Ще подаде ли оставка Ердоган?

Ердоган: Ще подам оставка, ако докажат, че сме купували нефт от “Ислямска държава”

Той нарече подобни твърдения “неморални”.

Ето какво казва един читател с псевдоним “Вован” в статията: “Орбан: Има тайно споразумение с Турция да се прехвърлят 500 хил. мигранти в ЕС“:

Разгромяващ брифинг на руското министерство на отбраната. Присъстват 300 журналисти и 80 военни дипломати. Показани са разузнавателни данни за маршрутите на прекарване на сирийска нефт  в Турция. 8000 нефтовоза извършват доставките до турски пристанища и нефтопреработващи заводи, всеки ден по 200 хил.барела нефт. 3 млрд. дол. за година получава ИД от Турция. Пак Турция снабдява терористите с оръжие под формата на хуманитарна помощ. Лично Ердоган и негови близки се занимават с контрола над нелегалните нефтени доставки. В прав текст беше заявено от руския зам.министър, че Турция нахлува в съседна държава, почва да краде нефта ѝ, а когато съседната държава се опитва да се защитава, я заплашва с военни средства. Просто информационен взрив. Ако и сега ЕС и НАТО се правят на умрели лисици, то Русия ще реши по свой начин проблема с тероризма… по мечешки и безжалостно. Винаги преди поредната война, Русия убеждава своето население и света,че на нейна страна е Правдата. В това е силата на Русия, в правдата. А после, след прочитане на обвиненията следва раздаване на правосъдие по главите на виновните.

Залогът е твърде голям, за да не се намери някой, който да каже каква е истината. Това е все едно шерифът да обяви голяма награда на този, който предостави достоверна информация за местонахождението на издирван престъпник и той да не бъде заловен. Добре известно е, че една тайна знае ли се от повече от двама, вече не е тайна. Но Султан  Реджеп Таип Ердоган е толкова голям гьонсурат, че до последно на черното ще вика бяло и обратното. Ето още едно мнение за него: Ердоган няма да признае, дори да намажат лицето му с краден нефт.

„Русия има всички основания да смята, че руският Су-24 бе свален, за да се подсигурят доставки на нелегален нефт от Сирия в Турция“, заяви Путин, който добави, че продължава финансирането на терористите в Сирия. „Сега ние получаваме допълнителни данни, които потвърждават, че от нефтените находища, контролирани от ИД, този нефт в промишлени мащаби влиза в Турция“, каза той. По думите му нефтът се превозва към пристанищата, откъдето се товари на танкери. „Защитата на туркмените (сирийските) е само предлог“, убеден е Путин.

Искам да знам – може ли с такъв като РЕ да се води диалог и да се осъществява сътрудничество? Все едно да има мирно съвместно съществуване между огън и вода?

Препоръчвам на Тома неверниците да прочетат и тази статия: “Выступление начальника Главного оперативного управления Генерального штаба Вооруженных Сил Российской Федерации — заместителя начальника Генерального штаба Вооруженных Сил Российской Федерации генерал-лейтенанта Сергея Рудского

Наскоро прочетох в един сайт едно мнение, което  много ме изуми. Предавам го без всякаква моя редакторска намеса:

Русия не защити руснаците в Средноазиатските републики,Русия не защитава руснаците в Прибалтика,Русия ПРЕДАДЕ руснаците в Донбас,Русия не осигури на Крим поне елементарна енергонезависимост от Украйна,Русия проявява недопустимо, за голяма държава ,политическо късогледство и наивност…
Русия и руснаците ,продължават да бъдат ограбвани и манипулирани,почти по същия начин като нас….
Путин,освен куха ,,имперска“риторика,не предлага комай нищо друго;клептокрацията и националното предателство управляват Русия!
Много трудно ми беше да го осъзная това,ама фактите не говорят-те КРЕЩЯТ!” 

Бих искал да попитам авторката на тази твърдо изразена гледна точка кое й дава право да говори с такава категоричност и с такъв патос, сякаш е присъствала на мястото на събитията? Не си ли дава сметка, че ако Русия тръгне да отвръща на всяко предизвикателство с военна сила, ТСВ ни е в кърпа вързана. И коя страна първа ще изчезне от картата на света по причина на днешните ни политици…?

Според мен, Путин следва съвета на китайския стратег-теоретик Сун Дзъ:

“Ако чакаш достатъчно дълго на брега на реката, ще видиш труповете на враговете си, да се носят по течението покрай теб”. 

Дълбоко убеден съм, че ако искаме да бъдем суверенна и демократична страна, не бива да правим никакъв алъш-вериш с Турция, а трябва да изградим санитарен коридор между двете страни. Знам, че много хора ще скочат срещу мен, но това е моето мнение и никого не задължавам да ми вярва. Достатъчно им сърбахме попарата!

