Българи ли сме или не сме…?

Както е добре известно на всички българи, които не са аполитични, в края на настоящата година изтича мандатът на досегашния генерален секретар на ООН – Бан Ки Мун. По този повод зачестяват и публикациите в световните масмедии – кой ще бъде номиниран на този пост. Проучването на общественото мнение в редица страни с демократични традиции сочи като една от най-подходящите кандидатури – тази на г-жа Ирина Бокова.

Веднага бих искал да отбележа, че ако трябваше да избирам човек за поста министър-председател на Република България, не бих си дал гласа за нея, въпреки че, ако съпоставим нейната личност с тази на досегашния ни премиер, разликата в нейна полза е от земята до небето!

Що се касае до идеята за издигането й на поста генерален секретар на ООН, мисля, че страната ни не би могла да предложи друга по-подходяща кандидатура. Следва да се има предвид, че жълтините по неин адрес не спират: била разведена, с какви пари е придобила скъп апартамент в Ню Йорк, цялото й семейство живеело в САЩ, излъгала, че е била министър на външните работи, каква заплата  получава като директор на ЮНЕСКО и т.н. Целта е само една – да се покаже, че има други по-достойни кандидатури, посочени от ГЕРБ, независимо от техните компетенции!

Със сигурност ще се намерят хора, които ще изразят своето несъгласие с мен, но не възнамерявам да влизам с тях нито в пряк, нито в задочен спор. Ама произхождала от котилото на “червената номенклатура”, растяла е в кариерата благодарение и на своите роднински връзки и т.н. И какво от това? Извършила ли е тя самата някакво престъпление, за което заслужава да бъде изправена на съд? Справяла ли се е със служебните си задължение или не? Може и на мен да не ми е симпатична заради произхода си, но ако трябва да бъдем честни, от това, което е  известно за нея, в работата си е била на ниво. Има добър атестат и като генерален директор на ЮНЕСКО. Но на такъв пост винаги ще се намери някой, който да я критикува. Както гласи една китайска поговорка: “Няма значение дали котката е бяла или черна – важното е да лови мишките”.

Всеки има право на мнение, а моето е категорично  и не подлежи на промяна. Ще се постарая да изложа само някои от по-важните мотиви в нейна подкрепа:

Ирина Бокова убедително демонстрира дипломатически и управленчески умения в голяма международна организация – ЮНЕСКО, която оглавява вече втори мандат. Ползва се с добра репутация пред петимата постоянни членове на Съвета за сигурност. Владее перфектно английски, френски, испански и руски – четири от шестте официални езика на ООН (изискването е само за два). Има ясно виждане за мисията и дейността на организацията. В полза на Бокова играят също така географският принцип и фактът, че е жена. Какво повече да добавя?

Дори нищо да не свърши, фактът, че е българка е достатъчен за да се носи името на България по цял свят. Няма само Христо Стоичков да прославя страната ни! Дълбоко убеден съм, че тя ще се справи отлично, ако й бъде поверена тази мисия и неминуемо ще има полза за всички българи. Колкото и да се злослови по неин адрес, добре известно е, че кръвта вода не става.

Вместо да я очерняме и изкуствено да й сваляме рейтинга, по-добре всички да се обединим и в името на една благородна кауза, да я подкрепим! Щото нищо няма да спечелим, ако я очерним. Както знаете, някои от кандидатите в Европа се отказаха от конкуренция с Ирина Бокова и ще бъде срамота, ако ние си направим сами харакири…

Нека бъдем патриоти и да престанем да говорим с езика на омразата! А МВнР да побърза да внесе в квартирата на ООН необходимите документи за официално издигане на нейната кандидатура, преди да е станало късно. Да не отивам и аз лично да се разправям с Даниел Митов… Прочетете статията: “Даниел Митов е сезирал ДАНС за изтичането на класифицирана информация за Бокова“. Оставям на вас да дадете квалификация на това, което се случва в държавата ни.

