Резултати от една блиц анкета

Драги приятели, съмишленици и опоненти,

Имам честта и удоволствието да ви съобщя резултатите от една извънредна мини блиц анкета, провокирана от един от вас. И така, ето какво се получи:

 • Изказали мнение в подкрепа упражняване правото на глас – 7 души
 • Против правото на всяка цена да се гласува – 2 души

Ако към този списък прибавим и лицето Тракиец, за когото съм сигурен, че ще гласува на всякакви избори, то общият брой от първата категория би станал 8. Дори и желязната лейди Светла бих я поставил в същата графа, при положение, че и аз се кандидатирам за народен представител. 😀

Горните резултати макар и да са малка представителна извадка, свидетелстват за настроенията сред по-голямата част от българското общество.

Тук ще отворя една малка скоба. Известно ми е, че всички сте добре образовани, политически грамотни, не сте подкупени и не сте направили своя избор по чужда воля. В по-нататъшните си разсъждения ще се постарая да не използвам каквито и да било епитети, етикети, ad hominem квалификации и метафори, придържайки се само към фактите, в строго академичен стил. Ако успея да породя нова дискусия, позволено ви е да стреляте само с гумени куршуми, изрично е забранено дум-дум джепане, а най-добре е да се замеряте с цветя и да си разменяте целувки и  прегръдки.

Започвам с една прословута реплика: „Аргументите” просто са нелепи”. Няма значение кой го е казал това… Да видим неговите АРГУМЕНТИ:

 1. Плащам си данъците тук, в България, и именно затова имам право на отношение. А неплащащите цигани или емигранти – те са съдниците? И истинските граждани? Само в кривото им огледало…

Кой те спира, господине – да си упражниш правото на мнение и дори да отидеш да пуснеш бюлетинката все за някой, който не ти е чак толкова антипатичен? Например за Светльо Витков…

Ще използвам пак едно негово мнение, в някои по-стари постинги. “На всяко право трябва да има реципрочно задължение”. Точно така – дори и без закон, всеки гражданин трябва да има моралното задължение да изрази своето мнение чрез гласуване, а не чрез пасуване. Нима Гърция е по-малко демократична страна, където е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуването, въпреки че санкциите за неспазващите това изискване са фиктивни.

2. Трябва да си много унесен по пеперуди в нежнорозови мъгли, за да твърдиш, че избор на някой от статуквото е борба срещу статуквото…

В България всичко е статуткво, защото мат’риалът е един и същ и няма откъде да си поръчаме друг. Всъщност, и това може да стане ако се засили емигрантската вълна от Сирия или друга страна към България. Може и гастарбайтери да си внесем от други държави – от арабския свят, Китай, а защо не отново и от Виетнам? За да се промени политическият инженеринг, пораждащ статутквото е необходимо да се завърти колелцето на механизма, наречен политическо устройство, закрепено с Конституцията на РБ. Да се надяваме, че поне циганите и турците няма да позволят това, ако се засегнат и техните интереси.

Ще използвам една добре позната стара гръцка сентенция: „Всичко тече, всичко се променя”. Който разглежда всичко в застинал вид вероятно не отчита процесите, които ежедневно протичат не само у нас, но и по целия свят.

Ниската избирателна активност облагодетелства олигархичните кръгове и партиите, които те финансират. Това се вижда най-добре при ГЕРБ. Що се касае до ДПС – нейният електорат така или иначе, ще отиде под строй да гласува. Това ли иска мнозинството от българския народ?

Интересно е становището на Христомир Иванов. Според него, „Разни идиоти се опитват да ни вменят като вина, че трябвало да гласуваме”.  Излиза, че повечето от нас сме идиоти, което до голяма степен обяснява защо броят на психическите заболявания в България непрекъснато расте. Ако трябва да бъда сериозен, решението на проблема е друго – не бива да бъдем безучастни към всеки един опит да ни накарат да бъдем стадо овце и да си траем, защото от нашия глас нищо не зависи… В крайна сметка, и той попада в кюпа на гласуващите, с уточнението, че знае защо го прави.

