Светът днес

Ако случайно на някого от вас  е направило мъничко впечатление отсъствието ми от Тепавицата през последните няколко дни и даже е почувствал някаква духовна празнота, длъжен съм да му се извиня и да го успокоя – не съм предал Богу дух, нито съм болен от някаква тежка неизлечима болест. Просто не ми се пише… Както се досещате, причината е съвсем тривиална – или мързел, или липса на мотивация. По-вероятно е второто… 🙂

Иска ми се да ви задам един простичък въпрос: не се ли страхувате? Лично аз – много! Не за себе си, а за Българя и за най-близките ми хора. Особено след  като Турция свали вчера руски военен самолет над Сирия. Отдавна ме гнети чувството, че ТСВ се приближава към нас със страшна сила, всъщност тя вече е започнала… Дано да съм лош пророк, иначе Господ да ни е на помощ!

Ако всичко се размине  мирно и тихо, може да се опитам да ви предложа един пътепис до Шри Ланка и обратно до Люлинград.

Бъдете търпеливи!

П.П. Сигурно мнозина от вас са разпознали жената от снимката горе вляво. А знаете ли какво е предсказала тя за света и в частност за България? Очаквам вашите отговори.

Според времето и песента:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Bad news, По света and tagged . Bookmark the permalink.

37 Responses to Светът днес

 1. Тракиец says:

  „България ще я спаси не толкова възстановената икономика, колкото възвърнатата Духовност. Трябва да се стремим да бъдем център на Светлината. И в най-тъмни години не угасват лъчите сред будните синове на нашето племе. Все има проблясъци. Но българинът е склонен към леност. Обогатили се материално, забравя духовното. Тъй е и при другите народи. Затуй сме в недоимък. Но тази период няма да е безкраен. Кармата ни най-сетне ще свърши. Предстои да станем като Швейцария, та и повече.”
  Севрюкова отсекла приживе: Нова война започва от Сирия, продължава наполовина на Втората световна

  • Hombre says:

   Точно тази статия имах предвид, Тракиец! Благодаря, че ми помогна! 🙂

 2. Тракиец says:

  Не, Омбре, не се страхувам! Ние сме дошли на този свят с мисия за духовно извисяване и кармично изкупление. Всеки има своята съдба и единственото, което може да направи е да избере как да изживее времето дадено му в материалния свят “достойно или не”. Страхът е слабост, която води до болести. Той води до предателство и компромиси. Трябва да се борим на първо място с него, а след това за принципите си. Борбата не винаги е физически акт, въпреки че не го отричам / защото не съм Толстоист/, за мен тя е вътрешна необходимост, като израз на неспокойното състояние в което се намирам и в което всички сме, но проявяваме по различен начин. Един с молитви и смирение, друг с активна гражданска позиция, трети с терор, а други чрез алкохолно или наркотично опиянение, наречено бягство от реалността.
  Всеки прави своя избор!

  • Hombre says:

   Тракиец, хубаво звучи написаното от теб и с много от аргументите ти съм съгласен. С тази разлика, че не всеки може като теб да бъде безстрашен… Аз си признавам, че съм пъзльо и не толкова заради мен самият (кучета ме яли), колкото заради близките нам хора, които не са изживяли дори половината от живота си. Иначе, когато опасността не е надвиснала пряко над главите ни, тогава всички сме паликария (юнаци).

