Quo vadis, Europa?

САЩ и страните-членки на НАТО и ЕС полагат невероятни усилия в мръсната пропаганда, за да убедят световната общност във “вината” на Русия за украинската криза.

Използвайки съвсем грубо и нескопосано фалшифицирани кадри чрез Photoshop и измислени доказателства се опитват да я обвиняват във военна намеса в Украйна. До този момент, няма нито едно доказателство документирано чрез сателитни снимки или по друг начин за руско военно присъствие в Украйна. За да се надсмеят над своя противник, в руските СМИ е публикувана “строго секретна” снимка на миниатюрни модели на танкове, бронетранспортьори и друга бойна техника, представляващи детски играчки.

Такива са “доказателствата” до този момент. Който желае да се запознае по-подробно с гнусните лъжи и инсинуации на фашисткото украинско правителство и подкрепящите го западни сили, да посети сайта “Путин насмехается над США и НАТО. ПОДГОТОВКА К ВОЙНЕ ГОТОВЫ Новости Украина ВОЙНА 07.09.2014”. В пълен контраст са сведенията, потвърдени и от чуждестранни наблюдатели за стотиците жертви и разрушени домове на цивилното население в тази братоубийствена гражданска война. Ако бойците от самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР са терористи, то какви са Порошенко и неговата шайка главорези?

Какво стана с разследването на причините за сваления малайзийски самолет МН-17? Защо замлъкнаха проправителствените медии на намесените страни в конфликта? Междувременно, САЩ и техните сателити продължават да заплашват с нови санкции. Искам да знам по силата на кое международно право, кой ги е упълномощил да бъдат световен съдник и да раздават справедливост по тяхно усмотрение.

Да приемем съвсем хипотетично, че президентът Владимир Путин има пръст в украинския конфликт. Да започнем с това – кой свали законно избрания президент Виктор Янукович на “суверенна” Украйна? Добър или лош, за него е гласувал народът и не това е пътят за неговото отстраняване. Фактите кой го е сторил са налице! Не е ли съвсем естествено и закономерно Русия да се противопостави на пряката военно-политическа и икономическа намеса на други държави, в защита на хората, които по плът и кръв са неразривно свързани с руския народ? Къде отиде тяхното право на самоопределение и защита на своя живот и на техните домове, така, както са прокламирани във Всеобщата декларация за правата на човека на ООН? Когато в непосредствена близост до нейните граници се разполагат военни бази и сили на НАТО, какъв трябва да бъде реципрочният отговор? Да се вярва на думите на някаква си американска сенаторка, или говорителка на Държавния департамент, не си спомням точно коя, че това не представлява заплаха за сигурността на Русия? На подобни думи може да повярва само твърде наивен политик и държавен глава. Варшавският договор беше създаден като противовес на НАТО. Защо след разпадането му, вместо да престане да съществува този военен блок, продължава да се разширява и да поглъща огромни средства от националните бюджети на страните-членки? Какъв е този План за защита на Румъния и България от мнимата опасност от Русия? И затова, вместо някои подигравателно да наричат Путин – Лилипутин, аз бих го нарекъл Голиат! Ако вината му е в това, че иска да разчупи еднополюсния модел, наложен от САЩ и да възстанови геостратегическия баланс на силите, то със сигурност е много грешен, а не защото уж се опитвал да възроди Руската империя!

Да попитам и друго – чий го дирят САЩ  на хиляди километри от своите граници във въоръжени конфликти в редица точки по земното кълбо. В какво се изразява тяхната миротворческа и хуманитарна мисия? Не е ли пълен цинизъм тези, които са с насрани гащи да проповядват за някакви си общочовешки ценности? Където е стъпил кракът на американския рейнджър, навсякъде реки от кръв се леят и оставят след себе си милиони бездомни, принудени да емигрират в други страни, в т.ч. и у нас. Някакви компенсации да сме получили досега за безумната политика на Белия дом?

