За кожата на един олигарх-политик

Досещате се вече за кого става дума, нали? Ако не се досещате, продължете да четете по-нататък.

Само една култова фраза искам да повторя, която чух  по нашата телевизия: „Русия и светът изпращат разстреляния Борис Немцов с аплодисменти”. Наистина, твърде много двусмислено заглавие… Грях ми на душата, но ще си позволя няколко цитата от социалните мрежи в интернета:

Някои леят крокодилски сълзи за един престъпник, криминал и политическа проститутка – нали е от “техните” – нищо ново под слънцето – тората и талмуда позволяват, каквото и ужасно престъпление бъде направено от евреин – ако бъде сторено срещу християнските народи – се “опрощава” – да, ама не – животът го доказа още веднъж – който гроб копае – сам пада в него!

По времето, когато еврейският гангстер Борис Немцов-Нейман беше министър на топливата и енергетиката на Русия, еврейските олигарси, разграбваха националното богатство на Русия и създадоха еврейската мафия, замаскирана като “руска”. Тогава под еврейския политически чадър, безметежно източваха ресурсите на огромната страна. През 2004-2005 г. Немцов-Нейман е председател на борда на директорите на концерна “Нефтяной”. Според прокуратурата, концернът е управляван от престъпна група, присвоила по незаконен начин средства в размер на 2,3 милиарда долара (57 млрд. рубли). Според Василий Шандибин, депутат от Държавната Дума: “Еврейската мафия присвои банките и всички природни ресурси – производството на газ, петрол и злато, а за руснаците останаха трохите”.

Била е създадена онлайн петиция от Рамадан Сайфулин за арестуването и изпращането обратно в затвора на престъпника Борис Немцов (Посадить в тюрьму Бориса Немцова!), адресирана до президента Владимир Путин. До момента петицията е подписан от над 100’000 души. Виж: Посадить в тюрьму Бориса Немцова!

Евреинът Немцов-Нейман се покрива с типичния психологически профил на гангстер от подземния свят – застаряващ мъж подръка с шикозни луксозни манекенки, посещаващ скъпи барове и ресторанти около центъра на столицата по късните часове в най-скъпия град на света – Москва. Типичен еврейски мафиот с милиони в банковите си сметки, натрупани от гешефти, спекулации, пране на пари и политически интриги. По принцип разюздани гангстерски типове от рода на Немцов-Нейман не доживяват до дълбоки старини.

Немцов – един от последните, които се бориха за установяването на еврейска диктатура в Русия. Борис Ефимович Немцов, беше поредният еврейски манипулатор, саботиращ руската държава. Истинската фамилия на Немцов е Нейман. Баща му е евреинът Ефим Давидович Нейман, а майка му е еврейката Дина Яковлевна Ейдман. Евреите често променят имената и фамилиите си, за да прикрият престъпния си еврейски произход и по-лесно да манипулират народите, стоейки в сянка. Немцов-Нейман беше един от лидерите на еврейското “демократично” движение Солидарност. Немцов-Нейман беше известен със своята любов да прави секс с всичко, което се движи.

Какво да коментираме…? Може би като заклет русофил и путинофил нещо съм пропуснал? Чух, че Хюсеин Обама пак се е изцепил с някакво антируско изявление по тоя повод, та се е наложило Сергей Лавров да го озаптява. Ако някой в света е заинтересован най-много от смъртта на Борис Немцов, то без съмнение на първо място трябва да поставим американците и тяхното ЦРУ. Да не забравяме случая с опита за покушение срещу папата Йоан Павел II, а след това  и смъртта на писателя Георги Марков с прословутия чадър, за който така и не се откриха достоверни доказателства.

Простете за откровените слова. Не се радвам от убийството на Борис Немцов, но това не е и повод да скърбя. Същото като историята със „Charlie Hebdo”…

Тоя път ще минете без музика. На ничий гроб не ща да танцувам.

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Good news and tagged , . Bookmark the permalink.

