Етнически мир ли?

Направиха ли впечатление на някого последните публични изяви на Лютви Местан – лидер на небългарската етническа партия ДПС? Това, че са му дали българското  име Владимир Зидаров по време на т.нар. “Възродителен процес” съвсем не го прави български политик, както пише в Уикипедия. Умишлено се въздържах вчера да публикувам ново есе, белким някой от четвъртата власт се сети да напише някаква анти или про  статия. Уви, такава поне  аз не успях да прочета. Освен ако някъде не се е появило дадзибао, до което малцина посветени от протестърската мрежа са успели да се докопат…

Искам да се спра само върху две събития през последните няколко дни.

 • демонстративното напускане под строй на залата на НС от парламентарната група на ДПС, начело с нейния лидер, по повод предложението 17 май, да стане ден за преклонение пред жертвите на баташкото клане. Сам по себе си този исторически факт не е нищо друго, освен един епизод от геноцида над българския народ под турско робство. Какво по-ярко доказателство за антибългарския характер на тази партия? Да отрича неоспоримите доказателства за избиването на стотици невинни жени, деца и старци, в т.ч. и мирни люде само заради вярата им е не просто престъпление, а израз на елементарно незачитане на чувствата на един народ! Костницата в Батак е нагледно доказателство за „добрите” дела, които са извършили поганците над нашия народ през всичките близо 500 години на тяхното присъствие в мирно съвместно съществуване с раята. И тоя същият има нахалството и наглостта да ни говори, че не трябвало да си служим с езика на омразата…! Докато от неговите уста се леят само любовни куплети…;
 • речта на Местан, по-малко известен с агентурния псевдоним „Павел” пред множеството негови почитатели тия дни на митинг в Кърджали, разпалено защищаваше „свещеното право” на употребата на майчиния език на обществени места – събрания митинги демонстрации и т.н.т. Държейки се като пехливанин на селски събор, войнствено размахваше юмрук над всеки, който дръзне да оспори това негово „свещено право”. Щял да  си плати глобата, но нямало да се откаже да агитира на майчиния си език. То се разбра колко го владее тоя език в едно интервю с турския министър на външните работи Ахмет Давутоглу. Няма значение, че според Конституцията, официалният език в Република България е българският, а всеки друг е разрешен единствено за комуникация на битово  ниво. У мен възниква логичният въпрос: как може някой да претендира за българско гражданство и да се възползва от всички права, които му гарантира Конституцията, при положение, че не знае  български език? Остава да приемем под нашето  крило всички емигранти, които решат, че България е мястото, в което те са  мечтали още от деца де се заселят. Искам да припомня, че някои страни, със засилен поток на  емигранти към тях въвеждат строги критерии за присъждане гражданство на кандидатите, един от които е владеенето на местния език. Да не забравяме, че сред тази категория хора има и внедрени членове на ИДИЛ. Трябваше самите американци да ни го кажат, за да се замислим.

Засегнах само повърхностно два от проблемите в нашето общество, без да навлизам в дълбочина. Вълкът протестира срещу правото на стадото да протестира. До какво води безнаказаното отношение към тази партия, в кавички „Движение за права и  свободи” скоро ще разберем, когато избухне междуетническа война. Няма нищо по-лесно от това да манипулираш един неграмотен електорат, който слуша единствено ходжата и  депесарските лидери. Лъжа и измама е твърдението, че ДПС е гарант за етническия мир и толерантност. Напротив, точно обратното – непрекъснато насъскват това население срещу нас българите и все повече го капсулират. Да ги попитам тия хора кой им е нарушил правата и свободите или ги дискриминира в някакво отношение? Ставаме все по-често свидетели на необосновани претенции  от тяхна страна, гаче те са единствените, които се нуждаят от държавна помощ. Имали проблем с изкупуването на произвеждания от тях тютюн. Ми, да си  потърсят друг поминък. При капитализма една стока става стока само тогава, когато се продаде на пазара. Щом никой не я търси, значи не е стока. Междувременно и други наши селскостопански производители се нуждаят от дотации и друг вид помощ, но такава до тях никога не е достигала.