Стигаме и до ролята на родните ни политици, които се оказаха най-големите марионетки в целия бивш социалистически лагер. Какъв обединител на нацията може да бъде заченатият в епруветка, изкуствено назначения за президент Росен Плевнелиев? Той може да бъде определен само като национален предател, обслужващ чужди и тясно партийни интереси. Силно се надявам за него и за всички останали мекерета да има Народен съд!

За мен лично, ответната реакция на всички миролюбиви народи не само в Европа, но и по света е да се надигне мощна антиамериканска и антинатовска вълна от протести, които да заставят “ястребите” да се откажат от военнолюбивите си намерения.

Следва една песен на известния италиански певец Ал Бано, който нарече Путин велик политик. Кажете само, че не ви харесва тази песен:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология and tagged , . Bookmark the permalink.

88 Responses to Quo vadis, Europa?

 1. Pasi says:

  Криза на Майдана
  Баба Меца се разтърси,
  а Обама се навъси…
  Меркел мърка недоволно,
  а Вигенин доброволно,
  цъфна право на Майдана!
  А народът: “Вашта мама!…”
  Паси,11.03.2014

 2. aman11be says:

  “Quo vadis, Europa?” Туй като как да си го преведем? ” ‘Къв го вадиш, Европа” ли?
  Eй хората какво правят в тази обстановка: Без мита за Евразийския съюз, Турция бяга от долара
  Саде наште от двата бряга на “Дондуков” са се фатили на любимата на Паси Марси Райс за пеша и треперят да не се упущят.

  • Homoerect says:

   Братко, предоставям на всеки правото да си направи свободен превод.
   Хората правят най-различни неща, но ние не сме хора…
   Тая Марси Райс поне да хващаше окото, та да не е е яд…

 3. Pasi says:

  Грама-Геополитика.
  Хелоу мистър Президент,
  Коментар за нов момент:

  Леден вятър от Нормандия,
  се дотътри във Шопландия.
  Ураганът ще издуха,
  Орешарски,със боклука.

  Руски газ не ще да има.
  Подминава Украина!
  Нова геополитика!
  За съюзника-ритника.

  Българинът –на верижка…
  Бъзльо.Мигом се напишка!
  Щом е рекъл Чичо Сам,
  оглавник нахлузва сам!

  В София е вери найс…
  Ваш Посланник: Марси Райс
  12.06.2014г.

  • Homoerect says:

   Паси, така както си я подкарал, ще видиш Страната на неограничените възможности през крив макарон! И ти като мене вече си попаднал в черния списък на persona non grata in USA! 😀

   • Homofaber says:

    Нема страшно, Еректусе, не се плаши … : -_-
    Обличай дългия шлифер с широките ревери, слагай мустаците и перуката и минуваш, као врата през поле … 🙂

    • Homoerect says:

     А ДНК-то и пръстовите отпечатъци как да си сменя? Ако не знаеш, влизайки на територията на USA гол те разсъбличат и дори и зъбния статус ти проверяват…

     • Homofaber says:

      Явно требе, да се напъхаш барабар с душата в чужда кожа, може и жълта или черна да е … 🙂

     • Homoerect says:

      Чак пък толкова гайле за неква страна зад Големата вода! Тъкмо ще спестя некой долар и на Светлето, която беше почти готова да ме приеме на гости за няколко месеца, докато отмине зимата у нас.

 4. Pasi says:

  Тепавицата има достоен представител в USA! Той така изпълва това пространство, че не остава място за други…

  • Homoerect says:

