Истината и само истината…

Драги приятели,

Ако Тепавицата се посещаваше само от хора, които мислят като мен, отдавна да съм закрил това свое литературно начинание. Няма да скрия пред никого от вас, че ми доставя удоволствие да споря с всеки един, който не споделя моето  мнение по даден въпрос. Задължително условие, обаче е да се спазва добрия тон и от двете страни, замеряйки се с аргументи и факти, а не с голословни твърдения или обидни епитети. Слава Богу, до сега последното не се е случвало и няма да го позволя.

Според думите на някои уважавани от мен гости в скромния ми блог, картината на родното ни земеделие и промишленост преди 9.IX.1944 г. е била в розово. Предприемчиви капиталисти са осигурявали поминък на населението, което с радост и песен на уста се е трудило по нивята и на машините в юзините. Други са предпочели да запазят своята независимост и с два вола, една крава, три козички и 20-30 декара земя са осигурявали прехраната на многолюдното си семейство. Спор няма – пасторална картина, пълна идилия е царяла край домашното огнище  и всеки се е трудил според силите си за общото благо.

И идват лошите комунисти с помощта на Червената армия, която окупира страната ни. Настъпват тежки дни за демокрацията!

Край на селската идилия, край на българските инвеститори вложили всичките си спестявания, изкарани с честен труд във фабриките и другите обекти на народното стопанство. Започва ерата на национализацията и колективизацията. Пълна скръб и мизерия! Да беше мор, да беше чума, а то – социализъм ни сполетя…!

Само че, наши видни писатели по онова време като Антон Страшимиров, Елин Пелин, Йордан Йовков, Димитър Димов и още много други, описват по съвсем различен начин това време. Не е като по разказите на някои баби и дядовци, които са си живеели прекрасно на село или в града като заможни българи, бидейки първите представители на т.нар. „средна класа”.

Няма да споменавам какво съм учил като студент във ВИИ „К. Маркс” по „Стопанска история” за да не ме обвините, че ви мътя главите с идеологическа псевдонаука и прогаганда. Къде е била страната ни преди 71 години и до къде е стигнала малко преди преврата на 10.ΧΙ.1989 г. Ще кажете, че това са несъпоставими дати. А известно ли ви е, че България беше много повече икономически развита в сравнение със съседна Гърция? Вече съм давал пример с проведената през 1976 г. Българска национална изложба в двореца “Запион” в центъра на Атина – как гърците цъкаха и не можеха да повярват, че всичките експонати са произведени в НРБ.

Било каквото било… Не можем да върнем времето назад, а и не се знае – знае ли се как би изглеждала България без тоталитарния период.

Само едно не мога да разбера – защо има все още хора сред т.нар. „политически елит”, които продължават да се ровят в историята и да търсят факти за зверствата и извращенията на комунистите, деликатно премълчавайки за зверствата на фашистите? Не оправдавам лагерите в Белене, нито в Скравена и навсякъде, където се белеят костите на тези, които не са били съгласни с режима, но да се хвърля вина върху половината от народа е просто некоректно. Беше ли необходимо да се прави възстановка на събитията в лагера Белене с участието на деца пред парламентарната шефка г-жа Цецка Цачева? Това според  мен си е чиста перверзия, която един ден ще навява лоши спомени у невръстните “артисти”. Тези, които раздухват омраза, целят разделението на народа и отклоняване на неговото внимание от другите по-важни и значими проблеми, пред които е изправено нашето общество.

Кому беше необходимо отварянето на досиетата на хора, които в по-голямата си  част са работили за интересите на България? Според мен, били сме подложени на силен натиск от САЩ и нейните съюзници от НАТО, да предадем цялата агентура, с която държавата ни е разполагала, за да ни направят още по-зависими от новите ни господари. Целта е постигната – към днешна дата страната ни няма имунна система и е поставена на командно дишане. Не дай си, Боже да хукне някой да ни напада… За един ден ще капитулираме! С какво ще бъдат запомнени военният министър Николай Ненчев и външният министър Даниел Митов? С НИЩО хубаво! Същото се отнася с пълна сила и за разединителя на нацията Росен Плевнелиев. Списъкът е твърде дълъг за да изброявам поименно всеки един от разрушителите на съвременна България. Докато ние се караме помежду си, те ще провеждат необезпокоявани от никого чуждата политика, против нашите национални интереси.

Тези, които с такова настървение се втурнаха да декомунизират страната ни, направиха кариера и мнозина от тях вече са почетни граждани в някои западни страни. Казано с по-прости думи – заради предателската им роля спрямо българския народ. Но както е добре известно от историята, предателите никой не ги уважава и рано или късно – завършват безславно своя житейски път.

За да не ме упрекнете в едностранно представяне на картината, ще се съглася с някои от вас, които са на мнение, че червената номенклатура си е все още на власт чрез икономическите лостове, която наред с новопоявилите се играчи, често пъти от подземния свят, водят люта битка кой пръв да се  докопа до кокала.

И за какво ги ручахме  жабетата – питам аз?

