Защо (не) харесвам президента

Драги телевизионни  зрители и радиослушатели,

Изминалата седмица е белязана от две изключително важни събития, които ще оставят дълбока следа в най-новата ни история,  като опашката на Халеевата комета:

 1. Обръщение на президента към 43-то Народно събрание по повод приключилия месец на политическите консултации
 2. Росен Плевнелиев ексклузивно пред Жени Марчева в телевизионното предаване Питай президента!

Ако трябва да бъда съвсем сериозен, аз въобще не харесвам този президент, който не случайно си заслужи прозвището Чехльо, Нищото (да не изброявам всичките епитети, които му лепнаха), поради това, че е:

 • спечелил президентските избори по съмнителен начин, чрез фалшификации;
 • за морал може да говори само човек, който го притежава. От това, което беше изнесено в българските СМИ е видно, че РП е един изключително корумпиран „бизнесмен”, който пред нищо не се спира за да постигне лично облагодетелстване;
 • за четири години, поставен в креслото на „Дондуков”2 допусна толкова много гафове, колкото нито един от неговите предшественици;
 • всички негови речи без изключение не са нищо друго освен голословни твърдения, изпразнени от съдържание. Достатъчно е да споменем как санирането на стотина панелки ще доведе до енергийна ефективност, която ще направи излишно използването на нови енергоносители, като например от т.нар. “Голям шлем”;
 • антируската реторика на президента, без да е упълномощаван от НС доказва неговата пълна зависимост от западните господари, в разрез с интересите на народа. При това, забележете – в подкрепа на фашистката хунта в Украйна;
 • вместо да бъде гарант на социалния мир и спокойствие, непрекъснато противопоставя едни части от обществото на други, в услуга на олигарсите.

Постарах се да маркирам само някои от неговите по-важни издънки, без да задълбавам, тъй като няма да ми стигнат силите и времето сам да се справя с тази задача. Оставям и на вас да добавите нещо към аргументите, които съм пропуснал да изтъкна. Колкото повече гласове против този измислен президент, толкова по-добре.

Специално двете му последни публични изяви са такава пародия на поведение на държавен глава, каквото не би си позволил дори диктатор в някоя страна от третия свят, накъдето и ние с бързи темпове сме се запътили.

Само с две думи бих искал да отбележа това, което  ме вълнува откакто у нас има “свобода на словото”. По-сервилно поведение на българската журналистика от това, което наблюдавахме по btV, по-рядко ще срещнете в друга телевизия! Не се  разбра кои са истинските, дълбоки проблеми, които мъчат българското общество и как да бъдат решени. Вместо това, видяхме предварително заснети кадри на хора, които са минали през цедката на цензурата, а други въобще не бяха допуснати в ефир.

Направи ли ви впечатление, че Нищото отговаря на въпроси, които не са от неговата компетенция, сякаш държавата ни е президентска република? Знаейки предварително опорните точки в неговия репертоар, въобще не си направих труда да го изслушам докрай. Неговото поведение, на човек, който си верва, представлява по-голям интерес за всеки психиатър, който иска да прави научна кариера. Прочетохте ли статията? – Плевнелиев на разположение: Президентът няма отпуск. Което потвърждава максимата, че луд умора няма…

На директно отправен му въпрос смята ли да се кандидатира за втори път на същия пост,  както и очаквах, не даде ясен отговор, а вместо това твърде нескопосано взе да шикалкави.

Ако на това му се вика телевизионно токшоу, в което виден политик отговаря на директно зададени въпроси от плебса,  здраве му кажи!  Рядко може да се види по-слаба режисура от тая, без значение за коя кауза се борят продуцентите! Да честитим хонорарите на всички джурналя, участващи в подобни грандиозни спектакли за промиване мозъците на населението.

За да не си  губите изцяло времето, вижте конспектирани всичките въпроси и отговори в това предаване: Иронията ме направи прободен!

За съжаление, все още има хора като Аспарух Панов, написал една статия, която не ви препоръчвам:  Президентът е отново с ход напред в позиционната игра!