18 Responses to За кожата на един олигарх-политик

 1. генек says:

  Аз вече казах доста в сайта си. И, честно казано – за няколко дни темата ми омръзна. Искал да стане знаме – направиха го. Американците ли, украинците ли, още някой ли клиент на онова курве – не знам. И не ми е интересно. С погребението на Нейман реалността свърши. Продължават опитите за митологизация на един…
  Абе, умрял – хайде нищо…
  Ако ви е интересно –
  КАКВО ДА КАЖА…
  И КАКВО?
  Аз не само няма да заплача, ами ще и кажа : “И какво?”…

 2. генек says:

  А, един съвет: избягвай да си искрен по отношение на неискрените! Ей сега ще те обвинят в антисемитизъм, хомофобия и дори хуманизъм…
  Немцов си беше такъв, какъвто си е – тарикат, не успял да се закрепи там, където иска. Останалото са просто щрихи, допълващи портрета… Или карикатурата…

 3. Доста са ми странни крайните оценки по темата. Западът съвсем изтрещя и го подкара през просото. Съвсем му изтърваха края с двойните стандарти и малоумната пропаганда.

  За баланс пък, мислещите отиват в другата крайност – какъв престъпник и петоколонник е бил винаги Немцов.

  Струва си да се прочете тази статия: “Немцов щеше да е Путин, ако имаше търпение

  • Hombre says:

   Христомире, хубаво е, че питаш и сам си отговаряш… Кое по-точно не ти е ясно за Немцов? Да не си мислиш, че ако не беше престъпник, щеше да има толкова много пари за да води разгулен начин на живот? Башка може да е получавал финансова подкрепа и от задокеанските му спонсори за антипутиновата му реторика.
   Статията на Валери Найденов е доста точна оценка за положението.

   • През първия мандат на Путин Немцов гостува в “Шоуто на Слави” (тогава още го гледах). Каза че припечелвал от консултации и лекции и си плащал данъците, които били в размер да може да се поддържа едно училище, т.е. добре печелил от тая си дейност. Ето ти един източник на доходи. Отделно държавните служби. Не съм сигурен, но мисля че по това време бе и губернатор на някоя структура на РФ. Във всеки случай говореше съвсем нормално за Путин и обсъждаше загубата си на президентските избори.

    А именно има предвид това, което пише Найденов – човек се променя – кога към добро, кога към лошо, но се променя. Така и Немцов, така и Путин.

    • Hombre says:

     Има хиляди начини за пране на пари! Уж легален бизнес и заплати (като наш Цвъки), а отвсякъде смърди на корупция и рекет. Валери Найденов е посочил много точно причините Путин да е по-по-най…
     Да не говорим и друго – Били Клинтън го отсвириха заради свирката на една Моника Люински, а Немцов сваля мацки и на никого не му прави впечатление. Морал в политиката?!

     • За разлика от наш Цветанов, Немцов има и образование и акъл и реален управленски опит. Но ако ще използваме подходите на западната пропаганда, нищо не ни пречи да го обявим за главен фактор в разпространението на наркотици в РФ. За последните години, наистина, може да се предполага, че се е облажвал от грантове, но преди това?

      Бил Клинтън не са го отсвирили – изкара си два мандата, размина му се дори лъжа под клетва. Путин и той си е коцкар, отърва се от позастарялата си половинка за сметка на по-млада или млади. Американците са си странни – възмущават се от свирката, а нямат нищо против хомосексуалния секс. Но не са ни централната тема за обсъждане днес.