За да бъда съвсем обективен, ще ви пусна едно селско хоро, играно още преди да дойдат на власт ония с каскетите:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Икономика, Политика и социология, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

38 Responses to Истината и само истината…

 1. aman11be says:

  Добро утро на всички! Явно пак на мен се пада да направя сефтето. 🙂
  Как да те обвини някой в едностранчиво представяне на събитията? Я погледни кой от тези не е червена номенклатура (или наследниците й):
  Цецка Цачева – шлосер, партиен секретар, рабфак – правист (Боже опази!)
  Росен Плевнелиев – син на партийни функционери, комсомолски секретар от окръжно ниво, доколкото си спомням, назначен капиталист заедно с др. Масларова, отявлен антикомунист, русофоб и евроатлантик. Палачинка отвсякъде демек.
  Бойко Борисов – син на полковник от МВР, за майката не съм сигурен дали беше партиен секретар в училището. Кандидатствал, но неприет по силно субективни причини (неотговарящо на условията IQ) във факултет ДС на школата на МВР в Симеоново. Все пак успял да влезе за пожарникар. Напуснал пожарната, за да не се департизира. Мутра от времето на първоначално натрупване на капитала, охрана и масажист, както го поднасят някои на Т. Живков, охрана на Симеон Сакскобургготски. За една година станал генерал-лейтенант.
  Меглена Кунева-Пръмова – снаха на член на Политбюро. Направила прилична кариера преди 1989 г. и още по-прилична след това.
  Димитър Луджев – син на полковник от МВР, началник на Бургаския затвор. Комсомолски секретар в ОК на ДКМС- Бургас и претендент за първи секретар на ДКМС на последния конгрес на организацията преди 1989 г. Повече необходимо ли е. Специално за Луджев информацията ми е от приятел, който като комсомолски секретар във вмб Бургас е бил свидетел на доста от пиянските му изпълнения.
  Желю Желев – “дисидент”, развиващ дейност под крилото на Людмила Живкова. Лидер на отгледаната от БКП и легитимирана от Андрей Луканов “опозиция” СДС. Необходимо ли е нещо друго?
  Списъкът мога да го продължа оттук до хоризонта и все ще има “пренебрегнати”. Мога да кажа само, че от нашия випуск в гимназията просперираха истински във финансово отношение само 2-3 души. Всичките деца на секретари на ОбК и ОК на БКП. Не че нямаше и други умни хора.

  • Hombre says:

   Братко Аман,
   Пред фактите и боговете мълчат! Но не са само синовете и дъщерите на червената номенклатура. Посочил съм, че има в днешния “елит” и хора от подземния свят. Не е нужно да давам имена – всички ги знаете.
   Изкушавам се да използвам цитат от едно мнение, което прочетох днес в сайта http://genek.info/?p=43515:
   “Защото и у нас стават подобни неща…
   Сетете се само как искаха да ни убедят, че в Батак не е имало клане…
   Как се опитват сега да принизят цар Самуил…
   Как пробват да назначат за освободители на българите от турско англичани, американци, немци, французи…
   Как ни убеждават колко зле сме живели, какви кротки подлеци сме били…
   Как мацат пазителите на държавата с лекета ‚доносник“ и как възвеличават доносниците като дисиденти…
   Как вече героизират терористите, демократично убивали майки и деца…
   Мислете сами…”

 2. Pasi says:

  Без връзка с темата ще популяризирам археологически открития на множество артефакти от Созопол, представляващи глава на бик и с изобразена “ЗВЕЗДАТА НА ВЕРГИНА” на челото. Показаните фигурки бяха от керамика, бронз и друг метал. Особеното е, че са датирани поне 100 години преди откритата звезда в съвременна Гърция. Проф. Димитров коментира откритието с възможността за кражба на този символ от хора на Филип Македонски. Нямало закон за авторското право по онова време. Все пак, това е доказателство, че звездата не е нито гръцки още по-малко македонски символ, а древен тракийски символ, използван за означаване бога “Слънце” при египтяните Озирис или Амон Ра.

 3. Homo faber says:

  Много си писал, много си изографисал! И аз ще се изокам – патетично е, вълнуващо е представянето на голата истина… 🙂 А тя дори и някакви оскъдни дрешки да сложи, пак се вижда.
  Да преминем на основното – животът, събитията що ни сполетяха… извърши се един уникален преход от псевдо комунизъм към псевдо демокрация и псевдо свободен пазар! България, българите изгубиха почти цялото си имущество, придобито при социализма, изгубиха спестяванията си мало и старо, които изгоряха в банковите фалити през 90-те години. А днес националните печалби се оттичат в сметките на десетина, може да е и малко повече – олигарси!
  Това – предприятия, курорти, обществени сгради, и какво ли не едро имущество се владеят от горе-долу 90% от избрани хора в български фирми, останалите 10% – от чужди фирми. Изгубените безвъзвратно „основни фондове“ се изчисляваха през 90-те години на обща стойност, около 150 милиарда долара. А днес, цената може би е 500 милиарда долара! В държавната каса постъпиха, едва 20 милиарда лева! И т.н. и т.н., но въпросът на въпросите е: Защо българите, които бранят своето имущество до дупка оставиха държавното имущество в ръцете на шепа лакоми хора, които се наричат “елит”, обогатил се чрез нея за сметка на народните интереси?! И не е ли време, да преодолеем индивидуализма си и да се борим истински заедно за общото, защото то е свързано с индивидуалното???

