обстойно с твоята гледна точка…

  • Кисса says:

   AVE Герги! Най добри пожелания за именния ден от една отрепка!!!
   И не се форсирай прекалено, че ще ти се разхвърчат буталата 🙂

 17. генек says:

  А това за гейвропейците –

  • Homoerect says:

   Е що пък в моята тепавица? Пусни им го директно по предназначение… 🙂

 18. генек says:

  Благодаря, Киса!
  Буталото е добре, командният център още повече.
  Не съм ни притеснен, ни изперкал – като някои на снимката в твоя линк…
  Хубав празник!

 19. aman11be says:

  Ето едно мнение от форума на в. Сега, което аз подкрепям от първата до последната буква:
  “Ако референдумите са стъпка към по-сетнешно присъединяване към РФ /в което съм убеден/ , то “признаването” или “непризнаването” на това действие е юридическа нелепица. Тези територии просто стават части от Русия и толкова. Ако искат САЩ – могат да не признават Русия. Или , както стана с Крим , да въвеждат санкции против отделни области на Русия… Което с нищо не променя фактите. САЩ е хубаво да бъдат “работени” по-често с политиката на свършените факти ,както го прави сега Москва , та да видят колко е гадно. САЩ разбират само от сила. От нищо друго не разбират. Затова разумните хора ,без да идеализират руснаците и Русия , са определено на страната на Путин в този сблъсък. “

  • Homoerect says:

   Благодаря, Амане. Този текст може да се включи като класически пример за студенти от Юридическия факултет.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s