Indian story

Ще ви разкажа една история, която е съвсем истинска и не е плод на нечия развинтена фантазия. История, която от век на век и от ден на ден става все по-трагична, а нашите управници все така вятър ги вее на бял кон…

Ето какво установих в продължение на един относително кратък период:

Едно типично българско село в Шопука се е превърнало в средище на сезонни работници ромеи и турци. Едните са дървосекачи, а другите дюлгери. Ще ги срещнете на мегдана, в селския хоремаг или в пивницата “Под асмите”. Едно на ръка, че местното население в трудоспособна възраст се е преселило в София и други градове, а също така – това което е останало на село се назлъндисва и не се хваща за каква да е работа и за дребни пари… Съвсем пресен случай – за работа, която би отнела не повече от 1 час, младежът ми поиска 100 лева! Преди близо 50 години, откакто за първи път е стъпил кракът ми в това село, хората взаимно си помагаха и без покана се включваха в изграждането на нови къщи и други общественополезни дейности. Като пришълец аз не съм участвал, но тъстът ми редовно се включваше в подобни бригади.

Не по-различно е положението и в съседното нам село. Отивам до там с велосипед, паркирам го пред местния магазин, и докато пазарувам, едното ми око непрекъснато шари навън, за да не ми се наложи да се връщам пеша. Питам продавачката има ли причина да се притеснявам и озъртайки се, тя ми споделя неохотно колко пъти досега са разбивали магазина. Тяхното село е 50 на 50 процента цигани и българи. Нещо като кв. „Филиповци” в близост до жк „Люлин”. Пита се в  задачката кои са крадците.

Вчера бях решил да попълня хранителните запаси в хасиендата и тъкмо съм изкарал колата от гаража и насреща ми  иде една циганка. Пита ме може ли да я откарам до Елин Пелин, ако пътувам до София, щото си била изпуснала маршрутката. Естествено, че не може! Казах й че ще пътувам в обратна посока. Нито я знам, нито я познавам, а освен това съм и безкрайно гнуслив. Как да бъда сигурен, че няма да ми натресе въшки в колата и после да се чудя как да я обезпаразитявам?  Качвал съм много пъти автостопаджии, но винаги съм гледал поне да са прилично облечени и да не са  много мургави. От дете ми е останала в съзнанието оная специфична миризма на непрано и некъпано, която излъчваха живеещите цигани в съседство на нашия квартал. Направо ми се е повдигало от такива!

Ако ви кажа какво е положението в Елин Пелин, няма да ми  повярвате… Пълно е с цигани и всякаква друга измет! Направо сме заприличали на колониална Франция или Великобритания. Човек наистина трябва да има  много богата фантазия, за да допусне, че това население може да бъде интегрирано.

Не съм расист, нито куклусклановец, но не мога да допусна всеки човек до себе си, най-малкото поради хигиенни съображения. Който е от София, той най-добре  знае какво е положението в градския транспорт. Пълно е със смрадливи пътници, които на всичко отгоре са и гратисчии. Полицейската хроника изобилства със случаи на лица, които са нарушили обществения ред в транспортните средства, причинявайки при това леки и средно тежки наранявания на други пасажери.

Как я докарахме до това дередже, мили българи? Вече не говорим за демографска криза, а за изчезване на един от най-древните народи в света! Колкото и неприятно да е да го кажа, само нашите управници от Освобождението досега доброволно, без външна намеса извършиха етническо прочистване на българския народ и позволиха в скоро време малцинствата да станат мнозинство, а ние да продължаваме все така да се топим… Проклети да са всички ония, които от невежество, простотия или от лакомия, позволиха да се промени коренно етническия състав на населението! Докога ще храним паразити и ще търпим това положение? Не стига това, ами живеем в постоянен страх за живота си и за имуществото си. Нека само да дойде някой от небългарския Хелзинкски комитет и да ми се изрепчи. Когато видя някой от тези “правозащитници” да настани някой ром в своя дом, тогава ще повярвам в техния хуманизъм.

И за да видите, че не  изпитвам лоши чувства към циганите, поздравявам всички вас, на първо място тези от Норд-уест Бългерия, с едно фолклорно изпълнение:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news and tagged , . Bookmark the permalink.