  • Hombre says:

   Фабер, правилно си забелязал, че съм много написал и изографисал. Причината е проста – както беше казал някой преди време: „Пиша ти дълго писмо, защото нямам време да ти пиша кратко“.
   Иначе, напълно съм съгласен с твоите констатации и изводи…

   • aman11be says:

    Имаше и един друг лаф: “Пиша ти бавно, защото не можеш да четеш бързо….” Но той беше по-скоро във връзка с вчерашната тема. 🙂

    • Hombre says:

     И сега върви… 🙂

    • aman11be says:

     То си е цял виц, при това не особено приличен ….. 🙂

     • Hombre says:

      Нищо, карай – тука може и по-пиперлив език.

     • aman11be says:

      Айшето пише на Хасан, който е в затвора: “Здравей, мъжо! Здравей, Асане! Пиша ти бавно, щото не можеш да четеш бързо. При нас всичко е по старому…. Миналата седмица ходихме с брат ти на сватба. Хубава сватба стана. Едене, пиене, музика… Накрая се сбиха. Брат ти го набиха, мен ме на@баха. Тая седмица пак сме канени на сватба в съседното село. Брат ти се дърпа, ама аз съм там…. Поздрави и т.н. ….”

     • Hombre says:

      Така е в живота – на някои им харесва още от първия път… 😀

 4. Pasi says:

  Ето по темата:
  ТОР
  Герберчета на кълбета,
  Де Се Бе-та, Се Де Се-та,
  святкат, бляскат от далеч…
  Приближиш ли се – кереч!

  Куневица-демократ.
  Трендафорът пък Сократ.
  Баце – вожд на филолози…?
  Плямпат. Тъпи монолози.

  Със офшорки – Президента,
  На Европа прецедента!
  Дружно синият отбор,
  произвежда само тор.
  Паси, 10.02.2014г.

 5. Pasi says:

  Друга бира
  РИформатори-менте.
  На виражите са зле!
  Вечно са по бели гащи,
  отстрани скимтят и дращят.

  Стрес им образува с флашка,
  галеристката Патрашка!
  Москов здраво мастурбира…
  А Радан пък:-“Друга бира”!?

  С Бацко, булки- Менделсон!
  За народа ход “Кръгом”!
  С рИформатори – проказа,
  Боже, що ни тъй наказа?
  Паси, 21.01.2014г.

 6. Pasi says:

  Това донатъкмява международното положение!
  Атове
  Атовете пак се ритат.
  Сред словестните копита
  бута се и наш Паси,
  дет трабанта си дари!

  Чехльо пък, самар подлага,
  за тояги ни предлага.
  Нашта армия и флот-
  две карета ,за белот.
  22.04.2014

 7. Pasi says:

  “Какво ще ни дадеш историо от пожълтелите си страници?…”
  Реформатори

  Пръкнаха се реформатори,
  в школата на вехти автори.

  РИформа – Филип Димитров,
  на реститутите покров.
  Земята във реални граници,
  за ликвидатори и други задници.
  Съборен с мравките на вота!
  На своите изял комплота.

  С рИформа я подхвана Костов.
  Страна ошушкаха до кости!
  Заводи,банки и юзини
  и даже детските градини,
  лапнаха сини партизани,
  а за народа- мани, мани…

  След Костов, царските лапачи,
  Кошлуков,Кунева-играчи!
  Със адвокатски колектив,
  в рИформата ни коректив.
  Гори и всички Е-Ре-Пе-та,
  злато, сребро и мед където,
  с концесии се подариха.
  За миг не се и умориха…
  А днес разбитите авари,
  отново драпат. Господари!?
  И име даже си приписват,
  от минало не се стъписват!

  България май има сок,
  за цедката с Реформа-блок.
  Pasi, 18.08.2013.

  • Hombre says:

   Паси, да не са те пуснали в отпуск или пък не дай си Боже съкратили…?

 8. genek says:

  Тая заран в един форум отбелязах, че само при вида на името на Ясен Бояджиев и новата му служба – “Дойче веле”, се отдръпвам от пропагандата му…
  Те – тоя Бояджиев беше партиен секретар на радиото. Както и други видни лицемери и мазници – да не изброявам, че трябва да тръгна от нищото, Боко, лелка Цецка и да стигна до местни мошеници…
  Толкова по фалшификациите и манипулациите…
  Вижте как ми обяснява нещата един доста опитен демагог в “Катин“…

 9. genek says:

  “Голите новини” ги гледах в студиото. Някои бяха интересни…

 10. genek says:

  Мерси за цитирането. Надявам се внучката ти да не рови из интернет за тия цитати – да са включени директно в учебниците…

  • Hombre says:

   Внучката ми е достатъчно образована, за да се впечатли от нещо нецензурно…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s