Ако разглеждаме абстрактно опциите, съдържащи се в гражданските ни права, вероятно няма да споря нито с адептите, нито с противниците на всяко едно отделно право. Но, живеейки в една ненормална страна, трябва да има леко побутване с остен, ако се наложи и с по-груби мерки за да се осъществи истинската демокрация. Какво очаквате от един народ, от който почти една четвърт са неграмотни и политически непросветени. Те не знаят монархия или парламентарна република сме, кой ни е министър-председател, ще отидат да гласуват за партия и нейния лидер.

Да, съгласен съм да се въведе избирателен ценз, при изричното условие да не се ограничава правото на глас на възрастните. Достатъчно е да приведа само един аргумент – гласът на циганина ли е по-важен от гласа на възрастен професор?

Някои хора се опитаха да изкарат вчерашната дискусия като спор в детска градина, лишена от солидни аргументи, без да осъзнават, че техните теории са не по-малко нелепи. Важното е да се надвикваме, без да отчитаме на кантара кой, как се е произнесъл.  То, ако Тепавицата беше парламент, много ясно щеше да се види Vox populi – Vox Dei. Нека демокрацията се счита като активна гражданска позиция, а не като опит да покажем на всяка цена, че не сме съгласни с нещо… Най-добре е по всеки важен  въпрос да има често референдум, като израз на пряка демокрация, както е в Швейцария, но кога ли ще ги стигнем живущите там?

Ще завърша с думите на един често споменаван от мен автор: “А най-вече – да не се вживяваш в спор или кавга, с бляскащото осъзнаване, че трябва, на всяка цена трябва да НАДДУМАШ другия.” Стига и той самият да не прави тази грешка… Всъщност, той проповядва /агитира/ в посока несъпротивление на злото!

Поради така изложените от мен некои съображения, твърдо ще гласувам на всички избори, които се провеждат в нашата страна.

Предлагам ви една съвсем лека мелодия, вместо валериан, ако случайно на някого са се опънали нервите:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

40 Responses to Резултати от една блиц анкета

 1. Homoerect says:

  Гонгът е ударен! Всеки може да изрази свободно своето мнение, коментар, point of view, да влиза или излиза от дискусия. Тука е свободна зона – може дори и с лайкове, палчета или със среден пръст да изразите своето отношение. Предварително ви благодаря за участието!

 2. Кисса says:

  По-долу цитирам нещо от статията на една “идиотка”:

  “Затова най-простият отговор на въпроса „За кого да гласувам” е за всеки, различен от статуквото. Важното е да има колкото е възможно по-висока избирателна активност, за да не се получат сметките на големите партии и да се намали тежестта на купения и контролиран вот.”

  Цялата статия “Изборите – отвъд патоса, зад политиката”:

  П.П. Това за данъците и емигрантите са камъни по моята градинка. За сведение, през април платих в Родината 1400 лева данък недвижими имоти/смет, при това без да съм изхвърлила и кофа смет през въпросната година. Бих попитала индивида, вътрешен емигрант – емигрирал от малко забутано населено място в северозапада в сравнително голям град в източна България, колко данък е внесъл в хазната през същата година?

  • Homoerect says:

   Кисса, имаш пълно одобрение от моя страна. Какво друго мога да направя за теб, освен това:

 3. Homo faber says:

  Хайде холан, що пък да не бръкна/бръкнем в кацата с меда с лъжица № 999, когато станеш големец…!!! 🙂
  Ха, стига толкова… добре образовани, политически грамотни и т.н. Та, с посочения номер лъжица, най-дълбоко бъркат добре образованите и политически грамотните… 😉
  И понеже са добре образовани, го правят с финес и да им се радваш на изработката, като брюкселска дантела…:)
  Сега сериозното… само плащането на данъци не е достатъчен аргумент, за да има отношение човек по нещата от живота. Както споменах вчера – негласуването е отказ от самото общество! Това значи, че не си тука, не живееш и само плащането на данъци, не е аргумент да имаш отношение. Да участваш в най-различни изборите е основно право а защо не и задължение на всеки един български гражданин? С това – да овластиш твой представител/и и ти управляваш и също така упражняваш контролни функции и задължения. Не ги ли упражняваш се чувстваш недоволен и системата се изражда и обслужва само облагодетелствани групи от хора. И като хора живеещи в така нареченото демократично общество, ни е в задължение да не страним от политиката, да мислим и да избираме…