Следейки събитията в Македония, не е трудно да си представим какво ни чака, ако продължаваме да си затваряме очите пред действията на една откровено протурска и антибългарска партия. Само не  разбрах какво дири наш Станишко тия дни в Скопие? Да  беше некой друг – простено му е, но човек който е завършил МГИМО, демек международни отношения е просто недопустим гаф! Вместо да изпише вежди, друго да не направи… То на всеки що годе запознат с положението в Македония е ясно, че министър-председателят Никола Груевски не е цвете за мирисане, но не е наша работа да се вмесваме в надворешните работи на една страна, която не попада под юрисдикцията на България. По-правилната стъпка  би била  да се присъединим към Гърция и да не признаем Македония под това име. Какво спечелихме от това, че първи я признахме?! Дори едно  “мерси” не получихме в замяна.

Според едно проучване на Галъп, сред етническите албанци през 2010 г. 62% от тях в Албания, 81% в Косово и 52% в Македония подкрепят идеята за създаването на Велика Албания. Ще си послужа с един цитат:

Албанците отдавна са изчислени от американските стратези като най-важния оперативен фактор на Балканите. Великоалбанските амбиции няколко пъти вече успешно се използват за прекрояване на териториалната карта на Балканския регион“.
Прочети цялата статия тук: Убийства и еластичното им извинение

С други думи, Балканите продължават да бъдат барутният погреб на Европа и ако не се вземат спешни  мерки от сега управляващите ни политици, щетите не само за България, а и за цяла Европа ще бъдат колосални. Единствено доволни ще бъдат САЩ, чиито посланици както винаги са на всички горещи точки по света, но не за да умиротворяват, а да подтикват враждуващите страни към взаимно изтребление.

Вече получих от няколко места забележка, че се опитвам да претупвам нещата, поради мързел или друга причина… Не приемам подобна критика. Винаги съм бил привърженик на принципа за работа в екип. Опитах се само да разклатя камбаната, но  се нуждая и от  вашата подкрепа. В случая, не сме ли от един отбор, девизът “И сам  воинът е воин” е трудно приложим.

“Докле е мъничка змията, елате да се съберем, с крака да й строшим главата, свободни да се назовем…”

Следва една песен, за да ни  напомня кои сме и какви трябва да бъдем:

All rights reserved

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged , , . Bookmark the permalink.

52 Responses to Етнически мир ли?

 1. aman11be says:

  Всичко добре, но с една малка забележка, която ви е добре известна, защото винаги я правя по тази тема. За Местан и местановци е разбираемо да защитават такива позиции. Те се чувстват турци и защитават турските интереси. Ами всичките тия останали “българи”, които 25 години търкат подметки по жълтите павета и гащи по депутатските банки, те какви са та не се намери за толкова години един, който да се опита да защити българския интерес? А някой да е чул формулиран този интерес, тази кауза? Защото аз не съм. За “Ромъния маре” съм чувал, за “Велика Македония” съм чувал, за гръцкия и турския интерес съм чувал, но за български – не съм. Едно време ни тикаха всички да сме интернационалисти и затова беше неправилно да бъдеш патриот/националист. Патриотизмът ни убеждаваха, че минава през вечната дружба с КПСС и СССР. Сега и това го няма. Патриотизмът минава през американското посолство за някои и е пряко свързан с банковите им сметки.
  Тъй че, ако някой ще “троши на змията главата”, дайте да видим първо къде е змията. Защото май доста змии са се навъдили, чиито глави са за трошене.

  • Hombre says:

   Амане, ако ми позволиш, ще направя една малка забележка към твоята забележка. Тия „българи”, за които ти споменаваш не могат от разкрачена или наведена стойка да защищават националните ни интереси. Трябва да ги помолим най-учтиво да напуснат заеманите от тях места в парламента и в държавата. Да дойдат истински старомодни, а не модерни патриоти, които стриктно да отстояват националните ни интереси, преди да е станало твърде късно…
   П.П. Най-после се появиха някои анти ДПС статии. Хареса ми много интервюто с Краси Каракачанов, с когото съм имал честа да играя някога тенис на маса.
   ДПС се опитва да ни наложи македонски сценарий
   А Раданчо Кънев е казал за Лютвито следното: “Местан се изживява като конферансие на съпротивата”

 2. aman11be says:

  С “учтиво молене”, брат ми, никой досега в човешката история не е отстъпвал “кокала”. Иска се здрава сопа и здраво дупе. Ама май точно тия артикули липсват отдавна в нашата мила Татковина. И затова ние сме научени да оцеляваме (с което кой знае защо много се гордеем), а не да живеем. А Раданчо си е същото мекере като останалите. Краси Каракачанов също не мисля, че е нещо много по-различно. Гледай ги какво правят с Валери Симеонов в Па(т)ри(оти)чния фронт. Лакърдии всеки може да разтяга.

