Хуморът е…

Познавате ли този човек по средата на снимката? Само един човек може да отгатне, но няма да споменавам името Му, защото може да си помисли, че го  вземам за мезе и си правя гаргара с него. Ще ви подам един  малък жокер. Същият този човек, с шишето с газирана вода в ръка е произнесъл знаменитата фраза:

„Пиши пиян, редактирай трезвен!”

Представям и една снимка на заведението, в което си е цокал бирата:

И понеже наближава 1 април, не  би било лошо да се пошегуваме. Който не носи на майтап – не тука. Тези от вас, които са минали през родната казарма знаят най-добре какво значи мъжки хумор. Да ви кажа честно, попикавал съм се от смях от мръсните номера и мизериите, които си правехме един на друг. Но никой на никого не държеше карез и си останахме с някои  приятели и след уволнението. Та и тука в Тепавицата се надявам да не се стигне до ексцесии и неприятни сценки, ако някой не е разбрал, че се шегуват с него. Ще бъда благодарен на всеки, който си спомни и разкаже някоя шега от ония славни години, в които е служил на Родината.

Следват няколко определения за това що е хумор и има ли той почва у нас:

Ще оставя и за вас малко място, да допълните списъка с остроумни дефиниции за хумора.

Днеска се чувствам като изцеден лимон (не съм болен) та затова възнамерявам да не се напрягам много в безплодни усилия.

Ще завърша с една сентенция от един друг популярен автор: „Празен лист хартия…Благодат! Доволните – гледат и си почиват, недоволните сами си пишат…
И, ако е по-мека хартията…

Както се полага по стара тепавичарска традиция, ще ви предложа нещо за изплакване на окото, преди да тръгнете на работа:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Музика, Humor & Entertainment and tagged , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Хуморът е…

 1. rusalka2013 says:

  Не съм сигурна това дали е хумор или повод за плач

 2. Homofaber says:

  Верно, голям хуморист си, Омбреро… :)! Обиждаш го този човек и компрометираш с тази снимка – държащ бутилка газирана вода… 😉
  В това заведение …

  същият човек, показан по-горе се е чувствал, май най-добре и не е наблягал на газираната вода – да му ръждясват черватаа… “Пия мохитото си в “Ла Бодегита”, а дайкирито си в “Ла Флоридита”… 😉
  И може би е пял с приятелите си с цяло гърло, тази песен… 🙂

 3. Тракиец says:

  I like Barekoff! 😀

 4. Обичам да се смея, дори ако обектът на майтап е моя тъпа постъпка или глупаво изказване. Имам и постъпки, които са за 100-годишен срам и моля познатите ми да не говорят за тях. Но все пак проявявам някаква самоирония. Странни са ми хора, които не проявяват самоирония.

  Редно е да се прави разлика между хумор и сатира от една страна и просташко надсмиване. Шарлитата си бяха надсмивачи, малко интелигентност имаше. А и не виждам как интелигентността се противопоставя на религията. Не на последно място, малко е общото между религията и разни екстремисти.

  • Hombre says:

   Христомире, Христомире… от тебе всичко друго може да излезе, но не и политик! Къде се е чуло и видяло някой политик да си прави самокритика, демек харакири? Освен ако не е за демагогия…
   Вторият ти абзац ми хареса, макар че и по него има още какво да се желае в интерес на историческата истина… 🙂

   • Тоя на снимката Хемингуей ли е? Цял ден за това се чудя.

    По някакъв неизвестен за мен начин ме дразни. Може би, ако не бе спечелил Нобел, щеше да ми харесва повече. Както и ако не бе трепал едри животни, за да се докаже като мъж. Но всеки с комплексите си.

    Любимият ми:
    Винаги прави трезвен това, което си обещал да направиш пиян. Това ще те научи да си държиш устата затворена.

    Относно изборите се сещам за този:
    Никога не бъркайте движението с действието.

    Относно днешната тема:
    Човек трябва до дъното на душата си да се настрада, за да напише истински смешна книга.

    Източник

    • Hombre says:

     Поздравления, Христомире! За повече подробности, виж какво съм писал преди време в “Eсен в Париж” – да видиш какво пише под днешната снимка, а след това влез в сайта “La Closerie des Lilas” – да видиш кои други хора са посещавали тоза бар-ресторант.
     П.П. Не е задължително да знаеш френски. Нали знаеш латинската азбука? 🙂

     • На някакъв език, дето ни го говоря, ни го пиша, ни го чета е вторият Ви линк.

     • Hombre says:

      Ето само част от известните личности, най-вече хора на изкуството, които са посещавали това място в квартала “Монпарнас”:
      Paul Verlaine, Paul Fort, Lénine, Guillaume Apollinaire , Ernest Hemingway, Francis Scott Fitzgerald, Henry Miller, Amedeo Modigliani, Germaine Tailleferre, Paul Fort, André Breton, Louis Aragon, Kees van Dongen, Pablo Picasso, Jean-Paul Sartre,André Gide, Paul Éluard, Oscar Wilde, Samuel Beckett, Man Ray, Ezra Pound, Jean-Edern Hallier.

 5. генек says:

  ” Можеш да се насладиш иа смешната страна на една случка, когато тя не те засяга пряко, или пък си се отдалечил от нея по време.

  Спомням си колко забавно ми беше да наблюдавам как изхвърлят една жена от кръчмата на Уайтфийлд стрийт, малко по-нагоре от Тотнъм Корт Роуд, в една зимна съботна вечер. Жената беше много прилична на вид, само дето шапката й беше килната на една страна, държеше се важно и наперено и беше страшно пияна. Полицаят, който участвуваше в изхвърлянето й, я помоли да се „маха“. Тя го нарече грубиян и го попита дали според него това е най-подходящият тон да се разговаря с дами. И го заплаши, че ще се оплаче на своя братовчед, председателя на камарата на лордовете.

  — Добре, добре, ето оттук се отива при председателя на камарата на лордовете — отвърна полицаят. — Най-добре е аз да ви заведа там — додаде той и я хвана за ръката.

  Тя залитна и една не падна. За да я задържи, полицаят я прихвана през кръста. Тя го прегърна през рамо и двамата се завъртяха няколко пъти на едно място. В това време една латерна на отсрещния ъгъл засвири валс.

  — Изберете партьорите си за следващия танц, джентълмени — извика някакъв шегаджия и насъбралата се тълпа избухна в смях.

  И аз самият се засмях, защото ситуацията беше изключително комична, но ужасът, изписан на личицето на едно дете, застанало под уличния фенер, ме накара да се сепна. Опитах се да го успокоя.

  — Това е само една пияна жена — казах му аз. — Той няма да й направи нищо лошо.

  — Да, сър, но това е майка ми — отвърна ми то.

  Нашата шега обикновено носи болка другиму. ”
  Кой ли го е написал?

  • Hombre says:

   Честно казано (за втори път в това есе употребявам този израз) имах някакви смътни спомени, но не бих могъл да се сетя без помощта на Гугъл. “Празни мисли на един празен човек”от Джером Джером е отговорът! Каква ми е наградата? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s