Нека да помълчим…

Вчера, на едно често посещавано място от будните българи, публикувах следния текст: „Само се питам и все още не мога да намеря отговор – откъде се пръкнаха у нас толкова много хейтъри? Според това, което съм прочел за народопсихологията на българина – никъде не срещнах толкова гротескно определение за нас – като завистлив и злобен народ!

За да илюстрирам какво имам предвид, ще ви кажа, че почти не пропускам по bTV предаването „Лице в лице” с водеща Цветанка Ризова. Не че ще науча нещо кой знае колко важно и интересно, но винаги държа под око всеки, който мрази България. За разлика от някои други, които от хигиенни съображения не гледат подобни предавания, аз гледам всичко наред. Нали съм пенсионер, времето ми стига за всичко! Пропускам само такива като Иво Инджев, Георги Коритаров, Едвин Сугарев, Методи Андреев, “генерала” Наско Атанасов и други, от които нищо не зависи. Както е добре известно, кучетата си лаят, керванът си  върви… Не пропускам, обаче други, от които нещо зависи да затънем още по-дълбоко в тресавището – такива  като калесания за външен министър Даниел Митов и министъра на отбраната Николай Ненчев.

Когато  видях физиономията, на Ивчо, реших да сменя канала, но жена ми настоя да го изгледа. За малко да стигнем до семеен конфликт. Само като прочетох заглавието: „Смъртни заплахи: Иво Инджев на бесилото” и ми се отщя да следя по-нататък интервюто с него. Тоя е такъв лайномет и такава отровна слуз излиза от устата му, че просто не си заслужава да го коментирам… Както казваше един уважаван, по-възрастен от мен човек, за такива не си заслужава да хабиш патроните. Тоя плаче за спешно освидетелстване и въдворяване в подходящо  лечебно заведение.

Силно ме впечатли намерението му да организира контра-митинг в подкрепа на фашистката военна фута. На тоя вече съвсем са му избили чивиите. Такива нагли лъжи изрече, че ще се  изчервя от срам ако трябва да ги повторя. Не просто русофоб, а параноик! Тоя и майка си ще продаде за 30 сребърника!

Вместо да споменавам за бесило за безродника И.И., по-добре  да почетем паметта на Апостола на Свободата, по случай 142 години от едно тъжно събитие за всеки родолюбив българин. Нека си припомним стихотворението, което го учат до ден днешен всички азбукарчета:

Дякон Васил Левски

О, Майко моя, родино света!
Защо тъй горко, тъй скробно плачеш?
Гарване и ти, птицо проклета,
над чий там гроб тъй грозно грачеш? […]

Продължете да четете

Да видим какви ще са коментарите за най-новия български филм за Васил Левски. За сега, отзивите не са никак положителни…

Поклон пред паметта на Левски! Да бъдем горди негови наследници и продължители на идеите и на завета му за чиста и свята Република!

Следва една песен, за която се знае, че е била любимата на Апостола:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

20 Responses to Нека да помълчим…

 1. rusalka2013 says:

  Де да имаше в наше време поне един Левски!

 2. Pasi says:

  В отговор на Русалката. Има съвременен Левски сред българите! Убеден съм… Той не се вижда, нито се чува. Но той е тук 100%. Може да не е баш Дякона… може и да не е “рус с очи сини почти сиви…”, но шета край нас и вътре във всеки от нас! И трябва много мъничко човек да го забележи, дори в себе си… Надявам се като се замислят и “байовците”- тепавичари да го забележат!

 3. Juliapulia says:

  Аз ще си помълча. Апостолът всеки си го носи в сърцето, ако носи и България в сърцето си.

 4. Homofaber says:

  Всяко българин, трябва се обръща към личността на Апостола, за да търси отговор на въпросите, които поставя времето. И той Апостола се разпореждаше с времето, отпуснато му на тази земя. А ние, дали се разпореждаме правилно с времето …?
  Така, на днешния ден, нека помълчим … и да се замислим …

 5. Графът says:

  Велик човек
  В десятката, Homofaber!

 6. aman11be says:

  Поклон пред делото на Апостола!!! Аз обаче, като човек по-прозд, имам един въпрос, който възниква в мен периодично. Всеизвестно е, че Левски е създавал комитети в Ловешко, Плевенско, Русчушко, южно от Стара планина. Обобщено се говори за “цяла България”. Аз досега не съм чул/чел за революционен комитет, създаден източно или северно от Шумен. Т.е. около/във Варна или в Добруджа. Моля хората с претенции да са историци да ми отворят очите по този въпрос. Създавал ли е Левски комитети в този район или ….?

  • Hombre says:

   Верно си много прозд, Амане! Ми, не си ли чул, че по онова време не е била още построена автомагистрала “Хемус”, нито е имало жп линия София – Одесос… 🙂

   • aman11be says:

    Брат ми, егоцентрософийското пак заговори в теб. 🙂 Първата жп линия е Русчук – Варна.

 7. aman11be says:

  От 08.11.1899 г. има линия София-Варна. Ама то просто, защото София е трябвало да бъде постепенно развита като град. 🙂

  • Hombre says:

   Спорим ли за нещо или само си чешем езиците? Преди Освобождението не е имало жп линия до Варна. Точка!

   • aman11be says:

    Преди Освобождението не е имало линия до София. Просто бъдещият велик везир Митхад паша не бил чувал за София. Малшанс, какво да се прави?! Точка! 🙂

    • Hombre says:

     ОК, мир да има! Не мога да водя война на няколко фронта. По-добре още от сега се подготви за утрешния музикален петък, без да чакаш специална покана. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s