  • Homoerect says:

   Фабер, по принцип си напълно прав, но… В политиката са се намърдали бармани, ватмани, циркаджии, калинки с купени дипломи и каква ли не още **** (не, нямам предвид сган – измисли нещо по-безобидно). 🙂 Докато има хора, които се смятат за абсолютно прави, а ние заблудени овце, така ще бъде…

   • Homo faber says:

    Ми да си носят кръста, Еректусе и да не се сърдят…;)

    • Homoerect says:

     Там е работата, Фабер, че те и нашия кръст носят! Нали знаеш, че удавникът и за сламката се хваща…

 4. Тракиец says:

  Омбре, и този път не грешиш. Ще участвам в тарапаната на всякакви избори и всеки път ще определям конкретно своя избор, в зависимост от конюнктурата.

 5. Homoerect says:

  Амане, къде пак дремеш? Касае се за съдбата на народа ни. Когато не си ми необходим, тогава пишеш, а когато искам да чуя твоето меродавно мнение си траеш…
  Би ли ми обяснил каква е разликата между мнение и дискусия, че нещо се обърках от едно друго изказване. Първото влиза ли в конфликт на интереси с второто? Съвкупността от мнения не е ли дискусия или се заблуждавам? Може съвсем спокойно да ми отговориш, без да се съобразяваш с какъвто и да било регламент, рестрикции или цензура.

  • aman11be says:

   Не дремя, а се опитвам честно да създам малко принадена стойност. 🙂 Съдбата на народа не се решава в кръчмата, а на полето, доколкото знам. Това образно казано. Мнението си по темата съм го казвал многократно и преди доста време.
   В дискусията участват поне двама души с различни мнения. Това чисто формално. Аз лично ще гласувам. Може и да няма особена полза, според някои, но пък от негласуването няма абсолютно никаква полза. Това даже не е и показване на отношение. Поне според мен…

   • Homoerect says:

    Най-после, Амане! Достигна ли вече нивото на средно богатите българи? 🙂
    Консултирах се с едно юридическо лице, което всяка нощ ми топли леглото. Ето какъв отговор получих:
    – Като твоя почти роднина, заставам на страната на опонентите ти, защото ако продължаваш в същия дух, рискуваш да ги загубиш като приятели. Но, от гледна точка на свидетелските показания и твоята пледоария, везните на Темида се накланят убедително в твоя полза. Всеки независим и безпристрастен съд ще се произнесе в полза на исконното право на всеки български гражданин – да го упражни ефективно по време на изборите. В противен случай няма право да се жалва, защото по презумпция означава, че е дал мълчаливото си съгласие за запазване на статутквото.

 6. генек says:

  Мисля, че се отиде далеч. И от обсъждане мина на осъждане на моята личност.
  Изивнете, но просто не ви смятам за съдии!
  Второ, един французин ми беше казал: “Считам за невъзпитано да питам кой за кого е гласувал, кой коя има за любовница и кой какви данъци плаща”. Аз също.
  Трето, мисля, че колкото и д аизпадат някои в истерия, гласуването е право, а не задължение. И толкова!
  С което минавам в отсъствие…
  Хаир да е…
  Е, да настане единомислие и спокойствие…

  • Homoerect says:

   Генек, някъде, някой да е споменал днес твоето име? Да приемем, че ти си само един типаж на инакомислещите в този блог. И какво от това – нямаме ли право да те коментираме? Никой не те съди, а само съпоставяме твоята теза с нашата антитеза. Това е демокрацията в действие!
   Цитирането на онзи, който смята за табу въпроса за кого си гласувал си е негово лично мнение и не може да се приеме като еталон за подражание, особено в случаите, когато всеки сам доброволно заяви за кого ще гласува. Аман от авторитети, предпочитам да мисля със собствената си глава.
   Спомена нещо за хистерия, но не разбрах кого визираш… виждаш ми се и ти малко изнервен.
   Нежеланието ти да участваш в един съвсем политкоректен спор го считам като бягство от полесражението. Нали точно в спора се ражда истината?

 7. Светла Павлова says:

  Хайде убедените гласуващи да дадат КОНКРЕТЕН пример за предстоящите избори кой кандидат ( партия или личност ) не е от “статуквото”!

