“Честната” дума на един закоравял престъпник

Според сведения, потвърдени от няколко независими източника, в Донбас  са избухнали нови ожесточени сражения.  В цитираната статия се съобщават две взаимно изключващи се версии – едната, че виновник за нарушаване на споразумението Минск-2 за прекратяване на военните действия и изтегляне от фронтовата линия на тежкото въоръжение са опълченците в т.нар. ДНР, а според други – отговорността е изцяло върху плещите на украинското ръководство. При това, без да се държи сметка за жертвите сред цивилното население в тая братоубийствена война.

За да не  ви  подведа случайно, бих искал да отбележа, че не съм военен специалист, което не ми пречи да  разсъждавам логически само на базата на публикациите в нашите и чуждестранни СМИ.

За мен е повече от ясно, че интерес от възобновяване на военните действия има киевската фашистка хунта, която все повече губи подкрепата дори на тези, които инициираха събитията на Майдана и осъществиха чрез преврат падането на законно избраното правителство. За да не бъда голословен, ще се позова само на една статия за намеренията на сегашния президент: “Порошенко: Ще си върнем целия Донбас“. Това е само една малка част от неговите заявления още от началото на тази година… За никого не е тайна, че за да получи финансова помощ от Запада, той трябва постоянно да поддържа военното напрежение, предизвиквайки Русия към ответни действия. Макар че,  шансовете му да постигне някакъв успех в това отношение са почти нулеви. Това все повече го осъзнават и западните му съюзници. И как след всичко това да му вярваме, че е миролюбец и държи на подписа си под Минското споразумение?

На фона на продължаващите ожесточени боеве, все повече се набиват в очите фалшификациите на събитията на бойното поле. Не помагат никакви фотомонтажи и псевдосвидетелства за случващото се, защото много лесно може да бъдат опровергани от руска страна. Не случайно, укрофашисткото ръководство въведе цензура, включително и за художествените филми от “Мосфильм” и други киностудиа. Макар че, при съвременните средства за комуникация, този, който иска да научи истината, ще я научи. Любопитен съм от “Козяк” каква “информация” ще бъде разпространена… Все повече се убеждавам, че американчетата хич не ги бива в дезинформацията и контрапропагандата. Напразно трошат парите на сащисаните данъкоплатци.

Като най-достоверни ми се виждат кадрите по-долу от бойните действия в района на Донецк, за да се убедите сами кой нарушава споразумението Минск-2.

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света and tagged , . Bookmark the permalink.

18 Responses to “Честната” дума на един закоравял престъпник

 1. Тракиец says:

  Грешиш, друже! Най-голям интерес имат хамериканците! Украинците са само машата, чрез която се подклажда огъня.

 2. генек says:

  Примирие имаше само официално. Обстрелът над Донбас не е спирал – всеки ден убити и ранени…
  САЩ имат нужда от война. Тяхното желание е да ликвидират Русия още тая година. Трябва им раздробена държава – затова пускат искри дори в Сибир…
  Путин закъсня. Трябваше веднага след преврата да приеме молба за помощ от Янукович и да ликвидира бандеровската власт. А после да махне Янукович…
  Сега…
  Фронтова държава сме – информираха ни…
  Към гробището, бавно, с бели чаршафи и протегнати напред ръце…

  • Hombre says:

   Генек, много мрачен сценарий вещаеш… Отнийде ли вече взорът надежда не види?
   Конец Минска-2

  • aman11be says:

   Генек, на мен ми се струва, че не Путин, а САЩ закъсняха. Изпуснаха момента, тъй да се рече. Вече издънките на укрите станаха толкова много, че даже и васалните еврогейци почнаха да подскачат. Поне някои от тях.

   • Hombre says:

    Амане, и аз смятам, че Путин правилно постъпи като не изпрати танковете в Киев. Щеше да стане мазало – по тежко от това, което се случи в Прага през 1968 г. И тогава бандеровците щяха да бъдат изкарани невинни жертви на руските окупатори. Мисля, че крушата вече е достатъчно узряла и в скоро време сама ще падне…

 3. Pasi says:

  СНИМКА В КРИМ
  Баба Меца се разтърси,
  а Обама се навъси.
  Меркел мърка недоволно,
  а Вигенин доброволно
  цъфна право на Майдана,
  а народът: Вашта мама!