66 Responses to Indian story

 1. Homo faber says:

  Бре мили българино, извинявай Омбре /що пък извинявай, не те обиждам… :)/ ама що се праиш на наивен…? 😀 Самият ти го каза, дошло е времето на невежество, простотията и от лакомия!!! От което произтича все и вся. Да не ги изброяваме, все пак будни хора посещават заведението ти, което слава Богу още не е разбивано и окрадено. 🙂 Та споменаваш за помощта един други му, правена от хората преди години – свидетел съм. Така на родителите ми помагаха колеги, за дома в който живея. И друго има, което не е маловажно и си пропуснал да споменеш – хората задружно живееха и се веселяха, с повод и без повод, чак до късна доба и отиваха на работа, на другия ден. А какво е сега, бутаме се със съседите на улицата и не се познаваме, и стават дрязги за щуротии.
  Нека се позовем на крилата фраза-мисъл на Васил Левски – “Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.” На всинца ни е ясно, че вече повече от 25 години, “демократичното” време, тръгна в лошота посока… Не е ли дошло време, да го обърне в добрата посока? За лошото и доброто, имаме вина и можем да поправим положението. Само ние и никой друг!!!

  • Hombre says:

   My sweet Faber,
   Сега разбирам къде те стяга чепикът! Аз също съм притеснен от настъпилата промяна в днешно време… Макар че, поантата на настоящото есе е демографската катастрофа в България и нейната циганизация…
   Очаквам да чуя твоето мнение и по тоя въпрос.

   • Homo faber says:

    My boundless love, Ombre, днес е ден за работа, нали пет дена си почиваме – работещите… сега и за демографската катастрофа – отговорът е прост. Нема демографската политика, т. е. система от закони, икономически и социални мерки на държавата, с помощта, на които се регулират демографските процеси. И то защото – да се не сърдиш Омбре, ама пак опираме до познатите и на теб и на останалий тепавичарски електорат, приказки за царицата-парица! Станала нейно величество, цел за притежание в огромни размери, от тези дето управляват държавата, та ще ти мислят за икономически и социални мерки…
    Лайтмотивът сега е, 99,5 % усвояване на евро средстата …
    Вечна е приказката на безсмъртния Мечо Пух, и се претворява в дела и действия!!!

    • Hombre says:

     Малеееей, да вярвам ли на това, което току що прочетох…?
     Фабер, от сега нататък те назначавам за мой таен съветник докле съм жив!!! 🙂

     • Homo faber says:

      Шо море макята е станало, Омбре? Та си развълнуван, като подрасток на първа среща с момичка!!! 🙂

     • Hombre says:

      Така е! А момичката си ТИ!!! 🙂

 2. rusalka2013 says:

  С циганите лесно можем да се справим. Доказателство за това е метрото в София. Силна и непрекъсната охрана. Да сте видели по влакчетата да се возят много цигани? Да сте видели графити по стените и да е заринато с боклуци? Значи, когато се следи за строгия ред всичко може. А що се отнася до отправената клетва – Омбре, не си заслужава да си навличаш тежка карма с тези думи. Разбрахме мъката ти и без клетвата. 🙂

  • Hombre says:

   Русалке, ако можеше цяла България да заприлича на софийското метро, щяхме да сме по-добре от швейцарците. Въпросът е не само в поддържането на ред и чистота в милата ни Родинаа, а и до съхраняването на българския елемент като етнообразуващ фактор! Кел файда ако е чиста страната ни без българи…!
   Не съжалявам за думите си. Някой трябва да плати за геноцида, извършен над българите!

 3. aman11be says:

  Брат ми, не обиждай този горд народ/народи, обитавали някога Америките и оставили следи от забележителни цивилизации, като илюстрираш с техните образи размислите си за туземната издънка на едно от най-презрените и гонени от всички индийски племена. По-добре може да си избереш и да сложиш една от тези снимки:

  • Hombre says:

   Прав си, брат ми, ама исках да е политкоретно…
   Днес, моята прекрасна внучка Александра има имен ден! В нейна чест е песента:

   Детето си е заслужило и затова за трети път тази година отива на море… а пък ние с гайдите – край гьола у наше село… 🙂
   П.П. Ти да не би заради тази вест да си толкова развълнуван?
   Ромите превзеха квартал „Победа“ във Варна! Протести и ултиматум към кмета

   • aman11be says:

    До нас още не са стигнали, а “вестта” сега я прочитам за първи път. Ами да питат официално ония педалчета лакомодупести от БХК кой ще защитава българите от мангасариата. Ама едва ли ще отговорят, мамка им, защото парите за друго им ги дават.
    Крайно време е да стигнем до края и като ще се правим на американци да се разреши и свободната продажба и притежание на огнестрелно оръжие. Мисля, че едва тогава с циганите ще се справим “лесно” (по Русалката).