Не изключвам и към мен да се отнесете с подобаващо пренебрежение, поради което ще се опитам да ви се подмажа с една мелодия по случай началото на пролетта:

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

81 Responses to Защо (не) харесвам президента

 1. генек says:

  Най-напред малко около въпроса.
  Панов, наречен Пухи, известен подлизурко, дизайнер и подлец, не е не само критерий, ами и нужен за четене.
  Въпросите, задавани на нищото, бяха от сайта на телевизията. Демек – цензурирани. Не му стиска да се изправи пред реални хора с реални въпроси в реално време…
  Поправка в текста – нищото е с малка буква, нарицателно, а не собствено име. Подобни нищица имат само название, за име не са дорасли.
  По въпроса. Няма защо да харесвам президента или онова, дето е сложено да топли мястото.
  Не е жена. Дори по характер, който не е женски, а е маргинално-лупменско-магистрален…
  На мен като гражданин ми е нужен /да, нужен – президентът се избира като слуга и служител на народа, а не самовластник!/ работещ президент. Работещ в името на националните интереси.
  А това нищо… Оня ден му връчиха австрийски орден. Връзката с лобирането за австрийската електрокомпания, тайните разговори във Виена, очакваното вдигане цената на тока… Не е ли явна?
  Не искам да се разпростирам. Ще бъда кратък, точен и реалистично нецензурен.
  ЛАЙНО!
  Отпадък, смърдящ, привличащ вниманието – най-вече да го заобиколи човек, удобен за простаците – става като оръжие срещу противници, мятат го и цапат…
  Хубав ден!

  • Hombre says:

   Благодаря за допълненията, Генек! Приемам ги без забележки. За разлика от едно друго твое мнение в статията ти “Отзвук“. Ти, който си такъв радетел за конституционното ни право да НЕ гласуваме, в същото време пледираш за отнемане правото на хората от третата възраст, да упражнят това свое право, чрез въвеждане на възрастов ценз. Защо не се сещаш, че по Конституция имаме още право на труд, право на образование и право на медицински грижи? Тия права си ги забутал някак си в девета глуха…
   Никое право не е абсолютно и вечно – нали така?
   Хубав ден и на теб!

 2. aman11be says:

  “….от третия свят, накъдето и ние с бързи темпове сме се запътили…” Що бре, ние и тези ли не можем още да ги настигнем?
  А сега сериозно. Допреди няколко години единица мярка за абсурдност на този пост беше “геният” от Веселиново. Тоя родопски “герой” обаче доказа, че не трябва никога човек да казва “никога”. Задра още по-надълбоко и няма намерение да се спира. Ако ББ е искал да покаже, че има и по-, по- най- от него, с този льольо успя напълно. А последната му изцепка да не присъства на тържествата по случай 9 май си е направо за златния фонд на съкровищницата на световната глупост. Защото “атовете” ще се ритат, ще се ритат, пък ще се разберат, но магариите на магаретата едва ли ще бъдат забравени. Но …… сами сме си го избрали….

  • Hombre says:

   Какво да ти кажа, братко…? Освен да ти цитирам няколко члена от Конституцията на Република България:
   Чл. 36.
   (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.
   А, защо да не бъде ПРАВО и ЗАДЪЛЪЖЕНИЕ на всеки български гражданин да гласува? (б.м.)
   Чл. 42.
   (1) Гражданите, навършили 18 години, с изключение на поставените под запрещение и изтърпяващите наказание лишаване от свобода, имат право да избират държавни и местни органи и да участват в допитвания до народа.
   Имат право ДА ИЗБИРАТ , а не да не избират (б.м.)
   П.П. Мога да те успокоя, че както сме се засилили, не само ще настигнем, а дори ще надминем страните от третия свят, та чак в четвъртия свят ще се озовем…
   Не всички сме си избрали този льольо! Само тия, дето гласувахме. Да не прехвърляме вината и върху честните, умните и достойните, които се въздържаха от упражняване правото си на глас.
   За мен, определението на човечето като “нищо” не е точно. От нищото нищо не зависи, а от тоя дебил може да произтекат редица неприятни последици за нашата страна в междудържавните ни отношения.

   • aman11be says:

    Те вече почнаха да произтичат едно по едно. Лошото е, че тези “дето сме гласували” сме представителна извадка на цялото общество и при задължително гласуване не вярвам резултатите да са съществено по-различни, освен, може би, че ролята на ДПС ще намалее. Явно на този етап сме “узрели” за партия като ГЕРБ. По-нататък може и да поумнеем. Поне тия, които останем тук.

    • Hombre says:

     “…може би, че ролята на ДПС ще намалее…”
     И това не е малко! Освен за тези, които ще се кефят, че още повече зазляваме… за да добие злото абсолютна стойност! Ще се сбъднат предсказанията на Генек в последния му антиутопичен роман!