  • Hombre says:

   Ееее, много буквално взе да ме четеш… Под “учтиво молене” разбирам со кротце, со благо и… какво беше третото?
   Не съм много съгласен относно мнението ти за Краси Каракачанов. Може да е всякакъв – лицемер, демагог, празнословец, но като историк има много точни формулировки кои са истинските врагове на България. Или както е казано в Евангелието, в началото беше Словото…

 3. Pasi says:

  Етноси
  Eтническата карта не вадете,
  там няма милост, няма коз!
  Зор всинца ни да погребете,
  с един етнически откос.
  26.07.2013 г.

  • Hombre says:

   Съгласен, Паси! И все пак, не може ние българите непрекъснато да правим компромиси, а турците и циганите още повече да наглеят…

 4. Homo faber says:

  М да ааа, нещата са такива, каквито са… и каквито веке са 25 годин… Нищо ново под слънцето и небето над майка България…
  На дружето Аман11be, ако позволи ще му кажа какво беше забелязала майка ми /Бог да я прости/, едно време, в качеството й на съдебен заседател. Та жената казваше, че по време на плеадориите адвокатите на страните така яростно са се захфатяли, че само до бой и кръв не се е стигало. 🙂 А после ела да ги видиш в ресторанта на “Винпром” до Съдебната палата, ядат, пият, гледат се сериозно, гаче смятат и се гледат и говорят, като гаджета. 😉
  Та тия “българи”, които 25 години търкат подметки по жълтите павета и гащи по депутатските банки…”, тех ги вълнуват, айде да не повтарям с прословутите приказки. Чорбаджи Тепавичаров, може да ги каже, щото веке ги е приел, като майчино мляко. 🙂
  Всичко е пиниз…! 🙂 Та интереса/ите, които ги защищават, тез “юнаци” ги знаят и децата в 1-во отделение

  • Hombre says:

   Фабер, всичко е вярно, което казваш, както и това, че повторението на некои постулати е майка на знанието. Но това не хвърля ни най-малко светлина върху вчерашното ти отсъствие от Тепавицата. Къде беше?!
   П.П. По кое време майка ти е била съдебен заседател? Щото и кака ти също е била… 🙂

   • Homo faber says:

    Ти къде беше, тепавичарю? Ни вопъл, ни стон, ни ромолене на водата се чуваше от тепавицата… мъртвило. Явно както се изрази по-горе, си бил поставен във въздържание… не ти е бил полов/палав ден…! 😉

    • Hombre says:

     Не ме четеш внимателно, Фабер! Това, че не съм написал ново есе съвсем не означава, че не съм бил на своя боен пост. Обяснил съм ясно причината.

     • Homo faber says:

      Чета те, чета тe внимателно…! Нали си от класиците…? 🙂 Бойният пост, значи нито ден без ред, перото не трябва да остава сухо… имаш примера. 😉

     • Hombre says:

      Като ме четеш внимателно, що не ми отговори на въпроса по кое време майка ти е била съдебен заседател?

  • aman11be says:

   Друже Фабер, нали и аз това казвам – спорт и музика. Само че винаги за наша сметка. В тая игра няма наши, няма ваши. Всички играят само и единствено за себе си и ако понякога се коалират, то е за да оглозгат по-добре кокала. Затова не вярвам на никого от т.нар. политици. Но има едно друго много сериозно, поне според мен и за мен нещо. Това е т.нар. национален идеал. За гърците е “Мегали идеа” (нали така беше, Омбре?), за румънците – “Ромъния маре” (Велика Румъния), за ….. А бе всеки около нас си има някакъв национален идеал. Нашият, доколкото си спомням, преди много време е бил “Всички земи, населени с българи, в пределите на Майка България” или “България на три морета”. После в един момент някои наши “политици” са били “озарени” и са решили, че не си струва да се “дразнят” съседите и този национален идеал е потънал в забрава. Ей това вечно дупедавство, което ни е станало почти национална черта, не ми дава мира.

   • Hombre says:

    Амане, щом тази мисъл още не ти дава мира, не всичко е загубено! Въпреки, че няма друга държава, която да граничи съ собствените си територии в миналото. Потвърждавам, че мечтата на Гърция се нарича Μεγάλη Ιδέα
    Има една песен, в която се пее: “София, Москва – нашата мечта…” При сегашното състояние на въоръжените сили, не е трудно гръцката войска да стигне до София, ама чак пък до Москва…?

