Накъде върви светът?

Който е ходил едно време в казармата, не може да не си дава сметка, че нещо ужасно става… Не бих искал да бъда лош пророк и да всявам паника сред мирното население, но не бива да гледаме с безразличие това, което се случва съвсем близо до границите на нашата страна. Налице са явни признаци за подготовка на война срещу Русия, която ако избухне, неминуемо ще прерасне в световна, с непредвидими последици за цялото човечество. Препоръчвам ви внимателно да прочетете следващите редове. Ако все още има някой, който не е разбрал за какво става въпрос.

Следя редовно в интернет няколко чуждестранни информационни агенции и от ден на ден новините стават все по-мрачни и по-песимистични. Само нашите политици воглаве с президента, външния министър и министърът на отбраната нищо не забелязват и сервилничат пред своите господари в лицето на САЩ и техните западноевропейски съюзници в рамките на НАТО. Всичко е Мара втасала, та ще им изкупуваме въоръжението “втора употреба”, вместо да повишим поне малко жизнения стандарт на народа. На гол тумбак чифте пищови! За това ли трябва да теглим 16 млрд. заем? Без да съзнават, че прехвръкне ли искрата на пожара, първо нашата черга ще изгори.

В Украйна нараства броят на чуждестранните военни съветници, говори се и за прехвърляне на огромно количество военна техника, в близко време се очаква да бъдат предоставени на киевската хунта безпилотни самолети и бронетехника – всичко това свидетелства за подготовка за мащабни военни действия срещу Русия. Порошенко не крие своите намерения и призовава Запада за мощна подкрепа. Покрай границите на Руската федерация, от Прибалтийските републики, до нашата страна се изгражда дъга за ПРО защита, прехвърлят се танкове и друго въоръжение, провеждат се все нови и  нови военни учения, чува се непрекъснато дрънчене на оръжие… Черно море става все по-неспокойно заради провокативното присъствие на флота на НАТО, в непосредствена близост до територията на Русия. Вижте статията “Военно-стратегическата ситуация в Черноморието се променя рязко“.

За да помогнат на Киев, САЩ трябва да започнат да убиват руснаци”. Това съветва в пряко излъчване в ефир по Fox News генералът от запаса Робърт Скайлс, понастоящем военен аналитик в  същата телевизия.

Според руския политолог Владимир Козин, Западът си поставя спрямо Русия дългосрочна амбициозна задача – да отслаби нейния военен и икономически потенциал, а впоследствие да се опита да я дезинтегрира. Да създаде възможно повече прозападни правителства покрай границите й.

Целта е не само всячески да отслабят Русия, но и силно да уронят авторитета на Вл. Путин. “Формулируется и стратегическая цель персональной направленности: подорвать престиж нашего президента — это задача-минимум, а задача-максимум — добиться его свержения, замены на более либерального лидера, который безропотно принимал бы все решения Запада. Так называемый мистер “Yes” — господин “Да”, — сказал политолог.

Докъде може да стигне нахалството и безочието на американците, прочетете статията: “САЩ: Вън руските военни от Виетнам!“. Някой трябва да им припомни “подвизите“, които сътвориха там и колко много им е признателен виетнамският народ.

Пита се в  задачата кой нормален държавник ще стои със скръстени ръце и няма да предприеме адекватни мерки за предотврятяване на надвисналата опасност над страната му? Има една стара поговорка: „Който сее ветрове, жъне бури!”

А нашичките мили родни политици, нека продължават да ни успокояват, че няма нищо страшно и да не се подаваме на зловредни слухове, които могат да ни доведат до шизофрения. От нас се иска да бъдем лоялни съюзници на САЩ и НАТО! Никъде не е казано, че управниците ни трябва да бъдат лоялни към народа на България.

Спете спокойно, драги сънародници и не се бойте! Ако има нещо да става, то ще стане и  без ваша помощ. От вас нищо не зависи и едва ли ви касае… Блажени са верующите!

Ето ви накрая една песен, която да послужи като предупреждение за всеки агресор, дръзнал да нападне Русия:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, По света and tagged . Bookmark the permalink.

40 Responses to Накъде върви светът?

 1. генек says:

  “Брахманяшта” – “Годината ще се съкрати, месецът ще намалее и денят ще се свие…Тогава планините ще се съборят и земята ще стане гладка, хората ще пожелаят смъртта и живите ще завидят на мъртвите…”
  Лактанций: “По това време правдата ще бъде отхвърлена, невинността — мразена, лошите ще тържествуват над добрите, тогава редът, законът и военната дисциплина не ще се съблюдават, никой няма да уважава белите коси, не ще отдава дължимото богу, не ще се смили над жена или дете…”

  • Hombre says:

   А, ако си заровим главите в пясъка като щраусите, може и да ни се размине…

 2. Pasi says:

  Грама-Геополитика.
  Хелоу мистър Президент,
  Коментар за нов момент:

  Леден вятър от Нормандия,
  се дотътри във Шопландия.
  Ураганът ще издуха,
  Орешарски,със боклука.