   Бас държа, че този/тази представител/ка няма да се появи днес в Тепавицата! 🙂

 5. Homofaber says:

  Здрасте, на чист понеделник, неспокойний главни тепавичарю!
  Уж, предприемач, гледащ си бизнеса и седящ на трикрако столче и премятащ броеницата, а то както ще каже, твойта приятелка милионерка, зад голямата вода пак те е хванала крастата, да си дойдеш на думата. … 😉
  Казуваш, ко става? Ми то става, това което винаги е ставало в нашата история, в повечето случаи. Къде ли не, и за кого ли не сме се фатяли и все се губили, това и малките азбукарчета го знаят, ма може и веке да не знаят. Нали веке по модерен тертип ги обучават и подготвят за живота нов, с другаря Европейков. … 🙂
  Немам, а и повечето наши електорални единици против единението ни с Европа! Но това требе да става, при пълна равнопоставеност на всяка една страна.
  Но както е ставало и преди и сега, Лев болгарский, в лицето на така наречените “политици” не смее да изреве против несправедливостите. … 😦 И девиза “Съединението прави силата”, да покаже истинската сила наша / колкото и трудно да стане това/.
  Така, че след време да не питаме, де е Българя в лошия смисъл!!!

  • Homoerect says:

   Фабер, благодаря за така изразеното мнение. За съжаление, нашите “мъдри” политици не са си взели поука от историята, колчем сме избирали своите съюзници, воювали против Русия…

   • Homofaber says:

    Те за какво ли са си взимали поука…?
    Требе всинца да викнем и да работим, така …”Patria o muerte” …

    • Homoerect says:

     Фабер, записвам те доброволец в частите “Спецназ”!

     • Homofaber says:

      Само под ръководството на генерал- полковник, д.т.н., академик Еректус … 🙂

     • Homoerect says:

      Не се съмнявай, Фабер! Аз ще бъда най-отпред, с гол в ръката нож!!!

  • aman11be says:

   Фабер, според актуална информация в родните СМИ се оказА, че даже и девизът “Съединението прави силата” било белгийска мислА.

   • Homoerect says:

    Верно е, но не забравяй, Амане притчата за ония пръчки на кан Кубрат!

    • aman11be says:

     В тази връзка некой казА, че той бил първия фашист. (от фашио – сноп пръчки) 🙂

     • Homoerect says:

      То и свастиката първоначално не е била натоварена с отрицателен заряд! Виждал съм я на железна ограда на пъпа на Атина…

   • Homofaber says:

    Аман11бе, мисля че информацията я получихме ти, Еректус, Атанас и аз, още като азбукарчета … Та казваш, че родните СМИ, сега получили информацията… Какво да кажем, освен и ние да възкликнем, като големия Ян Хус на кладата, само че за медиите … “О, свещена простота”!!!

    • Homofaber says:

     Или пък … Егаси медиите, егаси информацията им, щом сега я научават и ни я представят … 🙂

 6. Pasi says:

  Путин виноват!
  За окошком дождь и град. Это Путин виноват!
  Кошка бросила котят – Это Путин виноват,
  Зайку бросила хозяйка – Кто виновен, угадай-ка!
  Вот кончается доска у несчастного бычка,
  Наша Таня громко плачет -Рядом Путин, не иначе!
  Свет погас, упал забор, У авто заглох мотор,
  Зуб здоровый удалили Иль залез в квартиру вор,
  Не понравилось кино, Наступили вы в г….но
  У любого катаклизма Объяснение одно…
  Знает каждый демократ – Это Путин виноват!
  Кто вчера в моём подъезде Лифт зассал до потолка?
  Мне, товарищи, поверьте – Это Путина рука!
  Я поймал по пьяни «белку» -Это Путина проделки!
  Куча под столом г….на.- Это Путина вина!
  Засорился унитаз – Это Путина приказ,
  Накидал туда бычков, воду слил – и был таков!
  По ночам бельё ворует, стёкла в нашем доме бьёт.
  Пьяным во дворе танцует. Это Путин – обормот!
  Нет спасенья от злодея!
  Матом пишет на стенах, Изломал кусты в аллее.
  Это Путин – ох и ах!
  Либерала дождик мочит – Путин весело хохочет.
  Затопило вашу дачу? – Это Путин, не иначе!
  Вас гроза в пути застала? – То рука Кремля достала.
  Холод, ветер, снегопад – Снова Путин виноват.
  Сносит крышу ураганом? – Это Путин мстит баранам.
  Шторм, цунами, наводненье? – Это Путин, без сомненья!
  Ливень, оползень, циклон – Виноват конечно он
  Сель, лавина, камнепад? – Ясно: Путин виноват!
  Смерч, тайфун, землетрясенье – Нет от Путина спасенья!
  В темя клюнула ворона? – Это – юный друг ОМОНа.
  Пчелы, осы жалят вас? – Это Путинский СпецНаз.
  Видишь этого шмеля? – Он на службе у Кремля!
  Ребята, начните с себя! Ага?

