Преселението на народите и българите

Драги тепавичари,

Като начало на днешното наше събеседване, препоръчвам на всички вас, на които не е безразлично бъдещето на България, да прочетат много внимателно статията по-долу и коментарите под нея. И после пак ще си говорим…

Шествие на достойнството” събра хиляди в Париж

Ще поставя акцента само върху един факт, посочен от буден българин, а по останалото, ако не сте вече напълно обръгнали, можем да продължим дискусията само ако имате желание за това. Ето какво ни пише Гладиатор:

Ударното преселението на хиляди пришълци ще доведе до голяма опасност от епидемии. Пришълците са носители на бактерии на които самите те са устойчиви, но европейците не са. Вече се е случвало. (Преди време бе изказано предположение, за което намериха и доказателства, приети от доста учени, че коренното население на остров Паскха е измряло заради бактериална зараза, привнесена от белите).

Преди да са се усетили другите народи от Европа и да ни изпреварят, призовавам всички, които  се чувстват патриоти и не желаят да се затрие тяхното семе, масово да се насочат към заселване в обезлюдените територии в Сирия, Ирак, Афганистан, Йемен… Само така българският род ще успее да оцелее и да възроди старата си слава на велик и достоен народ! Защо само другите народи да имат достойнство?! А ние???

Както вървят нещата, нищо чудно в скоро време на франсетата да им се наложи да търсят някоя нова родина поради превръщането им в малцинствена група в собствената им държава… Същото се отнася за германчета, англичанчета и други, чиито политици неразумно позволиха на пришълците безпрепятствено да преминават държавните им граници. Та и на нас натресоха тази напаст.

Умишлено се въздържам от по-пространно изложение. Предоставям това право на вас.

Следващата носталгична песен е специален поздрав за всички, които се намират далеч от родната стряха:

Прилагам и едно кратко стихотворение:

РОДНА СТРЯХА

Бяла, спретната къщурка,
две липи отпред.
Тука майчина милувка
сетих най-напред.

Тука, под липите стари
не веднъж играх;
тука с весели другари
скачах и се смях…

Къщичке на дните злати,
кът свиден и мил!
И за царските палати
не бих те сменил!

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, По света and tagged . Bookmark the permalink.

29 Responses to Преселението на народите и българите

 1. aman11be says:

  Добър ден на всички! По стар навик 🙂 ще започна малко отзад напред. Франсетата едва ли ще се наложи да търсят нов дом, защото са един от народите, доказали, че когато яйцето им опре до отверстието южно от гърба, се обединяват и намират начин да отблъснат заплахата, а “петата си колона” – обръсване на главата до голо и до стената. И не им пука ни от САЩ, ни от Великобритания, ни от Русия… Та за тях да не берем грижа. При нас положението е по-трагично, защото нямаме точно тяхното самочувствие не само на велика нация, но изобщо на нация. Особено в последните няколко десетилетия.
  Що се отнася до “ударното преселние на хиляди (по-точното е милиони) пришълци”, преди време четох нещо, което се приписваше на Муамар Кадафи. Та смисълът на казаното беше следният: “Ако САЩ и ЕС се борят наистина с тероризма, защо се опитват да свалят управници като мен, като Саддам Хюсеин, като Асад? Либия по мое време беше непреодолима бариера за терористите и за нахлуването на бежанци в Европа….”. И наистина т.нар. диктаторски или тоталитарни режими по своята същност са естествени врагове на всякакви алтернативни центрове на власт, в т.ч. и на терористичните групировки. Защо бяха методично и безмилостно унищожавани един по един? Заради благото на народите в тези държави ли? Едва ли. Управниците в САЩ достатъчно пъти ясно са показвали, че не им пука особено за това. Или може би, защото в един момент отказаха да си подаряват природните богатства за “стъклени мъниста”?

  • Hombre says:

   Амане, не съм и очаквал друг коментар от теб! Точно поради тази причина бях възможно най-кратък в изложението си. И все пак, ако не възразяваш, Франция е заприличала на африканска държава – на един истински французин се падат в Париж по двама-трима жълти, черни и всякакви мелези…
   Преди време ми говореше как в Германия са се интегрирали пришълците от мюсюлманския свят, но дали е наистина така? И на тях вече им е опряло яйцето на сфинктера…
   И както обикновено, най-малките като нас, ще го отнесат най-яко…
   П.П. Какво стана с оня корсиканец – нали винаги французите побеждават???

   • aman11be says:

    Пак ще почна отзад напред. “Оня корсиканец” за 20 години е изправил на нокти цяла тогавашна Европа, барабар с Руската империя. И нямам спомен след това Франция да е била окупирана или нещо подобно. Напротив, и досега гледат отвисоко на останалия свят. Доколко основателно е друг въпрос. Знаеш личното ми мнение. 🙂 Въпреки всички франсетата, за разлика от нас, винаги са успявали (след “оня корсиканец”) при деленето на баницата да си намерят място край трапезата, т.е. да са сред победителите. Независимо от реалният им принос. Напомням за протокола само реакцията на фелдмаршал Кайтел при влизането в залата, където е трябвало да подпише безусловната капитулация на Германия през 1945 г. и виждайки сред победителите и френски офицери – “Ама и тези ли ни победиха?”. Но, както е добре известно “Казаното се забравя, а написаното остава”. Та за думите на Кайтел малко хора знаят, а френските подписи под акта за капитулация на Третия райх ще си останат.
    Що се отнася до Четвъртия райх, както се шегуват някои хора, вече доста осезателно започна да се чувства съпротива срещу политиката на стрина Меркел и хич не е изключено да се стигне до предсрочното й изритване от властта.