 3. Тракиец says:

  Все още не мога да повярвам, че древен народ като нашия, потомък на траките, може да се докара до това дередже – лумпени и корумпирани личности да ни управляват и представляват пред света. О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш българин и не се изправиш срещу гнета на тези, които узурпираха властта и ни превърнаха в роби?!

  • Hombre says:

   Тракиец, радвам се, че сме абсолютно на едно и също мнение. Остава да чакаме да се появи някой нов Спартак, който да ни освободи от това робство…

   • aman11be says:

    Ами докато някой от нас не каже “Аз съм новия Спартак.”, вместо “…Остава да чакаме да се появи някой нов Спартак, който да ни освободи …” работата няма да се оправи. Нали знаете на вълка защо му била дебела шията? Защото сам си върши работата, а не чака на някой друг. Но аз не съм чувал друг народ да има поговорки като “Преклонена глава сабя не я сече”. Тъй че, братя и сестри, засега сме добри в приказването “под юргана”. Като се научим да излизаме на улицата, за да си търсим/браним правата, може и на нашата улица да изгрее слънце.

    • Hombre says:

     Тъй, тъй, братко мой! Parole, parole…
     Хранех някакви надежди за Велизар Енчев, ама и той на ставал за народен водач. Всички са демагози, само ние не сме. Е, как тогава народът да повярва някому?
     За разведряване на атмосферата е следващата песен:

     • aman11be says:

      Точно тъй. Не е приятно, ама ….

     • Hombre says:

      Или както би казал един друг известен експерт-тепавичаролог – C’est la vie! 😀

 4. rusalka2013 says:

  Ами в скоро време пак идват избори. Можем да си го изберем отново 🙂

  • Hombre says:

   Защо пък не? Според народа – и прецедента и вся остальная…
   Ако това наистина се случи, като нищу ще хвана гората…

 5. Homo faber says:

  Да, ама там нема компютри и чешане на крастата… :), а има бачкане… расади, копане, плевене и прочее “непродуктивни” дейности…! 😉
  А за защото… за най-голямо наше електорално съжаление политици станаха хора, които никога не са печелили като са използвали ума си, както и уменията си и своята дарба.
  За тях е важно единствено да си на правилното място откъдето минават паричните потоци, които им се виждат по- пълноводни, всяка една година…
  Затова и икономиката ни е ограбена, разсипана, убита. В България под икономика се разбира да се прави “икономика”, като се въртят едни и същи пари от данъци, такси, рекет и комисиони и прочее. И потоците парични да са в улея на съответната правилна тепавица…
  Пардон, истинската тепавица е на чорбаджи Омбре Тепавичаров… 🙂

  • Homo faber says:

   И една песен, като продължение на Музикалния петък … и аз немам думи. В петък, концертът беше стахотен…

   • Hombre says:

    Радвам се, че концертът ти е харесал. Значи това, което сте си надробили става за кусане… 🙂

  • Hombre says:

   Фабер, ще ти отговоря малко по-късно на същото това място, той като в момента съм малко зает…
   П.П. Исках да ти разкажа за един търговец на име Васо, какво означава икономика, ама ще го оставя за друг път…

  • Homo faber says:

   А с Васо, ти си пиеш “Арманяк”, така че ти разкажи, не ми го приписвай за мой познат…

   • Hombre says:

    И тебе ли те гепи мнителността и параноята? Никой не ти тропосва Васо плодзеленчукаря. Тоя, дето седи на кьоше до нашия блоГ и продава краставици се мисли за голем бизнесмен! Прозд като галош, но с големо самочувствие и се мисли за голема работа. Не знае, че ако некой се обади в полицията кво продава и как го продава без касов бон, моментално ще му затворят дюкяня…

    • Homo faber says:

     Ти, като рупор на честното и непримиримо гражданството, обади се…

     • Hombre says:

      Е, чак пък толкоз… Просто не обичам да върша работата на Господ, който си знае работата…

   • Homo faber says:

    Беше го написал в моя отговор ….

 6. Pasi says:

  Апел

  Да бутнем Чехльо под дивана,
  за нова публична измама!

  Във джаза Чехльо запокити
  нотариус от Халкидики,
  и сложи подпис и печат.
  Веч няма спор за нов разврат!
  И хилядарки с Ре-ке – О-та,
  със подписи са във комплота.