  • Homoerect says:

   Айде бе, Светле! Докога ще те чакам? Отговор на въпроса ти ще намериш в ето този абзац:
   В България всичко е статуткво, защото мат’риалът е един и същ и няма откъде да си поръчаме друг.
   Друг път, чети по-внимателно! 🙂

   • Светла Павлова says:

    А какво изпитвате всеки път след като сте гласували все за същото статукво?

    • Homoerect says:

     Светле, много опростенчески гледаш на гласуването. Аз не гласувам ЗА, а ПРОТИВ статутквото!!!
     Приведи още някой друг твой силен аргумент. 🙂

 8. Pasi says:

  Гласуващите трябва да благодарят на негласуващите, вместо да влизат в безсмислени спорове. Негласувалите засилват влиянието и тежестта на гласувалите! Статистика! Успех пожелайте на негласуващите! В брането на гъби се очаква реколта поради дъждовете. Същото се отнася и за мътните води във водоемите за риболовците.
  На колебаещите се пожелавам успех при избора. Дано той да донесе късмет на България…
  На гласуващите също пожелавам успех! Аз отдавна съм избрал, но моят човек е на проблематично място в листата и се надявам да го добутам до Европа с преференциалния вот. Може да стане и парадоксално – негласуващите ще ми помогнат в моята кауза! Ето затова и аз не ги анатемосвам.
  В неделя ще видим кой кум кой сват…. А в понеделник, негласувалите с нова сила започнете да виете като като линейки,че не сте представени,че избраните са мафия и т.н. Керванът ще продължи своят път напред въпреки шума…”Щом живееш в Рим, прави като римляните!”

  • Homoerect says:

   Хубаво, Паси… Само те моля да не тропаш с юмрук по масата, както някои други се опитват да го направят. Нека всеки живее със своята вяра… и така – до края на света!

   • Pasi says:

    Че кога съм правил такова нещо? Моля, моля..Опасенията са неоснователни!

    • Homoerect says:

     Какво си правил, Паси? Бързо да си признаеш! 🙂

     • Pasi says:

      Тропане с юмрук!!! Ти си го написал!

     • Homoerect says:

      Само проверявам дали и ти го правиш… или нещо подобно, когато се прибереш у дома и още не ти е сервирана вечерята.

 9. Кисса says:

  Аз ще гласувам за италиански евро депутати, за тези, които са извън и против статуквото – Движение 5 звезди.

  Повече за тях може да се прочете ето тук:

  Как партията на един комик популист е на път да стане първа сила в Италия

  Няма начин да няма подобно движение и в България. Не съм се интересувала, защото не живея от 17 години там. Ходя често, служебно или в отпуск, но за местни и за европарламент избори гласувам тук.

  П.П. Кой какви данъци плаща СЕ публикува и може да бъде проверено. Да не говорим, че местните данъчни власти въведоха и така наречен ДОХОДОМЕР, с две думи: сравняват се платените данъци с придобитите значими недвижими, движими собствености, ценни книжа, ценности, колекции и т.н. и ти пристигат с въпроса откъде са дошли парите за тях, след като си платил ниски данъци. И номерът с тъщата не минава тъдява.
  Така, че внимателно с “изтърканите фрази”.

  • Homoerect says:

   Така ще стане и у нас, Кисса. Вервай ми.
   В Гърция също има закон “Откъде ги имаш” (мангизите и имотите).
   Впечатлен съм от последната ти фраза! 🙂

  • aman11be says:

   Кисса, искрено ти желая и се надявам да не останеш излъгана в очакванията си!