    • Hombre says:

     С едно допълнение, Амане… Законът да позволява да стреляш на месо, щом престъпникът е влязъл в имота ти без да те пита – “при самозащита”!

     • aman11be says:

      Това се разбира от само себе си. Иначе за чий ми са тия пушкала? 🙂

     • Hombre says:

      Може само за да стреляш във въздуха – да плашиш гаргите… 🙂
      Българите наполовина по-малко от турците след 30 години!
      Ако все още има Тома Неверници какво ни очаква…

     • aman11be says:

      Между съдържанието на статията и заглавието има сериозно разминаване, което, ако не е вследствие на техническа грешка, издава едни доста неприятни изводи за професионалната квалификация и разбиране на проблемите от написалия я.

     • Hombre says:

      Не съм я чел… Като я прочета, ще ти кажа… 🙂

     • aman11be says:

      ПП “издава” да се чете като “налага”.

     • Hombre says:

      ОК! Аз го прочетох като “налага”…

   • aman11be says:

    Честит имен ден на Сандра! Да е жива и здрава и само да ви радва! Както и вие нея, разбира се! 🙂
    Това не е ли все пак поредния й имен ден за годината?

    • Hombre says:

     Благодаря! Ше й предам поздравите от дедо Аман… 🙂
     Май има още 2-3 именни дни… 🙂

   • aman11be says:

    By the way, като съм се разприказвал на темата за нашенските “индианци”, да споделя полезен опит от Златна Добруджа и по-точно от селото на тъста. Преди години, когато все още беше относително млад и здрав, тъстът си поддържаше бащината къща, гледаше заедно с тъщата градинката (близо декар градинка) и даже си беше завъдил десетина кошера пчели. Една вечер му се обаждат по телефона в апартамента в Добрич да отиде на другия ден в селото, защото някакви му били разбили къщата. Какво се оказва. Някакви тарикати, тогава имаше разни такива “търговци”, които обикаляха с коли по селата уж да изкупуват агнешки и овчи кожи. Та тарикатите докато разпитали за кожи, огледали къщата и явно им се е сторила перспективна. През нощта се връщат, разбиват входната врата, вратата на избата и на складчето и почват да опразват къщата. Не щеш ли обаче един комшия през две къщи станал през нощта да си “изпие тютюна” и забелязал какво става. Взел си ловната пушка, промъкнал се тихо и отблизо вече им викнал да не мърдат. Изглежда не е бил достатъчно близо, защото юнаците се метват на жигулката и си опитват късмета с бягство. Да ама след тях политат две бренекета и жигулката предава Богу дух след има няма 50 метра. Апашите избягват в тъмното, изоставяйки колата и плячката. След два дни ги хванаха, разбира се.
    На сутринта при огледа се установява, че за всеобщ късмет, бренекетата са минали през цялото купе и багажника без да засегнат возещите се в колата и са се спрели в главата на двигателя, вследствие на което, както писах по-горе, жигулката е била дотам.
    Та повече за подобни взломни кражби в селото не съм чувал.
    След това в селото се заселиха няколко фамилии цигани. Освен тях там живееха десетина баби и няколко “мъже”, като средната им възраст беше 80+ години. Както става ясно скоро циганите правеха каквото си искат.
    Преди около два месеца обаче ходихме в селото за освещаването на нова църква. Присъства и ръководи освещаването Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Та в разговори с хората чух, че циганите се изнесли трайно. Тъй като това беше необяснимо за мен явление, се заинтересувах като как се е случило това чудо на природата. Оказа се, че вследствие на кризата много хора, отишли навремето да си търсят късмета в Добрич, вече пенсионери или трайно безработни, са започнали да се връщат в селото, да потягат бащините къщи и да остават за постоянно да живеят там. И при това положение как ще откраднеш добитъка или пернатите на някой 40-50 годишен мъжага, който като размаха мотиката и не се знае накъде ще изхвърчи главата ти или някой от крайниците ти? И така полека лека мангасариатът разбрал, че повече там за него хляб няма и се е измел.
    Та така, братя и сестри, другари и другарки, дами и господа. Единственият лек за тия паразити е твърдия и безмилостен отпор. Силата е с нас стига да не ни е страх.
    Благодаря за вниманието! 🙂
    Не искам да бъда разбиран неправилно. Аз не съм против циганите като етнос. Имал съм и имам приятели цигани, които работят повече и по-добре от много българи. Аз съм против паразитите в тяхното племе. Но те за съжаление са малко повече от 99,5% от общия им брой.