  За прошка място не остана.
  Да бутнем Чехльо под дивана!
  Ако все пак се стигне до референдум с въпросите на Пантофа, ще гласувам и ще напиша на бюлетината: К*Р за НЕВРОКОПСКИЯ!

 7. Pasi says:

  Гатанка
  На най- високо място стъпил
  олигопол, едва напъпил.
  Живота му преминал в измами.
  Пилаф похапвал със имами.
  Раята грабил от гурбети,
  с префинени германски мурафети.
  Офшорки кътал за разплати.
  Строил за себе си палати.
  Подписвал ордери за хилядарки.
  Издръжка дал на две другарки.
  На Боце пудел на верижка,
  пролайва, като верен дришльо.
  Протестърски организатор,
  в антиправителствений театър.
  Смешник,палячо,Буратино,
  Какво е туй, кажи дружино!?

  • Hombre says:

   Паси, чудех се какво липсва към статията ми, а то какво било – поезията! 🙂

 8. Pasi says:

  Импийчмънт

  Съпруг един на Първа дама,
  шуми и пени се за двама.
  Брътвежи бол.По всяка тема.
  Усърдие…Как кокъла да вземе?

  Съпруг един на Първа дама
  локум разтяга пред екрана,
  А цял народ се пита просто,
  кога ли ще напусне поста?

 9. Темата за задължителното гласуване уж я бяхме приключили. Поне се оказа вярно едно нещо, което го твърди един Ваш любим автор, чийто блог редовно следите – първо искат да въведат задължително гласуване, после ще ни кажат и за кого да гласуваме.

  • Hombre says:

   Христомире, бехме я приключили тая тема ама не съвсем…. Некои хора от девет извора вода ще ни донесат, за да ни докажат своята правота. Без значение какво казват техните опоненти.
   И много те моля да се съобразяваш с изискването на любимия ни автор. Неговото не е блог, а сайт! Запомни ли добре? Макар че в Уикито пише, че и Тепавицата е сайт, не само блог.
   За да не изпадаш в крайност, придържай се към мнението на батко ти Аман. Никой не може да те накара насила да гласуваш за Местан или за Баце. Всичко друго е демагогия!

   • Днес и други са се сетили за темата:

    Но ето и истинския въпрос: “Съгласни ли сте партиите да получат още 12 милиона лева субсидии годишно?” Защото именно за това иде реч. Сега се дават по 12 лева на глава електорален добитък и ако стадото се увеличи с 1 милион глави, стават 12 милиона лева. На година. Нарочно използвам “глави добитък”, защото човек, който сам си иска остена, си е роб и не е годен за демокрация. Той не е в състояние да мисли като суверен. Един суверен не може да бъде принуден да гласува от своя народен слуга, депутата. Напротив – суверенът принуждава своя слуга!
    3 шашми и 1 капан на триглавия референдум

    • Hombre says:

     Това се нарича демагогия или с по-прости думи – изкелеферчване на истината!

     • Браво! Лепнахте му етикет – на нищо му направихте мнението!

     • Hombre says:

      Други са лепачите на етикети. Аз само изразявам мнение, без никого да задължавам да вярва…

    • Не вярвам на Вашето мнение, че не сте лепнали етикет. Друго мнение не успях да видя. Може би използвам твърде малко от мозъка си и затова.

     • Hombre says:

      Първото съмнение, което възниква у мен е – имаш ли мозък? 🙂
      Нанесох ли ти кръвна обида? 🙂
      Така и не разбрах за какъв етикет става дума и спрямо кого…

     • Дявол знае. Засега няма неоспорими доказателства. Ако се решат да ми направят аутопсия, когато умра, тогава ще имаме по-сигурна информация.

      Поглед на предните Ви два поста в редичката показва, че успешно се правите на хитър.

     • Hombre says:

      Синко, рано ти е да се подлагаш на аутопсия. Изчакай си реда!
      Само се правя на хитър или съм? 😦

   • И се оказа, че поне по един въпрос сте на едно мнение с Плевнелиев. Ето добро начало, за да се сближите по останалите въпроси 🙂

    • Hombre says:

     Е, за разлика от мен, ти си монолитен в мнението си с един друг наш любим политкоментатор…

     • Кой е той?

     • Hombre says:

      Използвай 20% от мозъка си!

