Пак ли, бе?

Не са изминали и три дни и отново имаме повод за обявяване ден на национален траур. Предизвестената победа на изборите на Боко Тиквата вече е факт! Най-много да настъпят някои незначителни изменения при окончателното преброяване на гласовете за отделните политически партии. Радвайте се, братя българи – мечтата ви се сбъдна! Особено на тези от вас, които решиха, че е по-добре да отидат в гората за гъби или да си плацикат д-то в топлите есенни морски вълни. Добре ми е известно, че нашият народ е като стадо – накъдето го поведат, натам върви… Лошото е, че начело на това стадо застанаха и интелигентни хора, които нямат никаква изгода от този резултат, но допълнително размътиха мозъците на слабо просветените люде. Опирайки се на сложни философски разсъждения, които трудно могат да намерят практическо приложение в живота, същите тези пастири на стадото накараха мнозина да се откажат от правото си да гласуват, което според мен би трябвало да бъде граждански дълг. Не получих досега нито едно добре аргументирано мнение каква е ползата от отказа да се гласува. Бла-бла-бла… и нищо повече! На всичко отгоре, когато някой не е съгласен с тях, обвиняват го в агресивен опит да наложи своето мнение. Демек, когато спорим с тях – трябва да мълчим, защото тяхната истина е от най-горната инстанция. Разпространяват някакви мантри, на които сами са си повярвали, а всъщност, при един по-сериозен анализ, може да се види колко са несъстоятелни, без необходимост от опровержение.

И какво стана? Искахте пирова победа и я получихте. Благодарните политици трябва да ви сторят дълбок поклон за това, че съдействахте за узаконяване на статутквото. В цялата тази каша ми се струва, че има нещо общо с това, което се е случило в Германия през 33-те години на миналия век с идването на фюрера на власт чрез терор и гнусна пропаганда. Само че, в днешна Германия едва ли ще се повторят тези събития, докато ние за втори път си избираме един и същи човек, да ни води напред… към пропастта! Ако живеехме все още в началото на XX век, сигурно щеше да изповядва идеите на националсоциализма или да заимства опит от друг диктатор.

Не съм предполагал, че може да има такова зомбиране и овчедушие у българския народ. При тази плачевна картина, вече ме е срам да кажа пред някой чужденец, че съм българин. По-рано, бидейки в чужбина, ми се надсмиваха, че сме си избрали цар-менте да ни управлява, сега е още по-лошо – избрахме си човек с криминално досие. Има други народи, които притежават достойнство и не допускат такава гавра. Казано в прав текст – отказвате се от промяна. Нима всички, които участват  редовно на избори са глупаци и наивници? Не искате да ставате съучастници на една престъпна шайка, но точно това постигате с бездействието си.

Не се смятам за много умен, но ако се позовем на статистическите данни, ясно ще се види как от година на година все повече деградираме и как позволяваме на нашите управници да ни правят на курбан, поднесен на страните от Западна Европа и САЩ. Башка как турците си искат „своето” и го получават доброволно от нас. Вместо да вървим по пътя на най-малкото съпротивление, постоянно се нахакваме на най-голямото зло. Според някои, нямало никаква разлика. Все едно да кажеш, че черното е бяло и обратното. Учудвам се на хората с подобна логика!

Някой бил казал, като Касандра-предсказателката, че на тези избори нищо изненадващо няма да се случи и поради тази причина не си заслужавало да се гласува. Е, как  да се случи, когато въздържалите се от гласуване предадоха ключа от крепостта, наречена държава, на златен поднос на досегашните ни корумпирани политици? Ами, нямало за кого да гласуват. Това за мен означава само едно – те самите не се считат за достойни да ръководят съдбините на народа. Посочете ми поне една друга държава, където всички кандидати за депутати са целите в бяло и в техните общества цари мир и любов. Но хората там гласуват, макар и резервирано по отношение на някой от тях или с отвращение, но гласуват! Без борба, няма победа!