П.П. Днес, тези от вас, които ще ходят на протеста в 15:00 ч.  пред НС, да напишат един лозунг със следното съдържание: “Ирина Бокова – генерален секретар на ООН!”.

Като награда за вашето търпение, да ме изслушате (колкото и да се мъчих да бъда по-кратък),  приемете от мен борчески привет с Химна на ООН:

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, У нас and tagged . Bookmark the permalink.

80 Responses to Българи ли сме или не сме…?

 1. Homo faber says:

  Що пък да не ти е симпатична госпожата, драгинко – нали заедно сте се членували в едно ОРГАНизацията? 🙂 Освен… нещо лично?
  Нататък, ако вперим безпристрастен поглед в огледалото на истината към нашата национална душа, какво ще видим? Знаем приказката за казана с катран, където били измъчвани българите грешници. Той не се нуждаел от охраната на рогати дяволи с вили в ръце. Защото, успеел ли някой да изплува и да подаде глава от врящата черна смола, останалите бързо се постаравали да го дръпнат обратно. Такава е истината за българското племе – всички по-инициативни, по-интелигентни, по-свободолюбиви и оригинални хора бързо биват придърпвани обратно в катрана, и т.н. Тоже, тук у нашенско избора на кандидатурата за нов Генерален секретар, се оцветява и в партийните цветове. Което нещо ни е завещано от началото на Великата Ноемврийска Капиталистическа революция / ВНКР/. И което, май няма да има край, поне още бая време, за каквото и да става дума. Комунистите и други исти, все ще са виновни и за това, че на обратната страна на Луната не свети. :). А и нема начин и интереса да клати избора на баш кокорбашията на ООН-то, а и нейно величество, царицата да не е намесена.
  Та таковата… айде Чау-Бау! 😀

  • Hombre says:

   Фабер, достатъчно бе да споменеш приказката за казана в пъклото, в който се варят българите. Това изчерпва целата философия на въпроса кои сме ние!

 2. Pasi says:

  Юнак
  Стани, стани юнак балкански,
  на бой неравен, пехливански,
  срещу кохортата на Цецо,
  срещу слушалки-интермецо.

  Стани, стани юнак балкански,
  скочи и спри измами кански,
  със бюлетини – две палета,
  на герберите – все ченгета.

  Стани, стани юнак балкански,
  срещу позора великански,
  във Банкя дето се роди
  и вождове в затвор прати!

  • Hombre says:

   Паси, изготви ли афиша, който ти заръчах?
   Ползвай челния опит на Роско – плакат върху тапети.

   • Homo faber says:

    Убаво, Омбре, но без цензорската ти намеса и подпис, афишът не може да влезе в действие! 🙂

 3. Йосарян says:

  Ама произхождала от котилото на “червената номенклатура”…
  А Р.Плевнелиев, Ц.Цачева и Б.Борисов са били борци срещу “комунизма”?

  • Hombre says:

   Не само са били борци против комунизЪма, ами искат да въведат още санкции… Виж статията: „Депутати искат забрана на комунистическите символи
   На умрело куче нож вадят…

   • Homo faber says:

    Бре, нема ли болница, да поеме лечението на Методи Андреев, Омбре? Ама сме българи, и не искаме да помогнем за лечението на ближния си. 😉

    • Hombre says:

     На тоя психопат Методи Андреев може да му помогне единствено шокова терапия! Де да беше само той…
     П.П. Не знаех, че е твой ближен… 🙂

     • Homo faber says:

      Според християнската религия – всеки човек по отношение на другите. Значи и на теб. Човешко е, да се помогне. И ти можеш … 🙂

     • Hombre says:

      Аз лично се разграничавам от подобни “ближни”!!!

   • Светла Павлова says:

    “На умрело куче нож вадят…”
    Ама то кучето умрело ли е?!?

