Лице в лице с ромите

Съвсем случайно, ровейки се из архива на компа за конкретна информация, попаднах на една статия от неизвестен автор, поне за мен, която – поради все още нейната актуалност, държа да ви представя във вида, в който я прочетох. Само леко промених заглавието, заради политкоректност. Не бих се сетил за този проблем, ако преди няколко дни не бяха откраднали камбаната от църквата у наше село. Който познае от 3 пъти от коя етническа принадлежност е извършителят, ще получи специална награда от  мен. Следва оригиналният текст:

ЦИГАНИТЕ – НА… /CENSORED/

Най-расисткото нещо в една държава е Законът за малцинствата. Сякаш не сме всички граждани на една държава, ами някои са като редките видове в природата и им се полагат специални грижи. Забравя се едно много важно нещо – редките видове се отглеждат в резервати и популацията им се следи стриктно и се контролира, защото в природата ако един вид има привилегировано положение се разраства катастрофално и нарушава така нужното за живота равновесие. Всички ние, в нашата държава имахме еднакви възможности да работим и да учим. Защо сега държавата се държи така сякаш е пречела на някои повече отколкото на други. Да не ходят на училище, въпреки че средното образование беше задължително и абсолютно безплатно, си беше техен избор. Всички от така нареченото малцинство, които поне мъничко проявяваха интерес към учението, бяха лансирани и приемани без приемни изпити в елитни учебни заведения, получаваха безплатни жилища, строяха се цели квартали от спретнати еднофамилни къщички. Всичко това беше от държавни пари, нашите пари. Никой не ги е ощетил с нищо, не ги е ограничил. Защо да сме виновни, че нямат образование и са безработни? Ами безработните висшисти, които са инвестирали в себе си и държавата е инвестирала в тях, които са се лишили от правото безотговорно да се припичат мързеливо и да произвеждат деца обикновено умствено изостанали, а ако не са впоследствие страдащи от така наречената “битова олигофрения”? Защо ни показват порутените им къщи, пълни с циганета, кое от кое по-мръсни? Моята къща не ми е подарена, построена е с много труд и лишения. Родителите ми са създали две деца, защото са сметнали, че за толкова могат да се грижат. Защо лежащите по къщите си цигани получават повече пари от голяма част от работещите не цигани, въпреки че парите, които получават наготово са изработени от същите тези работещи нe цигани? Защо малките циганета ги развеждат с автобуси по училищата, купуват им дрехи и обувки, хранят ги, а на родителите им плащат помощи, сякаш са някакви герои на труда? Има толкова бедни не цигани, толкова бедни не циганчета, които със завист поглеждат новите маратонки, новите екипи, закуските на Избраните. С какво толкова са заслужили такова специално отношение и грижи? Не циганите могат да работят за 5 лв. даже и за 2, а те не могат. Не циганите могат да обработват земя и да свързват двата края някак, а циганите не могат, въпреки че им предлагаха да вземат земя за ползване. Защо се държат сякаш имат някаква необходима за държавата супер квалификация и им се полага нещо по-така?
Не циганите могат да пестят ток, вода, храна, да живеят по-евтино, за да оцелеят някак, а циганите висят пред Общината, пред църквите и по кръстовищата за да просят. Поколения наред те само са получавали и няма ли най-сетне да погледнем на тях като граждани на нашата държава, а не като гости, защото, ако са гости, много се задържаха. Ако очакват специално отношение като към застрашен вид, да ги затворим в резервати и да ги обгрижваме там, да контролираме популацията им и района им на разпространение и едва когато са готови и само тези, които са готови да се интегрират в обществото на нас, обикновените българи, тогава да имат право да напускат резервата – да учат, да работят и да раждат толкова деца, за колкото могат да се грижат, защото държавата и по-точно ние, не сме им длъжни с нищо, защото с нищо не сме ги ощетили.
Думите ми не са проява на расизъм, но не искам да съм подложен на такава явна дискриминация. Защо ние си плащаме тока (техния също, защото неплатените им сметки влизат като “загуби по трасето” и увеличават стойността на електроенергията), водата и данъците, а те – не?
Защо родителите ни, които са работили по 40 г. за тази държава, получават по 60 лв. пенсии и си плащат тока, водата и данъците, а те не? Ужасявам се като си помисля, че техният брой расте в геометрична прогресия, а ние намаляваме, намаляваме. На гърба на моя син ще висят 10-20 нагли и недоволни циганина и той ще трябва да ги издържа, защото те са със специален статут в държавата.
Кога ще се превърнат в отговорни граждани и ще престанат да бъдат хрантутници? Така в недоумение бавно изчезваме от картата на Европа. И ако Европа или Америка ни упрекнат за нещо във връзка с циганите, ще им отговорим с думите на един американски президент: “Не питай какво Америка е направила за теб, а кажи ти какво си направил за Америка”.
Та ти, циганино, кажи, какво си направил за България…?

