Нова година – нов късмет

А дали е така, кой ще ни каже…? Не ме мислете за лош пророк, който иска да всява паника сред населението. Ще си позволя да цитирам само няколко факта, които според мен са твърде красноречиво доказателство, че над човечеството вече е надвиснала огромна опасност, застрашаваща мира в целия свят. Ще маркирам само по-значимите от тях, без всякакви претенции за изчерпателност или пък за степенуване по важност:

 • събитията в Украйна и отцепилите се от нея ЛНР и ДНР;
 • наложените политически и икономически санкции на РФ от САЩ и нейните сателити от НАТО и ЕС;
 • войната срещу ИДИЛ в Близкия Изток;
 • изграждането на военни бази и щабове на НАТО в страни-членки на алианса в непосредствена близост до границите на Русия;
 • провокативното сваляне с ракета на руския бомбардировач Су-24 от турски изтребител F-16, без наличието на каквато и да било резонна причина за това;
 • засиленото присъствие на бойни кораби на САЩ в Черно море и рязко нарастване броят на военните учения на сухопътни военни формирования в региона попадащ под контрола на РФ, като демонстрация на сила, застрашаваща сигурността на страната;
 • огромната имигрантска вълна която залива Европа.

Това е само една  малка част от признаците, по които може да се съди, че светът вече отново е обхванат от Студената война и е навлязъл в етап на подготовка за ТСВ, тоест човечеството се движи по ръба на бръснача. Всеки, който е чел историческа литература може да се убеди сам от какви събития бяха предшествани ПСВ и ВСВ.

Неотдавна бившият шеф на военното разузнаване на САЩ Майкъл Флин съвсем открито заяви, цитирам: “Устремени сме към Голяма война

В своя реч преди Нова година руският президент Вл. Путин за първи път обяви на всеуслушание, че САЩ представляват заплаха за Русия. Вижте подробности: “Русия определи САЩ като заплаха за националната й сигурност”.

А при съвременните оръжия и технологии, чиято разрушителна сила е в хиляди пъти по-голяма от хвърлените бомби над Хирошима и Нагасаки, никой не може да предскаже какви ще бъдат последиците за планетата Земя. Колкото и някои отдалече да са се подготвили за деня “Х”. Ще изкарат няколко месеца под земята в добре укрепени бункери от бетон и стомана в автономен режим, а после…?

Трябва да  си  много тъп и политически неграмотен, за да не виждаш #КОЙ стои зад всеки военен конфликт във всички невралгични точки по света. В момента от страна на САЩ се води истинска хибридна война спрямо Русия, на която би завидял дори и Гьобелс, ако беше жив. Крадецът вика – дръжте крадеца и все още има наивни хора, които се хващат на въдицата. Не, не съм “путинофил”, нито “рубладжия”, а човек, който се опитва да разсъждава със своята глава и здрав разум. Няма да скрия пред вас, че изпитвам симпатии към руския народ, но не  виждам нищо лошо в това. Така, както симпатизирах, но не чак толкова и на френския народ…

Тук бих искал да обърна специално внимание на онези българи, които в интерес на „обективната” истина се опитват да направят нов прочит на историческите събития, без да съзнават, че по този начин наливат вода в мелницата на русофобите, които се навъдиха у нас като гъби след дъжд. Достатъчно е да спомена само две имена – на майцепродавците Иво Инджев и Георги Коритаров, за да си направите сметка дали случайно няма да заприличате на тях…

Упрекват Русия, че имала имперски амбиции. За ваше  улеснение, запознайте се със „Список преступлений, которые русские совершили против цивилизованного мира” любезно предоставен ни от г-н Паси (много моля да не се бърка името му с онзи Соломон Паси, който ни набута в НАТО без никой да се допита до vox populi).

Ами, нека  видим коя от големите европейски държави не е имала такива амбиции. Само  една Турция прави изключение, особено в наши дни… 😀 Нормално е всяка страна да отстоява своите интереси, а такива като нашата да изпълняват това, което наредят от “Козяк” и „големите началници” от ЕС, според определението на ББ.

Отново на дневен ред излиза въпросът – за кого бие камбаната? Ако някой си въобразява, че като зарови главата в пясъка, бурята ще го подмине, жестоко се лъже! Такива като мен – хора от “третата” възраст няма какво толкоз да загубят. Жалко ще бъде за младите хора, все още неизживяли своя живот.