   • Кисса says:

    Здравствуйте на леля зелените червенотиквеници! Омбре като каза гъ. опс, комунистически символи, та се сетих за един виц, който вероятно сте чували всички:

    Обажда се президента на Кока Кола Корпорейшън на Путин и го пита:

    – Господин Путин, дали не е възможно да си върнете старото знаме от времето на СССР, червеното, със сърпа и чука, но с едно малко надписче долу вляво: Always Coca Cola, готови сме да подпишем договор за 100 милиарда годишно.

    – Един момент само – отговаря Путин и звъни незабавно на Медведев – Абе Медведев, кога ни изтичаше договора с Aquafresh? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

    По темата – нищо против Бокова да стане генсек на ООН.

    Тракиец, не успявам да изчета обилната информация, която щедро поднасяш. Днес чукча читатель, не писатель, бягам да си дочета, че нали съм чевръста, за днес изкарах нормата на тръстиката 🙂

    • Hombre says:

     ММК, приятно ми е да те чета!
     П.П. По-добре червена, вместо зелена тиква! 🙂

 4. rusalka2013 says:

  И аз смятам, че България само ще спечели, ако представи кандидатурата на Ирина Бокова за ГС на ООН. Има огромни шансове да бъде избрана и не бива да изпускаме тази възможност. Ползите от това за страната ни са безспорни – баш Тепавичарят добре ги е изброил 🙂 Дай Боже, да проявим здрав разум и единство!

  • Hombre says:

   Така е, Русалке! Дълъг е списъкът на ползите за България, ако Ирина Бокова бъде избрана за генсек на ООН! То и името й е подходящо за поста – ирини от гръцки значи мир. Стига да престанем да следваме шопската сентенция: „Кога на Нане му е зле, на Вуте му е най-добре”.

 5. Йосарян says:

  “Единственият вариант, при който такива предмети могат да бъдат видени публично, е като задължително бъде посочен престъпният характер на режима чрез информационна табела.”
  А дали ще поставят табели и на всичко откраднато?

  • Hombre says:

   Капитане, откраднатото преди 10-ти е несравнимо по-малко от това, което бе “приватизирано” под масата след това!

 6. Pasi says:

  Страна чийто гражданин е генсек на ООН се счита за недосегаема за конфликти отвън. Това е така, защото Съвета за сигурност /Великите сили/ са избрали този човек и по неписано правило биха защитили и неговата родина. Важен момент е, че от една държава не може да има двама на висши позиции в ООН. Бокова е ген.директор на Юнеско, съвсем скоро избрана и неизтекъл мандат. В тези условия друг български гражданин е НЕИЗБИРАЕМ!!! Боклуците във властта могат да си правят всякакви сметки, но това са реалностите, които едно еврейче им разказа от телевизора съвсем публично! Така че еврокомисарката няма шанс. Ама никакъв. Просто защото Бокова е вече там. Но въпросните боклуци искат да се провали кандидатурата на Бокова. Това е положението, Минке!
  Ето защо: Долу тирана!

  • Hombre says:

   Паси, би ли ми разяснил тази твоя мисъл: „Важен момент е, че от една държава не може да има двама на висши позиции в ООН. Бокова е ген.директор на Юнеско, съвсем скоро избрана и неизтекъл мандат. В тези условия друг български гражданин е НЕИЗБИРАЕМ!!! ?
   Не виждам какъв е проблемът – ако Бокова бъде избрана за генсек, автоматически ще има друга кандидатура за директор/ка на UNESCO!
   П.П. Днес прочетох една статия, според която само тези, които са от кръга на Пеевски и Прокопиев и някои наивници, ще бъдат днес на протестния митинг пред НС.

