Питайте, ако си немате друга работа

Настоящото четиво не се препоръчва на лица, които не се интересуват от политика! Червените  бабички да си стоят в къщи на топло (ако са си платили сметките в “Топлофикация”, “ЧЕЗ” и другите кръвопийци), да пият чайчета и да се пазят от настинка!

За втори път станахме свидетели на едно добре режисирано шоу, което нема аналог в българската история! Шутът, който орезили България, който де факто иска да ни вкара във война с Русия, се самопровъзгласи за държавен глава на всички българи. Гордо заяви, че негова единствена грижа са националните интереси на Отечеството (бла-бла-бла)…  Аз лично не съм му  делегирал такива правомощия и не желая да говори и от мое име.

Едва ли има някой, който да не е разбрал, че става дума за интервюто на този смешник, дадено в Президентството пред журналистката Жени Марчева, с гръмкото название “Питай президента“. Направо съм шокиран от това, което чух и видях и още не мога да повярвам на ушите си… То бива нарцисизъм и мегаломанство, но поне една хилядна от това, което каза да беше истина! От гледна точка на нивото на театралната постановка, на режисьорите може да се напише много добра оценка, а и куклата на конци добре се справи с ролята си, която беше наизустил без да се запъва този път или пък му бяха пъхнали слушалка в дясното ухо, за да чува по-добре тези, които  му суфлират.  Личеше си отдалече, че въпросите са добре филтрирани, а по тези, които видяха бял свят бая се бяха потрудили неговите съветници, за да придадат на отговорите му, на пръв поглед, аргументиран вид.

Тоя, ако го включат в телевизионното шоу “Комиците” ще вдигне високо рейтинга на това предаване и ще го превърне в най-гледаното за всички времена. Абе, колкото и да съм мазохист, не изтраях да изгледам цялото интервю. Не чух някой да му е задал въпрос как ще коментира резултатите от проучването на в. “Сега” озаглавено “Как оценявате мандата на президента Росен Плевнелиев? За тези от вас, които са пропуснали да се информират, прилагам резултатите от вчера:

 • мандатът му е неуспешен – над 80%
 • мандатът му е успешен – общо 20% заедно с тези, които нямат мнение

Има ли нужда от повече коментари? Ако вие има какво да кажете, ще ви изслушам с най-голямо внимание и ще се постарая да ви отговоря, стига да е по силите ми.

А сега, както си е било по традиция от край време, следва една песен:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология and tagged . Bookmark the permalink.

28 Responses to Питайте, ако си немате друга работа

 1. aman11be says:

  Е, и? Мислиш, че му пука ли? За него е важно да са доволни тези, които го сложиха на поста и които го крепят толкова време. Останалите ДДС (не данъка, а “Да духат супата”, както каза преди 20 години един наш футболист по прякор Чичовото, когато го попитаха след ЕП-96 не се ли чувства виновен за провала на националния отбор).

  • Hombre says:

   Амане, кой ти е казал, че съчинението съм го написал заради чехльо? На него може и да не му пука, но на мен вече направо ми се гади от такива политикани! Чувствам се унизен и оскърбен от безочието и безпардонността на тези Политически кърлежи, както ги нарече днес Петър Волгин в една своя статия. Направил съм си труда да изразя гражданската си позиция, белким този народ се събуди от дълбокия си летаргичен сън. Докога ще позволяваме да ни представляват и управляват подобни корумпирани типове?!

   • aman11be says:

    То аслъ защо ли така съм си помислил? След като нито фотографията си му сложил, нито дума не споменаваш за него…. Странна работа. 🙂

    • Hombre says:

     Амане, понеже много си взел да мислиш напоследък, ще ти дам матриал за още размисъл:
     “В света на демокрацията даже чехлите имат активна гражданска позиция! Единият е ляв, а другият десен…
     Истинският лидер трябва да бъде винаги отзад!Това може да ви го обясни всеки овчар…”

 2. Pasi says:

  Импийчмънт

  Съпруг един на Първа дама,
  шуми и пени се за двама.
  Брътвежи бол. По всяка тема.
  Усърдие… Как кокала да вземе?