   • Homo faber says:

    Така е, прав си, Аman11be! Само ние, от Освобождението до днес нямаме разработена, обнародвана и официално приета Национална доктрина, за разлика от съседите ни. Докога…?

    • Hombre says:

     До тогава, докато турците и циганите станат мнозинство в Булгаристан. Македонците страдат от същия генетичен дефект като нас. И там всеки иска да е войвода, докато се затрият напълно общите ни корени…

 5. Pasi says:

  Явочници, лаборанти
  и музейни интриганти,
  шланговици и кибици
  това са наште политици!

  Ренегати със палати,
  и църковните прелати,
  всичко днес е панаир,
  за народа все съир!

  • Hombre says:

   Паси, темата ли те подразни толкава силно или по природа си винаги толкова серт? 🙂

 6. Pasi says:

  Коалиция “Бо Стан”,
  Нямат очи нямат срам!
  Готвят се задружни кражби,
  с порциони и със дажби!

 7. генек says:

  Вижда се накъде отиват нещата. “Османска дъга” не е измислица. И е в действие. Сега албанците ни предлагат да си разделим Македония. С подтекст – да лапнат после и другата част. Посредством турците и помаците у нас. Ненапразно зачестиха срещите на помачето Расим с кукловодите му от Турция. И другата кукла – Боко, е на дистанционно от Анкара…
  Тия двамата не ги подминавайте – опасни са…
  Преди време пуснах “Фередже”. Дори бях включил някои хора като герои там, ама те – уплашиха ли се, какво… Но нищо – всеки има право на личен страх…
  Та тая книга започнах и не довърших. Няма и да завършвам. Стана ми гадно – толкова реалистично е всичко. Надникнете, който е подминал от предубеждение – ФЕРЕДЖЕ /политическа антиутопия/ – цялата

  • Hombre says:

   Генек, твърде реалистично е това, което прогнозираш, но да не изпадаме чак дотам в конспиративни теории. Без да подценяваме нито един от възможните сценарии… А главата на змията вече не е никак малка.
   Не разбирам защо продължаваш да ми внушаваш нещо, което е далеч от моето мислене? И сто пъти да ти кажа, че каквото и да напишеш по мой адрес, няма да се засегна, пак няма да ми повярваш. Желанието ти да ме увековечиш в твоя роман е похвално и не разбирам защо ме изтри. Опитах се да се пошегувам и ти прие думите ми за чиста монета.

