НЕ на тероризма!

Няма никого да агитирам. Смятам, че всеки честен човек по света и у нас е шокиран и дълбоко възмутен от най-новия терористичен акт (почти едновременно в 6 различни места в Париж), при който загинаха над 130 мирни граждани, чийто брой расте непрекъснато и все още се уточнява…

Според едно извършено наскоро социологическо проучване във Франция, 90% от французите са за отнемане на френското гражданство на мигрантите, идващи от Сирия.  51% смятат, че ислямът е несъвместим с европейските ценности. Това е в държава, където толерантността към чужденците е доста разпространена, но явно, на мнозина вече им е дошло до гуша от проблемите, които създават имигрантите…

Въпреки, че аз съм от хората, които любят, тачат и милеят за всичко родно, не мога да не отбележа, че съм възприел доста неща от френската култура, дори и от въздуха, който съм дишал в тази страна. Човек може да бъде националист и без да отрича постиженията на другите страни и народи. Не са виновни обикновените хора за това, което ги е сполетяло, а тези от ФАЩ и техните съюзници от НАТО! Солидаризирам се напълно с всеки който е против този ужасен терористичен акт и изказвам съболезнования на близките на загиналите. Скорошно оздравяване на тези, които са оцелели и все още се намират в болниците.

Исках само това да ви кажа и да завърша с един призив:

НЕ на тероризма, откъдето и да идва и независимо кой го организира и осъществява!

П.П. Брат Аман ми припомни какво е казал преди една седмица в “Музикален петък – CXLIΙI” в 14:43 и аз какво съм му отговорил в 15:38 ч. Заслужава си да го прочетете.

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, Случи се…. Bookmark the permalink.

68 Responses to НЕ на тероризма!

 1. aman11be says:

  Почти винаги, обикновено по инерция, когато се случи нещо, казваме “Не са виновни обикновените хора…”. И като цяло сме прави, макар че, ако се замислим малко повече, точно “обикновените хора” с вота си или отказа от правото си на вот издигат и крепят на власт виновниците. Така че косвено всички сме виновни и отговорни на първо място, за това, което се случва. За това, според мен, говори и цитираният резултат от социологическото изследване – 90% от анкетираните са против даването и са за отнемане на вече даденото френско гражданство на мигрантите от Сирия. Не от другаде, не за паплачта от бившите френски колонии, а за мигрантите от Сирия. Може би просто защото в момента Сирия е актуалната тема и “дъвка” за медиите. Апропо, както се казва на френски, разкритите дотук терористи май са второ или трето поколение “французи” и “белгийци”, а не прясно натресли се “сирийци”.
  Та с едно изречение – докато се държим като овце, мислим като овце и се оставяме да ни “стрижат”, лъжат и заблуждават като овце добро няма да видим.

  • Hombre says:

   Амане, прочел си между редовете това, което не съм изказал гласно…
   Впрочем, знаеш ли какво ме попита по-малката дъщеря тази сутрин?
   – Татко, защо когато стана инцидентът с руския Airbus А321 над Синайския полуостров нямаше издигнато руско знаме над обществени сгради и цветя пред посолствата на РФ по света?
   Замислих се и не можах да ѝ дам смислен отговор…

   • aman11be says:

    Ами аз точно заради това не мога, не искам и няма да се присъединя към надписа, който си поставил в началото на есето си (или каквато там литературна форма е). Защото какво се получи – французите бяха ударени жестоко и по самочувствието, и по националното и лично достойнство, и в края на краищата жертвите са си жертви. Какво направиха в отговор? Вместо да потърсят отговорност от главния виновник за това, те се обединиха около него. Защото кой, ако не Оланд и Меркел са едни от най-яростните защитници и проводници на доктрината за мултикулутурализма в последните години? Кой, ако не те двамата, натискаха в интерес на голяма неевропейска държава всички да се отварят към нахлуването на предимно мюсюлмански мигранти? И изведнъж Оланд – обединител на нацията. Ай сиктир, мон ами! Вместо да го обесят на някой от мостовете на Сена… Това ако не е овча работа…

    • Hombre says:

     Братко мой, не си мисли, че нещо по-различно от тебе ще кажа. Но я си представи, че твоите или моите най-близки хора, ти самият или аз бяхме в епицентъра на събитията и някой от нас беше дал фира… Точно поради тази причина се обявявам категорично против всичките форми на тероризъм и насилие! Кои са подстрекателите и подпалвачите на конфликтите – то е ясно.
     Помисли отново дали не искаш да се присъединиш към надписа от заглавието…

     • aman11be says:

      Не към надписа от заглавието. Зад него аз заставам изцяло. Думата ми е за надписа в черното каре.