Не исках да влизам в люти битки с никого от тези, които познавам, но никой не може да ме лиши от правото да изразя публично своето мнение, гарантирано ми от Конституцията. Водех лоялна конкуренция на дискусионното поле, без употребата на обидни епитети, въпреки, че според някои дискусията се била изродила в махленска кавга. Ясно защо – защото не споделям „правилната” линия спусната свише.

Колкото и да ме боли, колкото и всеки да си мисли, че не се отнася за него, Петко Славейков добре го е казал: „Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат…” Фарисейщината вече се е настанила във всяко кътче на родната ни земя и безропотно понасяме поредните своеволия на „елита” на българското общество. Нека си припомним  и стихотворението на Хр. Ботйов „В МЕХАНАТА”.

Нужен е рестарт на цялата ни система!

П.П. Настоящата статия беше напълно завършена и подготвена за  публикуване още в събота. Според моите прогнози, разликата между ГЕРБ и БСП ще бъде не повече от 10%. Да видим дали ставам за наместник на Пророк Илия…

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

60 Responses to Пак ли, бе?

 1. Hombre says:

  Вече излязоха неокончателните резултати от проведените избори за 43-то НС, при избирателна активност около 50%, спрямо 51,33% на предишните избори, както следва:
  ГЕРБ – 33,5%
  БСП – 15,5%
  ДПС – 14,5%
  РБ – 8,4%
  ПФ – 7,2%
  ББЦ – 5,6%
  АТАКА – 4,7%
  АБВ – 4,2%
  Тези данни ги давам най-вече за нашите сънародници в чужбина, които не са имали възможност да следят пряко новините от нашата страна.
  Къде познах и къде сбърках?
  1. Познах, че ГЕРБ ще е най-влиятелната политическа партия в България;
  2. Не познах, че ще има такава огромна преднина пред БСП;
  3. Познах, че няма да има драстичен спад в избирателната активност, въпреки твърденията на някои ясновидци.
  Честито на всички българи и до следващите предсрочни парламентарни избори – до дупка! Просто не виждам начин как могат да управляват заедно орел, рак и щука! Богата държава сме, защо да не похарчим още някой лев за упражняване правото на суверена, да си каже тежката дума и да продължава държавата ни да е на автопилот.

 2. Daydreamer says:

  Скоро писах един коментар, че хората, които са като един определен човек, са опасни с постоянните призиви да не се гласува и с ирония и нападки срещу всеки протест. С целенасочените си действия се опитват да втълпят на останалите да не променят нищо. Ти редактира поста ми и замени “опасни” с “интересни”. Не, не са ми интересни и си държа на думата опасни. Сега ставам и гледам, че при 87% преброени бюлетини ДПС е изравнена с БСП и може да стане втора политическа сила. Нека да последваме призива и да не гласуваме! Така някой ден ДПС ще си е първа сила. Това ще е победа за българския народ!

  • Hombre says:

   А някои – във временно умопомрачение – започват да подражават на идиотите и отиват да гласуват…
   Тази крилата мисъл се нуждае поне от повърхностно тълкувание.
   Едва ли ще се намери честен и почтен, интелигентен българин, който би си дал гласа за партията на ББ. Освен ако не е свързан с олигархичните кръгове в страната ни или извън нея, има някаква лична изгода или е поставен в пряка зависимост от работодателя си.
   Тези, които се гордеят, че не са участвали в изборите и се радват, че отборът на Боко отново е на власт, независимо от това дали ще ни управлява като министър-председател или чрез подставеното лице Близнашки, явно не си дават ясна сметка за последиците за Отечеството ни. Тази тяхна преждевременна радост е същата като онази на Нерон, гледайки как гори подпаления от него Рим.
   Нека си припомним отново какви бяха „успехите” на герберовото правителство.