Вместо традиционния музикален завършек на всяко мое есе, предлагам ви да видите репортаж от бойните действия на ВКС на РФ:

 

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Good news and tagged . Bookmark the permalink.

24 Responses to Ще подаде ли оставка Ердоган?

 1. aman11be says:

  Най-краткият отговор на въпроса от заглавието е “тц”. Ако почнем да се задълбочаваме и една седмица едва ли ще ни стигне, за да коментираме всичко чуто, видяно, прочетено по темата. И тъй като виждам доста крайни оценки в горенаписаното, бих искал да припомня, че истината обикновено е някъде по средата, а не в крайностите. Другото са емоции.

  • Hombre says:

   Амане, а това как ти се струва: “МОСКВА ОФИЦИАЛНО ОБВИНИ ПРЕЗИДЕНТА НА ТУРЦИЯ И СЕМЕЙСТВОТО МУ ЗА ВРЪЗКИ С ИД (И ВИДЕО)
   Истина ли е или лъжа?
   И ти ли мислиш като петоъгълника? Пентагонът коментира, че не вижда доказателства срещу турския президент.

   • aman11be says:

    Нещо напоследък много си се натопорчил. Ако не искаш да коментирам, най ми е лесно. Нито ще се обидя, нито нищо. Между другото снощи гледах и пресконференцията на зам.министъра на отбраната на РФ и двамата генерали.
    “Дълбоко убеден съм, че ако искаме да бъдем суверенна и демократична страна, не бива да правим никакъв алъш-вериш с Турция, а трябва да изградим санитарен коридор между двете страни. ” Това според теб не е ли крайна оценка? И то от човек, който би трябвало да има по-добра представа от много от нас от т.нар. международни отношения. По същата логика откъде накъде ще поддържаме “алъш вериш” с Гърция, чиито ръководители през вековете на всяко кюше са ни дебнели, за да ни сложат по един пръст …. където искат. Със сърбите същата работа – достатъчно много причини да не ги гледаме освен през мерните прибори на оръжията. С румънците – също. Е, и? Какво правим тогава? Особено след като сами сме се докарали до това без извинение осрано състояние.
    И още един факт от едно предаване на Канал 1 на руската телевизия. Оказва се, че турците до въвеждането на санкциите са държали около 63% от продаваните на руския пазар домати. 63%!!! А ние с гайдите? Дето бяхме вкоренени на този пазар от тоталитариста, селския хитрец и т.н. бай Тошо. И ние внасяме домати от Турция, чесън от Китай, картофи от Египет и зрял фасул от Киргизстан.

    • Hombre says:

     Нещо напоследък много си се натопорчил. Ако не искаш да коментирам, най ми е лесно. Нито ще се обидя, нито нищо”.
     Амане, ти сериозно ли??? С какво те засегнах? Ти изказваш мнение и аз отстоявам своето – какво толкова? Бай дъ уей изрично предупредих, че за „санитарния коридор” някои хора ще скокнат… Никой не може да ме накара насила да заобичам турците!
     Имаш право и за другите страни, с които правим „алъш-вериш”, но те поне принадлежат към същата църква.
     П.П. Кажи си – ако съм те обидил с нещо, готов съм да ти се извиня…

     • aman11be says:

      Не, няма за какво да ми се извиняваш. Казах, че не се обиждам. Още повече, че ти си домакинът тук. Аз съм гостенин.
      Не се опитвам да те карам да обичаш или не, когото и да било. Но ти самият прекрасно знаеш, че при анализа и коментара на подобни въпроси, ако се опитваме да търсим истината, не трябва да се поддаваме на емоциите. В т.нар. международни отношения от векове основната движеща сила, както е забелязал и дружето Фабер, но не и нашите политици, е интересът. И в този смисъл може да се зададе и въпроса “А кога руснаците видяха, че “Ердоган & Co” въртят семейна далавера с петрола на ИД?” Едва ли е станало чак след като им свалиха Су-то. Все пак ГРУ е организация, вдъхваща респект от времената преди 2 СВ. Все едно Мосад да проспи подобно нещо за “Хизбула”. Но се сетиха да поставят въпроса едва след свалянето на самолета. Защо? Дали е било случайно? Или преди това алъш вериша е бил законен, а след това изведнъж “Бау”?
      Има и още много подобни въпроси, които могат да бъдат зададени.

