Уроците от живота

Умният се учи от чуждите грешки, а глупакът дори от собствените си грешки не всякога си вади поука
/страра азбучна истина/

Добре известно е на света, че Тепавицата е  средище на умни и интелигентни хора, поради което ще премина направо към темата, без всякакви предисловия:

Урок №1

И най-големият бабаит си намира майстора

Не че съм кой знае колко запален по видовете спорт, хеле пък по бокса, който според мен си е узаконен вид бой, понякога завършващ със смърт или със сериозни травми по главата и тялото на участващите в него, но не мога да подмина боксовия мач, на който попаднах съвсем случайно, търсейки нещо забавно по кабелната TV мрежа. За да не ви преразказвам това състезание, подобно на ръгане между два бивола, прочетете сами статията и обърнете внимание главно на някои от коментарите.
Тайсън Фюри детронира Кличко
Нека това бъде като морална утеха за загубилия мача Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко. Става пределно ясно, че рано или късно ще дойдат нови хора и нови идеологии, които коренно ще променят света. Историята е пълна с примери, стига да има кой да я чете не като роман, а като ръководство за действие – какво бива и какво не бива да се прави.

Урок №2

Който гроб копае другиму, сам пада в него
Де да ми е днес утрешният акъл на българина
/Турска мъдрост/

Неоосманистът Реджеп Rдоган получи своето. След свалянето на руския самолет СУ-24, отношенията между Русия и Турция рязко се изостриха. Като начало на ответните мерки срещу действията на турското ръководство, Путин подписа указ за санкции срещу ТурцияРусия вече “разчисти” района на сваления руски самолет, а Ердоган не посмя да вдигне самолетите си. Да видим кой повече ще го  заболи от наложените санкции. Не е  лошо да прочетем един материал: “STRATFOR: Русия може да размаже Турция“. И резултатът не закъсня: “Турция дала задний ход: Россия – наш друг“. Който иска да верва на Турция – аз НЕ! И Москва не верва на сълзи!

Урок №3

Лакомо дупе, кръв такова…

Подкокоросвани от Запада, а и с пряката финансова, и материална подкрепа на САЩ и съседни страни на Украйна, опозиционните сили осъществиха преврат, носещ името “Майдана”, свалиха законно избраното правителство, а президентът Виктор Янукович успя да се спаси в Русия. Лелеяната мечта на стотици хиляди украинци да бъде приета страната им в ЕС и да заживеят по-щастлив живот, рухнаха. Никой сериозен политик вече не споменава държавата Украйна, която е в пълен колапс и де факто фалирала. Ето до къде води лакомията! Странно защо, ако някой  може да ми обясни защо продължават санкциите срещу Русия, при положение, че тя няма вина за случилото се в Украйна и какво не е спазила от постигнатото на Минските споразумения? Европа губи от цялата тази работа, а само САЩ са доволни, тъй като те дърпат конците. Четете още:
Киевляне требуют отставки Порошенко и «третьей революции»

Урок №4

Който се смее последен, най-добре се смее

Тази народна мъдрост се отнася най-вече за условно наречените “наши” видни държавни мъже: Плевнелиев, Ненчев и Митов, които се явяват ястребите в сегашното управление на държавата. То ако седна да изброявам всички майцепродавци и подлоги на чужди господари, няма да ми стигне един ден да съставя подробен списък. Но нейсе, народът помни и рано или късно ще им потърси сметка на специално конституиран в тяхна чест Народен съд! Тогава ще се разбере кой по-хубаво се смее…

***

Не съм свършил с примерите за поуките от живота, но реших да спра дотук, без да затварям страницата, като оставя място и за вас да си кажете мнението…

Една песен ми се върти напоследък в главата, поради което реших да я споделя с вас:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, Политика и социология and tagged , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Уроците от живота

 1. Тракиец says:

  • Hombre says:

   Тракиец, този пример може да го добавим към Урок № 3! 🙂

   • aman11be says:

    Този виц малко ми напомня на един друг, който завършваше с “Ами педераси, сър.” 🙂
    Но мога да добавя и още един, който е не по-малко актуален:
    На среща на премиерите в Брюксел, в една от паузите се заприказват Боко (той на какъв език ли е говорил, ама нейсе) френския премиер и английския премиер. Обсъждали доходите в своите страни и данъчната политика.
    Френският премиер казал “Във Франция средната заплата е 4000 евро. Данъците са 1500 евро. Какво правят нашите граждани с останалите 2500 евро нас не ни интересува.”
    Англичанинът казал “Във Великобритания средната заплата е 6000 евро (приравнена). Данъците са 2000 евро. Какво правят гражданите с останалите 4000 евро нас не ни интересува.”
    Наш Боко се изпъчил и казал “При нас в България средната заплата е 500 лева (260 евро). Данъците са 1000 лева. Откъде гражданите намират другите 500 лв. нас не интересува.”