 3. Pasi says:

  Основание за притеснения има, след като целият свят изтръпна след вчерашния двоен инцидент- 3 руски жертви, самолет и хеликоптер. Путин заяви, че няма да има военен отговор, но отговор ще има. СМИ и политиците в Русия са настръхнали. Вече извадиха компроматите за сина и дъщерята на Ердоган, като обвиниха фамилията в лична заинтересованост от контрабандата на краден нефт, при цени 15 долара за барел.Търговията захранва финансово и пряко И.Д. Показаха и снимки на сина с един от вождовете-главорези на И.Д. идентифициран на друго фото с отрязани глави на хора.
  Според мен, отговорът ще бъде асиметричен и болезнен за турската държава като цяло и лично за фамилията Ердоган. Първите мерки вече са в ход чрез призоваване на руснаците да зачеркнат Турция от плановете си за туризъм. Предстои да видим какво ще се случи с енергийните проекти – потока и АЕЦ. Но икономическите мерки ще са по-малката беда за Турция. По-сериозното въздействие вероятно ще бъде чрез кюрдите, вътре и извън Турция. Снабдяване, военна и логистична подкрепа, в т.ч. ПВО, което до сега се отказваше по обясними причини. Самите кюрди заявяват, че ще отмъстят за руснаците и настояват за модерно въоръжение. Конфликтът в Сирия и Ирак ще се задълбочава и усложнява. Самите руснаци заявиха, че ще съпровождат вече СУ-тата с изстребители МИГ, със съответното въоръжение и техника за прихващане и поразяване на въздушни и наземни цели. Всичко това, разбира се, неизбежно ще предприеме и НАТО. Въобще, изобщо. Натопорчено положение. Бензин в непосредствена близост до искрата…

  • Hombre says:

   Паси, съгласен съм напълно с твоите оценки за натопорченото положение. Баба Меца едва ли ще остави този инцидент без адекватен отговор. Или, както казват руснаците „à la guerre comme à la guerre”.

 4. aman11be says:

  Добър ден на цялото тепавичарско войнство! Не мой се пуашите от положението на ситуацията! То е, както преди време казАх, не само сложно, но и международно.
  Та за предсказанието на уважаваната от мен Слава Севрюкова:
  “Таман България ще влезне в Европа, и светът ще тръгне на зле!” 2007-а влязохме в Евросъюза, а 2008-а започна кризата“, споделя Севрюкова пред доц. Лозенски. А колко време светът ще върви на зле, след като ни приемат в Европа, пита университетският преподавател. “Ще трае наполовина на Втората световна война! Таман България ще тръгне на добре, и светът ще тръгне на зле. Когато светът тръгне на зле, ние ще сме малко настрани от това, което го чака!””
  Ако е вярно, че началото е влизането на България в ЕС през 2007 г. , то периодът, равен на половината от ВСВ отдавна трябва да е свършил. Не е ли така?
  Продължавам “…таман България ще тръгне на добре….” Някой от вас да е забелязал България да е тръгнала на добре? Защото аз не съм. Пък уж живея тук. Т.е. и тук Слава може да е права, но този момент все още се не види на хоризонта.
  Та така. Както се казва носете си новите дрехи и ич да не ви пука. Каквото е писано да стане, ще стане.
  Ако трябва да съм по-сериозен, струва ми се, че до глобален конфликт едва ли ще се стигне, въпреки мрачните прогнози. Но че ще има пренареждане на играчите в Близкия изток, ми се струва повече от ясно. И от цялата работа твърде вероятно е САЩ да загубят позиции в региона. Общо взето експеримента с Хюсеинович не излезе успешен май.

  • Hombre says:

   Как нема да се пуашим, бре Амане?! Ти да не би да си си построил бомбоубежище под апартамента! И кво ще ручаш, докато настъпи разведряване на международната обстановка! Експертите твърдят, че ще бъдат необходими поне 100 години, за да се възстанови планетата. А така ми се ще фесовете да си получат заслуженото. Вече са сърбали попарата на братята руси.

   • aman11be says:

    Ама ти хем искаш да имаш какво да ручаш, хем фесовете да си получат заслуженото. Както знаеш, колкото хляб, толкова и сирене, никъде не дават. 🙂
    Мисля, че няма защо да се безпокоиш за фесовете. Ще си получат заслуженото. Сигурен съм. Може и да не е така, както много от нас си го представят, но ще си го получат. Досега американците по търговски причини флиртуваха с т.нар. “планински турци” (кюрдите). Сега и руснаците ако ударят едно рамо и току виж се появила нова държава да политическата карта на света. Че са и повече от 20 милиона. И владеят или поне населяват територии, богати на петрол. Та, както се казва, и да те е страх, не бой се. 🙂

    • Hombre says:

     Ясно е накъде отиват работите, братко… Но нали знаеш когато атовете се ритат, кво става надолу по веригата?
     Но най-големият турски тепегьозлък е защитата на „тяхното” небе след многовековното им „присъствие” в Европа. Ами ако ние и всички други балкански и други народи поискаме компенсации за окупацията на нашите земи? Ако българският ген не беше така жестоко смазан, сега ти можеше да си лектор в Харвардския университет, а аз да съм „доктор хорорис кауза” в Сорбоната…