     • Hombre says:

      Братко, това че ние с тебе имаме различно мнение по някои въпроси съвсем не ни прави врагове, нали така? Слава, Богу, по повечето въпроси от стратегическо значение мненията ни се покриват или са твърде близки едно до друго… Ще използвам един израз, въведен от Паси, като събирателно понятие – „докачливи дамички”. Така и не ми стана ясно с какво толкова обидих една дама, та престана да ми пише. Обясних й, че съм допуснал механична грешка и вместо послеписа в моя коментар, добавил съм го в нейния… И след като се извиних за допусната от мен неволна грешка, продължава да ми се сърди. С чиста съвест мога да заявя, че към никого не тая злоба и омраза и не съм допускал, че някой ще се накокържи от някоя неволно изпусната от мен дума. Хубаво е всеки да има автоцензура, но чак пък толкова – губи се солта на диалога.
      Та да си дойдем на приказката: Ако бях на мястото на Путин, щях да постъпя точно като него в дадения момент. Припомням какво е казал Сун Дзъ:
      Ако чакаш достатъчно дълго на брега на реката, ще видиш труповете на враговете си, да се носят по течението покрай теб

      Може би голямата ми грешка е, че в спор с някои хора, които съм приел като много близки на мен същества се държа провокативно, като израз на най-топли чувства към тях… 🙂

 2. aman11be says:

  Ето и една друга гледна точка: Коментаторите в местната медийна каруца на проруската пропаганда
  Какво ли мнение по темата имат хората, които се “информират” от такива източници. Бъдете сигурни, че има и такива хора.

  • Hombre says:

   След като се запозная с текста, ще го коментирам.
   П.П. Защо не ме предупреди, че автор на статията е Иво Минджев?! Отказвам се да го чета!

 3. Homo faber says:

  Много приказки не е необходимо да се разказват… Както има една приказка… ако ще и свинкя на джамия да се качи, така и Ердоган ще подаде оставка на кукуво лято. В съвременния свят морал, ценности и прочее са приказки, не от хиляда и една нощи, а дъвка за всеки ден, месец, година. И в мюсюлманския свят тези приказки в голяма степен си действат постоянно и приспиват. Но за Ердоган и другата сволачь от неговия калибър важат и действат казаните тука многократно фундаментални такива: “Интересът клати феса …”Парица е царица!”

  • Hombre says:

   Фабер, напълно съм съгласен с твоите прогнози!

   • Homo faber says:

    Омбре, така е, я! Аз пък съм съгласен с дружето, Аман! И от ситуацията/ите, трябва да си гледаме нашите интереси и да се възползваме… Ето примерно… доматите. Ама това, ще стане… както приказката по-горе, дето казах. Ние нямаме интереси и се ръководим и изпълняваме чуждите, такива. Така е, за жалост.

    • Hombre says:

     Фабер, кога съм казал, че не трябва да преследваме нашите интереси? Питам те не като русофил, а като българин!

 4. Pasi says:

  Моят коментар се изчерпва с това:

  Путин виноват!

  За окошком дождь и град. Это Путин виноват!
  Кошка бросила котят – Это Путин виноват,
  Зайку бросила хозяйка – Кто виновен, угадай-ка!
  Вот кончается доска У несчастного бычка,
  Наша Таня громко плачет -Рядом Путин, не иначе!
  Свет погас, упал забор, У авто заглох мотор,
  Зуб здоровый удалили Иль залез в квартиру вор,
  Не понравилось кино, Наступили вы в г….но
  У любого катаклизма Объяснение одно…
  Знает каждый демократ – Это Путин виноват!
  Кто вчера в моём подъезде Лифт зассал до потолка?
  Мне, товарищи, поверьте – Это Путина рука!
  Я поймал по пьяни «белку» -Это Путина проделки!
  Куча под столом г….на Это Путина вина!
  Засорился унитаз – Это Путина приказ,
  Накидал туда бычков, воду слил – и был таков!
  По ночам бельё ворует, стёкла в нашем доме бьёт.
  Пьяным во дворе танцует. Это Путин – обормот!
  Нет спасенья от злодея!
  Матом пишет на стенах, Изломал кусты в аллее.
  Это Путин – ох и ах!
  Либерала дождик мочит – Путин весело хохочет.
  Затопило вашу дачу? – Это Путин, не иначе!
  Вас гроза в пути застала? – То рука Кремля достала.
  Холод, ветер, снегопад – Снова Путин виноват.
  Сносит крышу ураганом? – Это Путин мстит баранам.
  Шторм, цунами, наводненье? – Это Путин, без сомненья!
  Ливень, оползень, циклон – Виноват конечно он
  Сель, лавина, камнепад? – Ясно: Путин виноват!
  Смерч, тайфун, землетрясенье – Нет от Путина спасенья!
  В темя клюнула ворона? – Это – юный друг ОМОНа.
  Пчелы, осы жалят вас? – Это Путинский СпецНаз.
  Видишь этого шмеля? – Он на службе у Кремля!

  Неизвестен автор от нета.