   • Кисса says:

    Чул те Господ, Аман-е! Очертава се ако не първа, то да изместят Форца Италия и да са втора сила. Матео Ренци, настоящият премиер, също ми харесва. Само, че той е част от т.нар. статукво и се движи точно като политик. От този месец…докога не се знае…раздава ежемесечно по 80 евро бонус към ежемесечната заплата на всички, които получават под 26000 евро годишно…и на това ако не му се вика купуване на гласове… 😦

    • Homoerect says:

     Аз пък си помислих нещо съвсем различно… Да не би нещо Валтер да ти е обещал, пък да се колебае все още. 🙂

     • Кисса says:

      Мани го Валтер, не е по обещанията, по изненадите е…сваля си ръчния часовник и действа … 🙂 🙂 🙂

     • Homoerect says:

      Е па, защо требе да си сваля ръчния часовник, за да точи баницата? 🙂

 10. Homoerect says:

  Ако няма други желаещи да се изкажат във ФОРУМА, бих искал да благодаря на всички за активното участие – без патос, без обиди, така както вие сте преценили от собствената си камбанария.
  Всеки може сам да си отговори на чия страна е истината. Няма да правя по-нататъшен разбор.
  Дори да сме успели само един да убедим да гласува по време на избори, ще го считам за голяма ПОБЕДА!
  Може би Ицко желае да постави черешката върху тортата. Негово право – няма да го лиша от това удоволствие.
  Още един път благодаря на всички участници!

 11. Светла Павлова says:
  • Homoerect says:

   Благодаря, Светле! Виждам, че почти съм те спечелил за каузата на нашия отбор! 🙂

 12. Светла Павлова says:

  Същественото се съдържа в “почти”-то 😉 😛 .
  П.П. Утре с какво ще сюрпризираш читателите?

  • Homoerect says:

   Светленце, скъпа моя, биваше ли така да ме поливаш със студен душ?
   Утре наистина ще ви сюрпризирам с нещо ново! Не го пропускай!!! 🙂

 13. Homoerect says:

  ОТКРИТО ПИСМО
  До бай Генек

  Драги приятелю,
  Винаги съм се ръководил от принципа, заложен в прословутата фраза „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш /Волтер/, но този път ти надмина всички мои очаквания…
  Постарах се да извадя само част от твоите гневни филипики, които касаят и мен:

  И не може да ти бъде вменявано за кого да гласуваш от никого!
  Кой ти го вменява – дай цитат!

  А още по-малко някой да те натоварва с това право…
  То е все същото, но нейсе… дай пример!

  Да караш хората да гласуват, защото ти си решил, че това е правилно, по наглост и безочие се равнява с настояването пред ерген непременно да се ожени…

  Кой ги кара хората? Тука съпоставяме мнения и позиции и на никого не е опрян нож в гърлото. Наглост и безочие е да наричаш другите наглеци, затова че имат собствено мнение!

  За наглеца има само едно мнение – неговото.
  Ти си нагледно доказателство! Във вчерашния диспут всеки беше политкоректен към чуждото мнение.

  Вместо именно своя глас народът да не даде, да покаже, че иска промяна…

  Промяна чрез отказ от активна позиция – уникално!

  Доста нелепо е да търсиш промяна, гласувайки за някой от статуквото. Вчера го казах.
  Но… Това на демагозите не действа.

  Статутквото се крепи на плещите на такива като тебе! Все едно че чета цитати от книжката на Мао… Мислех те за човек, който уважава логиката…

  Те просто беснеят, че има различни…

  Посочи кой беснее и ми го докажи. Струва ми се, че ти си тоя, който си е изпуснал нервите в един съвсем мирен диалог.

  Може да си кажете мнението, но не можете да го наложите…
  Ето, това вече е приказка! Съгласен. Но не очаквай да се съглася с твоето абсурдно мнение.

  При така отправените обвинения към групата и лично към мен, считам за необходимо да напомня на уважаемите читатели още редица други права, които ни гарантира Конституцията, освен ДА НЕ гласуваме:
  – право да бъдем бедни, да се откажем от безплатно образование и медицински грижи
  – право да работим за дребни грошове и да напуснем във всеки един момент работата, която не ни устройва
  – право да не плащаме данъци, застраховки, сметки за ток, вода, отопление и т.н.
  – право да откажем да даваме показания, когато ни арестуват за дребно хулиганство или друго по-тежко престъпление. Право на служебен адвокат
  – право доброволно да напуснем жилището, когато съдия-изпълнителят мине да го секвестира
  – Право на еднократна безплатна евтаназия

  Ето, по този начин ще построим светлото бъдеще и всички ще бъдем щастливи. Който се интересува от повече подробности, да прочете „Държавата” от Платон.