  Съпруг един на Първа дама
  локум разтяга пред екрана,
  А цял народ се пита просто,
  кога ли ще напусне поста?
  Паси, 30.01.2014г

  • Hombre says:

   Е, и? Седи си човечецът в коженото кресло на “Дондуков” 2 и хич не му пука от нашите вопли…

 3. Тракиец says:

  Нема кво да питаме! То е ясно! Тиквоний си сложи един послушен ушко /послушко/ за президент, който обаче взе да се вживява като БАЩА НА НАЦИЯТА, с което предизвиква сълзи от смях и съжаление в очите на над 80% от средностатистическите българи и сълзи на умиление в по-малко от 10 %. На една малка част пък въобще не им пука кой е президент в Бг, щото тази позиция е БЕЗ ВСЯКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Нашите президенти са НЕЗАВИСИМИ, щото от тях НИЩО НЕ ЗАВИСИ!!! Лично Азе съм от третата група и считам, че ако ще и Далай Лама да ни е президент, все ще е същото!
  Повеке ме вълнуват вчерашните изцепки на зам.-министърката на образованието, другарката Кастрева по повод промяната в учебните планове в обучението по Български език и Литература и подмяната на Паисий с автора на Робинзон Крузо, което взриви Фейсбук и социалните мрежи. Браво на арменчето Хекимян, че я навря там където слънце не огрява! Дано не го изгонят от ефир! Ашколсун, мъжко момче!
  А иначе Роско… му остава още малко! Ще потъне в забрава!

  • Hombre says:

   Тракиец, викаш, че е послушко, ама назначилият го на поста на два пъти му дърпа ушите за екстремистки изказвания. Или това е част от играта за доброто и лошо ченге?
   Колкото и да са НЕЗАВИСИМИ нашите президенти, достатъчно е да вдигнат пушилка или да размътят водата, та никоя държава да не иска да инвестира у нас и да развива бизнес отношения.
   За сътрапезничката ти – другарката Кастрева, кво да кажа? Време е Господ да прибере вересиите си!
   Един съвет от мен – не се възхищавай толкова на ерменчето Хекимян, щото още не се знае и той на кой господ се моли…
   Ти глей как през юни Роско ще си направи отново устата за втори мандат! 🙂

 4. Homo faber says:

  Нема какво да питаме. То сичко се вижда. Кой какво праи, защо го праи, как го праи и так далее. 🙂 Аааа, пука му и още как! Но за проекта „Научно-технологичен парк” / „София Тех Парк“/ или по народному казано, “Интереса клати феса” и колко още такива има, за които мангизите се изливат насам през голямата вода. Та и приказките му… бързо отминават и не остават! Царицата остава…! 🙂
  Те тва е работа … 🙂

  Айде сък здраве… и по-малко тревоги. Ако пък са се задълбочили, приемай ги течно! 😉

 5. Pasi says:

  Сутринта, една пешкин мадама Репуц, майка на 4 деца, при Хекимян, открехна прозореца към истината в образователната реформа – зам.министъра отговарящ по тези въпроси е от партията на Касим Дал и Корман Исмаилов. То крушката си имала опашка!!!
  А неграмотният министър-тюфлек проф.Ломоносов, също рИформатор от гр. квота, не знае на кой свят е в тоя скандал.
  Отделно от това, вчера изтече съобщението за 23 държавни чиновници по религиозните въпроси от съответните структури в Турция си веят байряка по джамии и седянки из вилаета и това за Баце е нормално, както твърди той в отговор на питане в Народното събрание.
  В цялата тая работа и поредица от случки подозирам организирана операция на комшиите за формиране на вилает по остта Кърджали-Пловдив -Бургас!
  Пфу! – за онуй нещо; Пфу- за Винету и компания! Пфу за – подкрепющите това правителство присъдружници!
  Анатема!…
  Даваш ли даваш Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра?..

  • Hombre says:

   Паси, можеш ли да посочиш поне една област в държавата ни, където всичко да е нормално…?