 8. Pasi says:

  На термина “османско униние” и “присъствие” употребени от една нищожна “Глава”, български кмет, на скромен български градец, па макар и от ГЕРБ отговори достойно. Заслужава си по темата отново да се постне:
  „Скъпи панагюрци, гости на град Панагюрище,
  Днес се връщаме в онова време, в което само на една крачка се намира свободата от робството.
  В онова време на тирания и варварство народът български – оцелявал, 5 века.
  5 века робска битка за насъщния под вечния страх, че всеки ден е може би последен.
  5 века все тая злокобна песен, дрънчене на окови по робските тържища, писъци на деца, изтръгнати от майчина гръд, ридания над синовни гробове.
  5 века натиск да се размие кръвта в чуждите вени.
  5 века без църква, но с вяра.
  5 века без държавност, но с духовност.
  5 века до славното време на април 1876-та. Тогава едни обикновени човеци, с титанично достойнство и чутовна вяра дръзнаха да се бунтуват. Те не искаха да оцеляват, те искаха да живеят. Те знаеха, че по-добре да не бъдат жертви, а да пишат историята. Избраха да пишат историята на своя народ, на своята държава и знаеха, че за това трябва да се мре. Затова до свещеното слово – СВОБОДА, прибавиха и клетвеното – СМЪРТ.
  Те оставиха кървава диря по улици и църкви, за да разбере целият свят, че тук, на Балканите, има един горд и жилав народ, който не чака свободата си даром.
  В нашия край, в нашия говор, в нашата родова памет, няма синоним за турското робство.
  И тук, днес, под този хълм-жертвеник, под кръста на църквата „Свето Въведение Богородично”, искам ясно и категорично да заявя – всеки опит за подмяна на историческите факти, всички понятия като „съвместно съществуване”, „владичество” – това е опит за поругаване на паметта на нашите деди и обида към потомците. Не може и не бива историята да бъде заложник на политиката.
  Всички опити да бъде пренаписана тя – всички опити да бъдат подменяни факти и събития – носят клеймото на национално предателство.
  Ние панагюрци не вярваме на авторите и преносителите на тези уж дипломатични слова. Ние вярваме в онова „свобода или смърт” на знамето на Райна Княгиня, вярваме в прокламацията на оборищенските делегати, вярваме в песните на Чинтулов и Стамболов, в огнените думи на Ботев, в словата на Левски.
  За нас достоверни са записките на Захари Стоянов, онези писма от ада на Макгахан, които разтърсиха цяла Европа, докладите на Юджийн Скайлър, гладстоновите уроци по клане и ужасите в България.
  Тук, за нас, робството е робство, въстанието – въстание, кланетата – кланета, а жертвите – герои и мъченици. За вяра, за България, за свободата, те никога няма да бъдат забравени тук, защото ние помним и знаем, че нашето днес е изстрадано , измито с робски сълзи, с реки от българска кръв.
  Днес, уважаеми дами и гопода, от този висок връх на българската история, трябва най-напред да погледнем към себе си, да си зададем въпроса – дадохме ли всичко от себе си за днешната си свбода? И дали ценим тази свобода?
  Днес, когато свои се изправяме с гняв едни срещу други, когато се делим на ти и аз, на тези и онези, дали не забравяме – тяхното НИЕ?
  Онзи април ни научи, че само тогава, когато сме единни, само тогава сме силни.
  Той ни научи как се чува нашият глас, който преминава границата на империи и континенти, тогава, когато излиза от дъното на българската душа. Как Бог ни обича, когато сме готови да дадем жертва за свободата, себе си, родителите си, децата си.
  И днес, от разстоянието на 139 години, все така силно и истинно, толкова близко, звучи и отеква възванието на оборищенци – БЪЛГАРИНО, ПОКАЖИ, ЧЕ СИ ЖИВ, ДОКАЖИ, ЧЕ ЦЕНИШ СВОБОДАТА СИ!
  Защото днес, от нас не се иска да умрем достойно за България, а да живеем достойно за нея.
  Да живее Панагюрище! Бог да пази България!

 9. Pasi says:

  Шипка

  О Шипка!
  С Чехльо на върха.
  Направо спрял ми е дъха…
  И чувам реч омайна, сладка…
  Без русите? Творение на Златка!..

  Пълзение офшорно към върха,
  и вдъхновение, оплетено с лъжа!
  Свиреп грабеж,превърнал във Хаджия
  нищожен, неврокопски бозаджия!
  Паси,24.08.2013г.

  • Hombre says:

   След година никой няма да си спомня за Чехлю, освен правораздавателните органи…

 10. Pasi says:

  Ето защо съм гневен и серт. Правят ни идиоти, крадците! Не се спират нито за миг. О С Т А В К А:
  ГНЕВНО! ИДИОТИ ИМА МНОГО W BYLGARIQ, НО АЗ НЕ СЪМ СРЕД ТЯХ!
  Авиоотряд

  Авион хвърчи безспир,
  за правителствен кумир.
  Във мъгла до село Бисер,
  пръв пред камери курдисан!

  Хврък до Враца, с хиликоптер!
  Ежедневна Първа копка!
  Авион за Тутракан,
  лента нова, като спам.

  Авиони, въртолети,
  политическите кабинети,
  хвъркат смело тук и там:-
  Час навъртат! Нямат срам!

  Тигри. Чалга. Тенис. Лента.
  Фиска плаща на момента,
  за разходки екзотични
  на калинките трагични!

  За децата хвърчила,
  самоделни летала!
  Майките пък залък цепят,
  С помощи бюджетче крепят!
  Pasi

  • Hombre says:

   От коментарите не стана ясно какъв хеликоптер е ползвал Баце. Което не променя картината и на чий гръб е тази екскурзия…

 11. Homo faber says:

  А що, все наготово чекаш? Имаш картотеки … на този и други въпроси за онова време ги имаш отговорите, ако няма помощ от … Генерала … 🙂

  • Hombre says:

   Написах, че обичам работа в екип, но и това не си прочел. Кажи си, че не си от тоя отбор и повече нема да те закачам…

   • Homo faber says:

    Въпросът ти нема нищо общо с работата в екип… И аз обичам работата в екип.
    Апропо, казах ти за помощ … от специалния екип…

    • Homo faber says:

     И още ако искам ще ти кажа, както ти, когато те питам, казваш така …

     • Hombre says:

      Не забравяй само кой е царят, кой е господарят в Тепавицата!!!

