Пригответе си страхотен мехлем – лекува почти всичко…

Който е имал някакви съмнения досега, вече окончателно се е убедил, че не ми се пише… Освен, ако не се намери някоя доброволка – на съответната възраст, гръдна обиколка, талия и ханш, без значение цвета на косата, на която да диктувам срещу част от моето скромно пенсионерско възнаграждение (социална помощ).

След два айляшки почивни дни ми е малко неудобно, по-точно съвестно, да оставя тепавицата на празни обороти, поради което бих искал да ви забаламосам с превод на една статия, която може би някои ще оценят по достойнство, а на други препоръчвам да преминат направо към музикалната част.

Ще ви дам рецепта за бърз, лесен и вкусен мехлем, който може да си приготвите сами в домашни условия. Лекува почти всичко… бързо и лесно! Уверявам ви, че е по-добър от онзи, който се използва за масаж на конете.

Ако трябва да заминете на необитаем остров и можете да вземете със себе си  само един мехлем, то това е идеалното средство. Подходящ за всички възрасти от двата пола, без никакви противопоказания.

Какво точно прави този мехлем? Хидратира напукани от студа ръце… омекотява и лекува напукани пети, лакти и колене.

Той е отличен овлажнител за цялото тяло. Подходящ за устните като балсам за устни, успокоява кожата от слънчево изгаряне и прегряване на тялото. Използва се при обрив на бебета. Добър антисептик при рани и охлузвания, подходящ и за сух скалп (без да е необходимо да го сваляте от главата си).

За да си приготвите този балсам, ще имате нужда от:

1/2 чаша органично кокосово масло
1/2 чаша органичен зехтин
2 супени лъжици чист пчелен восък
3-4 капсули витамин Е
20 капки етерично масло от лавандула
10 капки етерично масло от лимон
10 капки етерично масло от чаено дърво

Кокосовото масло е естествен овлажнител и антибактериално средство. Зехтинът има свойството на антиоксидант и противовъзпалително средство. Лавандулата успокоява, лимонът почиства и дезинфектира, а чаеното дърво е също с антибактериални и антимикотични свойства. Витамин Е е естествен антиоксидант и консервант. Какво друго може да искате от един мехлем ?

Приготвянето на рецептата е повече или по-малко известна на доста от вас. Във водна баня стопявате пчелния восък с маслото и ги смесвате добре .

След като сместа се разтопи, отстранете я от котлона, оставете леко да се охлади и накрая добавете етеричните масла (внимавайте да не се изпарят от прекалено високата температура). Продупчете с игла капсулите с витамин Е и излейте съдържанието върху сместа. Разбъркайте добре, докато се интегрират всички съставки и се получи хомогенна смес.

Поставете сместа в стерилизиран буркан, оставете я да изстине и стабилизира, след което е готова за употреба.

Ако искате по-кремообразна текстура, използвайте миксер за нес кафе и разбъркайте през интервали от 15 минути, докато напълно се охлади.

За сравнение, вижте оригинала. Рецептата е стара, от архивите на Света Гора.

Ако ви хареса тази статия, поставете лайк или палче, където им е мястото. 😀

Рецептата я изпробвах върху буля Хомовица и даде отлични резултати. Пробвайте и вие. Помага и при поява на Ulcus durum. За други болести от подоен тип, водещи до нервно-психични разстройства е все още в експериментален стадий.

Ето и един класически мехлем за душата, който се връзва прекрасно с настоящия. Чуйте арията на Мадам Бътерфлай от едноименната опера, в изпълнение на примадоната на гръцкото оперно изкуство Мария Калас:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Good news. Bookmark the permalink.

2 Responses to Пригответе си страхотен мехлем – лекува почти всичко…

  1. Pasi says:

    Омбре ти и хикимин се оказа…А при Генек каква дискусия се разгоря….

    • Homoerect says:

      Чекай да видиш каква дискусия при мен ще се разгори. Прочете ли най-новото ми съчинение отпреди 7 минути?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s