Blank page

Чак сега забелязах, че днес е 13-ти! А вече съм си определил една много важна среща, която няма как да отменя… За да не си мислите, че съм ви забравил, въпреки че вече съм обявил празна страница в Тепавицата, ще ви пусна едно послание от една дама, която за сетен път я оценявам по достойнство. Не бих могъл да остана неутрален при една толкова ясно изразена позиция срещу простащината. Вижте сами какво е написала:

Уважаеми
мобилни оператори,
фирми и компании в сферата на обслужването,
вестници и списания,
тв, радио и печатни реклами,
а също
всякакви непознати хора, с които съдбата ни събира за кратко по работа,
персонал на фирми,
служители в учреждения,
консултанти,
консултант-продавачи,
обикновени продавачи,
сервитьори,
случайни хора по улиците
с които не се познаваме,
не сме пили на брудершафт,
не сме се будили в едно легло,
нямаме приятелски отношения,

моля, говорете на Вие.

Това е единственото правилно нещо, което обикновеният културен и възпитан човек прави с непознати, докато не се реши по взаимно съгласие, че формално обръщение не е необходимо.

Благодаря ви.

Царството на Бу

За вашето добро настроение е песента:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Здраве, У нас and tagged , , . Bookmark the permalink.

48 Responses to Blank page

 1. shreya24x7 says:

  Hi I’m Shreya!
  Love the post. You have great content on your blog. Looking forward to reading more of your posts.
  I am relatively new to the blogging forum so please feel free to visit my blog and leave some feedback if you even find the time.
  Enjoy your summer.
  Smiles,
  Shreya xx
  http://www.shreya24x7.wordpress.com

  • Hombre says:

   Thank You, Shreya! 😛
   Have a nice day!

   • aman11be says:

    Добър ден на всички! Остава това девойче да разбира и какво си обменяме в Тепавицата. Също както и едни други симпатяги, които те бяха “лайкнали” преди няколко дни.
    Какви са тия “празни страници”, мистър Омбре? Вчера ти понадухме самочувствието с посветен на теб ден от седмицата и днес “blank page”… 🙂
    Препоръчания текст нарочно ли го пускаш с този размер на шрифта? По същество заставам 1100% зад написаното. И мен много ме дразни, когато в магазина или по телефона някое абсолютно непознато същество, често на възрастта на децата ми, почне да ми говори на ти и на жаргон и накрая ме изпрати с “Хайде чао”. За съжаление обаче съм чувал от някои хора, че това също е копирано от ….. няма да кажа откъде, за да не дразня Светла и се счита от някои местни борсуци за връхта в маркетинга.

    • Hombre says:

     Добър ден, Амане! Девойчето е достатъчно ентелегантно за да ползва гугъл преводач. Освен това, като опитен блогър използвам въздействието на звука и картината… 🙂
     На препоръчания текст съм направил само копи/пейст.
     Именно, защото и мен ме дразни много фамилиарниченето, особено от някои хлапаци, затова съм го и публикувал.
     П.П. Днес имах рандеву с един зъбар… пардон – дентален лекар, от когото останах с изключително добро впечатление, въпреки скептицизма ми спрямо докторите като цяло…
     Даже ме похвали за моята интелигентност… 🙂

    • Светла Павлова says:

     Светла няма защо да се дразни, защото си в грешка относно тълкуванието на “bye”, което на български се превежда като “чао”, но то не идва нито от Америка, нито от английския език, а от италианския. Освен това ежедневната съкратена форма “bye” идва от израза “good-bye”, който означава “довиждане”. И изглежда забравяш, че личното местоимение “ти” в английския е също в множествено число, както и личното местоимение “вие”. Така че американците са последните, които можеш да обвиниш в неуважително обръщение към събеседника. Впрочем, в местните телевизионни новини във Флорида има една говорителка, която редовно употребява израза “ciao-ciao” в края на емисията. Откъде ли го копира 😉 😉 ?!

     • Hombre says:

      Амане, в твоята градина са камъчетата… 🙂
      Светле, ти понеже си заслужила антикомунистка, препоръчвам ти да прочетеш статията: “Искрено съжалявам защитниците на САЩ и Запада!
      Открий поне една неточност или лъжа в написаното…

     • aman11be says:

      Светла, не съм в грешка относно ничие тълкуване, защото не се опитвам да тълкувам нищо. Не съм в грешка и защото това фамилиарно отношение беше пренесено у нас точно от центъра на световната демокрация от другата страна на Атлантика. И ако има нещо, което ме дразни и направо ядосва в цялата тази работа, то е, че ние или хората, на които по една или друга причина и по един или друг начин сме делегирали някакво право да ни представляват или пък са си самоделегирали такова право вземат от другите страни, от другите култури, от другите манталитети основно тъпотиите и псевдокултурата. На това ме е яд. Не ме е яд на американците, на англичаните или на когото и да било друг. Бесен съм на “нашите”. В същата степен не ме е яд на американската администрация или на която и да било друга администрация за това, което прави. Защото тя защитава интересите на своята държава, на своите избиратели или поне на една част от тях. Яд ме е на нашите гьотверени (дупедавци), които за едно “конграчулейшън”, особено ако е обвито и в някаква финансова опаковка, за една паница леща са готови и майка си да продадат. Дано най-после да ме разбереш и да не се засягаш на тема “Америка”.

     • Hombre says:

      Братко, не си прав, Светла е права!!!

     • aman11be says:

      Вярно е. Седнал съм. Макар че мога и прав …. 🙂

     • Hombre says:

      Слаба апология, Амане… Бъди мъж и си признай греховете! 🙂
      П.П. Светле, само се шегувам – да не си помислиш че те иронизирам?

     • aman11be says:

      Добре, не съм прав. А ти би ли казал по спомени кога горе долу се появи този “феномен” и кой първи го приложи?

     • Hombre says:

      Кой “феномен”, братко? Днес екстаренсните ми способности след посещението при стоматолога са притъпени…

     • aman11be says:

      Добре, за кое не съм прав?

     • Hombre says:

      Не си прав за това, че спориш с жена, за която политиката е като хоби.
      Жените трябва да се ухажват, а не да им се посочват недостатъци в логиката. Те затова!!!

     • aman11be says:

      О, не. Аз не споря в дадения случай с никого, още по-малко със Светла. Напротив, даже се опитах да обясня какво ме дразни и на кого се ядосвам, за да не възникват друг път недоразумения. А с политика, или поне с “бистрене” на политика всеки има право да се занимава. И ние всичките сме ярък пример за това. Стига, разбира се, в хода на “бистренето” да не се стига до използване на аргументи ad hominem. Виждаш ли как помня такива думички? 🙂
      А що се отнася до ухажването. Може да съм старомоден, но

     • Hombre says:

      Гледай как от една искра може да пламне буен огън! Трябвало е друг профил на Тепавицата да дам – например гейвропски. Та всички да се обичаме… 🙂

     • aman11be says:

      [video src="http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aXXoqqg_460sv.mp4" /]

     • Hombre says:

      Амане, чувстваш ли се като в харем сред тоя антураж?

 2. Тракиец says:

  Добро утро и успешен ден за нашите тепавичари! Продължавам отново да се грижа за вашето национално самосъзнание и ви изпращам този сборен материал от множество автори, които да допълнят знанията ви относно произхода на Българите и влиянието им върху човешката история и култура. Зная, че е дълъг, но който има интерес ще отдели един час време.
  Народът, който покори света и написа историята на цивилизациите

  • Hombre says:

   Благодаря, Тракиец! Ще отделя не един, а два часа, ако требе…
   Съдейки само по заглавието, у мен възниква въпросът – защо сме сега на тоя хал???

   • Тракиец says:

    Защото нямаме самочувствие, а го нямаме, защото сме невежи. Невежи сме, защото не се интересуваме, а и ни държат в невежество. Робското поведение на българина е резултат от липсата на чувството му за значимост.

    • Hombre says:

     Това за самочувствието и невежеството ни е верно!
     О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин…?

 3. rusalka2013 says:

  Брейййй! Страницата на Тепавицата от днес е станала някак по-международна. 🙂

  • Hombre says:

   Русалке, ежедневно Тепавицата се посещава от читатели минимум от 8-10 страни и много ми пишат, но ги слагам в кошчето за спам.

 4. Pasi says:

  Що сме на тоя хал ли? Щото сме шибан народ, и след 89 г. сътворихме шибана държава. В нея шибаняците заеха възлови позиции за да ни шибат по-успешно, чрез шибани мутренско-приватизационни, банкстерски, политически, съдопроизводствени, и най-общо – квазипазарни номера. Шибаняците напоследък вампирясаха и разбудиха караконджолите и върколаците при сътворяването на бутафорен цирк край едни разкопки. На това място в името на въдворяването на една религия са клали на поразия съпротивляващите се езичници. Тия именно шибани караконджули и върколаци набутаха пикня в аязмото, събориха южната му стена и изобщо мътеха водата на шибаняците, щом последните решиха да се окъпят в шампанското, при въртенето на държавния шибан геврек. На тях, шибаните караконджули и върколаци, дължим свлачищата и срутищата по шибаните творения на Кормчията Асфалт паша. За месец и излишъка в хазната Му се стопи с каде 200 млн. Но това не плаши никого, защото шибаната чалга и шаманстването не спират. За шибаните бутафории на един теляко-ибрикчия ежегодно се смучат около 80 млн.лв. и резултатът е шибан кич, един-два скелета на предци, прободени срещу вампирясване и крепости от итонг, по които всеки шибан футболер маже да се разпише с пирон,боя или каквото му е под ръка, стига да познава буквите.