  • Hombre says:

   Кой ни ср@ в гащите? Естествено, че Путин е виновен за всичките ни нещастия!

 5. Кисса says:

  Моят пък най-кратък отговор на заглавието на есето е “NI”, т.е. нещо средно между НЕ (NO) и ДА (SI), пояснявам, местните аборигени го ползват когато отговор на един въпрос не е нито ДА, нито НЕ, т.е. въпросът, вероятно, е зададен неправилно.
  Ердоганя нЕма да му искат оставка, според това, което чувам и чета насам натам. Ще го изритат най-безпардонно, ако не го самоубият преди това.

  Ама се чудя поради как така сте се закахърИли за неща, за които има кой да се погрижи. Тойзи път съм върла Путин-фенка, та оставете човека да си свърши работата.

  Декември е месец за празнично настроение, да взема ли да ви го вдигна, А? 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Hombre says:

   Сполай ти за хубавите думи, Кисса и за песента! Че то както бяха тръгнали работите, вече ме беше страх да кихна, за да не си помисли някой, че го обиждам. Въпреки че с отказа си да чета Минджев исках да изразя неприязънта си към него, а не към Аман…

   • Кисса says:

    ММО, брат Аман е много широко скроен чиляк, блазе на жена му! Не мой да мислиш, че ще вземе да се сърди кат ощипана госпойца. В статията на Инджев най ми хареса изречението:
    “Телевизионните водещи като правило кимат с глава в съгласие като тигърче на задната седалка на москвич по времето на НРБ.” 🙂

    А и брат Аман я цитира като пример на дезинформация, и със съжаление уверява, че има хора, дезинформиращи се с подобни писания.

    Напоследък положението ми на тръстиката е много международно и натопорчено, та немАх време да пиша, ама да чета понамирвах.

    Бракя и сЕстри (Светлето включая) обичайте се и правете либоф а не война. Да пази Господ, дано да няма война и Путин да асфалтира сичкото главорез из района.

    • Hombre says:

     Сестро ММК, напълно споделям написаното от теб! И все пак, най-много ме е страх, когато:
     – некой ми каже, че нема проблем и да съм спокоен
     – не ми се сърди и ми каже, че всичко е ОК

     И понеже казваш, че положението ти на тръстиката е станало твърде международно, приеми един съвет от мен: сменявай работата с тази в обора. Така хем ще си починеш, хем ще имаш време и за други развлечения. 🙂

 6. Кисса says:

  ММО, туканка за Рождество Христово освен украсена елха и висящи Дядо Коледи с човешки размери по прозорците, имат обичая да правят т. нар. ПРЕЗЕПЕ. Ще рече с фигурки от дърво пресъздават в различни мащаби обора, яслата, животните, Джузепе и Мария, както и бебето Исус (Джезу бамбино). В обора, разбира се има крава, магаре, овце и прочее домашен добитък. Та за какво ти обяснявам всичко това? Защото правят и живи презепи с живи животни и хора по площадите, особено в Неапол. Та ние тази Коледа ще сме сами, децата ще дойдат след Нова година, че тогава сме всички, аз включая до 10 ти януари в отпуск. За да не ни е скучно, сме решили и ние да си направим едно живо презепе. Валтер тренира усилено да представлява говедото в обора, аз магарицата, а котаракът Гатузо ще го облечем като Джезу Бамбино. Остава да намерим някого за овца, за баща му и майка му на новороденото. Без майтап. Ще бъде незабравимо преживяване и ще поканим фотограф, да увековечи събитието. Очаквай фотоси неповторими 🙂

  Сламата сме я осигурили, Валтер ще е в позата полегнало е говедо (виж по-горе), магарицата не се вижда в кадър, но за сметка на нея има на дуваря една кукумявка, та се колебая между ролята на магарица и кукумявка 🙂

  • Hombre says:

   Умрях си от смях! 😀 Личи си, че имаш чувство за хумор! Държа непременно да видя говедото и магарицата на снимка. 🙂

   • Кисса says:

    ММО, за най-голямо мое съжаление блестящата идея не е моя а на Валтер, но ще му предам комплимента още тайзи вечер. Чувство за хумор има за прОдан. Шегата му е винаги на върха на езика.
    Примерно, звъни ми малко преди да си тръгна от работа и ме пита: -Тази вечер се прибираш направо, нали? Отговарям му да, и он ме пита : – Е как направо, ротондите (кръгово движение) поне няма ли да ги направиш…
    Маман Силвана я води всяка събота на обиколка на гробища и преди да тръгне ми вика: – Отивам да закарам МА (така и вика за по-накратко) на гробищата…ама ще я върна 🙂 🙂 🙂

    • Hombre says:

     Готин пич! Да ти е жив и здрав и повече да не хвърляш по него пепелници! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s