     • Hombre says:

      Ъхъ… за това си прав, но нали ужким съм френски възпитаник… 🙂

 2. rusalka2013 says:

  Жалко за невинните жертви, сред които има и един мъж с българско гражданство!
  Насилието води до насилие. Ето какво се е случило след кървавите атентати:
  ОТВЕТЕН УДАР! Французи Опожариха Бежански Лагер!
  И колко е била права Ориана Фалачи:
  Истината за Исляма

  • Hombre says:

   За съжаление, сбъдват се някои предупреждения – преди още ислямът да се беше толкова разпространил в Европа…

 3. Йосарян says:

  Аман е прав, Оланд се държи като наш Боко, всеки виновен, сал той в бяло, нали ужким те си подаваха оставките за далеч по-дребни неща?
  А пък нашият”главнокомандващ”,толкова преигра,че ревна в ефир!
  Или реве като бабичките на гробища, за него си.

  • Hombre says:

   Йосаряне, кога съм казвал, че Аман не е прав? 🙂 Сутринта в едно от тв предаванията беше поканен Тома Томов. Нарече (Х)Оланд шеф на погребално бюро – държи се точно като церемониал-майстор.
   Що се касае до нищото, дето ти го наричаш “главнокомандващ”, всеки на негово място би се справил по-добре от него с тази задача…
   След моньо паси, тоя е вторият мъж в държавата, който реве като че ли жали за нещо свое много скъпо. Голем артист се оказа…

 4. Pasi says:

  “С руски капитали и технологии създадохме индустриалната база на България – металургия, машиностроене, консервна промишленост, атомна енергетика, химия и т.н. Ние имахме най-голямата танкова армия в Европа – с 4000 танка. Имахме най-мощната щурмова изтребителна и бомбардировъчна авиация – със свърхмощни „ МИГ 25” и „СУ 29”. Имахме 4 ракетни поделения с възможности да нанасяме ядрени удари на разстояние до 2 000 км. Купувахме руския нефт на невероятните цени около 60 преводни рубли, когато един тон на международните пазари се котираше около 300 долара. Купувахме газ 1 000 куб. м за 20 долара. Сега го купуваме за над 400 долара. Срамувам се да кажа, но крадяхме от ресурса и го препродавахме на международни цени. ”
  Костадин Чакъров: Не се ебавайте с Русия!

  • Hombre says:

   Да, Паси – така беше, но миналото никога няма да се върне… Вместо това, трябваше да вървим напред, но не по тоя вандалски начин да унищожаваме родната си промишленост и селско стопанство.
   Напълно споделям думите на Костадин Чакъров. Един ден, надявам се да е скоро, тоя национален предател и русофоб Р.Плевнелиев трябва да бъде изправен на съд и да отговаря за всичките си прегрешения пред българския народ.

  • aman11be says:

   В интерес на истината г-н др. Чакъров се е поизхвърлил с данните за БНА, но с напредването на възрастта миналото става все по-привлекателно, настоящето – все по-мрачно, а бъдещето ….. 🙂

   • Hombre says:

    Амане, признавам си, че което не знам – не знам… Поради простата причина, че данните за въоръжените сили на БНА бяха секретни и малцина разполагаха с точна информация в рамките на Варшавския договор. Нейсе, това да ми е кусурът!
    Със сигурност, обаче знам, че към днешна дата не сме достигнали БВП от преди 1989 г.
    Не изпитвам носталгия по миналото, но не мога да си затварям очите пред факти, които трудно може да опровергае някой, който държи на обективността. Ще препоръчам една статия, която вече мнозина са я прочели:
    КАКВО ЛИПСВАШЕ ПРИ КОМУНИЗМА

 5. Тракиец says:

  Това е моята публикация във фейсбук на 14.11.2015 г. в 10:55 ч.

  Какво мисля за терористичните атаки в Париж?!
  Не само мисля, но съм убеден, че това е новият 11 септември, който ще оправдае нахлуването на американски, а може би и на НАТО военни части в Сирия, но не за да умиротворят държавата, а за да ограничат руското влияние, да разцепят страната и да спасят малкото, което е останало от сирийската опозиция и остатъците от Ислямска държава!
  Чета и слушам цяла сутрин коментариите на водещите у нас журналисти политици и “експерти”, но от никого от тях не чух истината. Жалко!

