Полет над парламентарното гнездо

 

Драги мои приятелки и приятели,

Както е добре известно на тези от вас, които ежечасно ме проверяват, от няколко дни колелото на Тепавицата престана да се върти. Бях решил да проведа един научен, твърде опасен експеримент. Да не добавям нова страница в блога, с цел да видя дали ще загине светът… Слава  Богу, нищо лошо не се случи и ако има някаква заплаха, то тя не идва от мен, а от Хюсеин и неговите сподвижници, носители на западноевропейските безценности. Както и да е – извинявам се на всички, на които съм причинил смут в душите. Без майтап!

Да видим какво става във висшия орган на народовластието – Парламентът на Република България. Само да припомня две мои крилата фрази: Правителство ще има, избори – Не! И втората: Орел, рак и щука не могат да теглят колата. Към тях мога да добавя и една трета: ББ никога няма да стане президент на България! Готов съм да понеса цялата отговорност, ако нито една от моите прогнози не се сбъдне!

В следващите дни ще научим какво са измъдрили старейшините на държавата.

Готов съм да нося пълната отговорност, казва лидерът на ГЕРБ Готов съм да поема отговорност и да изпълня три варианта за…” Подробности в статията:

БОЙКО ПРЕДЛАГА ТРИ ВАРИАНТА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО

От сега мога да кажа, че това правителство ще бъде недоносче, но по-важното е някои  да бъдат по-близо до кокала и добре да го оглозгат, а нас обикновените българи – кучета ни яли! Не изключвам нова мощна протестна вълна. Има предостатъчно сериозни основания за протести: КТБ, цената на тока, ниските доходи, пенсионното осигуряване, замразяването на важни за страната ни проекти като АЕЦ “Белене”, “Южен поток” и т.н. Аз като един прост икономист не мога да разбера за какво трябва да се прави оценка за икономическата изгода от тези проекти, при положение, че трябва да си изсмукваш от пръстите нещо, което да не е в интерес на страната ни.

Колкото и странно да ви прозвучи, фразеологията на Болен Сидеров се доближава най-много до тежненията и очакванията на българския народ! Единствено той се осмели да каже, че царят е гол. Някакъв си френски посланик у нас се опитва да се присмива във своята страничка визаж над него и да ни дава акъл как трябва да си изградим нашия нов дом. Много го боли, че евр(оп)ейското знаме било изхвърлено от българския парламент. Ами, нека тогава да бъде проведен един национален референдум и да се види колко българи са щастливи и държат да останат в рамките на ЕС и НАТО! И всичко това го казвам от позициите на стар франкофон и франкофил. Все пак, тези, които  следят събитията по-отблизо във Франция, със сигурност знаят, че недъзите, които съпътстват нашето общество ги има и там, дори сме се научили от днешните ни нови братя, майстори на демагогията и манипулациите.

Толкова много се изприказва за родилните мъки по съставянето на нов правителствен кабинет, че едва ли ще мога да кажа и аз нещо ново и оригинално. Нека оставим събитията да следват своя логичен път. Само искам да отбележа, че за всичко случило се до този момент е виновен един единствен човек, чието име не бих искал да споменавам. Призовавайки да не се  гласува на изборите, де факто се стигна до тази раздробеност и многополюсност в представителството на НС. Всеки искаше да придърпа чергата към себе си и накрая получи своето. Ще продължаваме да се цепим и роим, докато накрая няма да остане нищо за делене… Казано по-ясно – режем клона, на който всички висим, забравяйки девиза “Съединението прави силата”. Запомнил съм една мисъл на Графа – твърде уважаван от мен, за да я забравя: “Не „нас ни…“, а „ние се…“!. Мисля, че не се нуждае от пояснение…

Преди да  завърша, на днешната дата братският гръцки народ отбелязва своя национален празник “Денят Охи“, когато през 1940 г. в страната се надига масов протест и последва отхвърляне от страна на правителството на Йоанис Метаксас ултиматума на италианското правителство. Да им е честит празникът!

Нещо против една песничка, с която  да поздравим нашите съседи?

:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Предстоящо, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

10 Responses to Полет над парламентарното гнездо

 1. aman11be says:

  Без да се хваля със задна дата, но още след изборите за ЕП казах, че на следващите избори ще гласувам за “Атака”, защото се държаха и говореха най-адекватно, колкото и странно да звучи. По обективни причини не можах да упражня правото си на глас.
  Мисля, че някои неща в написаното от Омбре подлежат на уточняване. Доколко е болен “Болен”? Ако наистина той изразява най-точно народните тежнения в момента, значи не е чак толкова “Болен”? Ако пък един болен изразява най-точно нашите тежнения като народ, то ние какви сме тогава? Здрави ли?
  Що се отнася до знамето на ЕС и неговото изхвърляне от НС положението е малко като във вица за компютрите и компотите. Първо знамето на ЕС в пленарната зала не е пипнато, а е било свалено и скрито зад един от диваните знамето на ЕС на мястото за пресконференции в един от коридорите. Тъй че (както винаги май става с “атакистите”) смела постъпка, ама не съвсем.

  • Hombre says:

   Амане, благодаря за символичната подкрепа, която ми оказваш! И все пак, не разбирам толкова ли е важно дали знамето на ЕС е било изхвърлено, запалено, преместено или това, че се намират хора, които не желаят повече колониалното робство. Комай ще се окаже, че ние сме лудите, а не тоя, който яде зелника…

 2. rusalka2013 says:

  За мен, гръцкият народ е пример как трябва да се борим за Свободата си. Да им е честит празникът!

  • Hombre says:

   Съгласен, Русалке! Докато има овце, все ще се намери някой, който да ги стриже…

 3. Homofaber says:

  Бе, то светът засега – няма да загине, Еректусе, ама на тебе е чоглав светът, като час по час не си пред компа?… 😉
  Така че, безпокойството и неведението са разбунили само твоята душа-камбана …
  А и днес е голям ден!!!
  Друго, искаха партиите любими – властта, ама нещо почнаха да бягат да не се опарят!
  Защо ли, освен международната обстановка с все повтаряната криза, нашата обстановка барабар с КТБ-то, ги карат май да кръжат около парламента, нищо че вчера седнаха… 🙂
  Това КТБ, дето яде ли се, пие ли си, ще изкара много неща. Щото всички май, дето се наричат леви, десни май са яли бая, голямо плюскане ще да е било!!!

  • Homofaber says:

   И още … оня дето викаше и ги носеше Ботев и Левски на дрехата, Бюреков или Дудуков го зовяха, и той се доближаваше най-много до тежненията и очакванията на българския народ и дигаше лозунгите, кебапчета печеше и раздаваше.
   Ама, свърши работата, чорбаджията/те му платиха, зима парите и каза: Чао до скиф! Не се омайвай от популистите… ти като творец на перото, требе да ги познаваш, майсторе-тепавичарю! … 🙂

  • Hombre says:

   Фабер, къде се затри, та никъф се не виде? Хубаво е това, дето пишеш, ама требе редовно да го правиш, за да не те мисла и аз постоянно… Нищо, че ти мислиш достатъчно за себе си!

 4. генек says:

  Избори трябва да има. Които и колкото да гласуват – тяхно право е, никой не може да им го отнеме. Както само тоталитаристи се опитват да мъмрят другите – ползващи правото си да НЕ гласуват за избраното зло…
  Но след едни избори ББЦ няма да е в НС, ДПС ще е със спаднал електорат, “Атака” ще скочи, ГЕРБ… Зависи от много неща – броят на баламите не намалява рязко…
  Скат ще спадне – хората разбраха какво ги тегли.
  Но бесепарите се боят повече от атакистите, отколкото от гейберастите и няма да подкрепят нови избори.
  А нищото миналата година врякаше за избори – щото не били представени всички граждани, тая си трае. Макар половината да не са със свои избраници в НС…

  • Hombre says:

   Генек, ако не си разбрал досега, отдавна съм се отказал да споря с теб по темата за (не)гласуването. Твое право е да имаш собствено мнение. Но дори и само прогнозата ти, че на едни следващи парламентарни избори влиянието на ДПС ще спадне, може да го отчетем като частичен успех за гласуващите българи. При положение, че толкова много права са ни нарушени, ти си се хванал като удавник за сламка за правото ти да НЕ гласуваш, което утре със закон може да ти бъде отнето!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s