  Руски газ не ще да има.
  Подминава Украина!
  Нова геополитика!
  За съюзника-ритника.

  Българинът на верижка…
  Бъзльо.Мигом се напишка!
  Щом е рекъл Чичо Сам,
  оглавник нахлузва сам!

  В София е вери найс…
  Ваш Посланник: Марси Райс
  12.06.2014г.Pasi

  • Hombre says:

   Паси, дотук добре, но е време да спретнеш и едно кърваво писмо…

 3. Pasi says:

  Блъскането на клавиатурите няма да реши въпроса с отстраняването на колониалната администрация. Протести и ОСТАВКА на марионетното правителство и като минимум военния и външния министри. Неадекватното поведение и антинародното действие е ежедневие, което ни тласка към 0 записани путьовки на морето и от Русия, и от Украйна. Отрасълът е пред гибел и масови фалити, а това няма как да не доведе до социално-икономически сътресения, още през ранна есен. Спасението е в масови действия.
  Атове
  Атовете пак се ритат.
  Сред словесните копита
  бута се и наш Паси,
  дет’ трабанта си дари!

  Чехльо пък, самар подлага,
  за тояги ни предлага.
  Нашта армия и флот-
  две карета, за белот.
  22.04.2014

  • Hombre says:

   Паси, напипал си дамара! Продължавай да дълбаеш с длетото тънко…

 4. В тези т.нар от Вас “подвизи” писаницата ни разказват как Южен Виетнам (САЩ не участват) нападат селото. Благодарение на сащисаните момичето е спасено. После лошите северновиетнамци (след победата) разкарват момичето като панаирджийска мечка и не го оставят да учи. Все пак го оставят да учи, че дори и в братска страна, но момичето не е свободно и щастливо. С храброст и подпомагане от свободния демократичен свят, момичето успява да се отърве от кошмарите си, живее свободно и служи за постигане на мир по целия свят. Все пак, трябва да отбележим, че ако не бе свободния и демократичен свят, то момичето вероятно щеше да живее несвободно я в Куба, я във Виетнам. Това си е интелигентна пропаганда, в духа на добрия стар соц, особено на фона на бездарната пропаганда от последно време.

  А такова агресивно говорене не си спомням даже и от времето на Студената война. Готви се гореща война в Европа, според мен, има шанс да се разминем и само с ограничени сблъсъци (европейците все още не са успели да се зомбират като сащисаните).

  • Hombre says:

   Христомире, снимката върху която разсъждаваш е само един миг от войната във Виетнам. Излишно е да споменавам за огромните цивилизаторски заслуги на американците в тази война… Днешните укри има от кого да се учат по брой на извършените зверства и престъпления.
   П.П. Обърни специално внимание защо американският сенатор Джон Маккейн говори с такава злоба за руснаците.

   • За МакКейн и КГБ прочетох още със сутрешното кафе. Ще се разбере, евентуално, когато разсекретят архивите. Но пък разните американски кучки от външно едва ли са били вербовани от КГБ. Другаде изглежда заровено кучето.

    Коментирам не снимката, а разказаната история и внушенията, които се опитва да насадят. САЩ са спасителите в тази история, поне както е представена. Напалма южновиетнамците, явно, са го изкопали отнякъде и сащисаните дори и не са предполагали, че ще бъде използван срещу мирно население.

    По БНТ преди време казаха “Това е първото посещение на Путин в страна от ЕС след свалянето на малайския самолет” (ставаше въпрос за посещението в Унгария). Също много добър образец, няма нито една формално изказана лъжа. Но повечето пропаганда отсъпва по качество и не е интересна.

    • Hombre says:

     Харесва ми това, че разсъждаваш със собствената си глава. Вече си наясно каква е технологията за приготвяне на пропаганден тюрлюгювеч.

     • Рецептата бе ясна още по бай-тошово време. Неумела в сравнение с демократичната пропаганда, ама добра школовка си беше. Благодарение на нея днес разпознаваме кога ни смятат за идиоти.

     • Hombre says:

      Сега вече е в усъвършенстван вариант.

     • “малайзийски”, а не “малайски” самолет.

     • Hombre says:

      Сигурен ли си? 🙂

     • Тъй ми се струва – на Малайзия, т.е. на държавата Малайзия. А малайски (език, полуостров, проток, може и самолет) е свързан с топоним. Малайзийският самолет може и да е малайски, ама не е задължително.

     • Hombre says:

      Не е лошо от време на време да си даваш почивка. Пази се да не те заболи главата от толкова много четене… 🙂

     • Хубаво де, някаква насока защо са ми грешни разсъжденията няма ли да има?

     • Hombre says:

      Кога съм твърдял подобно нещо?

  • Hombre says:

   Тракиец, и ти ли си верваш като гърцитге? Знаеш ли кога ще получат репарации?
   Отговор: На кукуво лето!

   • Дописката изглежда доста спорна. Би трябвало тези въпроси да са били решени някъде между 1945 и 1990 година – за репарациите имам предвид. А за обезщетенията на отделни (физически) лица – може и да са допустими. Но в самата дописка бая са оплели едно с друго.