   • Daydreamer says:

    Из Не!новините:

    НА ДИВАНА – Закучената ситуация след изборите, правеща коалирането за създаване на стабилно мнозинство почти невъзможно, ще доведе до това най-после негласуващите да направят правителство, доволен е високоинтелигентен човек по гащи на дивана си.

    Над 50% от българите с право на глас не гласуваха вчера, с което заявиха липсата си на доверие към политиците на тезгяха и спечелиха изборите за себе си.

    “Натрихме носовете на партиите на статуквото! Вижда се, че освен партийните ядра, купените гласове и няколко стотин хиляди заблудени ентусиасти, никой няма доверие на тези политици и сега държавата ще се управлява от мнозинството на негласуващите” – сподели председателят на Партията на негласуващите, както шеговито определят в медиите онази част от населението, която се мисли за особено умна, но не може да смята.

    Новият кабинет ще измете политическото статукво, поробило българския народ, и веднага щом излязат от Интернет ще създадат стабилно правителство, което да поправи несправедливостите, да пребори корупцията и да нахрани бедните.

    Негласувалите за първи път имат мнозинство в парламентарните избори у нас, което им позволява еднолично да определят бъдещето на страната.

    • Hombre says:

     Кво да му коментирам, Daydreamer?

     • Daydreamer says:

      Нищо. Написано е уж като хумористична статия, а си е едно към едно с идеологията на много хора.

     • Hombre says:

      Толкова по-зле за нас – тъпите, простите и наивните…!

 3. aman11be says:

  А пък на мен снощи от WP ми казаха, че няма да ми публикуват коментара. Може би, защото не виках “Ура! Да живей!” като Алековия герой?!

  • Hombre says:

   Кой е тоя, Амане?! Кажи да го изправим на позорния стълб!

   • aman11be says:

    Кой е не знам и не ме интересува. Аз само казах в по-разширен вариант думите на Русалката – както не веднъж съм споделял с огорчение, излязохме прост, ама мнооого прост народ, с ампутирано чувство за национално достойнство и закърнял инстинкт за самосъхранение. И затова още дълго време децата ни ще избират Терминал 1 и 2 като изход.

    • Hombre says:

     Недей така, братко! И без това много станаха скептиците, на чиято дума най-близкото значение е песимисти…
     П.П. Мислех да пусна едно мило послание до Генек, но после се отказах. И без това човекът не е добре, щом е отишъл на санаториум. Който желае, може да пусне от свое име следното съобщение:
     „Генек, тук-там все още се среща някой заблуден българин, който не мисли като теб. Ако не възразяваш, нека твоите читатели прочетат още едно мнение, изразено в статията „Пак ли, бе?”. Не е нужно да се влиза в полемика.”

 4. rusalka2013 says:

  Всеки народ си заслужава управниците. Нямам друг коментар.

 5. Pasi says:

  Химн
  Води ни, Боце – ти води ни,
  към нови светли бъднини.
  На знамето е твойто име,
  калинките след теб кръжим.
  Води ни, Боце, изгладняхме!
  Към лапаница ни води!
  След тебе ние все крадяхме,
  а парсата прибра я ти.
  Води ни, Боце през градини
  ще хрускаме, дори базалт.
  А после всичко ще покрием
  със свеж и топличък асфалт.
  Води ни, Боце към прогреса,
  а ний след тебе ще строим,
  за наще фирми интереса,
  а комисионните делим.
  Води ни, Боце ти към вота
  и всеки ден ще е така!
  С вериги, боксове и сопа
  ний ще се борим за властта.
  Води ни Боце, здраво мачкай!
  Към власт ний дружно смe със теб.
  Към кражба нова, бързо скачай,
  да ще потоп да е след теб.
  Паси,18.09.2013

 6. Pasi says:

  Бо-Стан
  Коалиция “Бо-Стан”
  с нова сценка на мегдан.
  Заеми с бюджетен чек,
  за Служебния юрдек.