 5. Pasi says:

  Национално отговорният прогресариат произведе нова шибаняшка история. Чалгарят-историк нарушавал морала, щото бил от ДС и крал данни от Ватиканската библиотека!?!? Шибан материал произвежда и шибан прогресариат! Асфалт паша леко се намуси и незабавно наежване на прогресариата. Очаквам да скокне и шибания котра-прогресариат! Така лятото ще отскочи в чалгарски пехливанлъци за шибаното достойнство и морал на бившите службаши, доносници, куки, и шпиони. Неусетно ще дойдат новите изцепки на политическите караконджули! А журналетките междувременно имат с какво да си пълнят тиви-блоковете и вестниците. Новината, че един чалгар бил за пенсия ще се пласира на шибаната публика. Коментари на шибаняци ще се леят: “за” и “против” пенсионирането му . Ще се осигурява право на отговор. Ще кипи безсмислен труд и шибан обществен шум. Ще се размества пространството.
  Много важно! Да му мисли “Кой” и оня пиандур с водката или бърбъна, сътворил Квадрата!

  • Hombre says:

   Паси, ще ми позволиш ли да не се съглася с тази квалификация: “…за шибаното достойнство и морал на бившите службаши, доносници, куки, и шпиони“? Не може да слагаш всички в един кюп!!! Още повече, ние българите не крадем, а те нас ни крадат! Имам предвид “История славянобългарска” и архивите във Ватикана…
   Не наливай вода във воденицата на хора, които най-малко мислят за България!

 6. Светла Павлова says:

  Олеле, Паси, стресна ме! Ти си бил толкова внимателен в изказа си досега. Обаче горещо одобрявам този начин на изразяване в противовес на новоизлюпените правила и изисквания за писане по форумите!

 7. Светла Павлова says:

  “Светле, ти понеже си заслужила антикомунистка, препоръчвам ти да прочетеш статията:…”
  Тези от АТАКА си ги чети ти! Техният лидер не можа да си намери място в българското политическо пространство. Пък като се замисля и за спонсорите му…
  Маджо уплаши политици в руското посолство
  Кобзон: Симпатизирам първо на “Атака”, а след това на БСП

  • Hombre says:

   Скъпа читателко, понеже те знам, че си интелигентна, не исках да натъртвам на факта кой го е казал, а какво е казал…
   За разлика от тебе (понеже съм пенсионер и разполагам с достатъчно свободно време), чета всякакви бози и съпоставям тези и антитези. И стигам до извода, че когато на някой не му отърва, прибягва до аргументи, които нямат никакво отношение към спора. Все едно да кажат на някого, че има сестра и ойде коньо у ряката…
   Защо не посочи поне една неточност или лъжа в написаното…?

   • Светла Павлова says:

    Тъъъъй, не било важно кой го е казал, а какво е казал? Я да видим пък какво толкоз е казал. Както винаги, особено на тези от АТАКА, все някой друг е виновен. Защо този така разпален патриот не припомни кога България стана член на НАТО и кой беше на власт тогава. Ако сте забравили да ви припомня – годината е 2004, на власт е троегъзата ( както я наричаха по форумите ) ламя, а президент беше Георги Първанов. Същият Първанов, който се отлюспи от БСП, създаде си своя партия, за която се чудеше да я напусне или да, същият, чийто син нашумя с толкова успешния си бизнес. Освен това, този разгорещен родолюбец е добре да сподели с тези, към които отправя упрека си, неговият лидер на чия ясла хрупа сенце. Или може би яслите са повече от една?
    http://frontalno.com/?p=79426
    А защо в България е това, което е, следва да се запита всеки един, който е пускал бюлетина в урната през последните 25 години.
    П.П. Що се отнася до спора и аргументите, защо съдържателят на тепавицата винаги смята различно мислещите за врагове на България и като свършат неговите аргументи, започва да им лепи етикети?
    Не се чувствай длъжен да ми отговаряш. Темата ти днес беше друга.