  • Homoerect says:

   Паси, как беше оная приказка…? На крив х** вълната му пречи…
   П.П. Обади се на твоя приятел и му препоръчай настоящата статия. Може би теб ще те послуша и ще се престраши да влезе в Тепавицата…

 7. Светла Павлова says:

  За какво да влизам в Тепавицата? За да има на чий гръб да си чешете езиците?! Пък и очевидно съм пречка за изявите на Паси, затова му отстъпвам мястото си. Бъдете живи и здрави и дано намерите удовлетворение и душевен покой.

  • Homoerect says:

   Скъпа моя ненагледна Светла! Нима не си разбрала досега за какво трябва да влизаш в Тепавицата?
   За да утешиш моето вечно страдащо по теб сърце!
   Няма никога да намеря душевен покой, докато и ти поне малко не си признаеш, че ме обичаш!
   П.П. Загубих баса! Кажи какво мога още да направя за теб?

 8. Pasi says:

  “Боже! Колко мъка има по този свят, Боже…” /Йовков,”По жицата”/

  • Homoerect says:

   Паси, започвам вече да подозирам, че се заформя любовен триъгълник между тебе, мене и Светла…
   П.П. Ние, азбукарчетата от по-старото поколение знаем кой е Йордан Йовков!

  • Homoerect says:

   Е, и…? Кисса, нещо не мога да схвана твоето самодоволство…
   Мержелее ми се някъде в съзнанието, че според теб Берлускони е един от най-достойните политици, управлявали Италия…
   Можеш ли да ми дадеш поне един солиден аргумент защо мразиш Путин?

   • Homofaber says:

    Благопристойни чорбаджи Еректус, целата патаклама е за еврейчетата, както им казваш ти, или гущерчета, както едно време думахме …. Както се казва, сигурно от време оно “… има вечни интереси”. Да не включвам и двете приказки за феса и царицата, щото ще кажеш, че се повтарям. А за четенето… емоциите не трябва да взимат връх, а както е казал лелинчо му, разумът требе да е 🙂

   • Кисса says:

    ММО, питай Фабер, той е магистър по въпросите на … интереса клати феса.
    Берлускони Е все още един от най-достойните политици, без значение, че не е в управлението към момента. Берлускони Е и успешен бизнесмен. Но Е стигнал дотам, докъдето е стигнал непотегляйки от СИЗМИ (за разлика от путин, отроче на КГБ).
    Не мразя путин, смешен ми е. Взема се насериозно хем за бащица на народа си…хем за политик. Не ми се вързва с … путин – успешен бизнесмен. Продаващ оръжия на Либия. Знаем какво става в Либия в момента…или не знаем?

    • Homoerect says:

     ММК, какво толкова те притеснява, че Мега Путин е бил кагебеец? Погледни биографиите на бившите американски президенти и техните най-близки съветници! Хората от специалните служби не случайно са обединени под общата шапка “Intelligence Service”.
     Ако разбере Путин твоето отношение към него, сигурно много ще се разстрои…
     И как откри, че продавал оръжие на Либия? Гаче американците не си продават стоката по цел свет!!!
     Оставам с плахата надежда, че не симпатизираш на фашистката хунта в Украйна…

     • Кисса says:

      Чукча…

      “Путин не отскочи случайно до Сардиния на връщане от посещението си в Либия, където подписа оръжейни и енергийни сделки. Руският президент е също толкова генерален директор на Russia Inc. и основна движеща сила зад газовия монополист “Газпром”, колкото и национален лидер.”