    • Hombre says:

     Отлично, Амане! Хвала на тези българи, които знаят как да се справят с тая напаст Божия…
     От името на всички тепавичари благодаря за чудесния разказ! Бъди спокоен – правилно си разбран. Аз даже съм бил на гости на едно циганско семейство и съм ял гювеч с домакина.

 4. genek says:

  Днес е неделя – какви са тия сериозни размисли в почивен ден?
  А иначе…
  Ами и аз, изглежда, съм ксенофоб – не общувам и заобикалям мръсно мургавите…
  Интересното е, че някой може да заяви: “Мразя комунисти и не общувам с тях!”, “Не харесвам герберасти”, “По-далеч от седесариата”… И се приема нормално…
  Ми, има право човекът да си избира средата!!!
  Но, заявиш ли честно, че не искаш да си до и с цигани… Мани, мани…
  А всичко е заради ромите… Когато имаше цигани – работеха, служеха, на училище ходеха. Обявиха ги за роми… И тръгва развалата на римляните…
  Имах един колега в Западна Европа – по нашия край. Циганин. Преподавател по физика. Жена му – инспектор по физика във Враца. Дъщерята спечели окръжната олимпиада по физика, а на националната беше трета. У тях – чисто, светло…
  Лятос видях – в града ни има вече 5 000 цигани. И, при такова количество, качеството на циганията се увеличило…
  Логично!

  • Hombre says:

   Приемам забележката ти, Генек! Ама нали съм съвестен – рекох тебе като те мързи да пишеш в неделя, поне мааалко да замажа положението… Да дам на народа мъничко зрелище, а от тебе утре леба.
   “Ксенофоб” е неправилната дума! Мнозинството от циганите тук са се родили и тук ще умрат, ерго те не са чужденци! Ξένος – чужденец, гост (гр.)
   Най-голямата беда е, че циганите се размножават като скакалците и ще опоскат де що е останало на българската софра. Може би това е спасението – като няма гостоприемник, няма да има и паразит.

 5. genek says:

  Честит имен ден на малката Сандра!

  • Hombre says:

   Благодаря! Пожелавам и на теб в скоро време да се сдобиеш с една русокоса, със сини очи внучка!

 6. genek says:

  Разчитам внуците да пораснат и доведат…

 7. Homo faber says:

  Ха ха ха аа, пак нещо мокри сънища си имал!!! Той самогона, дето му викаш уиски не прощава, та и РЕЗбата ти е друга, веке. Ама те знаем, така си според ситуацията и началниците!!! 🙂

  • Hombre says:

   Кой си извърта г@за непрекъснато – аз или ти?!

   • Homo faber says:

    Не е имало такъв случай, да си извъртам г@за, аз въртя меч!!!
    Пусти самогон, пущина ниедна! 🙂

    • Hombre says:

     Съгласих се… За да въртиш меча, сигурно имаш отзад метла за стабилизиране на възвратно-постъпателните движения…
     Приключих темата!

     • Homo faber says:

      Що ти требеше, да я подфатиш темата? Немаш ли ноже, а си дялкаш шибойчица?

 8. Pasi says:

  За варненските тепавичари съобщавам, че действията на общината по събаряне на незаконните простройки в дерето, в кв. Максуда, не са намерени за противозаконни от съда в Страсбург. Спазен е един архивен правен принцип открит от Римската империя: “Никой не може да черпи права от собственото си неправомерно поведение!” Делото е по жалба на правозащитни организации, против действията на общината с искане на предварителни мерки за спиране на събарянето. ЗАПОВЕДТА ЗА СЪБАРЯНЕ Е ВЛЯЗЛА В СИЛА. Аналогично стои и въпроса в Гърмен, пък и във Филиповци и Орландовци и къде ли не! Булдозерите, като французите. И жандармерия. Само това ги стряска. Но по ЗАКОН и ПРОЦЕДУРА! Ни повече ни по-малко. Каквото за Паси, това и за гол Хасан. Има разум и в Европа.