  Чак вечерта получих няколко потвърждения на тезата си!!!!!!
  САЩ – ИСТИНСКИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ НА ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АКТОВЕ В ПАРИЖ
  Как ЦРУ създаде Ал Кайда и Ислямска Държава и защо?

  • Hombre says:

   Тракиец, винаги съм се възхищавал на твоята изключителна осведоменост и прозорлив ум! 😀

 6. Тракиец says:

  И още нещо по темата:
  Аз съм БЪЛГАРИЯ, аз НЕ съм ПАРИЖ!

 7. Тракиец says:

 8. Тракиец says:

  • Hombre says:

   Дали, Русалке…? По-скоро от егоисти, които не съзнават, че режат клона, на който висят…

 9. Тракиец says:

 10. Тракиец says:

  Поради разлика в часовите зони, Белият дом е изразил съболезнования на Франция с един час по рано.

 11. Homo faber says:

  Да, прави са по-горе дали си мнението – почитатели и читатели на заведението “Тепавица онлайн” и на баш майстора, бозаджия и тюрлюгювечар. И аз ги случах по различни медии, поканени “капациети”, които натъртваха, че главното в атентати и ситуацията в света е конфликтът между религиите и прочее бла-бла… А истината е една, светът не живее по правилата на демокрацията и хуманността, а по законите на парите, материалното… Свят, потънал в алчност и лицемерие… или за кой ли път да го кажем… “Парица е царица”…

  • Hombre says:

   Фабер, за малко да си помисля, че днес си решил да бойкотираш Тепавицата… 🙂

   • Homo faber says:

    Що бре, майсторче Омбре…? 🙂 За други люде, можеш да кажеш това, които са ангажирани и заети… Ние не се ръководим от приказката за интереса и феса.
    А ако се получат евентуално рани, церим ги вътрешно! 😀

    • Hombre says:

     В интерес на истината, Фабер, никога не съм се съмнявал в твоята лоялност към мен. 🙂

 12. Pasi says:

  Тракиеца е абсолютно прав. Следя информационния поток и не забелязах накой да се натъжи за 240 руснаци загинали над пустинята в Синай, вероятно от терористичен акт. Убитите в Кения студенти от И.Д. не направиха впечатление в цивилизования свят. Атентата в Бургас също бе използван с политически цели, без капка жал за загиналите и евреи, и един български гражданин. Кланетата на кюрди в Сирия и Ирак от главорези и от турската армия също се считат за нормални неща. Финансирането на “умерени” сърцеяди, убийци и насилници, вандали и грабители се прескача удобно от западните СМИ. Холанд вчера даже призна, че са снабдявали с оръжие т.н. “умерени”. Е, сега с техните камъни по техните глави, но потенциално и по нашите,защото правителството на Бокаса №1 дондуркаше в Правец същите тези “умерени”. А пък нищото вчера отново осра европеиския и световен пейзаж, със заклинания в “Индипендънт” срещу Русия, с която той бил в хибридна война!?!?! С това нищожеството излага на риск децата ни, Родината ни. Кой ще ни защити?

  • Hombre says:

   Паси, не само Тракиеца – и ти си прав!
   А онова нищожество трябва час по-скоро да се маха от заемания пост. Дано само българският народ направи по-добър избор…

 13. Тракиец says:

  Учудващо за мен, но ТО можело да мисли понякога. Вероятно го достраша, еврейчето!!!
  ПАСИ ШОКИРА БЪЛГАРИЯ С ТОВА ИЗКАЗВАНЕ! ЕТО ЧИЯ ПОМОЩ ТРЯБВА ДА ТЪРСИМ СРЕЩУ ДЖИХАДИСТИТЕ

  • Hombre says:

   При по-внимателен прочит на тоя, мисля, че Муню е направил това изявление със задна мисъл… Иска Русия да вади горещите кестени от огъня, който западните свръх демократични и хуманни общества запалиха…

 14. Тракиец says:

  Без думи!!!!!
  ВЪВ МАГАЗИН ГОЛЯМ В БЕЗЛУННА ВЕЧЕР,
  ЖЕНА – В ОЧИТЕ С БОЛКА НЕИЗРЕЧЕНА,
  ЗА СИРЕНЕ ПОМОЛИ – ДВЕСТА ГРАМА!
  ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ ПЕНСИЯТА – НЯМА!…