      П.П. Статията, апропо, е от 22 Април 2008, демек преди “арабските пролети”.

      На любимия ви лили путин му е точно през оная работа отношението на който и да било към него, включително и вашето.

      Симпатизирам на обикновените украинци. Домашна помощница на майката на Валтер е украинка. Издържа с работата си мъж и трима големи синове. Разказва, че доскоро са можели да излизат от града, в който живеят. Сега са обсадени. Не от фашистка хунта. Познай от три пъти от кого. Градчето им съвсем не е в източна Украйна. Недалеч от Киев е. Моята информация е от първа ръка. Твоята?

     • Homoerect says:

      Кисса, опасявам се, че хал хабер си немаш от военна музика!
      Цитат: “На любимия ви лили путин му е точно през оная работа отношението на който и да било към него, включително и вашето.” Смея да ти възразя. Всеки ден почти без изключение ме четат от Русия и Украйна и му докладват на Путин за настроенията в България.
      Това че ти имаш някаква информация от “първа ръка” съвсем не означава, че картината представена от една домашна помощница отразява истинското положение в Украйна.
      Моята информация е много по-многостранна и по-близка до истината. Изглежда твърде много си облъчена от пропагандата на русофобско настроените италианци и другите западняци, за които основен закон е Интересът клати феса! Как бих могъл да приема твоето мнение за по-меродавно, при положение, че Берлускони и Ал Бано не мислят като теб? Да ти изброявам ли още колко известни политици и общественици не са на твоя страна???

     • aman11be says:

      Кисса, ако “градчета, недалеч от Киев” са обкръжени от “…познай от кого…”, то Яйценюк, Поросенко и компания са съвсем за …..познай за какво. Я опитай пак с прислужницата на майката на Валтер…. 🙂

     • Homoerect says:

      Де тоя кисмет! 🙂

 9. Pasi says:

  Омбре, пусто паметта ми взе да ми изневерява… Спомняш ли си дали великия бизнесмен не го осъдиха за нещо си… Педофилия ли беше или корупция, че съм забравил… Имаше и някакви протести около боклука си спомням в Неапол… Пусто нема кой да ми припомни…!

  • Homoerect says:

   Нема такова нещо, Паси! Всичко, което си прочел за Берлускони е гнусна лъжа и компромати. Той е чист като момина сълза!

 10. Homofaber says:

  E, стигнал е блестяща синьора, стигнал е до италианския вариант,на твойте душмани у нашенско!

 11. Кисса says:

  ММО, ти ме направо развесели.
  Точка първа: Италианците не са русофоби, по-скоро са русофили…информацията ми е пак от първа ръка.Така, че няма как да съм облъчена от ничия пропаганда.
  Точка втора: ПОВТАРЯМ И ДЕБЕЛО ПОДЧЕРТАВАМ – аз не съм нито русофоб, нито американофил, лилипутин НЕ Е Русия.

  • Homoerect says:

   А тая Федерика Магерини – министърка на външните раоти на ЕС – каква е??? Много добре знам, че нито един народ не е настроен враждебно към други народи, но политиците, управниците и журналята, а???
   Путин може да не е Русия, но близо 80% от руския народ е на негова страна. Какво повече искаш? Всичко останало е шменти-капели..

   • Кисса says:

    Анджък де…ама информирайте се малко…ЕС даде още една седмица отсрочка на Русия преди да наложи нови санкции. Демек Могерини си е свършила добре работАта.

