Ако беше жив хан Крум

Тия от вас, които са чели по-дебели книги от мен, със сигурност ще отбележат, че условно наклонение в историята няма! Ако баба ми  беше не знам каква си, щеше или не щеше да се  случи еди какво си… Което разбира се не ми пречи да си помечтая и да дам  простор на фантазията си. Не си спомням кой от известните пътешественици, обикаляли нашите земи, бил казал: “На Балканите живее едно мързеливо, крадливо, завистливо племе!…” Доколко това е вярно, никой не може да каже, още повече, че по онова време не е имало науки като „Социология”, “Криминалистика” и „Статистика”. Все едно – нека да оставим на неговата съвест подобно твърдение, но да  погледнем какво сочат статистическите данни в днешно време. Повечето от извършителите на  престъпления като убийства, изнасилвания, кражби, измами, рекет, побой и други са на лица от цигански произход, за по-благозвучно наричани роми. И точно тук се крие ключът към  загадката. Ако беше жив хан Крум, известен със своите строги, но справедливи закони, щеше ли да има толкова много престъпления в нашата страна? Кажете ми – колко от вас са били обект на цигански набези, най-вече свързани с кражба на ваше лично имущество. Има ли  въобще някой, който да е останал незасегнат?  Мога да изброя поне 5 случая, в които съм пострадал, но няма да се жалвам пред вас, както не съм го направил и пред органите на властта, които са призвани да ни пазят, защото знам предварително какъв ще бъде резултатът. Всеки се спасява сам поединично. Ако някой от вас е имал късмет да не бъде посетен в дома му, вероятно е нямало какво да се открадне или пък си има денонощна охрана от бодигардове и зли кучета.

Нека си кажем открито истината право в очите! Такава вълна от противозаконни действия от страна на една все по-нарастваща прослойка от неангажирани с общественополезен труд, разчитащи единствено на социални помощи никога не е имало в България. Поне за времето откакто аз се помня преди повече от 60 години.

Вчера, в един от репортажите от община Гърмен една женица горе-долу на  моите годинки каза, че до всяко коренче трябва да се постави камера за видеонаблюдение, за да се опази реколтата от паразитиращите цигани. Колкото и камери да поставят до всяка къща, все ще намерят начин от къде да проникнат, за да плячкосват.

До там я докарахме – почти няма вече българско село, което да не е пропищяло от подобни разбойници. И като знам вече какъв черен труд полага селянинът за да има какво да сложи на софрата, ако междувременно някоя градушка или друго природно бедствие не му зяноса реколтата, да дойде някой неканен, да се напазарува, защото бил гладен…

“Който не работи, не трябва да яде!” Имаше някога един такъв девиз… А може пък някои да не са гладни и затова да не им се иска да работят. Но, на крадците трябва да се пресекат всякакви опити за безнаказано ограбване на чуждия труд! За по-тежките престъпления, като проникване чрез взлом законът да разрешава употреба на всякакъв вид оръжие за самоотбрана! А не както е сега – да питам нападателя с нож или с пушка ще ме напада, за да се  подготвя адекватно за случая.

Крайно време е да се сложи край на ухажването на циганите заради това, че могат да се купят евтино на изборите – било то чрез тройка кебапчета или 20 лева на калпак. Колкото по-масово се гласува, толкова тежестта на купения вот ще бъде по-малка.

Сега остава и някоя чалга да ви пусна и всичко ще бъде наред…

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, Материално-финансово състояние and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Ако беше жив хан Крум

 1. генек says:

  Ако баба ми беше мъжка – щеше да има дръжка…
  Ако Ботев беше с каска, а Левски с ботуши…
  И какво да се чудим на циганите? Те са си асоциално племе…
  Представете си само какви са били, за да ги изгонят от Индия…
  Живеят като паразити, унищожават като скакалци…
  А ние знаем как нормалните хора се справят със скакалци и паразити…

  • Hombre says:

   За съжаление, Генек, вече цялата ни държава се е циганизирала. Не знам от кого трябва да почнем да почистваме къщичката си…
   Вчера научих, че ромите от панелния блок “Кармен” в Казанлък са подали документи за кандидатстване за саниране по така рекламираната европейска програма. По техния пример, вчера в нашия вход се е състояло събрание, на което по обективни причини не съм присъствал, половината от обитателите му искали да кандидатстваме по същата тази програма да ни “санират”. Не виждам вече никаква разлика между циганите и нас! Некои хора не знаят, че сиренето е с пари и че нема безплатен обяд.

 2. aman11be says:

  Ако беше жив хан Крум, много от нас също нямаше да ги има или щяха да ходят по белия свят кой без ръка, кой без уши, кой без език… Чел съм, че по онова време небрежното отношение към изпълнение на задълженията към държавата се е наказвало със смърт. Периодично правели прегледи на войската, т.е. на мъжката част от населението и който не се грижел добре за коня си – смърт, който не поддържал оръжието си – смърт. А за крадците, далавераджиите и т.н. да не говорим. А те сега не са само сред циганите. Те така. Но може би затова тогава в Европа е имало само три империи – Свещената римска на франките, България и Източната римска. И не сме чакали ничие благоволение, за да съществуваме.

  • Hombre says:

   Братко Амане, съгласен съм напълно с казаното от теб, с едно изключение. Моите и твоите роднини, наши предци щяха да имат ръце и крака, уши и език…

 3. Homo faber says:

  Резултатът от кражбите, Омбре на частно и обществено имущество се виждат от всички нас – разфасовани къщи и стопански сгради, в развалини са обществени сгради с изкорубени прозорци, гаче е започнала III световна война… А какво да кажем за разглобен и продаден за старо желязо – мост, за който четох преди време, в едно село в злополучния Северозапад.
  Говори се тук за Хан Крум, за държавата, за законите, които са се изпълнявали с цялата си сила. Там е разликата, че истинска държава в онова древно време, наиистина е имало. А сега, се имитират действия на държава. Та затова хората по места, започват сами да си помагат. Дали наистина обществото е узряло вече, да вземе държавата в свои ръце?
  П.П. Или пък пак се организира заснемането на поредния филм, според ситуацията /идващите избори/, организиран от сценаристите-кукловоди. Той – животът, после така наречената демокрация, май ни е един такъв многосериен филм, който постоянно се снима…

  • Hombre says:

   Така е, Фабер! Тук не става въпрос само за загуба на материални ценности вследствие на кражба, а и за посегателство над личността. Ако аз бях на мястото, където посред бял ден циганин е откъснал от шията на жена ми златно синджирче с медальон, щях да го удуша с двете си ръце, пък после нека да ме съдят…

 4. rusalka2013 says:

  Към темата бих искала да добавя още един щрих – образът на България, който нашите ромски събратя създават в чужбина . Без значение къде и каква поразия са свършили, не се говори за роми, а за българи. Особено ми е противно като чуя как българите си продавали децата.

  • Hombre says:

   Браво, Русалке! Много добро попадение си направила. Трябва на всички да е ясно, че в България не живеят само цигани… А, тия, които ни съветват да ги интегрираме, да ни покажат как в техните страни са го направили.

   • aman11be says:

    Ама и да ни оставят да го направим по същия начин. Интегрирането имам предвид. 🙂

    • Hombre says:

     Ще има да почакаме… На първо време да помислим как да интегрираме 788 имигранти, а после да им дадем статут на бежанци. Справим ли се добре, може да ни увеличат квотата двойно. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s