   • Pasi says:

    Смисълът е ,че две български кандидатури са недопустими. Ако днес превителството номинира Кристалина Георгиева, то тя мигом става неизбираема кандидатура. Това е така, защото Бокова е избрана за ген.директор на Юнеско. Нейната кандидатура няма да е на държава и тя отпада от борбата за ген.сек. на ООН. Но тя си остава ген.директор на Юнеско. Бокова е българка, избрана на висок пост в ООН и с неизтекъл мандат. Поради тази причина нова номинация на България за ген.сек. на ООН, в лицето на Кристалина Георгиева става дефинитивно неизбираема. Това е така защото вече има българин на висок пост в ООН. Ако пък номинацията на България е Бокова, ако бъде избрана, рулетката за ген.директор на Юнеско се завърта за друга държава. Това е.

 7. Тракиец says:

  Че сме българи, българи сме, ама едните са по светлозелени :). Не мога да преценя, ползата за България и в частност за самия мен от евентуалното секретарстване на Ирина Бокова на ООН, но като българин я подкрепям. Проблемът е, че едни и същи от едно котило /ЦК на БКП/ се въртят в кръг вече 25 год, като са се разделили на Левски и ЦСКА и ни правят на будали. Сами знаете, че в ООН командват хамериканците и когото решат – него ще изберат. Официалната Руска поддръжка е обречена на неуспех, освен ако не е част от някаква, по-голяма игра, за която ние нема как да знаем, ама евентуално се досещаме. А иначе, добра тема, ама по нея съм независим, защото от мен хич нищо не зависи. Тя и Кри /Сталинка/ Георгиева е комисар по бедствията, ама първа ни обясни след наводненията да не разчитаме на помощ от братския Европейски народ! Така че, хич не ми пука! Ама ако ще трябва да гласувам давам два гласа за нея, само щото е българка!

  • Hombre says:

   Тракиец, ако почерпиш с домашно вино и еленски бут, ще ти разясня най-подробно каква ти е файдата от избора на Бокова за генсек!
   Напълно разбираемо е защо все едни и същи лица от „котилото” продължават все още да ни управляват. Направи справка в кои висши учебни заведения по света са учили и повече не си задавай излишни въпроси.
   През това време ти патки на село си пасъл… 🙂

 8. Тракиец says:

  Повече ме интересува следната тема:
  Трябва ли министър Танев да си тръгне заради скандала…?
  Защото тя засяга бъдещето на нашата нация в лицето на нашите деца и тяхното национално възпитание и достойнство!

  • Hombre says:

   Виждам, че вече сам си отговори на въпросите, които те вълнуват… 🙂

 9. Тракиец says:

  ЗНАЧЕНИЕ НА ИМЕТО ОРФЕЙ
  Не само името на Орфей е предадено в изкривен вид. Названието траки също е гърцизиран вариант на древнобалкански етноним. Става дума за дерзеите-дерзики, чието име се тълкува със стблг. дрьзъ-смел, храбър, дързък – това е значенито на траки – смели, храбри, дръзки.

  • Hombre says:

   В манускрипт, представляващ пророчеството на дерзиките е отбелязано, че новият генсек на ООН ще бъде жена от български произход с името Ирини…
   Новината идва от централата на Спароток, за най-новите археологически находки в Шоплука!

 10. Тракиец says:

 11. rusalka2013 says:

  Защо не мога да отворя линка, публикуван от Тракиеца?
  Бокова в ООН блокира нео-османизма за 6 години. Пести 10 милиарда от оръжие. Ердоган бесен, той дърпа конците…

 12. rusalka2013 says:

  Благодаря! Коментарът си заслужаваше да бъде прочетен! Ха дано да го прочетат и тези, от които зависи българското участие!

 13. Тракиец says:

 14. Тракиец says:

  КАЛИН ЯНАКИЕВ: ПУТИН ПОДКРЕПЯ ПРО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ДИКТАТОРИ, ТОЙ СЪЗДАДЕ РАДИКАЛНИТЕ ИСЛЯМИСТИ!
  Алооооу! Карлуково лудницата ли е? Моля да додете бързо, да си го приберете обратно!