    • Homoerect says:

     Кисса, не ми се влиза повече в спор по тази тема! Живей си с илюзията, че си права.
     И откъде накъде ЕС ще дава отсрочка на Русия за санкциите?
     Първо – Русия не е член на ЕС,
     второ – ЕС не е правосъден орган, и
     трето – Русия не е страна в конфликта в Украйна. Главните подстрекатели и виновници за това положение са твоите уважавани западноевропейски братя!
     Със своето изявление, че Русия вече не е стратегически партньор на Запада, Могерини лиши от значителни приходи и своя народ! Твой ред е да се информираш малко повечко…

 12. Pasi says:

  Фабер не наливай масло в огъня, че оставаме малцинство в тепавичарника. Например за инвестициите на фамилия Кадафи в Италия. Един министър-председател до край го защитаваше, ама го прескочиха като на прескочи-кобила… Тогава май му започнаха и неприятностите на въпросния с “Чистите ръце”. Компромат след компромат… А резултата: Пепе Грило и Лампедуза. Мръсна работа е политиката. Некоректна някак си…

  • Homoerect says:

   Дал съм свобода на словото на всеки да се изкаже…

  • Кисса says:

   Паси, Кадафи след войната на Италия в Либия държеше всяко италианско правителство за топките, не само това на Берлускони.

   Беппе, не Пепе ( умалително на Джузеппе) Грилло не се пръкна от пепел следберлусконова. Грилло е крайноляв, екстремист и несмешен комик. Вече е загубил почва под краката си, на следващите избори ще е някъде на опашката – тук избирателите слушат, гледат, мислят и не ходят за гъби и риба, а да гласуват. И не са в никакъв случай мат’рял.

   За Лампедуза какво рече? Лампедуза е по-близо до Африка, отколкото до Италия. Евала на текущата повече от година операцията Маре Нострум. Италианската морска охрана, заедно с военни и най-обикнивени цивилни рибарски корабчета правят подвизи от храброст – ежедневно да откриват и спасяват наближаващите лодки с емигранти, за да няма жертви, както се случи преди повече от година. По време на трагедията, 3 ottobre 2013, управляваше ляво правителство на Енрико Летта.

   • Homofaber says:

    Спомени, спомени … май нейде тука преди време се изразяваше възхищение от Беппе, а сега ко тана…?

    • Кисса says:

     Ко тана? Тана, че пак се изказваш неподготвен. Цитат от линк:
     Музикален петък – LXXX

     Самият цитат:
     “Аман-е, ако визираш мен, в последния момент си промених мнението и не гласувах за М5S (Movimento 5 stelle) di Beppe Grillo, точно заради изцепката му по повод Енрико Берлингуер.
     Гласувах за една жена – Джорджа Мелони – Fratelli d’Italia (по надясно от нея няма в италианската политика). Това е Блог на Georgia Meloni

     • Homoerect says:

      Кисса, всичко разбирам, само едно нещо не схванах… Какво общо може да имаш ти като наемен работник с италианската десница?

     • Homofaber says:

      Тана, така че като всяка жена, емоциите взимат винаги връх пък и се забравя, като всички емоциони мадони, говорим по-горе за възхищение, а не за гласуване /справка, архива на Бай Тепавичаров/…

     • Homoerect says:

      Фабер, ти ми даде идея за утрешното ми есе…

  • Homofaber says:

   Нема масло, друже Паси, просто има надробена попара …

 13. Pasi says:

  Имам предвид политическото махало с примера Грило. А Лампедуза е мека на емигрантите, като при нас: Харманли, оста Халите – Женския пазар – Джамията Банябашъ в София. Мисля си за едни последици от цветните революции за насаждане на демокрация там, където Шериата командва. Лошото е че винаги го отнасят обикновените граждани по всички азимути на земното кълбо.

  • Homoerect says:

   Паси, в скоро време и ние ще станем правоверни и тогава ще разбереш колко не сме били прави…

  • Кисса says:

   Паси, преди няколко дни гледах филма Terraferma на режисьора Емануеле Криалезе и бях потресена. От трагедията на тези хора, бягащи от смърт и глад. Едновременно бях и развълнувана. От човещината на обикновени рибари, които рискуваха живот, свобода и имот, за да спасят човешки животи. Преди няколко години законът задължаваше да се връщат от където са дошли всички нелегални емигранти. Укриването им беше престъпление. Сега не е така. Спасяват ги, посрещат ги още в открито море. Ето откъс от самия филм. Препоръчвам го горещо на всички!