  НА КАСАТА РАЗБРА, ЧЕ ИМА ГРЕШКА –
  ТРИСТА ГРАМА ОТ – НЕСРЪЧНАТА КОЛЕЖКА!
  НЕ СТИГНАХА СТОТИНКИ (ПЕТНАЙСЕТ!) СРАМ!
  СТАРИЦАТА ЗАСТИНА ТЪЖНО В УНЕС НЯМ…

  В ПОРТМОНЕТО СИ ЗАРОВИ… ЗЛА БЕДА!
  БЕЛЕЖКИТЕ ЗА ТОК, ВОДА И ЗА ДЪРВА…
  ВЪТРЕ И СТОТИНКА НЯМАШЕ – ЗА ЦЯР!
  ЕХ, НЕМОТИЯТА, И ТЯ Е – БОЖИ ДАР…

  А ОПАШКАТА, ТЪЙ ШУМНА ДОСЕГА,
  ИЗГУБИ СЛОВО И ВНЕЗАПНО СЕ СМЪЛЧА…
  МЪЖЪТ ЗАД НЕЯ СЪЖАЛИ ЖЕНАТА.
  БЪРЗО СЕ ПРОТЕГНА – ДОПЛАТИ ЦЕНАТА.

  ВЪЗТИХО СТАРИЦАТА БЛАГОДАРИ.
  В ОЧИТЕ Й ПРОБЛЯСНАХА СЪЛЗИ…

  * * *

  НА УТРИНТА, НАМЕРИЛА АДРЕСА,
  ТОПЛИ И УХАННИ ПИТКИ МУ ДОНЕСЕ –
  ЗАМЕСЕНИ СЪС СИРЕНЦЕТО, ДЕТО
  В МАГАЗИНА ПРЕОБЪРНА Й СЪРЦЕТО…

  МЪЖЪТ НЕ ЗНАЕШЕ КАКВО ДА ПРАВИ!
  В ГЪРЛОТО МУ – БУЦА ТЕЖКА ГО ЗАДАВИ…
  ПОСЛЕ, ВЗРЯН В ДОБРИТЕ, МОЛЕЩИ ОЧИ,
  ОТЧУПИ КЪСЧЕ, ТИХО Й БЛАГОДАРИ.

  УСЕТИ, ЧЕ ВЪВ ТЕЗИ ПИТКИ МАЛКИ
  НЕ БУЧКИ ТВЪРДИ, ОТ СИРЕНЕТО ЖАЛКО –
  ДУШАТА СИ – ЖЕНАТА БЕШЕ СКРИЛА!
  МЪКА, СРАМ И УНИЖЕНИЕ ПОПИЛА…

  ОБЪРНА СЕ СТАРИЦАТА –
  СМАЛЕНА СЯНКА ПРЕД ВРАТАТА…
  ОТВОРИ Я – И СЕ ИЗГУБИ В ТИШИНАТА…

  И САМО ЧАСОВНИКЪТ
  НА ВРЕМЕТО – ТИКТАКАШЕ…
  А НЕЯ В КЪЩИ…
  БЕДНОСТТА – Я ЧАКАШЕ!…

  Лили Чолакова

 15. Тракиец says:

 16. Тракиец says:

  Крайно време е държавата да възстанови спецслужбите по начина, по който работеха ефективно до целенасоченото им унищожаване.
  Нямам предвид само уволнените и пенсионирани експерти от ДАНС, а съществуващите структури преди неговото създаване. Крайно време е потенциалът от подготвени кадри с опит, висящи по бариерите на паркингите или продаващи труда си на частния бизнес да се обедини с наличните сили, за да се изготви актуална стратегия за противопоставяне на идващата беда. Още по-важното е реално да се приложи тази стратегия в практиката.
  Това не е призив за реставрация, а за разум в извънредна ситуация! Тук няма политика и реваншизъм!
  А иначе Бог да ни е на помощ!!!

  • Hombre says:

   Стара истина е, че когато котката отсъства, мишките танцуват. И още една поговорка в същия дух: Не е важно дали котката е черна или бяла, а дали умее да лови мишки. В този смисъл, напълно съм съгласен, че трябва да се използва целия потенциал от специалисти (без значение бивши или настоящи), които да се преборят с тероризма.