  • Hombre says:

   Паси, къде се губиш цели два дена? Близо си до истината, ама не съвсем… Казваш “Има разум и в Европа” – да ама същият този “европейски народ” се управлява от неразумни люде!
   Ще ти дам за прочит две творби:
   ИСКАМ ДА СЪМ ЦИГАНИН…
   И още една:
   През цялата си история циганите от всrчки възрасти, проникнали в западната половина на континента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения – от убийства, каторга до разпъване. С една дума – на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръ щат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г. Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал – разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите – екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите – екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите – най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.
   Нека да видим и кои видни наши политици са от ромски произход:
   Тодор Живков, Иван Костов, Цветелин Кънчев, Ахмед Доган, Цар Киро, Бат’Сали…

   • aman11be says:

    Цветелин Кънчев, цар Киро и бат’Сали трябва да ти тръшнат барем по едно агне, че ги обяви за “видни политици”. 🙂 За бай Тошо не знам дали е римлянин, щото из Шопландия, особено в планинската й част не съм сигурен колко цигани са можели да се задържат.

    • Hombre says:

     Амане, това, което казах на Паси се отнася и за теб! Чунким другите ни политици не са също от един дол дренки…?!

 9. Pasi says:

  Ба си! Това заслужава повече публика… Не знаех, че Живков има цигански произход… Но и другото, освен онова за Гестапо също не знаех. Изглежда правдоподобно. Но България от 14 в. до 19 в. няма държава. Какво ли се е случвало в Османската империя. Вероятно нищо различно, от това, което се е случвало на българите, а може би и по-драстично. Защо все пак в зоната на бозата /Балканите/ са останали, а там не? Те от по-рано са “цивилизовани”!

  • Hombre says:

   Паси, не мога да повярвам, че не си чул до ден днешен, че ТЖ е от ромски произход!!! Погледни му само носа, който е характерен за всички цигани…
   Виждаш ли колко е полезно да посещаваш тепавицата? 🙂
   П.П. Понеже за утре смятам да си дам почивка, ще разчитам на теб, на Фабер и на Аман да се появи нещо ново в Тепавицата…

 10. Homo faber says:

  Аферим, чорбаджи -творецо /ама от това изброяване немаше нужда, знае се фактологията/.
  Сега у Европата, блудницата Вавилонска не се праи, като едно време – сеч, сеч, сеч на зелките. А се мери с двойния аршин, хем булдозери, хем се правят митинги и спявки за защита на таквиз елементи и други наречени мигранти…

  • Hombre says:

   Добре, че другите народи не са като нази и им го рекнаха на носителите на еврогейските ценности. Виж Орбан!
   По-големи наглеци и демагози от франсетата не познавам…!

   • Homo faber says:

    Сите, по-големи европейски народи май са таквиз…?

    • Hombre says:

     Добре че има по-малки европейски народи, които не си слагат главата на дръвника като нас!
     П.П. Пишеш ли за утре есето или ще си лягаш да спиш? 🙂

     • Homo faber says:

      Ще си легам, друже, щото нали ти писах, че българинът си отработва в почивните дни… 🙂

     • Hombre says:

      Ясно, разбрах те, Фабер! За утре нема да има ново есе… Остава да се надявам, че я Паси, я Аман ще напишат нещичко…

    • Homo faber says:

     Гледат си кефа, ама малко по така… по францужски, изтънчено. Докато Орбан кара по балкански… със сопата. Май го е разбрал, че така требе с изнежените и “културни”, дека се зоват. И той Орбан, сигурно знае двете сакрални приказни… 🙂 споменавани в тепавицата и за маджарския народ, работи по тях!

     • Hombre says:

      Орбан бил десен. Ми и аз немам нищо против такива “десни” да ни управляват в България…

 11. Светла Павлова says:

  Омбре, едва ли само от формата на тодорживковия нос си направил великото заключение, че е циганин. Допускам, че знаеш нещо повече, защо не го споделиш?

  • Hombre says:

   Светле, тъдява ли си още или вече плуваш в дълбоки води?
   Това, което знам за фамилията Живкови го научих от интернет. Достатъчно е да напишеш в “Гугъл” търсачката: “Циганин ли е Тодор Живков?”.
   П.П. Да пратиш една картичка от Маямито, та и ние да си изплакнем малко очите от плажуващите там холивудски звезди… 🙂

   • Светла Павлова says:

    Преплувах океана, вече съм в прегръдките на Павлов 😀 . Картички от Маями на холивудски звезди можеш и сам да си извадиш от Гугъл.

    • Hombre says:

     Ех, Светле, Светле… не са ли те учили в училище, че жестът е важен?
     Радвам се, че си пристигнала жива и здрава в новата ти родина!

