Четвъртък – ден нито за работа, нито за почивка

Заглавието ясно подсказва, че не бива да очаквате нищо интересно в този ден! Плюс това, още съм в будна кома, след тържественото отбелязване на третата годишнина от раждането на Тепавицата! Понеже не се получи тъй бляскаво честване, както очаквах, ще ви предоставя възможност и утре да изкажете вашите поздравления към мен, като  баща на блога, за което и вие носите не малка вина.

За да не бъде съвсем без нищо днешният брой, предлагам ви да се запознаете с една статия във вчерашния брой на в. “Фигаро”, озаглавена: “Фьодоровски: Срещу Европа, Путин избра Китай“.
[FIGAROVOX/ENTRETIEN – Руският президент обяви спирането на руско-италианския проект за газопровод Южен поток. Владимир Фьодоровски вижда голяма геополитическа промяна.]…

Докато аз все още реанимирам, вие може да изкажете компетентното си мнение…

За да влезете в синхрон със зададената ви тема, поздравявам всички вас, мои братя и сестри тепавичари, с песента на американската фолк и поп група The Mamas & The Papas, прославяща великия ден Четвъртък:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Празници, Good news and tagged . Bookmark the permalink.

18 Responses to Четвъртък – ден нито за работа, нито за почивка

 1. Давам линк към интервюто на български език:
  Федоровски: Срещу Европа Путин избра Китай

 2. Homofaber says:

  От статията може да се направят изводите, че /не е необходимо пространно да се пише за неща, които са ясни/: Може да прозвучи досадно, но в действие са познатите приказки за царицата – парица и за фукарата и парата, пречупени през геостратегическите цели в полза на великите сили/ А, и друго, България никога не е действала така, че да е с печелившата страна. И то е ясно защо – така наречените политици с малки изключения /Стефан Стамболов и още някоил може би/ не са действали в полза на интересите на българския народ и държава.

  • Hombre says:

   Радвам се, че си правилно ориентиран, Фабер! Не си некоя заблудена овца! 🙂

 3. Homofaber says:

  И за теб нямам грижа и не се страхувам, Еректусе, че ще се отклониш от генералната линия! 🙂 А за Русия, странностите на руската душа и прочее, има какво още да се научи от книгите на Владимир Фьодоровски: “Неподражаемата Русия, “Тайните на Кремъл ” и Тайните на Санкт Петербург”. Сещам се и за интересната книгата на Ришард Капушчински – “Империята”, която четох през 90-те години, за разпада на Съветския съюз. Въобще за света, същността на събитията и революциите от всичките книги на Капушчински, преведени на български език, много може да се научи!

  • Hombre says:

   Е, сега вече съм напълно спокоен и за двама ни… 🙂

   • Homofaber says:

    Да пребъде!
    Амин! 🙂

    • Hombre says:

     Комай наваксваш за отсъствието си вчера…
     И понеже съм го ударил на просия, да те попитам – защо поне ти не ме поздрави по случай годишнината от основаването на Тепавицата? Твоето име в нея най-често фигурира… 🙂

 4. rusalka2013 says:

  Макар и на патерица, честит трети рожден ден, господин Тепавичарю! Още дълги години да ни радваш със своите есета, мнения, музикални поздрави и шеги! Да публикуваш също и такива сериозни статии като днешната, които можем и да пропуснем в забързаното ежедневие. За съжаление става ясно, че отново сме пренебрегнали интересите на нашия народ!

  • Hombre says:

   Благодаря, Русалчице! Поздравленията приемам като признание за приноса на всички, които са участвали в този исторически блог за поддържане неувяхващ българския дух!

 5. Homofaber says:

  Комай, как да те поздравя, като съм отсъствал?
  Но понеже си момченце, а и за да не ти стане нещо, а и понеже партийното, комсомолското и онова… 😉 ръководства, ги нема веке, ще го сторя сега на патерица… 🙂

  ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС
  Скъпи приятелю,
  Приятно ми е да те поздравя с 3-ия юбилей на готварницата на всякакви бози и тюрлюгювечи – “Тепавица онлайн”, да споделя празничното настроение и да ти благодаря за сътрудничеството с мен, институцията – Homofaber!
  Желаяти от сърце здраве и финанси. Защото, ако притежаваш здраве, всичко останало придобиваш с финанси. Накратко – да ти е леко на душата и да ти е тежък портфейла! Честито!

  • Hombre says:

   Фабер, отново успя да ме разчувствуваш. Не е лошо да ме предупреждаваш в подобни случаи, за да се настроя психически… 🙂

   • Homofaber says:

    Еректусе, не е лошо винаги във вътрешния джоб да ти е плоската, напълнена с някой и друг, чудодеен еликсир. И немаш проблеми… 🙂

 6. генек says:

  Приятно празнуване на юбилея!
  Празнува се толкова дни, колкото години се честват… А после махмурлукът е толкова дни, колкото си празнувал…
  Четвъртък е хубав ден – на избор. Да се работи ли /да, бе…/ или да се почива /ухаааа…/…
  Приятен четвъртък!

  • Hombre says:

   Благодаря, Генек! Немаше нужда, ама щом си рекъл… 🙂
   Според евреите,”Думата юбилей препраща към определена еврейска старозаветна традиция и означава тържествено отбелязване на петдесетгодишнина”.
   За повече подробности, виж етимологията на думата юбилей.

 7. Pasi says:

  Тепавичарска седянка

  Брей че хубава седянка!
  Тук Русалка с бяла нянка,
  след Еректус се пробужда….
  Фабер с Кисса са във нужда
  да гълчат със Граф, с Аман,
  хунвейбин и талибан.
  Паси 07.11.2013г.
  Поздравявам този форум и гостоприемния му стопанин, заедно с неговата търпелива буля, внучките и внуците и техните родители! Лека …

  • Hombre says:

   Благодаря, Паси! Ще бъде предаден твоят поздрав на всички заинтересовани… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s