Най-доброто за България би било да излезем от всякакви военнополитически съюзи и да обявим пълен неутралитет, вместо да ставаме мишена при евентуално още по-голямо задълбочаване на кризата в международните отношения. Но къде толкова акъл у нашите управници? Явно още не сме си извлекли поуки от двете световни войни и дано не ни се налага отново да сърбаме попарата…

Вместо камбанен звън, предлагам ви да чуете една лесно  запомняща се музика:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света and tagged . Bookmark the permalink.

32 Responses to Нова година – нов късмет

 1. rusalka2013 says:

  Неволно се сетих за романа-епопея „Война и мир” на Лев Толстой и по-специално за величието на руския войник в защита на своята родина.

 2. Pasi says:

  “Когато Русия излезе от България, неизбежно идва Турция!” – Чуков, арабист който коментира т.н. “циливизационен избор” на българите, употребяван от политиците като клише.

  • Hombre says:

   За съжаление е самата истина, Паси! България се управлява от една клика мафиоти, на които хич не им дреме за народа.

 3. Pasi says:

  Изключително правдив анализ на обстановката в България и на Балканите в контекста на съвременната политическа доктрина на Турция.
  Боян Чуков: Доктрината „Стратегическа дълбочина” ни отрежда роля на турски вилает

  • Hombre says:

   В алманаха „Who is who” е записано, че Боян Чуков е бил щатен сътрудник на българското външнополитическо разузнаване. Всеки сам да си направи изводите…

 4. Pasi says:

  Той не го крие, напротив. В материала описва накратко и разгрома на разузнаването, и посочва, че България не разполага със съпротивителни сили, нито военни нито разузнавателни. Дава се и примера с Кипър, където Гърция не успя да защити суверенитета на острова, въпреки членството си в НАТО и британската база на острова. Интервюто е доста поучително, за хората които могат да споделят пробългарската кауза.

  • Hombre says:

   Освен Боян Чуков има още много други български патриоти, които правят подобни констатации, но уви – никаква реакция от т.н. „елит” и специализираните органи. Даже се радват, че са били разбити структурите на българската държавност. Независимо дали става дума за кадрови разузнавачи или за агенти от службите за сигурност, това са хора, без които не може да има суверенитет никоя държава. Такива марионетки като Методи Андреев и Евтим Костадинов са направо за разстрел!Трябва да бъдат разкрити и отстранени от властта, и предадени на съд всички предатели и шпиони в услуга на чужди на нашата страна интереси. В сегашното правителство има поне трима такива, които с действията си сами са се разобличили.

 5. Pasi says:

  Надка Гаражната защити българските интереси в Либия /мед. сестрите/ и за награда сега защитава интересите ни при Ердоганя! Еди Су ще защитава интересите ни в Ниш, когато всички знаят че той бе защитник и проводник на коридорите за натовските бомбардировки в Сърбия. Що за политика е това? Боклуци. Оставка!

  • Hombre says:

   Каква оставка, бре Паси?! Боклуците ги изгарят или претопяват. Тия не стават дори за вторични суровини…
   Много се навъдиха и не знам вече каква метла трябва да развъртим за да ги изчистим.

 6. Тракиец says:

  Партизан за бой се стяга
  мята пушка на рамоооооо!
  Сбогом мамо, сбогом татко,
  сбогом мила сестрицеееее!

  Да здравствует БЛРС / Българският ловно-рибарски съюз/ единствената боеспособна и готова въоръжена единица у нас!

  • Hombre says:

   Не просто са блокирани – стадото е поверено на вълци да го пазят!

 7. Тракиец says:

 8. Тракиец says:

  Това горното е специално за Русалката!

 9. Тракиец says:

  А това е за нас За родова гордост!
  БЪЛГАРСКИЯТ ПРОИЗХОД НА КИЕВСКА РУС

 10. Тракиец says:
 11. Тракиец says:

  Не мога да се стърпя , да ви публикувам и това, което обуславя моята русофилска същност!
  Елитът на Русия с български корени

 12. aman11be says:

  Казано накратко: От Усури до Мисури всички сме оногундури. 🙂 Да живей България на три океана!

 13. Тракиец says:

  Viva e baci ! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s