     • Hombre says:

      Личи си доброто сексуално възпитание у теб, Ице… 🙂
      Верно е, че срещу нагон не се рита, но поне да го правят по-дискретно… 🙂

   • Homofaber says:

    Статията на Валери Найденов е чудесна, реалистична статия. Както и у нас либералната “демокрация” свали кожата/ите, не на един олигарх, а на болшинството население. Та така наречените олигарси, от силата на положението си вече искаха да карат влака- Россия … Обаче , Путин не иска тези “машинисти”, да подкарат голямата композиция Россия катастрофално към пропастта …
    Та това е положението и пак всичко се върти около, знаеш Омбре … 🙂

    • Hombre says:

     Фабер, верно е, че знам, но не мога да разбера защо у нас има все още хора, които лапат мухи – нито се облагодетелстват материално, нито получават по-висок пост…

 4. aman11be says:

  Който и какъвто да е бил Немцов, си получи вторите и последни 15 минути известност. През последните 15 години кой го коментираше, кой си спомняше за него, кой се съобразяваше с него? Не съм съвсем съгласен с оценката на Валери Найденов, че при по-друго стечение на обстоятелствата Немцов е можел да бъде президент. И което е по-важното – да има популярността на Путин. По-скоро е имал качества да бъде в известен смисъл втория Елцин … Което едва ли щеше да бъде добре за Русия.

 5. Тракиец says:

  Браво Амане! Отлично казано!

  • Hombre says:

   Другият месец и двамата да се подготвите за тържествено отбелязване на годишнини!

 6. Кисса says:

  “Убиха го мъртъвците

  Автор: Лев Рубенщейн
  Превод: Павел Николов

  Познавах Борис. Не бяхме близки, но го познавах. Познавах го дотолкова, че бях с него на „ти“. Впрочем, това не беше трудно. Той беше един от онези хора, с които минаваш на „ти“ дори при и най-повърхностно познанство.
  Той винаги правеше впечатление на щастлив, свободен и лежерен човек, даже лекомислен. Някакъв си Моцарт в политиката. Да, такива, уви, не живеят дълго.
  Той беше не просто жив, а някак си предизвикателно жив. А това качество е винаги оскърбително за мъртвите, особено за тези мъртъвци, които са се впили с вкочанени пръсти в плътта на нещастната ни страна.
  Уверен съм, че тяхната омраза към всичко живо, към всичко, което упорито не се поддава на действието на трупната отрова, е неподправена.
  Аз не зная кой уби Борис и кой е заповядал да бъде направено това. Ако някога го разберем, няма да е скоро. Но всички ние знаем кой инспирира и кой конструира тази обществена атмосфера, сред която подобни убийци са не само възможни, но и в общи линии са неизбежни.
  Аз не зная кой конкретно уби Борис – уби го картинно, театрално, може да се каже „образцово-показателно“, уби го на най-сакралното, извинете за израза, място в столицата.
  Но е очевидно едно: убиха го мъртъвците, които изглежда откриха сезона за лов на всичко, което има наглостта да живее, да диша, да мисли и да говори.
  Но живото не може да бъде убито. Такъв е законът на живата природа и такъв е законът на човешката история. Ако не знаят тези закони, те са трупове двойкаджии. Ако се опитват да отменят тези закони, те са опасни маниаци. А най-вероятно са и едното, и другото.
  Затова убитият от тях Борис Немцов ще бъде все едно хиляди пъти по-жив от всички тези мъртъвци, на които им се струва, че са живи, струва им се само на това основание, че все още са способни на безпределна лъжа, на подли гонения, на дивашки съдилища, на убийство.
  А злополучният мост, който някога официално ще започне да се нарича мост на Немцов, а неофициално, мисля, вече се нарича така, нека се превърне в паметник на Борис – искрения, честния, веселия и безстрашния. Един мост е добър за паметник. Дори и затова само, че не разделя, а събира хората. ”

  Аз не съм от отбора на…труповете.

  • Hombre says:

   В ръцете на един добър майстор на перото – и най-големият ****** може да се превърне в светец! Извинявай, Кисса, но не мога да се присъединя към твоите чувства.
   Ами, ако подбудителите и физическите извършители са хора от украинската хунта или от ЦРУ? Най-малкото имат достатъчно мотив за подобно деяние. Както едно време ни лепнаха вината за покушението срещу папата…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s