 5. Кисса says:

  Ха добър ден на сичкото тепавичарско войнство и от моята камбанария. ММО, ако, ако, акооооооооо баба ми беше мъжка, сега щях да си развявам байряка по Европата (като щерките на др. Путин), вместо да блъскам на тръстиката. 🙂

  По темата – фесовете и в частност Ердоган енд фемили ще си го отнесат много яко. Асад нЕма да падне, кюрдите ще се вдигнат яко и ще е@т мамицата на фесове и ИДИЛ-ци. ЕС и САЩ ще подсмърчат и ще духат яко супата, защото заради фесовете изгубиха лидерството и шанса да въвлекат в “широка” коалиция срещу ИДИЛ повече държави. За икономическите загуби на фесовете няма да се задълбочавам, че такива ще има и за Путин, губейки един от най-важните си пазари в конкретния момент. Абе смяна на патрула в региона, това е.

  Колкото до България, ДА ЖИВЕЙ и процъфтява, да стане Швейцария и Монте Карло (едновременно) на Европата!!! 🙂

  • Hombre says:

   ММК, говориш като Теодора Стефанова – врачката на Берлускони. Вервам ти… От твоите уста в Божиите уши…! 🙂

 6. Тракиец says:

  Не мисля, че в обществото трябва да се насаждат антитурски настроения. Ердоган не е Турция, както и Плевналиев не е България. Убеден съм, че мислещите хора и бизнес средите си дават ясна сметка за последствията от това безумно действие и краткосрочно ще предизвикат свалянето на това “недоразумение” от власт. В противен случай руснаците ще го извършат. С Турция и турците трябва да поддържаме добросъседски отношения, не само защото и те са потомци на голямото тракийско население, населявало нашите земи, а и поради икономическата обвързаност. Не оправдавам безчинствата по време на Османската империя, или ще нарека онзи период “турско присъствие”, но познавам и съм приятел с много турци, които не одобряват водената от Ердоган ” Нова Османлийска” политика и ислямизиране на светското управление въведено от Ататюрк!

  • Hombre says:

   Тракиец, не искам да имам нищо общо с твоите роднини турците! Обичай си ги и ги уважавай, но не очаквай от мен подобно нещо. Всеки, който има чувство за национално достойнство, ще отхвърли всякаква възможност за дослук с тях.
   Не се знае дали и твоята прабаба не е била изнасилена от некой резан читак. Това аз не мога да го простя. От мои колеги, работили в Турция знам, че дори и чобанинът в Анадола се държи с нас като господар. Добре че има народ, който да им натрие носа.
   Точка!

 7. rusalka2013 says:

  Тракиец, да вземеш да си смениш книгите дето четеш! Какви наследници на траките са турците, бе!?!

  • Hombre says:

   Русалке, ся кат ше почнат едни обяснения от страна на Траката… 🙂

 8. Тракиец says:

  Не, няма да обяснявам! Само ще подчертая, че след като коренното население на Византийската империя включваща Анатолия/Анадола/ са били траки и е дошло някакво си тюркско племе, на което те са се предали, защото им е било икономически по-изгодно, няма как да са претопени от тюрките. Да не обяснявам за милионите отвлечени жени и деца от християнските земи.

  • Hombre says:

   Извърташ си шията, Тракиец! Нал саде ние българите сме наследници на траките? Сега се оказва, че и гърците, и турците са ни братчеди… 🙂

 9. Тракиец says:

  Отлично! Правилно си ме разбрал. Всички сме братовчеди на Балканите, само че с различно самосъзнание и вяра. Просто искам да припознаем общата си история. Нищо повече!!!!!!!!! 🙂

  • Hombre says:

   Трогнат съм от признанието ти, братчеде! Нема значение кой пил, кой клал, кой крал, кой еб@л… всички сме едно цяло на Балканите! 😀

 10. Тракиец says:

  Друже, най-много са ни клали яничарите и черкезите, а ти знаеш кои и какви са! Клането в Ст.Загора е организирано от местните евреи във взаимодействие с френския възпитаник, преподавател по философия в Сорбоната Самуел не помня фамилията, а иначе Сюлейман паша, в Армения от турците “дьонме” /фалшивите/ тоже евреи, а баташкото клане от циганите башибозук от околните села.