 12. Pasi says:

  Ако носът на Т.Ж. е единственият антропологичен белег, ползван като доказателство за цигански произход, не съм съгласен категорично. Само в твойте примери, нито един от посочените от тебе други хора нямат орлов нос. За сметка на това татко имаше, но си е българин. По произход от Егейска Македония. И двамата ми чичовци, и дядо и прадядо. И това само в моя род. Познавам, а вероятно и ти, много хора с орлови носове. Формата на носа не е критерий за произход.

  • Hombre says:

   Паси, нема да споря с теб. Обърни се към некой антрополог и нека той да ти обясни разликата между циганин и българин.

  • aman11be says:

   Ако носът има някакво значение, то Фердо, на Моню деда му, ще да е бил баш най-големият мангал у царството. Че и синът му, о бозе почившия, и той не е падал по-доле по нос. Не напразно половин (поне) Европа говори за бурбонски нос. И какво, излиза, ни е докарал за цар-господар Стамболов? Мангал.
   I sic…. mon ami! Направо изби рибата в Лесновска. 🙂

   • Hombre says:

    Амане, би ли ми казал тогава защо чистите арийци са мерили с линийка черепите на евреите? Значи, все пак всяка раса си има своите отличителни белези. Вгледай се в носовете на твоите съседи от Максуда и провери дали те лъжа… 🙂
    Тодор Живков – син, а не брат на Борис ІІІ?

    • aman11be says:

     Почвам отзад напред. 🙂 Цар Борис III – роден на 30.01.1894 г. Тодор Живков – роден на 07.09.1911 г. Не че е невъзможно на 17 години да стане баща, но някак ми се струва нагласена цялата тая история. Интересно защо никой нищо не е писал по темата докато Живков беше жив? Не докато беше на власт, а докато беше жив. Тогава, когато маса народ трупаше политически актив с “одеалото” и скъсаните чорапи на Живков. Освен това не ми е приятно това ровене в кирливите ризи на когото и да било. За мен винаги по-важното е било какво е направил даденият човек, отколкото с кого е спал, какво вино е обичал да пие, майка му и баща му на кого са били любовници и т.н.
     За чистите арийци, които са мерили черепите на евреите (и не само на тях държа да допълня) може много да се говори, защото има достатъчно много факти и за не особено голямата расова чистота на някои от най-големите “арийци” на Третия райх. А че всяка раса си има отличителни антропологични белези си е азбучна истина, която едва ли има човек, който да отхвърли. Само че циганите не са отделна раса, брат ми. Те са представители на индо-европейската раса.

     • Hombre says:

      Цитат: „За мен винаги по-важното е било какво е направил даденият човек, отколкото с кого е спал, какво вино е обичал да пие, майка му и баща му на кого са били любовници и т.н.”. Нима магариите не са също част от това, което е правил даден човек?

      Братко, от кога си станал толкова чувствителен, та ти е неприятно да научиш някоя клюка за представител на родния елит? Който е решил да става публична личност, трябва винаги да има едно наум къде отива и какво прави, защото току виж, без да иска попадне под светлината на прожекторите. Бай дъ уей, около рождената дата на Тато има някаква мистерия, за което е водил спор с мама Маруца – може и по-рано да се е родил… Освен това, по традиция в благородническите семейства, както и при богатите евреи юношите са ставали мъже след сексуален контакт с домашната прислужница… По това време майката на ТЖ е била слугинче в резиденцията „Врана”.
      Очаквах да ме атакуваш за „циганската раса”, но няма да влизам в спор с теб. Карай да върви…! 🙂
      П.П. Как ти се вижда нослето на този ром?

     • aman11be says:

      А на този “галски петел”?

     • aman11be says:

      И още:

      и този е с малко носле. За зъбките не говоря 🙂


      За този боксьор-актьор да не говорим

     • aman11be says:

      “…Нима магариите не са също част от това, което е правил даден човек?…”
      Тъй де, ама къде тук говорим за “магариите” на бай Тошо? 🙂

     • Hombre says:

      И защо точно за неговите магарии требе да говорим?
      Ако не си забелязал, Амане, има днес и по-нова тема за обсъждане… 🙂
      П.П. Бях помолил да не се пускат снимки с разделителна способност над 500х500 ама нема кой да чуе…

 13. Pasi says:

  Тук съм ви сложил един френски мангал с орлов нос. Серж Генсбург. Мръсник и половина…

 14. Pasi says:

  Те ти още един от Айтос.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s