    • Hombre says:

     Нагазихме в много дълбоки води… Ще ми трябва цял месец в Маямито, за да ти обясня моята гледна точка.
     Ако аз те смятах за враг на България, въобще нямаше да разговарям с теб! Етикет никому не съм лепил и не възнамерявам да го правя. Достатъчно е това, което ти смяташ за “комунистите”, за да си заслужиш етикета.
     Когато го раздаваш ти като прокурорка, а не аз, смяташ ли, че нещо щеше да се промени, ако вместо “Гоце” някой друг виден седераст беше на този пост? И изобщо, виждам че е твой люби прийом да мяташ камъни в чужда градина. Вече казах – другите са мръсници, затънали в л@йна, само неодемократите са целите в бяло…
     Темата за истината е постоянно на дневен ред в Тепавицата!

 8. Pasi says:

  Скъпи Тепавичарю, не разбирам що скачаш като ужилен. Нима непрестанното натъртване на принадлежността на този или онзи към службите не е шибаняшко?! Нима обсъждането на морални категории от едно отминало време и измервани с измислен понастоящем политически аршин и псевдоморал не е шибаняшко? Смисълът на написаното е този. Кой разбрал- разбрал! Възмущавам се от факта, че мотив за т.н. подписка за оставка на Божо е морала на човек, гордеещ се със съпричастността си към ДС. Научавам, че освен рицарите на прогресариата – Цона, Малвина и т.н. подпис е сложил и Монол Глишев, един от т.н. ранобудни окупатори. И точно тия ще проповядват морал на народа. Прав е Божо: “Шибан материал в шибана държава” .
  П.П. Думата “шибан” навсякъде е заемка от фразеологияга на Б.Д.

  • Hombre says:

   Скъпи ми Паси, да допуснем, че скачам като ужилен, макар че едва ли това е самата истина и най-важното… Скачам при всеки опит някой да ми каже, че той държи златния ключ към истината, а мнението на всички останали не е никакво мнение, което си заслужава да бъде взето под внимание.
   Божо може да е всякакъв, но това че е сътрудничел на българското разузнаване не го прави аморален. Същото мога да кажа и за експрезидента Първанов. Другото са махленски клюки и проява на някаква патологична омраза към всички, които не мислят като тях. Радвам се, че ти сам си посочил кои лица, или по-точно г@зове, стоят под подписката срещу Божо. Както в един от форумите една дама споменава – Б.Д. ли е проблемът на България?!
   Сега, ако отново се появи Иисус – повторно ще го разпнат родните ни “демократи”… Само те са в бяло, другите са в л@йна до шия…
   П.П. Ето ти и една добра вест: “Отстранен е кметът на Елин Пелин”

 9. genek says:

  Нещо май…
  След постинга на Паи за шибаняците, бях писал на два пъти – и ги няма? Що тъй? И тук ли цензура?

  • Hombre says:

   Генек, какви ги приказваш, каква цензура?!
   Я кажи отново какво е твоето мнение за “шибаняците”…

 10. genek says:

  Паси, не Паи…
  И бях питал Тракиецът какво ще каже за версиите на Цанев, че нямаме нищо общо с траките…

  • Hombre says:

   Разбрахме за кого иде реч…
   Знаеш ли кога Тракиецът ще ти отговори? Jamais…! Той се изявява в Тепавицата само като проповедник. 🙂

  • Тракиец says:

   Ще кажа, че всеки може да си твърди каквото поиска, въпрос на аргументация и борба на мотиви. Лично аз, също не смятам, че всички племена, които са се върнали от изток /Афганистан, Китай, Северна Индия/ и са основали Стара Велика България са били основно и само потомци на траки. Водещи обаче са били българите, които са с произход от нашите земи. Много племена са се обединили в името на общото оцеляване под флага на Дуло, но дори и така да е, коренното население на Балканите си е било и е останало тракийско, така че основната маса определя генотипа. Набезите на хуно-българите на Запад са от преди новата ера, така че ние Дунавска България сме може би единственият и успешен проект / ако не броим Унгарците, разбира се/.

   • Hombre says:

    Тракиец, интересно си изразил своята гледна точка, но ще ти повярвам едва тогава, когато водещите историци по света и у нас се обединят около една научно обоснована концепция за произхода на българите и заселването им по нашите земи…

    • Тракиец says:

     Няма да е скоро, защото не става въпрос за история, а за политика. Водещи са гръцките, турските и руски имперски интереси на фона на англосаксонската експанзия на изток. Китайците и те не са заинтересовани.

     • Hombre says:

      Оставам безмълвен, Тракиец! Особено за руските имперски интереси… Всяка страна си гони своя национален интерес, с изключение на България. Де да имахме и ние имперски интереси…

 11. genek says:

  А “професорът” е за пенсия – вече става на Рейгън…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s