Автотест за хора, които не се страхуват от истината

Предлагам на вниманието на всички, които поне малко се интересуват от науката психология, въпреки, че някои не я признават за такава, една статия, която ме грабна със своята ясна и точна дефиниция на нашите добри и лоши страни като личности. Вместо  да ви занимавам с моите невчесани мисли в не особено интересни есета, по-добре прочетете сами статията по-долу:

18 признака отличаващи емоционално интелигентните хора

Препоръчвам на всички внимателно да прочетат и препрочетат констатациите на автора, който определено разбира от психология.

Аз се подложих на този тест и колкото и невероятно да ви прозвучи, в кривото огледало на моя образ дадох положителен отговор на всичките 18 въпроси!

Сега е ваш ред да проверите кой/коя сте всъщност вие… Само  бъдете честни пред себе си – това е едно от условията, за да сте сигурни, че психологическият ви портрет се доближава до истинския ви образ и самооценката ви е вярна.

Следващата песен я посвещавам на моята любима, единствена и неповторима съпруга, с която  догодина, ако е рекъл Господ, ще направим 50 години съвместен брачен живот – нашата Златна сватба!

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Автопортрет and tagged . Bookmark the permalink.

36 Responses to Автотест за хора, които не се страхуват от истината

 1. aman11be says:

  Днес ми се струва, че някой във вашето семейство има рожден ден. И този някой е по-добрата ти половина. Честит рожден ден на жена ти! С пожелания за здраве, много щастливи моменти в живота и много късмет, защото и на “Титаник” са били здрави, но повечето са нямали късмет!

 2. Homo faber says:

  Господин президент на Тепавицата, то и без тестове е ясно, кой човек е добър и кой е лош. Струва ми се, че и добрият понякога греши. И че лошият може да бъде малко добър, стига да не е хептен чугун, както казва дружето Паси. Та, в контекста на предаването с участието на господин Полковник Генерал, да те попитам: ти, научил ли си се да ставаш през нощта и да извършваш някаква работа? С този въпрос, може и теста да се допълни, като добра или лоша страна на личността.
  Айде, със здраве и повече обороти да има, за да се движи тепавицата! 🙂

  • Hombre says:

   Фабер, верно е това, което казваш, ама друго си е и тест да си направиш…
   Въпросът ти е много елементарен – научил съм се да ставам посред нощ не един път, а няколко пъти. Простатата не пропуска да ме алармира 😀 😛 🙂
   Мене са ме учили гърците бавно да бързам, така че – оборотите на Тепавицата ще ги поддържам ниски…
   П.П. Кака ти ме попита знам ли причината да не я сайдисаш… 🙂

   • Homo faber says:

    Първо, цветя и рози и да илядите с кака ми. Напред и нагоре … 🙂
    После, веднага… простатата, та простатата, като причина… 😉
    Помислих си, че ще те засърби професионално, все пак да открехнеш завесата и да разкажеш за ставането през нощта да вършиш друга работа… 🙂

    • Hombre says:

     Благодаря, Фабер!
     Немам си аз друга работа, та ще ставам посред нощ… 🙂 Ние пенсионерите сме си отработили полагащото ни се трудово ангажирано време. Сега вече сме лайф из лайф!

     • Homo faber says:

      Така е, ама нема бивш негър, както се казва, сега бавно, ама едно време… задачи, задачи. 🙂

     • Hombre says:

      До тука бех! Веке съм разпрегнал вола и съм легнал под орехова дебела сенкя.

    • Homo faber says:

     И още, спомена кака ми, що да не дода на госке, ама требе, песента казва… 🙂

 3. Pasi says:

  ЧРД на Буля “Хомовица”! Здраве и дълголетие, да радва околните и внучките и да натрива по-усърдно сол по главата на Омбрето, и едновременно с това да го радва и обича.
  По повод вчерашния спор, разгорял се по повод осигуряването на военната защита на България, между Аман и Омбрето, ще отбележа, че е вярно всичко което пишат и двамата. И за разрухата и за грабежа и за тъпата политика по този въпрос. Но все пак от някъде трябва да се започне, а народът не вижда именно стремеж към създаване на боеспособни въоръжени сили на база съществуващите възможности на страната. В училищата, където може би е най-лесно – НИЩО. На един военен, ако щете скаутски излет не ги извеждат. Да спят по палатки, да палят огньове да им разкаже някой даскал или друг за оцеляването сред природата. Племенницата ми разказа, че В Швеция училището /което в страната е частно и парите на общината следват ученика/ отказало подобна дейност, и родителите се самоорганизирали в комитет и сега ще водят децата по гори тилилейски именно с тази цел. Няма отказали се и всички готови да платят палатки спални чували, брадви триони фенери и подобен инвентар необходим за краткосрочно бивакуване.
  По-натък, работа на държавата, в по-зрялата възраст спокойно може да организира военно-подобни лагери с кратък курс на обучение, в т.ч. и стрелби и малко маршировка до столовата. Знаме,проверка,тръба. Всичко това възпитава и в нужния момент се ползва, както отбелязват и дамите- стреляли прекрасно. На първо време това. Постепенно и внимателно разширяване на военния бюджет, с цел разширяване на “запасния резерв” и неговата подготовка. Това че някой ще се отклонява, не е болка за умирачка. Могат да се създадат и стимули в тази посока, за сметка на държавата и/или работодателите на принципа на споделената отговорност към отбраната. Въобще решения има. И пример има. От аналогична на нашата дезорганизирана армия по времето на Елцин, която загуби войната в Чечня, днес след 15 години наблюдаваме съвсем друга опера при Путин. Нима в Русия не се краде? Ето защо нерешими задачи няма. Необходима е воля, разбиране и стратегия за постигане на целта – население, което да подкрепя и поддържа своята армия , а не да бяга и да се подиграва с немоща й. Това е обидно за всички българи. Това е последното, което казвам по темата, защото дълго се занимаваме с нея.