    • Hombre says:

     Амане, само един пример ще ти дам къде бъркаш за да опресниш спомените си… Прочети за Френско-пруската война
     И въпреки всичко, аз, който в някои отношения съм поизостанал от теб, пиша ти (6) по реторика!
     Беше ми достатъчен цитатът на фелдмаршал Кайтел… 🙂
     Verba Volant, Scripta manent.

 2. Pasi says:

  Българче

  Аз съм българче, обичам,
  Хелооу уин и Кока Кола!
  Мен редовно ме дрогират,
  с новинарския си грохот.

  Тиквите ме управляват:-
  ленти режат най-редовно
  Кат пантофче ме строяват,
  чрез измама поголовна.

  Аз съм българче, обичам,
  да се втурна към Европа
  Българин ще се наричам:-
  Ще гласувам електронно!
  31.10.2015г.

  • Hombre says:

   Паси, време е да подготвиш ново стихотворение, като това например:
   АЗ СЪМ МЮСЮЛМАНЧЕ

   • Pasi says:

    Дувар
    Да си построим дувар,
    С камък,хоросан и вар!
    Да ни варди от чалмите,
    дето чичо Сам разрита!

    Вместо пенсийка за хлебец,
    ще хратутиме туземец.
    Той джамия, медресе,
    в отговор ще натресе.

    Черни бурки и шамии,
    ще заплуват по чаршии.
    В кафенета наргилета,
    ще си пафкат вси хюмнета.

    Кой ли ще опъва шия
    зарад тази орисия?
    В туй Отечество прекрасно,
    кой ще бачка, не е ясно.

 3. aman11be says:

  Добре, че е чичко Гугъл, та да ангажираме с нашите си проблеми хора от другия край на света. 🙂 Омбре, искам да видя лайкче от Нова Каледония или Таити. 🙂

 4. Homo faber says:

  Отзад-напред…тия лайкчета от екзотични страни са на хора, преселили се там и на плата в един ресторантски кръг, нареден от други високопоставени хора, познати в публичното пространство, под името на окръг и град в обетования щат Калифорния, зад големата вода… 🙂 И с лаенето си… 😉 в института “Тепавица онлайн”, на другаря /Генерал-лейтенант/ Омбре, неслучайно след местните избори, показват че излизат от мълчание, и са пак в действие за благото на пролетариата! … 🙂
  По основната тема с наброските, нахвърляни от Генерал-лейтенанта… западът, начело с янките, беше сключил фаустовска сделка с горепосочените арабските диктатори. И с тех, те го изнудваха, че ако не са те, начело на властта ще дойдат ислямистите. Но тези сделки, с корумпираните режими, сключени на нездрава основа в един момент подават, и ето ти резултата: пролети, нездраво правителство/а, примера с Либия, разруха всеобща и накрая икономическата емиграция. Та тази икономическа емиграция яко, като марокански скакалци полазва стария континент и не само французите но и всички ние обединените европейчета, ще трябва да си търсим нова родина, или да си останем тук. Но под широкия плащт на ислямска държава Франция, която е описана в романа “Подчинение” – на Мишел Уелбек /все още я има на книжния пазар/. И всички се потапят в лоното на тази ислямска Франция, защото тя не предлага криза, а ти предлага здраво семейство, трудова заетост сигурност и т.н., все неща които либералната държава ти ги е отнела …

 5. Homo faber says:

  Извъредно!!! За Тракиеца и другите господа и госпожици от земята на траките. В средата на месеца ще излезе книгата: “Сянката на Александър Велики” от Антон Дончев … както се казва в представянето на събитието… книг,а която доказва защо трябва да се гордеем, че сме тракийци … :

 6. Homo faber says:

  А, ти Омбре, не думаш нещо дълго време. Май с летящото килимче отлете и се не виде, и се пресели веке в Иран… Оттам да проповядваш за единство, както проповядва основателяг на вашата общност – Бахаулла, а? 🙂 И какво стана с изгонените, двама арабски пенсионери от общинското им жилище в града голема- Техеран, за да настанят теб?
  Вземи, човеколюбче, както казваш, че си, да ги пратиш вън вилата си хасиенда в Елин Пелинско. Бахаулла – да се свети името МУ, ще види и оцени твойта постъпка!!!

  • Hombre says:

   Сполай ти за думите, мъдрецо! Как не съм се сетил сам досега да проявя човеколюбие…?
   Едно време имаше бол пришълци (виетнамци) у Елинпелинско, ама нещо дадоха фира. Веке останаха саде цигани и ще требе да се задоволя с приютяването поне на едно многодетно семейство.
   П.П днес за малко не станах свидетел на голем кютек между един истински българин и двама роми, собственици на каруци за събиране на пластмасови изделия, тъй като бяха препречили пътя. Нищо, следващият път може и да не им се размине…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s