Зов за морална подкрепа

В знак на протест срещу незаконното ми и несправедливо отлюспване от един друг сайт, обявявам 24-часова гладна стачка! Вече ми тракат костите във фризера! Искам да попитам къде отиде човешкото благородство и толерантност? То и аз понякога съм лют, но никога не се дразня за глупости, още повече, когато не откривам в думите зъл умисъл. До този момент никого не съм поставял в изолатора на Тепавицата и дори и на най-големите ми недоброжелатели съм давал писмен отговор. Некои хора, обаче – не разбират от майтап…

Какво беше казал Франсоа-Мари Аруе?

Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш;
• Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив;
• Който не обича свободата и истината, може да стане могъщ човек, но велик — никога.
• Който е добър само за себе си, не е добър за никого;
• Никой проблем не може да устои на атаките на постоянното мислене;
• Славата на Данте ще бъде вечна, защото никой, никога не го чете.

Сега вече разбрахте ли защо стачкувам? Лишиха ме от свободата на словото, гарантирано ми от Чл. 54 на Конституцията на Република България! Не мога да преглътна таз обида! Той може да се шегува с мен, а аз да нямам правото да му отвърна със същото… Вие на мое място как щяхте да постъпите?

Добри хора ми поднесоха това скромно блюдо, което виждате на снимката. Само за да не ги обидя, реших да не го връщам на приносителя. Пък и не изглеждаше тлъсто… Искам да попитам още нещо – консумацията на бира по време на протеста – ще се  счита ли за нарушение на поетото обещание? В случай, че отговорът е отрицателен, може да си спретнем един бирен фест, на който аз лично ще поканя този, който ме отлюспи! От мене пивото, по един галон на калпак, от вас музиката. Който надвиши тази норма си заплаща от джоба консумацията. Специално за Светлето, за която знам, че е пълна въздържателка съм подготвил бонбониера с фин млечен шоколад и двулитрова бутилка газирана вода от Нареченските минерални бани.

Ако някъде съм съгрешил, готов съм да се извиня и поне да се опитам да оправя стореното. Но не и когато срещу мен се отправят голи и немотивирани обвинения. Който се счита за безгрешен, нека първи хвърли камък по мен!

П.П. Вчера зърнах някъде следното заглавие: “25 години свободна и демократична България“. Само не разбрах в какво се изразява свободата и демокрацията ни…?

Подготвил съм ви букет от няколко популярни песни за любовта, които може да си ги слушате през целия ден:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Нещо като хумор, Случи се… and tagged . Bookmark the permalink.

14 Responses to Зов за морална подкрепа

 1. aman11be says:

  Хубав символ на гладната стачка си избрал. 🙂 С такава порция пред мен и аз бих гладувал разделно колкото кажеш. Даже няма да питам за хляб….

 2. aman11be says:

  коментарите май падат директно в кошчето за смет….

 3. Pasi says:

  Докато споделяш моите възгледи, твоята любимка с бонбониерата и Нареченската вода няма да ти помогне. Опитай обратното! Нагълчи ме! Аз вече съм обръгнал от отлюспвания и пет пари не давам. Никакви гладни или други стачки! Нося си новите дрехи, заглеждам се, дори понякога се отбивам тук-там, папкам умерено, къркам умерено, пуша умерено и нанкам спокойно! Знам че животът не е вечен и живата вода, която спестих, няма да ме отърве от оная с косата…

  • Homoerect says:

   Паси, ти разбра ли срещу кого протестирам? С тебе сме наясно – може да се бием, да се караме, но приятелството между нас ще си остане… Има и други хора, на които и малкото си пръстче да покажеш, готови са веднага да те обявят за публичен враг!

   • Pasi says:

    Гадая, но и май се досещам… Вчера май имаше челен удар …

    • Homoerect says:

     На прав път си… Колко трудно се гради приятелство и колко лесно се губи… ако не е истинско!

 4. Juliapulia says:

  Подкрепям те морално. Нищо, че хал хабер си нямам за какво иде реч 🙂

 5. Homoerect says:

  Песента, която ще чуете е специален поздрав за тези, които не знаят как да изразят обичта си към мен и затова постоянно ми се сърдят:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s