  За екипа на Близнашки,
  разпищолване юнашко.
  Във бюджетен благодат,
  за Пантофчо – пак рахат…

  Вси попарата ще сърбат
  българите ще изгърбят!
  С нови дрешки на мегдан,
  Коалиция “Бо-Стан”!
  Паси ,29.07.2014г.

 7. Pasi says:

  “Движение 21” и “Глас народен” получават по над 1% от гласовете, съответно 1.21% и 1.15% (при 97% от протоколите). Тези ще получават над 1млн.лв. партийна субсидия за политическа дейност. Сериозно се замислям да спретна и аз една партийка. По-сигурно е от тотото! П.Партия “Я, брато и аверите” ще обещаем светлото бъдеще, и ще си делнем мангизите. Подкрепете ме! Може да закачите по нещо…

  • Hombre says:

   Айде, Паси, кво чакаш? Ще се присъединя към твоята партия и ще делим не поравно, а по братски…

 8. Homofaber says:

  Пак!!! Многото, много партии в новия парламент, всяка, от която се представя за наша спасителка и водителка към добруване по мед и масло, показва наличието на много протести, водещи на някъде си, ама накъде?
  Трябва да се случи един голям, консолидиран протест, който да помете така нареченото статукво. Това рестарт, местарт става само с косене до корен на бурените и поливане с “Раундъп” и тем подобни и засаждане на млада, незаразена тревичка!!!

  • Hombre says:

   Фаби, Мичурин ряпа да яде пред теб!!!

   • Homofaber says:

    Ерекси, бали га дали Мичурин е обичал ряпа, ама си му ял и ядеш продукта, наименован на него!!! … 🙂

    • Hombre says:

     Феб (можеш ли да измислиш по-мило обръщение към мен – за тебе знам, че знаеш, че е слънце, но и другите да го научат), не се еб@вай с ротния си командир, за да не те изпратя самостоятелно в марш на скок от Софийското равно поле до река Лесновска, под Средната стара планина!

     • Homofaber says:

      Еро, те генералите, пардон ротните… нещо ги разжалваха и пратиха в десципа, да чистят помещения наречени, двете нули!

     • Hombre says:

      Би ли ми обяснил какво означава тази дума дЕсцип?

     • Hombre says:

      Фабер, понеже знам какво ще ми отговориш, одма ти отговарям:
      Така кажи бе, човек! Аз си помислих нещо по-страшно… Там, където е днешното Н-Де-Ка, някога се помещаваше Софийският гарнизонен арест. Ще ти издам една военна тайна – за „добра” служба, няколко пъти ме вкарваха там „на топло”. И понеже бях „фазан”, полагаше ми се само да чета военния устав, но не и да хигиенизирам WC-тата. И както ти е добре известно, аз съм оправен и набързо организирах от споделящите моята участ малка яташка група за взаимопомощ, та добре си прекарвах времето… Добре че по мое време не се прибавяше към задължителната военна служба и времето прекарано в карцера.
      П.П. Сигурно вече си отишъл на обяд в някой петзвезден ресторант и затова не очаквам да ми отговориш веднага. За всеки случай си носи и бигмака, че може да са спрели тока в заведението.

 9. Pasi says:

  E па я, като зяпам що плач и сополи се леят по талавизоро, като изпредох две къдели в интернето, и като си праим кесапа излезна, че най-убаво е да се си праят нови изборе. Баре мангасарите да залебят два пъти. Щот не върви некак Тиква с Ръбест Капут да се се оножда, или Патриоте с Турце и Мангасаре да се целиват… Все е било, ама това не се е чуло да е било…

  • Hombre says:

   Паси, неска прочетох у интернето, че дори и Мичурин не е успел да ашладишса тиква с капут!