  • Hombre says:

   Приятелю, и аз също като Русалката ще ти препоръчам да си смениш книгите дето четеш!
   Верно е, че е имало еничери, черкези, цигани, Киряк Стефчовци и вся остальная сволоч, но те ли ни завладяха и поробиха или османците?! Кой стои зад всичките зулуми???

 11. Тракиец says:

  Поробили са ни поради невъзможността местното население да плаща непосилни данъци на феодалните владетели във Византия и България и разединението на България от Иван Александър между Иван Срацимир и Иван Шишман /вторият е син на еврейката Сара/. Това разпокъсва държавата на феодални княжества, които одирали по три кожи от сиромашията. С идването си Османските турци предложили защита за местното население и значително по-изгодни условия за данъчно облагане, което довело до масово подчинение под тяхна власт. Виж “Стопанска история”.
  За насилственото потурчване си прав, но и от филма е ясно кой и защо го прави. Истинският Ислям не се е налагал със сила. Мохамед го отрича. Много са го направили доброволно поради икономически съображения, а населението в Босна и България, потомци на Богомилите по верски съображения. Истинският Ислям е по-близък до Богомилството отколкото Църковното Ортодоксално Християнство, което ги е изгаряло живи /Василий Врач/ и др.

  • Hombre says:

   Тракиец, не само съм чел „Стопанска история на България”, но съм си взел изпита по този предмет с отличен! И какво искаш да ми кажеш – данъците и налозите по време на османското присъствие са били по-малки от тези преди това при местните феодали? Ще спра дотук, за да не те загубя като фен на Тепавицата… 🙂

 12. Тракиец says:

  Браво, чудесно, не се и съмнявам в твоите знания и възможности, но уточнявам, че става въпрос за начален процес на формиране на Османската империя. Разбира се след това и османците са започнали да съдират не по три, а по 10 кожи, но в началото е било така. Всъщност данъците са принудили и много други българи да се ислямизират.
  Не променяй темата, защото явно четем едни и същи книги, но ги разчитаме по различен начин. 🙂 🙂 🙂
  Исках да кажа, че омразата не е решение и всеки има право да съществува по начин, който е желан, стига да не пречи на другите. Както виждаш темата, не е от заразните за тепавичарите и поради тази причини спирам да досаждам.
  Утре надявам се ще обсъдим как се готви “Джуркан боб по хайдушки” 🙂

  • Hombre says:

   Тракиец, не мога да обичам тези, които ме мразят, смятайки себе си за по-висши! Пък ти бъди толерантен и преклонена главица!

  • aman11be says:

   За боба може още отсега да почваме. Само че накрая няма да ритате гърнето много силно, да не се счупи. 🙂

   • Hombre says:

    Това да не е “Изтъкал си платното, ритнал кросното…”?

    • aman11be says:

     Тц! Това е от рецептата за боба по хайдушки. Ама то у Шопландията де хайдути… 🙂

     • Hombre says:

      Кво знаиш ти, брато? У Шопландия секи фтори е войвода!

 13. Тракиец says:

  Не, Омбре, не се страхувам! Ние сме дошли на този свят с мисия за духовно извисяване и кармично изкупление. Всеки има своята съдба и единственото, което може да направи е да избере как да изживее времето дадено му в материалния свят “достойно или не”. Страхът е слабост, която води до болести. Той води до предателство и компромиси. Трябва да се борим на първо място с него, а след това за принципите си. Борбата не винаги е физически акт, въпреки че не го отричам / защото не съм Толстоист/, за мен тя е вътрешна необходимост, като израз на неспокойното състояние в което се намирам и в което всички сме, но проявяваме по различен начин. Един с молитви и смирение, друг с активна гражданска позиция, трети с терор, а други чрез алкохолно или наркотично опиянение, наречено бягство от реалността.
  Всеки прави своя избор!

 14. Тракиец says:

  А ти да не мислиш, че храня илюзии!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s