    • Hombre says:

     Аз пък да ти рекна да не оказваш помощ и да не даваш съвет без да ти бъдат поискани!

     • Homo faber says:

      Царю – господарю, създай си съответните отдели и прочее… Как казват по модерному … логистика?!

     • Hombre says:

      Продължаваш да раздаваш безплатни съвети…

     • Homo faber says:

      Ясно… ако си до езерото с давещия се приятел, брат, пък и непознат… делото по спасяване на давещия се е в ръцете на самият давещ се… 😉

     • Hombre says:

      Ами, кажи, че си давещ – одма ти хвърлям спасителен пояс…!

 12. Pasi says:

  От компромата ясно са документирани със снимки лицата натоварвани в Разград и вертолета МИ-8 с бордови номер 712 F- ZVLG и знака, трицветният, на Българските военно въздушни сили. За разлика от вертолетите на Авиоотряда 28 с други цветове и коренно различни опознавателни бордови номера започващи с LZ за гражданската авиация. Авиоотрядът е под разпореждане на Баце за ВИП полети. В съобщението на МС ни уверяват, че е ползван хеликоптер на Авиоотряда за 2900 лв. Реално са ползвали военен хеликоптер с масраф за гориво 3360 евро, без кетъринга, командировъчни на пилоти и прочее глезотии, и без амортизация, а дали МС е платило реално полета на М-вото на отбраната също не е ясно. Сигурно не защото се твърди че е ползван Авиоотряда…. Въобще пълен буламач за трибуната получила ПРИЖИВЕ името на световното величие във футболната игра Моци. Олигофрен до олигофрена, мила моя майнольо, тъпак до тъпака…

  • Hombre says:

   На съда всичко е ясно… да влезе убитият!

   • Homo faber says:

    Понеже се вихри въпросът за вертолетите-хеликоптери, едно време сме имали два /2І хеликоптерни авиополка с 80 машини, а сега имаме аеротакси – 1 или 2.
    Или както е казано, най-добър е служебният вертолет/хеликоптер, като служебната кола!!!

    • Hombre says:

     Ти некога возил ли си се на вертолет? Предпочитам да се возя на велосипед, отколкото на такова МПС.

 13. Йосарян says:

  Тиквата, търсел схема, по която да върнел парите за полета.И нито дума за сметката, от която ще ги вземе.

  • Hombre says:

   Тиквата нищо не търси. Около него има цел отбор съветници и пиарчици. Какъвто началникът, такива и подчинените му.

 14. rusalka2013 says:

  Здравейте тепевичари! Тъй като днес темата е за етническия мир, бих искала да ви попитам какви са според вас шансовете случващото се в съседна Македония да прерасне в етническа буря, която да се “прелее” в съседните страни?

  • Hombre says:

   Русалке, знам отговора, но ще предоставя възможност на по-умните от мен да си кажат думата…

   • Homo faber says:

    Па що и малката ти керка да не си даде мнението, като политичарка. Има го примерот, ката ден… :)! А за въпроса ти, и на татко ти преди време казах тука: На демократското време, сичко е възможно… то Пролети /ама нема да се казват Арабски/, то Революции /тоже нема да се казва Оранжеви/, що да не станат?
    Само требе сценаристите-кукловоди, да го измислат сценариот – печеливш…

    • Hombre says:

     Фабер, абе ти да не си скопянин? Отлично го владееш тоа мАкедонски език!
     Опитваш се да разбереш Русалката щерка ли ми е или не, ама не по тоа начин. Използвай некоя по-хитра уловка.
     На въпроса от щерката – топло… 🙂

  • aman11be says:

   Русалке малка, шансовете са 50:50. Или ще стане, или няма да стане. 🙂 Те т’ва е. А иначе – едва ли има реален риск това да се превърне в поредния балкански кошмар. Поне не сега.

 15. Homo faber says:

  Омбре, сигурно е топло у вас, като грижовен родител… правиш да е топло…
  Даже требе да се отбележи, че у вас, при теб е обратна модата на днешно време – по-възрастните се грижат за младите… да им е топло… 🙂

 16. rusalka2013 says:

  Благодаря ти за оценката, Амане. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s