 10. Homofaber says:

  Нещо като цип, новий академик Балан…! 😉
  Обяснявам ти, че в бързината е станала грешка и буква е И, думата е дисцип…
  А, земи калема и редактирай текста, цензуре…

  • Hombre says:

   Не е необходимо – ти сам си го направил!
   П.П. От ресторанта ли ми пишеш? Има ли ток?

   • Homofaber says:

    ПП … да ааа, ясно е, че некога, давним-давно, ти си се издигнал в очите на споделящите твоята участ, пазители на Родината. И си си представял, като си гледал блесналите им очи, че на пагоните не са ти шарени, а на тях блестят четири генералски звезди, /тогава лайкове не е имало/ … 😉

    • Homofaber says:

     И Генералите са споделяли трапезата на обикновените войни- с чорбица от ряпа …

 11. Homofaber says:

  Два пъти ти пращам хабер, че то у ваше село немате поща, за по сигурно!

  • Hombre says:

   Ората на село затова живеят по-дълго от вас гражданите!

   • Homofaber says:

    Само, че ората фатащи бела и цицките на кравичката, а не тези, маащи по клавишите на компо … 🙂

    • Hombre says:

     Цицки съм фащал, ама не кравешки. Такова жувотно у наше село нема!

 12. Pasi says:

  Привременното националноотговорно гербаджийско правителство на малцинството /ако мине/, има да решава следните неотложни въпроси:
  1. КТБ-фалит или спасяване със бюджетна подкрепа! Цената е 4млрд-фалит и 6млрд при спасявана /+-20%/;
  2. Бюджет 2014г.- дефицита към момента около 4%,след решениието за КТБ над 15% свръхдефицит-процедура от ЕС;
  3. Бюджет 2015,със съпътстващи данъчни закони/ Ще има ли баране на ставки на ДДС,Доходи,Имущества/. Дали ще мине?
  4. Плащания по външния дълг 2015г. Около 1,5млрд. на куп през януари;
  5.Цената на тока-респ. НЕК,БЕХ,ВЕИ Марици;Кой ще ги спасява освен народа?
  6.Южен поток-Что делать?
  7. Превъоръжаване на армията;Пантофа иска това-авиони,танкове и други клъстерови въоръжения;
  8. Пенсиите- възраст и размер; Твърдо нагоре за възрастта и замразяване на размера;
  9.Здравната каса и реформата в здравеопазването;Нагоре за вноските.
  10.Съдебна система и сигурност;Безнадежден случай. Не се знае и изхода.Мантрата “реформа” до сега е имала само персонални измерения.Подобрение Йок.
  11. БНБ;
  12.КФН;
  11. и 12.Синекури за безотговорни типове с огромни възнаграждения и бонуси;
  13. Текущи кадрови въпроси:- Ц.Ц.? Б.Б.-? Експертите на ДПС-?,Експертите на Ръбатите,които ще се разпаднат пътьом…№13 е най- гадния въпрос.
  14. Шистите и търговското споразумение ЕС-САЩ-Канада?
  Решението на тези въпроси не са секторна а реална политика и сговор… още едва ли ще се постигне реално. Предстоят крамоли и циркове. Най-добре е незабавно нови избори по Коледа.

  • Hombre says:

   Сопри се, бе Паси! Ти си написал задачи не за едно, а за пет правителства!

  • Homofaber says:

   И пак същите въпроси тогиз …. Решението е за напролет …засаждане на млада, незаразена тревичка! Само, че може би ще стане некоя пролет, само не в близките, 5-10 години, напреж!!!

 13. Светла Павлова says:

  За следващите парламентарни избори ( когато и да са те ) заявявам на много висок глас, че: ще гласувам само ако бъде организиран търг с явно наддаване. Която политическа партия кихне най-много, за нея ще гласувам! И да предупредя отсега: не се приемат първоначални предложения на цена по-малка от основната депутатска заплата, която за настоящия парламент е приблизително 4400 лв. на месец. Щом гласът ми е толкова важен, аз искам той да бъде оценен подобаващо.
  П.П. Днес на едно място из мрежата прочетох следното мото: “Купуването и продаването на гласове е ПОСТЪПЛЕНИЕ.” Съгласна съм напълно. Изгодата трябва да е взаимна.