  • aman11be says:

   Само че, Тракиец, за да са спецслужбите ефективни, те трябва да се управляват от българи, а не от мекерета. Както прекрасно ти е известно, спецслужбите са само част от инструментариума на държавата, с който работят политиците. Те сами по себе си не са панацея. И сега сигурно в спуцслужбите работят и свестни и съвестни хора, но те не могат да излязат от рамката, наложена им от “жълтите павета”. А това, за което ти призоваваш, ми се струва, че БОСТАН-ът е още недозрял. И скоро едва ли ще се осефери.

   • Hombre says:

    Какво толкова ривеш, бе Амане…? Тая сутрин по btV-то се изказаха двама генерали от цивилното разузнаване, а Данчо Бакалов запази поста си на шеф на „Военна информация”, въпреки бламирането му от Парламента. Което е сигурен белег, че кадрите са на своя боен пост!

    • aman11be says:

     Както писАха – временно. От 2 месеца до 20 години… Докато назначели нов, ръйш ли. За Данчо, както му казваш, Бакалов иде реч.
     А иначе генерали/адмирали да искаш… Гаче ли от тях повече няма напоследък.

     • Hombre says:

      Има ли пълководци и генерали, ще се намери и войска… 🙂

     • aman11be says:

      Тъй, тъй. Едно време, когато имаше армия, на подобни поделения им викаха “кадрирани”. Само командния състав и то не целия назначен, а войската – в куфара в секретна секция под формата на повиквателни. Въоръжението и бойната техника – дебело смазани и на трупчета. 🙂

     • Hombre says:

      Отново ме хващаш по бели гащи… Аз бях прост фазан и такива подробности за БНА никой не ми е давал.
      В момента слушам некъв зам. министър на войната – ген.Радев от ГЕРБ, който ни обяснява какви сателити сме били на СССР.

     • aman11be says:

      Тоя пък кога стана генерал?

     • Hombre says:

      Техническа грешка. Обърках го с ВВС генерала. 🙂

  • Homo faber says:

   Имаме, Тракиец такива кадри… с хладен ум и горещо сърце. Както няма бивши негри… Пазещи още плаща и кинжала и надявам се да работят в ползу роду, както са се клели едно време и по- малко, в ползу джобу…

   • Hombre says:

    Фабер, нищо не убягва от зоркото ти око! Само не им казвай имената на тези бойци от „Тихия фронт”, за да не ги разконспирираш… 🙂

 17. Pasi says:

  Унищожението на спец.службите и агентурата е толкова драматично, че не виждам шанс за проблясък в тунела. Ако Господ е българин,той ще се смили над нас… Друг едва ли ще ни пожали… Най-малко съюзниците, които биха ни броили като колатерални жертви. Вече едва ли ще ни пожалят и онези, от които ни “вардят” съюзниците, като новоизпечена фронтова държава. Въпреки близостта на народите ни. На хленчещото хибридно нищо, находящо се във война с елементарния разум и изявяващо се като главно ли да разчитаме? Светия Дух е по-вероятно да помогне… Молете се, братя и сестри тепавичари да не ни стига мечка! В преносен – преселнически и буквален – медведь, смисъл!

  • Hombre says:

   Паси, за най-голямо съжаление, това което казваш е абсолютната истина! Няма друга държава, като нашата, която да е поднесла на тепсия своите служители от спецорганите и агентурата така както направиха нашите башибозуци. Мекерета ми се вижда доста слаба дума… Според видни експерти в тази област, подобни структури се възстановяват не по-рано от 50 години…

 18. Тракиец says:

  Шест месеца за оперативния състав и до 1-2 години за сътрудническия. Гарантирам!!!

  • Hombre says:

   Ти си бил голем оптимист, бе! Тия, които са били уволнени или напуснали поради оказан натиск върху тях, да не мислиш, че са чакали без работа толкова години за да ги поканят отново в системата? И кой ще е тоя будала, който ще се върже на обещанията на ченгетата да стане техен агент…? Ами разкритите форми и методи, които вече са известни на противника?

 19. Тракиец says:

  Няма как да те убедя, ако не го направя, но не ми достига малко власт! А иначе дали мога или не питай… ти знаеш кого! 🙂

  • Hombre says:

   И Господ да питам – все тая…! Просто нема такъв филм, в който като птицата феникс да възкръсне една подобна структура. Само за назначаването, подготовката и изграждането на добър специалист в коя да е област, ще бъдат необходими минимум 10 години… Да не говорим от къде ще се намерят будали да сътрудничат на тайните служби…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s