  • Hombre says:

   Тракиец, от кога си започнал да четеш такива долнопробни клюки? Ако отидеш в Карлуково може да срещнеш далеч по-интелигентни пациенти от тоя…

 15. Тракиец says:

  Не съм Гошо и никога няма да бъда!

  • Hombre says:

   Ще ми го разкажеш ли с думи прости?

   • Тракиец says:

    Дунавската цивилизация, чиято наследници сме и ние, е по-стара от Шумерската, респективно Египетската, които до сега се считаха за най стари. Сравнителен анализ на рунически знаци и ероглифи открити в тези земи и много друго. Прочети и ще разбереш!

    • Hombre says:

     Много четива ми препоръча. Кое по-напред? 🙂

     • Тракиец says:

      Влиянието на траките, наречени в по-късни епохи българи, може да се проследи и в друга сфера. Съвсем наскоро Роберт Бовал направи сензационно изказване, което удиви както специалисти, така и обикновени хора:
      “В България ние се натъкнахме на най-интересните преисторически праисторически постройки, които сме видели в Европа до този момент. Те притежават специфични астрономически особености, които наподобяват на други от подобни праисторически места в Египет.
      Интересното и, че някои от българските места са датирани в период който е значително по-стар от тези на египетската цивилизация. Може да се окаже, че посоката на културното влияние е от земите на България към Египет, а не обратното. “ –
      “In Bulgaria we came across the most interesting prehistoric sites we have seen so far in Europe. They have specific astronomical features that resemble the features of similar sites in Egypt. Interestingly, some of these Bulgarian sites are dated back to an age that greatly precedes the age traditionally assigned to the Egyptian civilization. It may actually turn out that cultural influence ‘traveled’ from the Bulgarian lands to Egypt – that is, from Europe to Africa – and not the other way around.”
      Robert Bauval, bestselling author, The Orion Mystery, Keeper of Genesis, The Egypt Code
      http://sparotok.blogspot.bg/

     • Hombre says:

      Една птичка (Робърт Бовал или Павел Серафимов) пролет не прави!
      По-добре виж какво казва Светла!

 16. Тракиец says:

  Подгответе се за светлото бъдеще.
  The Origin of Job Interviews – this is how job interview started

 17. Тракиец says:
 18. Тракиец says:

  Един мъж бродел седмица из пустинята с последни сили стигнал до един оазис. Но до водата имало дракон! Стегнал се мъжът и тръгнал на битка за вода, след 3 дневно сражение драконът попитал човека:
  – Чакай! Защо се бием?
  – Ми, аз искам вода!
  – Ми пий бе! К’во се биеш?!

  • Hombre says:

   Тракиец, чудя се кога работиш? Да не би да си се пенсионирал като мен? 🙂

 19. Тракиец says:

 20. Pasi says:

  Тракиеца е баш българин! С Валя Балканска ме закова за фен.

 21. Светла Павлова says:

  Хмммм… Наистина, българи ли сме, или не сме?!
  СПОКОЙНО, „РОБСТВОТО“ ОСТАВА! НЕ, ЧЕ ДНЕС НЕ СТЕ РОБИ НА МУТРИТЕ…

 22. Светла Павлова says:

  “Какво им остава на тия хора, ако им вземете турското робство, какво? Взехте им поминъка, взехте им здравеопазването, взехте им Черноморието – мълчаха, траяха. Но сега искате да им вземете и робството – това вече е прекалено. Вие не разбирате ли, че като им вземете робството, ги лишавате от оправдание, че не са те виновни за своя хал.”
  Je suis робиня
  Такива ми ти работи – българи ли сме, не сме ли… Роби ли сме или да?!

  • Hombre says:

   Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество.” /Христо Ботев/

   • aman11be says:

    Та колко глави сега са готови да се отделят от плещите за тази кауза?

    • Hombre says:

     Амане, замязал си на бюргер! Не всички ще се крият под юргана до нечии топли женски кълки. Достатъчно е да засвири натовската тръба и да видиш колко патриоти ще се строят под бойните знамена на майка България!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s