***

КОМЕНТАР:

Не е нормално мнозинството да бъде тероризирано и изнудвано от значително по-малка част (засега) от хора с различно етническо самосъзнание.

Имунната система на държавата ни е тотално срината. След като разни малцинства могат да нарушават безнаказано законите ни и насилствено да налагат своите претенции, това вече не е държава! Приличаме на разграден двор и въпреки поставените постфактум телени заграждения по границата ни с Турция, така наречените „бежанци” продължават да нахлуват в страната ни. Особено за джихадистите, не е никакъв проблем да прескочат оградата.  Аз не ги различавам тия пришълци от нашите цигани. Превърнахме се в гетото на Европа. На всичко отгоре, всеки един от тях струва на българския данъкоплатец над 1000 лева месечно! Нека видим как е в другите страни от ЕС и САЩ – дали там могат нарушителите на закона да си правят каквото поискат и полицейските органи стоят ли безучастно при подобни прояви? Когато се налага, използват не само гумени палки, но и водни оръдия и газ.

Онзи ден гледах телевизионния репортаж свързан с извозването на бюлетините до избирателните райони. Някому направи ли впечатление какви коли ползват нашите топченгета? Луксозно кабрио с падащ гюрук и последен модел BMW! Кому са необходими такива екстри? Ако са конфискувани коли от цар Киро или друг някой мафиот – да бъдат обявени за продан на публичен търг, а не да си правят някои от тях разходки,  като гъзари по софийските калдъръми. Да се дават пари и техника на МВР само за изпълнение от служителите на техните преки служебни задължения по осигуряването на обществения ред и сигурност, а не за разни глезотии!

Ще си позволя да цитирам думите на Путин, произнесени пред руската Дума:

В Русия живеят руснаци. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в Русия трябва да говори руски език и трябва да уважава и спазва руските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. Русия не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от Русия и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата „дискриминация“. 

Ако се разровите из интернет, ще видите безброй коментари на тази тема. На вас оставям да прецените на чия страна да застанете.

Тъй като не съм расист и ксенофоб, не мога да отрека, че Господ е надарил циганите с музикални заложби. Нека послушаме заедно една циганска песен:

Кой каквото ще да каже, Софи Маринова, както и Василка /Aзис/ имат страхотни гласове. Не говоря за пътя, по който са изградили кариерата си с участието си в различни неприлични сцени, включително и порно клипове. Нито за бита и културата на това племе. Може би е необходимо да мине повече от век, за да се приобщят към общоевропейските ценности и наистина да се цивилизоват.

П.П. Според някои по-цивилизовани народи от нашия (евреи и египтяни), Неделята  е първият ден от седмицата. Така че, не очаквайте  утре от мен ново съчинение… 😀

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in It is not a Humor! and tagged , . Bookmark the permalink.

36 Responses to Лице в лице с ромите

 1. Pasi says:

  Бат Сали

  Вчера някой ме помоли
  Да възпея бат Сали.
  Ето отговора,моля!
  Да почеше де сърби.