    • Hombre says:

     Не съм я чел сегашната статия, но си спомням, че по гръцката телевизия имаше много бурна дискусия по този въпрос. Едно е да искат гърците, друго е фрау Меркел да им го даде. Още по-малко държава като Германия ще допусне да бъде рекетирана.

   • aman11be says:

    Последните репарации те са си ги получили през 1962 г. Сега вече ще духат супата, докато им се завие свят. Но така или иначе, според мен, въпросът с репарациите са повече за вътрешна употреба, отколкото нещо сериозно. Все пак стадото излъгани камилчета трябва да бъдат успокоени с нещо. А гърчетата, както многократно се е виждало не са овчедушни като нас и когато ги прекарат по този начин, знаят как да си върнат.

 5. Pasi says:

  Вижте едно изследване на Медиана, което никога няма да види бял свят. То засяга разминаването на властта с нейния народ по отношение на Украйна.
  „Медиана“: Българите и управляващите драстично се разминават за Украйна

  • Hombre says:

   Благодаря, Паси! Заслужава си от повече българи да се прочете…

   • Марша Рийс ни каза на такива несъгласни да се изселваме.

    Докато не избомбят някой български град, няма да има народен съд за националните предатели. Но, струва ми се, подобно е положението в цяла Европа.

    • Hombre says:

     Виждам, че си правилно ориентиран, Христомире и вярвам в такива като теб. Това, което ние не успяхме да направим, вие ще го довършите (имам предвид Народен съд за всички национални предатели, поставили се в услуга на чужди интереси).

     • Народният съд е кофти вариант – ще има невинни, на които някой е имал зъб, прости момичета и момчета, които просто са изпълнявали незаконни заповеди и нейде между тях и истинските злосторници. Но сме се докарали в такова насипно състояние, че това изглежда единственото смислено начало за нещо смислено ново.

      За да бъдат нещата наистина лоши, то изглежда, че проблемът не е само български, ами и общоевропейски.

     • Hombre says:

      И кой според теб трябва да ги съди тези престъпници, ако не народът? Няма значение как ще се нарича този съд. Всички са виновни до доказване на противното… 🙂
      П.П. Не се опитвай да ме опровергаваш. Приеми го като шега.

 6. Всички виновни до доказване на противното – ами ако общественият интерес е закъсал яко – така се действа. Дали ще го докараме дотам?

  А имаше години – човекът като цяло бе понамалял войните (поне в Европа), погледна към космоса и възможностите пред братството на всички хора. Ех, преминали мечти:

 7. Pasi says:

  Народен съд е направил Стамболийски след ПСВ, Народен съд има и след ВСВ, Нюрнбергския процес също е вид Международен трибунал, в Япония също има. Старите закони не вършат работа и се съди с мярката на човешката справедливост ако е възможно… Пример- Гьоринг не е извършил нито едно престъпление лично. Давал е заповеди според статуса си в Германия. но е осъден и обесен! Принц Кирил го осъжда Българския Народен съд за далавери с полски оръдия за войската.
  Та така с Народните съдилища.

  • Hombre says:

   Паси, така като гледам, готов си да станеш прокурор по делото за съсипията на България през последните 25 години.

 8. rusalka2013 says:

  Повдигането на темата за репарациите е изцяло за вътрешна употреба, за да преглътнат по-лесно горчивото хапче, което им предстои.

   • Банкстерите изядоха парите. Бедните ще ги връщат.

    Всъщност, много смислено говорят Варуфакис и Ципрас. Засега няма кой да ги чуе. Ще дойде време, засега могат да си позволят търпение.

    Ще стане ли България “прасе”?

    Какво каза Алексис Ципрас в отворено писмо до германския народ

    • Hombre says:

     Доколкото познавам малко гърците, мисля, че ще успеят след около 10-15 години да излязат от блатото, в което са затънали. Наистина, не е справедливо народът да плаща за греховете на тези, които доведоха страната до тази финансова и икономическа криза.

    • Нямам никакви причини да обичам гърците. Ама едни хора да бъдат изкарвани мързеливи (статистиките показват, че работят повече от германците), лекомислени и какви ли не, докато гръцката олигархия си е сътрудничала с европейската за да правят пачки за сметка на държавния бюджет (дали гръцките фалшификации не са били известни на европейските им съучастници, пардон, партньори?) – идва ми в повече.

     Ще излялзат от блатото, желая им го, за сметка на германските работници, опасявам се. Олигархията няма да бъде засегната.

     Народни съдилища си трябват из цяла Европа, както вече отбелязахме по-горе.

     • Hombre says:

      Нямам никакви причини да обичам гърците…
      Ако се хързулнем по тая плоскост, имаме ли основание да обичаме поне един друг народ – хеле път някой от съседните нам балкански държави? За мен по-важно е конкретният човек, с когото общувам, а не от кой етнос или религия е.
      Така или иначе, олигарсите ще намерят начини да компенсират загубите си от неплатежоспособна Гърция, включително и за наша сметка.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s