   • Homoerect says:

    Кисса, чини ми се, че това е по-скоро художествен, отколкото документален филм. Изглежда си правят реклама на своето гостоприемство и очакват помощи от ЕС.
    Ако говорим на тази тема, едва ли има по-гостоприемен от нашия народ и не така ксенофобски настрен, както някои други народи… Видял съм и меда, и жилото на западноевропейците. Достатъчно е да изтъкна факта, че в рамките на ЕС, България се третира като треторазрядна страна.

    • Кисса says:

     Уважаеми, разбира се, че е художествен, беше номиниран за Оскар за най-добър чуждестранен филм през 2012 година. Не си разбрал. Филмът е по-скоро антиреклама. Действието се развива преди години, когато да укриеш нелегален имигрант беше престъпление. Държавата ги натирваше бездушно обратно. Какви помощи, какви пет лева в този случай.
     Колкото до българското гостоприемство…видяхме го, ама си го знаехме и по-рано. Само през 2013 година в Италия са влезли 43000 нелегални имигранти. Какво ли щеше да им се случи, ако бяха влезли в България?

     • Homoerect says:

      Преуважаема Кисса, звучи ми блудкаво сантиментално твоята загриженост за нелегалните имигранти… Ти защо не настаниш някое семейство под новия покрив на Валтеровата къща? Каква е тая държава, като разграден двор, която може да си позволи безконтролно да приема чужденци? Темата е твърде обширна, за да можем с 2-3 изречения да я изчерпим… Ами проблемите с ислямския фундаментализъм и тероризъм???

 14. Pasi says:

  Народите по своята същност са добри, толерантни, готови на взаимопомощ. Политиците бъркат качамака в един или друг интерес. С това съм изцяло съгласен. Сигурен съм, че и по-голямата част от народите разбират рано или късно коя кауза е справедлива и коя не! Очевидно е, че в обсъждания днес случай с цветните революции, и в частност Майдана, рано или късно ще стане ясно на цяла Европа кой кой е в този конфликт, от който губят всички. Кой повече, кой по-малко… По изчисления на западни експерти, само т.н. хранително ембарго на Русия е довело за около месец до загуби от 1 млрд. евро на производители от цяла Европа. Най-парадоксално, едни от най-засегнатите страни са Полша, Естония, Латвия, Испания, Италия, Франция. Ако това безумие продължи, какво да очакваме? Китай от нетен вносител на храни през миналия век, днес ще запълни нишите в руския пазар.Същото прави и Турция и целият необвързан свят. Японците чистосърдечно и официално си признаха, че прилагат санции под чужд диктат и този конфликт не техен. Ю.Корея продаде на Русия /Газпром/, най-големия в света танкер за превоз на газ през Северния Ледовит Океан. Спечелиха огромни пари – корейски и японски фирми, докато 3 наши корабостроителници пустеят. Същото е с туризма. Немците са добри но стиснати туристи за разлика от руснаците и украинците, които издържат цели градове в България – например Поморие. А за Гърция и Турция да не говорим. А в Русия глад не се очаква.Напротив. Но ние от обединена Европа чий ще го дъ*вим? Достигам до извода, че нашата работа е тръгнала на изуй гащи! Ето такива работи ми се въртят под побелялата коса…

  • Homoerect says:

   Да, съгласен съм с всичко това, Паси! Губят всички народи, а печелят единствено крупните монополи и олигарсите!

   • Графът says:

    Ами като губят защо продължават да подскачат?!? Тези народи вместо глави да не би да имат фунии за наливане на пропаганда?!?
    И нашият в това число!

    • Homoerect says:

     Чичо Сам е достоен наследник на Гьобелс! Накрая започваш да си вярваш, че имаш сестра.
     За никого вече не е тайна, че светът е навлязъл отново в спиралата на Студената война. Само една искра е необходима, за да пламне нова Световна война, която ще бъде унищожителна за цялото човечесство.
     Нека си припомним думите на Юлиус Фучик: “Хора, бдете!”

