С Путин не се страхувам

Следващите редове на това мое есе не са предназначени за хора с политически пристрастия, а само за такива, които притежават здрав разум и не са обзети от русофобия. Ако искате, може да ме наречете агент за влияние – за мен ще бъде голяма  чест. Все още никой не ми плаща за труда.

Чета в разни сайтове на политически анализатори, теоретици, критици, комици и кибици колко е лошо “възраждането на руската империя”. Връх на безумието е поставянето на Русия и САЩ на една плоскост. В най-добрия случай – и едните, и другите са маскари. Когато Горби ликвидира СССР, соцлагера и Варшавския договор, по-добър от него в целия свят нямаше. А когато Русия взе да се отърсва от отровната си плесен, отново се превърна се в Империя на злото.

Който и период да разгледате от формирането на Съединените щати, като държава (1776-1861), до наши дни, ще видите един непрекъснат стремеж от всички  нейни президенти, да осъществят териториална експанзия и геноцид спрямо автохтонното население – най-малкото да го изтласкат от земите му и да го принудят да живее в резервати на пуста и неплодородна  земя. Обърнете специално внимание на изминалия XX век. Десетки инвазии в чужди страни, политически убийства, сваляне на законно избрани държавни глави и назначаване на марионетни правителства… Списъкът е твърде дълъг за да изброя всичките „подвизи” на „най-демократичната страна” в света. Това е само видимата част на айсберга от „миротворческата” дейност на правителствата на САЩ и нейните специални органи, най-вече на ЦРУ. Там, където са отишли с демократична мисия, само разруха са оставили и поток от бежанци.

Прочетете статията „Безкрайните войни на Америка – полк. Уйлям Астор” Или поне само една извадка от нея: „САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ”. Мисля, че  коментар не е необходим…

И така, стигам до един от най-съществените пунктове в моето изложение. Видите ли – и двете страни (САЩ и Русия) са най-големите световни производители и износители на оръжие. Сама по себе си тази констатация е вярна, но задавате ли си въпроса защо? Само въпрос на бизнес ли е или на оцеляване? Не можеше ли изключително  високите разходи за въоржение да ги използват за повишаване жизнения стандарт на населението? Нима някой е очаквал, че Русия ще стои със скръстени ръце и няма да вземе ответни мерки за своята защита? При положение, че след края на Студената война НАТО прие нови страни-членки и продължава  да струпва оръжия на изток в непосредствена близост до границите на Русия. Ако някой си въобразява, че може да срази руската армия, както конкистадорите, притежаващи по-модерно оръжие за времето си, срещу местното туземно население, жестоко се е излъгал. Това не им е България, чийто продажни правителства унищожиха българската армия и военната ни промишленост (ВПК), с дял над 1 млрд. долара във БВП и т.н.

Погледнете само какво чучело за президент и главнокомандващ сме си избрали. Ами оня, дето все не мога да му запомня името, който за мен е пълно недоразумение, неадекватен за поста министър на отбраната… Саде тия двамата да бяха, с мед да ги мажеш, но за съжаление има още и още, които съвсем открито обслужват интересите на чужди държави. Да вземем за пример Външно министерство, в което ако не си свързан с кукловодите от някоя от западните държави, нямаш никакъв шанс да заемеш така жадувания пост.

Преди да кажете тежката си дума, направете справка колко войни е водил СССР, респективно Руската федерация, далеч от своите граници. Всичките до една са в отговор на реална заплаха от съседни страни, в защита на своята национална сигурност. Тогава  ще разберете коя държава е причината и коя следствието.

Има ли някой, който да не е разбрал, че в момента светът е на косъм от ТСВ?!

Е, аз свърших (за сега), в очакване на опоненти, а защо не и в моя подкрепа…

Нарочно избрах това провокативно заглавие, което всъщност не е мое умотворение, а заглавие на гръцка песен, в която се възхвалява Путин. Чуйте и вижте и самата песен:

Ха сравнете сега нас с гърците! Още не съм чул грък да агитира против Русия.

All rights reserved

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, Политика и социология and tagged , . Bookmark the permalink.

15 Responses to С Путин не се страхувам

 1. rusalka2013 says:

  Велика песен 🙂

 2. Homo faber says:

  Канцлерът Меркел, пък не се страхува от бурите и си пее “Обичам бурите” – любима ir песен! 😀

 3. aman11be says:

  Само не разбрах от какво не се страхуваш с Путин. 🙂

 4. Homo faber says:

  Не боим се – аз, ти, той… сме калени, защото:
  “Мъжеството и издържливостта са потребни на хората не само срещу оръжието на враговете, но и срещу всевъзможни други удари.” Плутарх
  Българите, какви ли не удари сме поели и поемаме, та една ТСВ ли ще ни уплаши? 🙂

  • Hombre says:

   Честито на всички! Само се питам как успява Виктор Орбан да не играе по свирката на хамериканците и мути Меркел?

 5. Pasi says:

  Император. Точка.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s