     • Да не е този:
      Илюзорните инженерства на Плевнелиев

      Идеята за задължителното гласуване е по този начин ДПС да получи по-малко гласове като тежест. Обаче за ДПС по принцип гласуват половината от българските турци. Но ако има задължително гласуване, може да се окаже друго – не половината, а почти всички да отидат за ДПС. При цялата пластичност на ДПС не ми се вярва тази партия така да си изкриви душата, че да подкрепи г-н Плевнелиев. Но в политиката всичко е възможно…

     • Hombre says:

      Христомире, аз те мислех за интелигентно момче, но щом като се позоваваш на мнението на Андрей Райчев, ще си променя мнението за теб. Колкото и оня да ръкомаха и да жестикулира, в едно нещо съм абсолютно убеден – ДПС е на първо място по брой на участващи нейни поддръжници във всяко едно гласуване. Дори да е вярно, че само половината от нейния електорат участват на изборите, от никъде не произтича изводът, че при задължително гласуване останалата част от неявилите се в изборните секции ще подкрепят ДПС.

     • Не четете г-н Омбре и от там нататък няма значение какъв процент от мозъка си използвате. Райчев казва, че за ДПС гласуват половината от турците, а не от електората им. Електоратът им се разширява – отвоюваха бая нещо от циганите на БСП, от последните избори и българи започнаха да гласуват за тях. Засега от Северозападна България, следващите значи са от Северен централен район, после и у нас.

      Задължителното гласуване им идва дюшеш – по-лесно пазарене на гласове от колебливите. Но някои се нахвърлят като патета на топли лайна (използвам метафора на Ваш любим блогър) като чуят, че задължителното гласуване щяло да намали тежестта на купения вот и участието на ДПС във властта.

      Само не тръгвайте да се питате защо тогава ДПС били против задължителното гласуване – поради същата причина, поради която и АБВ бяха против оня заем, ама като опря ножът до кокала и кандисаха.

     • Hombre says:

      Току що приключих дебат с моя любим автор – собственик на сайт. (подчертавам на сайт, а не на блог!). Чувствам се изтощен да продължа спора с теб. Само едно ще ти кажа – да не смятаме, че всички българи са гламави. Може да се направи точен математически модел кои партии ще спечелят най-много от задължителното гласуване…

    • Чак точен математически модел?!

     Аз залагам на ГЕРБ и ДПС. Деформаторите изненадани. БСП доволни – след като остават извън парламента, АБВ се вливат в Коалиция за България или както там се казват сега 🙂

     • Hombre says:

      Не си ли чул нищо за екстраполация на данните? Спомням си от студентските години какви точни прогнози имаше в справочниците на ФАО за производството на пшеница, например… Значи има начин, при съвестно използване на математиката за целта. От сега ти казвам, че твоите прогнози са дълбоко сгрешени.

     • Хубаво, дайте функциите, ще им смятаме бъдещите стойности. Освен ако преди това не се скараме за вида на функциите и стойностите на параметрите 🙂

      Но дайте функциите, да видим все пак.

     • Hombre says:

      Не съм аз този, който… Обърни се към някого, който е дипломиран математик. Само да не се казва Мишо…

     • Пак пробвате да се изхлузите като мокра връв. Доста ви се насъбра днес 🙂

      Вижте си по-горе коментарите – Вие твърдите, че е възможно да се направи точен математически модел. Затова от Вас чакам.

      А един недипломиран математик твърди, че не може. Опровергавате го като предложите модела или предложите начин как да го избичим.

     • Hombre says:

      Всичко е възможно, Ице…! Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг прът, и аз ще повдигна Земята! Знам, че знаеш кой го е казал…

 10. Homo faber says:

  Кво да кажа … и Господ, и ти, и Атанас, и Вас, си знаят работата!!! … 😉

 11. генек says:

  Брей, тая трета възраст… Конституцията се променя – има възможност. Щото и пуберите ще ревнат, че са пренебрегнати.
  А вие защо не протестирате срещу природата, когато тя ви отнема някои права, считани за неотменими?
  Примерно – да бягате?
  Цензът не е отнемане на права, а ограничаване на някои възможности. И на олимпиада не допускат хора с по-ниски от изискваните резултати. Ама никой не протестира, че отнемали правото му на участие…

  • Hombre says:

   Генек, ти сериозно ли или се шегуваш? Не мога да повярвам, че човек като тебе, който умее да прави задълбочени анализи по редица от темите, обект на твоето внимание, може с такава лекота да подхвърля “доводи”, които от пръв поглед не издържат на никаква критика! Сега Конституцията ли обсъждаме или правим волни интерпретации по нея? Там е казано кои могат и кои не могат да участват в изборния процес. Напомням – от 18+ години до 118! Нема значение дали си умен или прост, богат или беден и тнт. Само не ми казвай, че един неграмотен циганин ще пусне по-правилната бюлетина от мен, защото аз съм от “третата възраст”. Дори и да страдам от Алцхаймер (нещо което е строго индивидуално), мога да запомня заръките от моите деца и внуци коя бюлетина да пусна… Щом като не съм поставен под запрещение, аз съм дееспособен.
   Какво общо имат природните закони с Изборния кодекс? Или пък изискванията за участие в олимпиада? Твоят живот по-ценен ли е от моя, само защото аз съм по-възрастен от теб?
   Аргументацията ти е много слабичка в това отношение. Виж, за имотния и образователния ценз те подкрепям.

  • Когато човек е пубер, то си мисли, че знае всичко. Такъв бях и аз – не е нещо срещу по-младите от мен. След някоя и друга година картинката се променя. Със сигурност има и здравомислещи пубери. Но се предполага, че са малко.

   А остаряването е доста индивидуално. Доста повече от пубертета. Тери Пратчет – на зряла възраст Алцхаймер. На моя позната у съпругът й се разви тази болест, когато той бе на 55 години. Има ли въраст, на която старите ставате по-малко разумни от 21-годишен младеж? Не бих казал. По-възрастните може и да мислят по-трудно и по-бавно, но по-малко качествено? Не мисля, не и в общия случай.

   И при кандидатстване за работа не допускат хора с нисък успех. Но за тях не се иска някакъв разрешаващ документ от умните и красивите за да сключат брак, да речем. Едно е пригодност към специфична дейност, друго е правото ни да решаваме относно общото бъдеще. Няма паралел.

   • Hombre says:

    Благодаря, синко! Мисля, че това, което си написал е в подкрепа на моята теза…

    • Само в някои отношения!

     Не зная защо проявявате нещо като ревност. С много мнения на Генек съм съгласен. С много мнения на Генек не съм съгласен. Нормално.
     С много Ваши мнения съм съгласен. С много Ваши мнения не съм съгласен. Пак нормално.
     И от двама ви черпя мъдрост и знания, теми за размисъл и подтик да стана по-умен, по-мъдър, по-добър. Нормално.

     • Hombre says:

      С всичко бих могъл да се съглася, само не и с твърдението ти, че ревнувам. Генек си е Генек, аз съм си аз.
      Ще те помоля да ми представиш списък с моите мнения, с които не си съгласен. Може пък и да променя част от възгледите си… 🙂

     • Цял списък, много идва. Вижте си в записките за какво сме спорили. За последно – задължителното гласуване, май беше днес. А и кой ще спечели от задължително гласуване. А и дали може да се направи точен математически (разбира се числов, ако не се лъжа) модел. Това е само за днес 🙂

     • Hombre says:

      А случайно да си чул за презумпцията за правилност на мнението – до момента на доказване на противното? Досега не съм чул някой да ми е доказал, че задължителното гласуване е вредно за обществото като цяло. Вече обясних, че може да се изгради математически модел. Аз не съм нито мокра, нито суха връв, а се опитвам да разсъждавам логически. 🙂

     • То я има и презумпция за правилност на мнението, дори и при доказване на противното. Важен е авторитетът. Сталин не е бил опровергаван в продължение на повече от 30 години 🙂

      Доказано е – партиите ще получат субсидия, която не им се дължи при незадължително гласуване. Не видях аргументи срещу това. Само един пример.

      Логиката е инструмент за описание, не е инструмент за разсъждение. В противен случай решенията щяха да се вземат от ЕИМ. БТВ, досега няма доказана и една математическа теорема от от ЕИМ.

     • Hombre says:

      Христомире, примера, който даваш със Сталин не е от областта на логиката, а по-скоро е образец за насилствено налагане на „правилната” линия.
      Дори и кристално най-чистата идея може да бъде изкористена – в зависимост чии интереси обслужва. Това по повод 12-те милиона.
      Къде го прочете това: „Логиката е инструмент за описание, не е инструмент за разсъждение”.
      Допускаш и една друга грешка. Смесваш употребата на ЕИМ от типа на добре познатата ни „Елка” с изкуствения интелект. Освен това, един от принципите за създаване на „мислещи” машини и роботи е да не причиняват вреда на техния създател – Човека.
      П.П. Ако искаш утре да има ново четиво в Тепавицата, подготви си есето… 🙂

     • ЕИМ значи и компютър. Имало е навремето (след ВСВ) механични изчилителни машини, дори и по-сложни – за решаване на оптимизационни задачи. Били са много назад в сравнение с електронните, но вероятно са вършели добра работа. ЕИМ е друга бира – съветската дума за компютър.