    • aman11be says:

     И аз продължавам да си задавам този въпрос, Графе, и не мога да намеря отговор. Макар че аз бих заменил думата “народи” с “управляващи/политици”. С какво толкова САЩ ги държат за топките, респективно други места (стрина Меркел), та вървят срещу интересите на държавите си само и само да не се опънат на американците. И то след като от няколко години е ясно, че САЩ вече не е оня световен жандарм, който има потенциала да смаже всеки инакомислещ.

     • Homoerect says:

      Амане, виж на какво попаднах: “Путин, извинявай!
      Народите, а не управляващите все повече се осъзнават накъде ги води САЩ и нейните сателити!

     • Графът says:

      Вярно е, Амане, за политиците/управляващи.
      Но е вярно и това, че управляващите политици се крепят на гърбовете на народите.
      Гледай нас, за другите не питай!

     • Homoerect says:

      Графе, има сред нас и такива, които за 30 сребърника и майка си продават…

     • Homoerect says:

      Интересно четиво!

     • Графът says:

      Добре ме опровергахте, Аман! Управляващите не се крепят на гърба на народите, а…
      Ние, човечеството, дали не сме като структура подобни на мравките? При тях „народът“ е част от един организъм, движен от „централа“ – царицата-майка…

      Политиците все пак зависят от народа (трябва да ги избере!), ама народът не зависи от себе си!

     • Homoerect says:

      Графе, не знаех, че освен при пчелите, има и царица-майка при мравките! 🙂

 15. Homofaber says:

  Черпи, черпи, Еректусе от големия океан… :), ама после като пият от твоята избистрена вода, на некои ора, не им се избистрят нещата… 🙂

 16. Pasi says:

  Ей така, без да се надявам на отговор, ще попитам напосоки. Защо не се мисли за последиците преди да се организират революциите, преди да се хвърлят бомбите в името на демокрацията. Последиците са за както разбрахме за италианските рибари, които се крият със спасените от тях хора. Прекрасна постъпка! Но защо това се случи? Това е истинският въпрос.
  И по-нататък… Италия е 42 млн. души и четвърта икономика в ЕС е приела 43000 емигранти. Бедна България със 6 млн.население, е приела 10-12000 емигранти. Както се вижда процентното съотношение е по-голямо, на целия ни хал. Не е за приказка, още повече след “жеста” на Германия, която ни върна 5000 БЕЖАНЦИ със статут даден от нашите власти. Причината – надвишавали лимита даден от германското правителство, което е забележете – 5000 души на 80 млн. германци и първа икономика в Европа. Това ако не е двоен стандарт, здраве му кажи. Жалкото е друго. Някои са увлечени по филмите, а загърбват числата. Последните доказват, че всъщност българският народ е най-гостоприемен. Уви…!

  • Homoerect says:

   Паси, нема нужда да ме убеждаваш… Кажи го на Кисса, която разглежда проблема само от сантиментална гледна точка. При това, виновниците за бежанската вълна поставят лимит за прием на тези лица!

 17. Pasi says:

  За да туря финал, Омбре, ще кажа един виц. Ето го:
  В час идва нов учител.
  – Казвам се Ганьо Ганев и съм либерал. А сега, деца, ставайте едно след друго и се представяйте, както аз го направих.
  – Казвам се Марийка и аз съм либералка.
  – Казвам се Стоянчо и съм либерал.
  – Казвам се Иванчо и съм сталинист.
  – Иванчо, защо си сталинист ?
  – Майка ми е сталинистка, баща ми е сталинист, приятелите ми са сталинисти и аз съм сталинист.
  – Иванчо, ако майка ти беше проститутка, баща ти – наркоман, сестра ти – развратница, а приятелите ти – гейове, какъв щеше да бъдеш ?
  – Тогава и аз щях да бъда либерал.

  • Homoerect says:

   Гот! За утре ти поставям задача да подготвиш едно стихотворение от любовната лирика. Ще разбереш защо…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s