    • Hombre says:

     Амане, не зная как е при тебе, но аз се гордея, че съм син на толкоз велика и изобретателна нация. От нищо пари прави. В тая връзка е и утрешното ми съчинение, което почива на съвсем реални факти… 🙂

     • aman11be says:

      Ех, то ненапразно е казано “Сиромах човек жив дявол.”. 🙂 Преди не толкова много години бяхме и нация техническа. Да не говорим, че и по онова време, когато бяхме нация техническа, имаше пак вицове на тема как със заплата 150 лв. на месец се харчат 250 и остава и за влога в ДСК. 🙂

     • Hombre says:

      Пак сме му намерили цаката! Сега младите отиват на гурбет в чужбина и оттам пращат пари на старите си родители. Само, който си нема деца и внуци – той гладува в България… 🙂

     • aman11be says:

      Е то тогава Мангасарян брадърс трябваше да са най-загладените. С толкова деца и внуци….. 🙂

     • Hombre says:

      Па не са ли…? Виж само некои от тех какви палати построиха и какви коли карат…

    • aman11be says:

     Ама на това май още не всички сме му намерили цаката:
     Премиерът нареди вдигане на местните данъци и такси

     По-ярък пример, че не сме си научили уроците, здраве му кажи!

 2. Тракиец says:

  Не се е копирало цялото и за това ти изпращам отново целия текст:

  ПИСМО ОТ АДА
  Доче!
  Вярно е, че съм умрял, душице моя, ама като те знам каква си притеснителна порода, реших да ти драсна два-три реда, че да не се тровиш за мене. От Пъклото ти пиша, душке и да знаеш, че тук е рахат и половина. Не само защото тебе те няма, гълъбче, да ми трополиш на главата като керванджийска кобила. Изобщо обстановката тук е перфектна и хората са много добри, нищо че са рогонсци до един. А и да си кажа честно, от моите рога, пиленце, никой няма по-големи. Освен това е все тъмно и мрачно, тъкмо ракиено време, та си къркаме с колегите денонощно. Откъм данъци и сметки – господ здраве да им дава, ама съвсем сме облекчени. Не знам каква им е системата, ама вече два месеца откакто съм тука, една стотинка никой не ми е поискал. Това НОИ, ТЕЦ- МЕЦ, Здравна каса, Правна каса… даже и не са чували за тях. А пък е хем топло, хем сме здрави като чукове, само дето малко сме умрели. Питам вчера един Дявол:
  – Как, бе колега, се оправяте със сметките за тока и парното?
  Обаче тоя тарикат зъб не обели, душко, та по тази линия не мога да съм ти полезен. Дочке, пиле, ако съм знаел, че тука е толкоз хубаво, да съм умрял още на втората година, като се оженихме. Отначало аха-аха – да ме запишат в Рая, ама като разбрах, че и майка ти е там, напцувах Свети Петър и Свети Илия и набързо ме изритаха в Пъкъла. Едно само не харесвам – няма кьорава партия. И като се натаралянкаш до ушите, няма кого да напопържаш. Да знаеш, Дочке, и да не търсиш парите от лозето, дето го продадохме тази пролет, защото съм ги изпил всичките. Обаче, като те знам каква си чума, казах ти, че съм ги скрил.
  Имаш много здраве от Иван и от Пешо – и те са тука. И недей да се чудиш откъде ги знам, гълъбице моя, нали от тях са ми рогата. Ама са големи пичове и пият като за последно, особено Иван. Пешо ме помоли да ти кажа, да не се пръскаш много с Арманито, дето ти го подарил за рождения ден, защото е отсипал повечето от шишето и го долял с чист спирт и като нищо може да те удари в главата.
  Бъди жива и здрава и не бързай да умираш, че още си млада и хубава и да не се мъчиш тука. Ние с Иван и Пешо криво-ляво ще се държим. И недей да раздаваш на гробищата разни сладки работи, ами сложи малко кисели краставички и по-дебело мезе, щото много трудно върви ракията с лукчета.
  Целувам те, пиленце, и да се пазиш поне още двайсет години!
  Твой завинаги: Танас

  • Hombre says:

   Сега ми се изясниха некои работи… Достатъчно е това, което пише за моята зодия:
   “Близнаци – Е те това си е най–македонската зодия у целиот зодияк. Она си е кат назе – шизофренична. Се по двама се видиме и се броиме. Те са скоро ке станеме 600 милиона и горко им на китайците – иде и техниот ред. У тая зодия са се близнили бракята македонци Ромул и Рем. Нема ги них, нема ги и римляните! Она и макя им е македонка, оти она после ражда и Вук Дражкович. Тая седмица ви чекат ядове у работата, ама у четврток и петок сичко ке се оправи. Не мой да се косите! Малце слободно време ви требува и ке сфанете смисалот на сичко дека станува около вазе. През викендот нема да пийнувате, ако и заб да ви заболи . Пуснете си една песна на татарите Мони и Домчил и викайте „Не на алкохола”!” 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s