      Кой говори за Сталин и логика. Имало е логикообразност – това са данните, следват умозаключенията. Но логикообразност е и да се приеме, че твърдение не се доказва. Не се доказват постулатите и аксиомите, но другите твърдения следва да се докажат. Иначе отива към Сталин – Путин е тиран, следователно цели единствено да управлява, да се бори с демокрацията и свободата.

     • Hombre says:

      Можеше да си спестиш първия абзац. Прекрасно знам какво е ЕИМ и какво е изкуствен интелект, което ни най-малко не променя нашия разговор, но не и спор в твоя полза.
      Мммм. И вторият ти абзац не съдържа много полезна инфорамиця… 😀

 12. Pasi says:

  Намесвам се във връзка с темата и обсъждания въпрос. Смятам, че:
  Щом Пантофа предлага нещо, то обслужва задкулисието, евроатлантическите безобразия и двойния стандарт. Ерго, за мен е ясно: Участие в референдума, ако се случи, с гореспоменатия надпис на бюлетината по целия й размер. Точка. Дори частичното обсъждане на предложението на Пантофа му прави реклама и създава противопоставяне в обществото по какъвто се сетите признак. Тук Омбрето е формулирал едно правилно заглавие на темата, точно като др. Топузов. Предлагам да обсъждаме това, а не поставения от едно голямо НИЩОЖЕСТВО въпрос. Отново точка.

  • Hombre says:

   Паси, за да стигнем до истината, следва преди това да си кажем “Cherchez la femme!”. Само по този начин ще разберем защо Чехльо ни пробутва едни или други антинародни инициативи. Отговорът се съдържа и в статията “Илюзорните инженерства на Плевнелиев”
   Аз бих поставил многоточие на темата, защото не се знае още какви налудничави идеи ще му хрумнат.

   • Част от вашия отговор след като дадох линк към тази статия:
    Христомире, аз те мислех за интелигентно момче, но щом като се позоваваш на мнението на Андрей Райчев, ще си променя мнението за теб.

    Да не сте решеил на стари години да доказвате, че можете да си промените мнението?

    • Hombre says:

     Доббре ли спа нощеска? Да не ти е повлияло земетресението в Пловдивско? 🙂
     За твое сведение, винаги съм склонен да променя мнението си, стига да успеят да ме убедят с железни аргументи. Дори и по досега дискутираните теми винаги имам едно наум. Пак повтарям, зависи кой я лансира идеята и какво преследва с това…

   • Homo faber says:

    Хъммм, правилно поставяш многоточие, главний тепавичарю. То така е за всичко що се случва в татковинското ни обществено-политическо развитие, после настъпилия наш по-хубав живот.
    Правилно е да се каже: “не се знае какви идеи по-малко налудничави, или целенасочени ще хрумнат на тези “архитекти”, далеко зад океана и тука наблизо, дето управляват куклата или куклите”…

    • Hombre says:

     Фабер, от целия ти коментар струи оптимизъм, което и за мен е един светъл лъч на надежда…

     • Homo faber says:

      Благодаря, Омбре, ама няма защо… И от твоите мисли тука, положени на белия компютърен лист, струи винаги надежда, че винаги ще има утре. Пардон, по-точно, все някога… Винаги ще се случи по-ХУБАВО утре.
      Та за него е по-добре да се говори, а не да прехвърляме неща, които ги знаем…

     • Hombre says:

      Има-няма защо, аз съм длъжен да опитам… И най-малката надежда да накарам човек да стане по-добър и по-съпричастен към чуждото страдание…

 13. Pasi says:

  От два дни се мъча да разгадая скобите в заглавието на темата. За политкоректност ли? Спрямо едно НИЩО? Айде у лево…. Омбре, разкарай скобите!

  • Hombre says:

   Правилно си разбрал, Паси! За политкоректност и за малко интрига.
   След ден-два ще забравиш за скобите… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s