  • Hombre says:

   Светле, съветвам те да заложиш на нещо твърдо. Стой си там, където си в момента! По мои най-груби изчисления, др. Павлов изкарва месечно не по-малко от 4400 US$! Понеже българската валута в страната на пребиваването ви не всеки може да си набави и е по-скъпа и от златото…
   Остави некви ПОСТЪПЛЕНИЯ и за нашего брата!

 14. Pasi says:

  ГЕРБ – 32.662% – 48 583 000 лева
  БСП лява България – 15.406% – 22 921 000 лева
  ДПС – 14.832% – 22 054 000 лева
  Реформаторски блок – 8.884% – 13 218 000 лева
  Патриотичен фронт – 7.284% – 10 830 000 лева
  „България без цензура” – 5.697% – 8 470 000 лева
  „Атака” – 4.517% – 6 720 000 лева
  АБВ – 4.150% – 6 170 000 лева
  „Движение 21” – 1.195% – 1 770 000 лева
  „Глас народен” – 1.137% – 1 690 000 лева

 15. Светла Павлова says:

  Че искайте си постъпленията, бе, Омбре! Кой ви е спрял?! Очевидно главните прокурори на републиката в последните 25 години посткомунистическа демокрация са слепи и глухи да се самоизвестят за беззаконията, които се вършат. Щом може да се плаща на цигани и турци, за да гласуват, ще се плаща и на българите. Само че аз, като етническа българка се самооценявам на доста повече, отколкото се самооценяват циганите.
  П.П. И няма никакъв проблем да ми се преведе доларовата равностойност на моя глас по банкова сметка 😉 . Кебапчета няма нужда да ми пращат, аз мога и сама да си направя 🙂 .
  П.П.П. Я, тепавичарската общност да бъде тъй добра да сподели кой за кого гласува и да се обоснове.

  • Hombre says:

   Светленце, раздаваш го много високомерно! Слез долу при раята, пък да те питам тогиз с каква кайма ще си направиш кебапчета. За твое сведение, през последните години консумацията на месо от 70 кг. годишно е спаднала наполовина, а некои хора са виждали мръвка само отдалече – на витрините в суперите.
   Не поемам такъв риск да ти кажа за коя партия да гласуваш, та после ако не спечели изборите, от мен да си искаш парите. Гласувай по съвест, както гражданският ти дълг повелява!

 16. Светла Павлова says:

  А, ето, Паси си е направил труда да сметне субсидиите по партии. Вижте за какви милиони става дума! Откъде накъде да се плаща само за циганските гласове?! Мераклиите за власт да вадят пачките и да плащат наред! Ми тъй де, като искат активност, трябва нещо да дадат насреща.

 17. Светла Павлова says:

  Никакво високомерие няма, скъпи, не се прави, че не схващаш иронията. И чакам да споделите какъв е бил избора ви и защо.

  • Hombre says:

   Тоя стил на отрицание на всичко, което идва от противниковата страна ми е до болка познат! Нима ти не съзираш капчица ирония в думите ми?

 18. Светла Павлова says:

  П.П. Гражданският ми дълг повелява да не правя компромиси със съвестта си.

 19. Светла Павлова says:

  А какво означава, според теб, патриот?

  • Hombre says:

   Шегуваш ли се с мен? Patria – родина, с други думи човек, който обича Отечеството си! Искаш ли допълнителни разяснения?

 20. Светла Павлова says:

  И стига избягва въпроса: за кого гласува и защо?

  • Hombre says:

   Мила, ако трябва подробно да ти отговоря на този въпрос, ще трябва да се лиша от сън. Вече съм посветил цял пост по вълнуващия те въпрос.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s