 4. Homo faber says:

  М… дааа, верно е, че нема големо мазало, или има мъничко мазалце, ако може така да се каже за събитията в Украйна. Ама не е така, лошо е щом се избиват хората – един други и то в 21 век, както казват високо технологичен и т.н. Ама пак ще повторя, за кой ли път, оная царицата, брутално си проправя път… И това влияе на разходите, които великаните отделят за отбрана. През последните 15 години, агенция “Блумбърг” е изчислила, че Русия е увеличила разходите за отбрана – 20 пъти или 34 % от бюджета на страната. А за сравнение САЩ 18 % от бюджета си за военни цели. Та по този начин, какво… произвеждат се пушки, танкове… стратегически ракети, за сметка на жилища, стоки и прочее предмети, необходими за човека. Който в един момент, като почне да живее скотски си търси правата и тогава става големото мазало… Нещо май се повтаря времето на студената война и кой издържи…

  • Hombre says:

   Фабер, аз смятам, че в крайна сметка няма да се стигне до ТСВ, защото хамериканците си дават достатъчно ясна сметка, че в една световна война няма да има победители. Руснаците разполагат с такива високотехнологични оръжия, от които на Чичо Сам му се завива свят. По-скоро неговата цел е да съсипе икономически Русия и да я превърне в свой суровинен придатък. Има да чака…

 5. Homo faber says:

  Ми таквоз, Омбре се правеше и преди “Великата демокрация”, споходила източната част на Европата … Нищо ново под слънцето …

  • Hombre says:

   “Историята се повтаря: първо като трагедия, после като фарс.” – пише в “Осемнайсети брюмер” Карл МАРКС.

  • aman11be says:

   И тогава за момент успяха, защото си бяха написали домашното и разбраха, че само с надпревара не става, трябва да си намерят и Горбачов. Може би затова и сега една част от атаките са лично срещу Путин, но не се вижда “намерения”. А и Путин не е нито Брежнев, нито Черненко. Та няма да им е толкова лесно на реднеците. Така си мисля.

 6. Pasi says:

  КиберБеркут вскрыл инструкции США для Украины по дискредитации России

  Хакеры из группировки КиберБеркут, объявившие виртуальную войну новым киевским властям, сегодня выложили на своем сайте очередную порцию разоблачительных материалов. В данном случае речь идет об инструкциях экспертов из США для киевских властей о том, как вести информационную войну против России.
  Судя по рассекреченным документам, “обрабатывать” планируется как местных жителей, так и Донбасс, и население России. Для этого украинским властям американские эксперты предлагают создать радиостанцию, которая будет транслировать только нужную Киеву информацию. В том числе и с ее помощью, судя по этим планам, будут предприниматься попытки дискредитировать российское руководство.
  Такую схему с радиостанциями, как следует из документа, НАТО ранее уже успешно реализовывало в Ираке, и их радиостанции в итоге стали весьма популярны среди молодых арабов. А сами радиоприемники, настроенные на нужную частоту, планируется передавать жителям Донбасса в качестве гуманитарной помощи, говорится в сообщении КиберБeркута.
  Также рассекречена и презентация проекта такой же информационно-психологической операции, только направленной уже на Россию. Инструкторы из США рекомендуют поддерживать любые антиправительственные настроения и оппозиционные движения. Для этих целей предусмотрена и активизация работы с представителями украинской диаспоры и национальными и культурными организациями в России — прежде всего, с влиятельными бизнесменами, публичными личностями, в том числе — с деятелями культуры.
  В этой связи ставится задача формировать среди них отрицательное отношение к государственной политике России относительно Украины и положительное отношение к усилиям правительства Украины по сохранению территориальной целостности и суверенитета государства. Помимо поддержки антиправительственных настроений и дискредитации первых лиц государства, американские эксперты рекомендуют преподносить Крым как “новую Чечню для России” и источник мусульманского радикализма для всей страны.
  Людей будут пытаться запугать возможным ростом терроризма, исходящего именно из Крыма, а жителям приграничных регионов России грозят экономической и военной нестабильностью в надежде на рост панических и сепаратистских настроений, отмечается в сообщении КиберБеркута. Кроме того, как утверждают хакеры, рассекретившие эти документы, “партнеры украинских властей из США хотят заставить жителей России считать свою страну тоталитарным государством с имперскими и захватническими амбициями”. Также планируется провокация ухудшения отношений России в первую очередь с Белоруссией и Казахстаном, то есть выбраны именно те государства, с которыми у России наиболее тесные взаимосвязи на данный момент.

  • Hombre says:

   Радиопропагандата е велико оръжие. От опит в казармата го знам…

   • Homo faber says:

    Бре, друже Омбре – не само радиопропагандата, ами и словесната пропаганда, пример – д-р Гьобелс в Германия. Номерът е кога и как да се приложи и т.н. т.н.
    А и сега е подходящ моментът – все по неуки и образовани, пък и гладни стават хората, не само у нас. Май навсякъде по бившите “братски” страни е така…

    • Hombre says:

     Фабер, в общи линии си прав, но не съвсем… Промиването на мозъците става и в самите ФАЩ. Толкова префинено, че жертвите не могат да се усетят. Така е във всяко едно консуматорско общество.
     Принципът “Хляб и зрелища” е напълно валиден и в наши дни…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s