  • Hombre says:

   Благодаря за пожеланията, Паси! От името на булята и аз ти пожелавам здраве и дълголетие!
   Така като те гледам, ти си готов да станеш командир на чета девойки-средношколки и да ги обучаваш на техники по оцеляване… 🙂

  • aman11be says:

   Паси, съгласен съм с всичко написано от теб, но, както и ти си отбелязал, при Елцин руската армия беше на път да стане за посмешище – с корумпирани генерали, алкохолизирани офицери и “хич не ми дреме” войници. Докато при Путин картинката е друга. Само дето не си казал защо е така. Според мен основната причина това да е така е, че при Елцин на никого от държавното ръководство и политическите партии не им пукаше за армията. Не гледаха на нея като на нищо друго освен бездънна яма с пари за далавери. Затова и армията им стана такава. Путин за 15 години, откакто е на власт, започна да връща първо себеуважението на военнослужещите – за 15 години заплатите на кадровите военнослужещи са увеличени поне 8 пъти, не 8% или 8 рубли, а 8 пъти (и това го четох преди около 2 години, тъй че вече може да не е актуално), беше възстановено строителството на жилища за военните, беше възстановено изграждането на почивни бази за военните, най-важното бяха заделени достатъчно средства за научно-развойна и производствена дейност на институтите и предприятията на отбранителната промишленост, бяха отделени достатъчно средства за превъоръжаване на армията и затова сега много бяха изненадани от възможностите на руснаците в Сирия.
   За съжаление ние отдавна сме в ерата на Елцин и скоро няма изгледи да се измъкнем. А в тази ера на далавера, това, за което говорим няма как да се случи. То просто не се връзва с жизнената философия на тези, които трябва да вземат решенията. Ей за това основно приказвах вчера.

   • Hombre says:

    Така се прави, ако искаме армията да е част от народа! Rдоган сложи намордник на генералите и тепърва ще бере ядове…

    • aman11be says:

     Ердоган не знам, ама турчолята със сигурност. Ердоган, ако не беше сложил намордник на генералите, досега да беше само спомен след простотиите, които върши.
     А по отношение на армията – така се прави, ама тогава петролът беше 120 + долара и имаше пари за всичко това. Освен това тук кой да го направи? Данчо Ментата ли, Мента Стоянова ли, Миков Мастиката ли или Радан Гъзъ?

     • Hombre says:

      Имаха някога теоретически шанс да влязат в ЕИО-ЕС, ама сега вече – нъцкиии…

   • Homo faber says:

    Точно, така е! Щото “изгладнели хора”, се втурнаха да папат всьо и вся у нас. И трудно ще се откажат. Колкото и да го хулят Путин, картинката на изборите е ясна.
    Дали има у нас човек/човеци с друга жизнена философия? Няма, или може би има, но силиците /от всякакво естество/ му са мънинки !

 4. rusalka2013 says:

  Господин главен Тепавичарю, по случай рождения ден на вашата прелестна съпруга, бих искала да й изпратя огромен букет от рози с най-сърдечни пожелания за здраве, щастие и слънчево настроение.
  Нещо, обаче не ми се получава с картинките, така че бихте ли го направил вместо мен? 🙂

  • Hombre says:

   Русалке, да не би некой да е обрал розите в твоята градина…?
   Ето ти от мен един букет току що откъснати:

 5. Кисса says:

  Честит Рожден Ден на Госпожа Тепавичарска! Да се радва на добро здраве, сплотено семейство и на прекрасния си (както ми се струва) съпруг. Много ще ми е драго, един ден да се запознаем и лично!
  Колкото до емоционалната Ентелегентност, за ай-кю – то си нЕма да поФтарям, че веке се поФалих. Емоциите са като верижна реакция при мен. Надявам се да съм успявала да я контролирам и овладявам, по-често. За съжаление не е баш така, но все още съм на коня и преследвам миражите пред мен, с надеждата да не са само миражи.
  Бъдете себе си, па и без положителен отговор на 18 – десетте признака 🙂