  Бат Сали е депутатин
  Листата на ДеПеСе,
  набеден организатор
  давал ток на цигане.

  ЧЕЗ не писка,няма кражба,
  сметките редовно в ред.
  Махалата се разплаща,
  до последното чааве.

  Вместо Митко –каратиста,
  ЧЕЗ да го издигне в борд!
  туй предлагам, прима виста,
  Бат Сали ще бъде горд!
  26.07.2013.

  • Hombre says:

   Паси, само заради това твое стихче, публикувах днес моя материал! 🙂

 2. rusalka2013 says:

  Нека и аз да пусна една песен, в подкрепа на житаните-джипсита:

  • Hombre says:

   Русалке, щом си решила да се надпяваме, предлагам ти да чуеш още една песен:

 3. rusalka2013 says:

  За съжаление е абсолютно вярно, че заради едно толерирано малцинство страда цялото мнозинство. При това ни носят славата по целия свят. Като гонят нашите роми от Франция, дебело се подчертава, че става дума за българи. Иди доказвай, че не е точно така! Досега не съм видяла държава, в която да са успели да се приспособят ромите към местното общество. Навсякъде са едни и същи – маргинали. Разликата е, че в по-богатите държави са по-лъскави.

  • Hombre says:

   Така е, Русалке! Не ми е известно да има някъде по света интегрирани роми с местното население. Ще използвам един цитат от „Божествена комедия”: „Надежда тука всяка оставете…”.

  • aman11be says:

   Русалке, от м. февруари т.г. в Германия е променен закона за банките и граждани на България, Румъния, Унгария, Сърбия и Хърватска НЯМАТ право да разкриват сметки в немски банки, ако нямат постоянен адрес в Германия и немски гражданин за гарант. Причината – много измами в последните години. Познай от три пъти кой ни е “постлал” така.

   • Hombre says:

    Любопитен съм и аз да разбера кой ни е “постлал” така…

    • aman11be says:

     Ами сигурно някой като “….българина Сезгин…” който отишъл в Германия с жена си, ама не я знаел къде е….

 4. aman11be says:

  Ще започна малко отзад напред. Няма никакви доказателства, че евреите и още по-малко египтяните са по-цивилизовани от нас. Напротив, според много източници ние сме един от древните народи на Земята, носител на космическото знание.
  По въпроса за “житаните” (но не цигарите) – спомням си как преди доста години, поне 6-7, в “По света и у нас” излъчиха репортаж от Видин или видинско за опитите на тогавашната управляваща коалиция да придаде законообразен вид на финансирането на тези паразити. Та в репортажа показваха опитите да се накарат срещу заплащане безработни цигани да прекопават градинките в центъра на града. Един от мангалите се изправи пред камерата и с потресаваща наглост заяви приблизително следното: “К’во бе! Аз да им работя за 400 лева? По-добре да седя без работа…..”.
  Второ – преди време прочетох някъде в нета (ако го намеря, ще го препостна тук) един материал за народопсихологията на циганите. В него едно към едно се казваше, че манталитетът на циганите е такъв, че за тях всички нецигани са нещо по-долно от тях и не е престъпление да се краде, лъже и мами нециганина. Даже имаха отделен термин за нециганите.
  И трето, но не по важност – всички тези държави, които сега ни дават акъл как да си интегрираме циганите, са решили този въпрос кардинално на своите територии преди 200-400 години с единствено възможния и напълно приемлив тогава метод. За съжаление сега по ред причини това е невъзможно.

  • Hombre says:

   Амане, доста неизвинени отсъствия ти се насъбраха и имаш бая да наваксваш. 🙂 Съгласен съм с всичко написано от теб!
   П.П. Това, което ти си го гледал по телевизията, аз съм го видял с очите си. На един ромбоид му предложих работа за 1 ден и той ми отказа, защото тия пари щял да ги изкара от билки и гъби.