 6. Кисса says:

  Добър ви ден на всички и от мен! Да ви се похваля с какво се е заел един наш ГОЛЯМ семеен приятел – Васко Райчев:
  Известен моден предприемач създаде стопанство, в което отглежда билки
  ММО, прощавай, че няма общо с основната тема на деня, но не можах да се въздържа да не го постна. Васко беше шеф на верига магазини Хот Спот, където продаваше само маркови дрехи на Pepe Jeans, Diesel, Replay, Fornarina, Tommy Hilfiger…и много други. Голяма част внасяше от Италия и всеки път, идвайки да договаря се установяваше у нас. Често е говорил за любовта си към билките…беше му хоби, давала съм му семена на по няколко вида салвия, рукола, босилек…и сега виждам, че се опитва да превърне хобито си в сериозно производство. Преди година две ми беше казал, че е закупил някакво старо изоставено поделение близо до автострадата София Пловдив и започва да го обработва с цел да отглежда билки и подправки. Беше ремонтирал и една от изоставените сгради, за да живеят със семейството си там. Синът му, Руменчо, се радвал много на новото занимание на татко си и участвал активно. Успех му желая на Васко и дано има повече млади и предприемчиви хора като него. Между другото, завършил е икономика и мениджмънт в Щатите, но не остана там, върна се да работи в България. Аз не съм вече млада, но имам също мечта какво да правя като(АКО) се пенсионирам и върна. Пак е свързано с обработка на земя, мечтая си за един истински разсадник…еееееех дано има живот и здраве.

  • Hombre says:

   Добър ден, Кисса!
   Не виждам причина да ми се извиняваш. Нима не си научила досега, че в Тепавицата се предлагат всякакви тюрлюгювечи – за всеки вкус по нещо.
   Похвално е, че се стремиш да популяризираш опита на един успешен българин в чужбина, когото продължава да го тегли родния край и желае и тук у нас да развие своя бизнес. Дай, Боже повече такива българи! За тебе специално съм убеден, че един ден ще се завърнеш в бащината къща:
   …Да се завърнеш в бащината къща,
   когато вечерта смирено гасне
   и тихи пазви тиха нощ разгръща
   да приласкае скръбни и нещастни.
   Кат бреме хвърлил черната умора,
   що безутешни дни ти завещаха –
   ти с плахи стъпки да събудиш в двора
   пред гостенин очакван радост плаха…

   • Кисса says:

    ММО, или аз не съм обяснила правилно, или ти не си ме разбрал. Васко само е завършил в Щатите, веригата магазини за мода се намираше в България, два от магазините му в СоФия бяха на бул. Витоша, във Варна бяха на ул Шипка и на Княз Борис, срещу църквата Свети Никола. имаше магазини още в Сливен, Силистра и Букурещ. Офисът му се намираше в София, на ул. Денкоглу, 18, минаваш през суши бара и…се озоваваш в една разкошна библиотека с литература само на английски език, невероятни старинни дивани и кресла, където ще те почерпят веднага едно хубаво вино, коняк, уиски…според вкуса. Да, заряза магазините а офиса/склад превърна в библиотека:

    http://www.hotspotbooksarts.com/

 7. Pasi says:

  Да се включа с коментар към споделеното от Кисса.
  Търговията с модните парцалки се държи от международен еврейски негласен картел, който рядко допуска пробиви. От модната линия, до възлагането на ишлемета с марките и търговията на едро и дребно. За участниците във веригата извън картела по целия свят – трохи и чести фалити. Рязко спиране на поръчките, опити за пробив в системата. От непосредствени житейски наблюдения го знам. Имам приятели опарили се при опит да пробият самостоятелно на платежоспособните и относително непретенциозни масови пазари в Канада и САЩ, без посредниците от Европа, диктуващи условията. Заводите “Дружба” – Варна, “Албена стил” – Добрич, “Нинка” – Плевен, Габрово, Севлиево и т.н. Заводите им фалираха. Други се изнесоха във Виетнам. Неблагодарен бизнес.
  Въобще изобщо не само у нас, но и по-света няма справедливост. Каймака за едни, а за повечето утайката. Това е! За билките имам откъслечни наблюдения, но знам, че основната парса е при изкупуването от “скакалците”. Самостоятелното отглеждане едва ли е подходящо,тъй като става дума за природни продукти изискващи различни условия, които рядко могат да се постигат при уседнало земеделие. Това е, което знам.
  Но успех желая на всички активни хора.

  • Hombre says:

   Паси, за мен това е терра инкогнита и поради тази причина предпочитам да си трая. Знам само, че един колега искаше да отглежда минзухари за производство на шафран, но до ден днешен нямам сведения да е пробил на пазара…

 8. Pasi says:

  О С Т А В К А! И това е най-малкото! Прочетете за ваксините!
  За първи път! Фрог пуска изводите на ИАЛ за ваксините

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s