  • Homoerect says:

   П.П. Бих се изненадал много, ама наистина МНОГО, ако настоящото мое Открито писмо бъде публикувано на страницата на автора на филипиките. Вероятността това да се случи е по-малка от шанса да ударя джакпота от Тото 2.
   Щом ще си говорим за права и свободи, трябва да имам правото на отговор. Така постъпват всички, които играят феърплей.

 14. Кисса says:

  Пожертвах малко от обедната си почивка, за да прочета “гневните филипики” и да се опитам да проумея какво ги е предизвикало. Ще ползвам, като Омбре, цитати от тези неимоверни, невероятни, неописуеми и незабравими “журналистически” …напъни.

  “Пък седнали някои да ме съдят – защо не съм щял да гласувам… От скука ли, от мерак да демонстрират партиен патриотизъм ли…
  А причината е проста – гласуването е право. И толкова! Който може – разбира, който не – мята се агресивно напред и тръгва да търси жертва.”

  Генек, скъпи, това за гласуването, че било право, ние, малоумниците, така и не можахме да проумеем. Моля те, от сърце те моля, да ни го повтаряш най-малко по 100 пъти на ден.

  Аз съм дама на приятна възраст, и не бих се “метнала агресивно напред” да си търся жертва. Да пази Господ, пък точно теб. Но не забелязах ни един да се е замятал. Особено след като поопознах твоите Properties и установих, че си Read Only… НЕ като теб мислещите се опитваха да обяснят защо (а някои, аз например, Омбре също) и за кого ще гласуват. И да кажат каква вреда нанася НЕгласуването, всеки според своята гледна точка. Кийп калм, никой не се е втурнал да ти слага чатал да гласуваш. Ако аргументите на опонентите са те засегнали (което е очевидно), това е защото подсъзнателно…им даваш право. И се чувстваш гузен. Е, да, ама за това ние нямаме никаква вина. Както не сме виновни, че си гласувал за достойния, според думите ти, Светльо Витков. За президент. Пак, да пази Господ…какво щеше си помисли светът за нас, ако беше избран баш той. Не че си мисли кой знае какво за Плевнелиев, но …благодарение на подобни вотов-е “антистатукво”, най достойната двойка изгуби. Евала.

  За валянето в калта…но коммент. Милосърдна по душа съм, предстои ти да ходиш по доктори, не си бил добре със сърцето…та си свиркам и си казвам да даде господ на повече от този окалян живот 🙂

  “Макар всичките приказки за „промяна на статуквото” като се гласува за един от статуквото, пет пари не чинят…
  Но… Нали дават възможност за демонстрации…”

  Препратка към по-горе написаното за дадения от теб анти-статукво глас на изборите за президент. Та да те запитам: а ти какво демонстрира с това? Кой беше избран? Няма да те питам дали го одобряваш.

  “Но… Нали дават възможност за демонстрации…

  Особено от страна на хора, отдавна напуснали родината си, но даващи отдалеч акъл как да оправим нещата тук…

  Не, не мисля лошо за емигрантите. За тия, които живеят нейде си. Но не се месят в неща, които не разбират!

  Приличат ми устатите бежанци на ония страхливци, дето по време на боя се скатават нейде, обаче държат да бъдат отбелязани, тъй като силно стискали палци. И задници…

  Е, гласуването изисква мислене, а не инстинкт – да си готов да гласуваш всякога, за всичко…”

  Прав си, ние не разбираме от нищо, не четем, не сърфираме в мрежата, не се връщаме и виждаме какво става.
  Прав си и за това, че не можем да мислим, действаме първосигнално, инстинктивно. То мисленето го умееш само ти.
  Възпитанието не ми позволява да ти отговоря достойно за квалификациите устати бежанци, стиснати задници и прочее…

  Искам да те запитам едно нещо само.

  Когато Първанов е отказал срещата със студентите ти, не ти ли е минавала, макар и в предверието на мозъка, мисълта, че екипът на президента проучва подробно особите, поискали срещи и е отказал, защото нещо в душевното ти състояние ги е притеснило?

  Бъди здрав! Успешен ТЕЛК! Бог да пази България!

  • Homoerect says:

   Кисса, стигам до извода, че и ти като мен не си разбрала какво иска да ни каже човекът…
   Прав е да се възмущава от нашия тепегьозлък.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s