   • Homofaber says:

    А пък един май беше в Костенец, от едно филмче за така наречената “Временна заетост”, мазен, мазен, подпиращ се на лопатата рече и отсече, че ще продължи да се подпира, не било работа за него. Ясно е как и другата работа ще я работи!!!

 5. Светла Павлова says:

  Каквито ни политиците
  Кампанията като панаир, кандидатите като мечки
  такива ни и циганите.

  • Hombre says:

   Светле, ти затова ли избегА при О’Бама? 🙂

  • aman11be says:

   Светла, те и тамошните мангусти не са по-хубави. Само дето май имат повече права и от тукашните.

   • Hombre says:

    Амане, не съм бил в Америчко, не мога да взема отношение по въпроса. И все пак, дълбоко се съмнявам, че мангустите имат повече права от белия човек! Ама наистина много…

    • aman11be says:

     Те и тукашните на хартия нямат повече права, ама в “живия живот”…. Дори и това, че почнаха да ги наричат не “мангусти”, а едикакви си американци…. Остава сега и белите да станат евроамериканци и ще я втасат съвсем. 🙂

     • Hombre says:

      Братко, не се подвеждай по формалните права, които са дадени на афроамериканците! Там всеки един от тях точно си знае мястото, както в жабешкия гьол! Всичко останало е прах в очите на простолюдието. Това че са си избрали църен за президент, съвсем не означава, че някои други не му дърпат конците…

     • aman11be says:

      То така се започва, както казва един роднина. Те и у нас циганите си знаеха гьола и реда за квакане, ама за има няма 5 години слободия и зае….рязаха всичко и си правят каквото им скимне. А иначе и едните и другите си приличат по мързела и чувствителността на тема “Олеле

     • Hombre says:

      Право думаш, Амане!
      П.П. Нема ли да се изкажеш по днешната тема или ще се правиш на дипломат? 🙂 Искам само да знам дали ще гласуваш, нищо повече…

     • aman11be says:

      дискриминират ме” (моля, да свържеш двете части на изложението ми, че пак натиснах нещо в навалицата 🙂 )

     • Hombre says:

      Кои два края да вържа? Напиши отново цялата си мисъл.

     • aman11be says:

      Изоках се вече. Не че ще ти хареса …. А иначе по навик или от инат пак ще отида да гласувам.

     • Hombre says:

      Мерси! Надеждата крепи човека! 🙂

 6. Pasi says:

  Ма, верно ли в Хамерика още бият негрите? А с мексиканците и кубинците как се оправят? А с пуерториканците? Каубойците навремето си имаха методи за индианците, ами сега?

 7. Светла Павлова says:

  Един от големите проблеми на България и българите ще се окаже, че все гледат в Америка как си решават проблемите. Не знам чии мангусти са по-хубави и кои по-лоши. Знам само, че законите трябва да са еднакви за всички и да се мери с един аршин. Точка. И няма да има никакво значение кой е циганин и кой – българин. А за България даже не може да става и дума за неинтегрирани малцинства, щом са родени там.

  • Hombre says:

   Светле,, кво лошо има в това, че гледаме все към Америка?
   С всичко останало, казано от теб съм напълно съгласен.

   • Hombre says:

    П.П. Утре всички да сте на линия, защото ще има в Тепавицата интересен мач. Отказах се от почивния ми ден. 🙂

 8. Pasi says:

  Пропуснах да изброя и китайците, и индийците, арабите, и т.н. От компетентните отговори, обаче разбрах че нема оправия! А Путин действа точно както в Америка. Няма разлика! Колкото и да е странно!

 9. Pasi says:

  И аз бих ги забранил. Искаш тату – у лево. Тая идиотщина побърка мало и голямо. Наскоро една 70-годишна ми вика: “Да бях по-млада и аз бих си направила тату на Д-то!” Ненормалници.

  • Hombre says:

   Анджък!!!

   • Hombre says:

    Паси, имаш ли някаква представа защо Генек не участва в днешната дискусия? Да не би да му е почернело д-то и затова да не смее да вземе отношение? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s