Занимание за умни, красиви и работливи

Оказа се, че мързелът е пуснал дълбоки корени в цялото ми тяло. Ръцете и краката ми отказват да се подчинят на главата..

Освен това, за втори път ми се прецаква харддискът на лаптопа и ще трябва отново да му правя рекламация. Когато ви се появи на екрана съобщение “A disk read error occurred“, шансът да възстановите диска е 1:1000! Тия от сервиза сигурно ще си помислят, че пържа яйца на лаптопа. За всеки случай, когато си купувате Western Digital HDD, внимавайте много дали е оригинален или Made in China! И си правете резервни копия на ценната за вас информация, за да не си скубете после косите.

Направил съм си full backup, но докато получа нов HDD, ако ми признаят дефекта, докато кача отново цялата информация, бая време ще мине. Засега ще карам на един допотопен “свръх бърз” компютър, в случай че нещо ми роди главата.

Ще разчитам на вашата помощ и съдействие – Тепавицата да си трака в обичайния ритъм и да носи радост и наслада на всеки, който я посещава.

П.П. По случай 2 Юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, прочетете статията тази сутрин в Genek’s Site.

Запазвам си правото аз пръв да ви поздравя с песента:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Празници, It is not a Humor! and tagged . Bookmark the permalink.

17 Responses to Занимание за умни, красиви и работливи

 1. Homo faber says:

  ”Жив е той, жив е! Там на Балкана,
  потънал в кърви лежи и пъшка
  юнак с дълбока на гърди рана,
  юнак във младост и в сила мъжка…
  Тоз, който падне в бой за свобода,той не умира …”

  Тези безсмъртните стихове Христо Ботев посвети на героичната смърт на Хаджи Димитър, но те звучат с пълна сила и за неговата собствена кончина.

  П.П. …. ама дипломат, та дипломат, отсекъде звънкаш :), просто артист

 2. генек says:

 3. Homo faber says:

  Да, бе да!!! Не щеме ний богатство, не щеме парички… било е общо взето във времето, кога са живели нашите предци. Сега всичко е пазар… както казваше баба му, пък и той го казва, и живее и работи така, сега по пазарному.
  Всички сме така и следваме двете фундаментални приказки, произнесени от мъдрия български народ… 🙂

  • Homoerect says:

   Фабер, не ставай драка точно на ден като днешния! Да отдадем почит на всички загинали за свободата на България с едноминутно мълчаание!
   Като ми говориш за пазарна икономика, ще ти дам един съвсем пресен пример. В сервиза на Toyota тарифата за смяна на предните накладки е САМО 50. лв. В друг сервиз ми искат 10 лв. Познай от раз къде ще отида. 🙂

 4. Pasi says:

  Едва вчера научих,че в Ботевата чета,четник е и братът на Апостола- Петър Левски!
  Оцелява до Освобождението и умира в нищета, осататен и забравен. Ето това е….
  19.02.2013г.

  Апостоле, днес дай ни сила!
  спасяваме Родина мила…

  Народе????- в записки четем,
  а все не можем да се разберем,
  какво е то, Републиката свята?
  в която ние:-брат със брата,
  намираме си по-добър живот.
  Загробваме живот на скот.

  Апостоле, духът е твой
  във битките срещу копои.
  А полицейските кордони
  не плашат наще шампиони!

  Апостоле,води ни в битка,
  срещу измислена агитка
  на политически шамани.
  В играта-ние изиграни!

  Апостоле, днес дай ни сила!
  спасяваме Родина мила…

  • Homoerect says:

   За съжаление, напоследък много българи взеха да имат къса памет… За подрастващото поколение въобще да не говорим – я са чували, я не за Ботев и Левски…

 5. Homo faber says:

  Eректусе, ще отдадем почит на всички загинали за свободата на България с едноминутно мълчаание! Но по Ботевски, трябва и да живеем в това смутно време!!!
  А, за познаването за смяна на предните накладки, мисля и аз, че точно на ден като днешния не е уместно да се говори. Но все пак ти си знаеt, друже … нали “Интереса, клати … 🙂

  • Homoerect says:

   Фабер, забележката ти е неуместна! Почитта си е почит, животът налага своите изисквания. Плюс това, отговорих на твоето тълкувание на пазарната икономика.
   Пускам ти една песен, която най-често съм я пял като ученик и войник, за успокоение на душата ти:

 6. Homo faber says:

  Еректус, твоята също не е уместна. На празник, като днешния, трябва прозаичните ежедневни проблеми и нужди, да оставим за другия ден … Да, животът иска своето… накладките, не са чак такава болка за умирачка… 😉
  И аз ти пускам, една песен, която си пял, с пламък в очите и гордо си марширувал в двора на училището ти и на плаца на N-то поделение на БНА, в което си служил:

  • Homoerect says:

   Фабер, като навлезеш в обяснителен режим, та чак лошо ми става… Тепавицата е място, където се излъчват сборни програми. Не мога за всяко събитие отделна статия да публикувам.
   И за спирачките не си прав! От тях зависи животът на цялото ми семейство и най-вече на внучката! За тебе може да е проза, за мене е въпрос на живот и смърт!
   А на плаца в Първи район в Н-ското поделение в Плевен не само съм марширувал, а и чакъл съм чукал преди да го асфалтират. Освен това, в спалното помещение, което сега е превърнато в музей, там където се намираше моето легло са статуите на героите от Руско-турската освободителна война!

 7. Homo faber says:

  Да, едно време над леглото ти портрети на героите дали живота си за свободата ни, а сега виси портрета на некоя гола убавица… 😉
  O tempora, o mores! … О, времена, о,нрави!

  • Homoerect says:

   Фабре, твърде екзотични видения имаш напоследък… Подобни халюцинации често се появяват при прекалена употреба на марулки, богати на нитратни съединения. Ела при мен да ти дам биологично чиста маруля. Може и лозов лист да ти откъсна – да си свиеш некоя постна сарма.

   • Homo faber says:

    Еректусче, марули не стават от седене пред компа и даване на съвети… Тези виртуални марули, дека ги предлагаш, ги е изял голият охлюв… или са нарисувани в пространството от тебе… 🙂

    • Homoerect says:

     Ти за мен не бери грижа! Имам си хора за всичко и не се оплаквам от липса на марули. А пък щом и ти знаеш, че съм завъдил охлюви, мога да ти пратя некое кило да ги опиташ. Съвсем сериозно – ял съм охлюви на фурна и са страхотен деликатес!

 8. Pingback: Малкият „петък” – XV | Tepavica online

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s