  Поздрав за рожденничката:

  • Hombre says:

   Благодаря, Киса! Посланието ти е наистина много мило!
   Отдалеко си личи, че си ентелегентна и с високо ICQ!!!
   П.П. Нема какво да ти се струва – аз съм един прекрасен съпруг, баща и дядо! 😀

 6. Кисса says:

  Ах, пропусна скромен, ама МНООООООООГО скромен. Ех, какви прекрасни времена на ай сийк ю бяха…дали се ползва от нЕкой, не се знае. ПоЯвиха се скайпове, фейсбуци, туитъри, инстаграми, уотс ап-и и кви ли не още…

  Още един поздрав за рожденничката:

  • Hombre says:

   Кисса, и ти като Светла нищо не убягва от зоркия ви поглед и не пропускате да ме ухапете! 🙂 Правете го, ама с мярка, защото и аз мога да стана хаплив! 😛
   Днеска ти държиш палмата на първенството със стилната музика!

 7. Тракиец says:

  Честит рожден ден и от мен! С пожелание да е все така търпелива и обединител на семейството! Много здраве и късмет и всички лошотии от този момент зад гърба!
  Още веднъж благодаря на Паси и за днешната подкрепа по повод вчерашната полемика, а ето и моят отговор!
  Здравей приятелю Аман! Изобщо не ти се сърдя за каквото и да е, а още по-малко да се почувствам обиден. Благодаря за съображенията! Да, прав си в основната икономическа част и повечето от разсъжденията ти са верни. Приеми обаче, моля те и тезите на Омбре! Няма значение колко ще е трудно и колко ще струва, ако “Оценката на риска” предизвиква този акт. Остави на мира “политическия популизъм”. Поне в моето мнение няма популизъм, а трезва оценка на фона на геополитическите процеси около България. Целите са две:
  1. Възпитание на младото поколение /младежи и девойки/ в патриотичен дух, отговорност, колективизъм и воля за преодоляване на трудностите
  2. Подготовка за елементарно оцеляване /не е задължително да е само в условията на военни действия/ и боравене с леко стрелково оръжие за лична защита и евентуално в състава на отделение, взвод рота!
  Няма проблем паралелно / за длъжностите, които изискват продължително обучение и сериозен опит/ да съществуват и професионални войници. Другото, друже е въпрос на аритметика, планиране, бюджет и логистика.

  Специално за Светлето! Никъде и никога не съм твърдял, че целта е подготовка на “пушечно месо”. И аз съм родител! Целта е да имаме подготвени военнослужащи за минимизиране на загубите при евентуални “отбранителни операции”. Защитата на Отечеството е върховна ЧЕСТ и ДЪЛГ за всеки Български гражданин! Който не се счита за такъв, да се крие зад полите на майка си. Във военно време дезертьорите се разстрелват без съд и присъда, а да го пратиш на фронта без необходимата подготовка е безумие!!! Доктрината на БА е отбранителна и не предвижда настъпателни действия.

  • Hombre says:

   Благодаря, Тракиец! Предполагам, че пожеланията ти са отправени към буля Омбревица. Защото не ми стана съвсем ясно… 🙂
   От кога си станал толкова писмовен? 🙂

   • Тракиец says:

    Пожеланията са към жена все пак, видно от текста. Нали си даскал по български и литература 🙂
    Пиша винаги, когато мога, по теми, в които мога и искам нещо да кажа, ако ли не публикувам такива на по-умни от мен!

    • Hombre says:

     Тракиец, ще си развалиш оценката по български език и литература! Въпреки че никога не съм бил даскал… 🙂

  • aman11be says:

   Коя от тезите на Омбре да приема? Тази, че в сегашната международна обстановка е по-добре да разполагаме със силна и боеспособна армия, поддържаща висока БГ и в състояние да защити суверенитета на България ли? Естествено, че я приемам и се подписвам отдолу с двете ръце и двата крака. Да твърдя противното е все едно да кажа, че е по-добре да си стар, болен и беден, вместо млад, здрав и богат. Само че не можах да разбера какво казва Омбрето по въпроса като как да я имаме тази силна и боеспособна армия. Ей за това говоря през цялото време. Как??? В сегашна България, със сегашните управници и в сегашното икономическо състояние на страната. Защото армията може и да я убедиш да яде боб и картофи няколко години, ама ракети и танкове в плевника не можеш да правиш с теслата и рендето. Писал съм му на Омбрето за това под вчерашния материал.

 8. aman11be says:

  Брат ми, изкефих се преди малко, като видях, че дори ти сам си се харесал вчера и си се лайкнал. Машала! 🙂

  • Hombre says:

   Братче, аз пък на вашите коментариЙ се изкефих и затова ви удостоих с лайкче. 🙂

   • aman11be says:

    Мерси за което от името на участниците в диспута! Малей какви сложни лафове съм знаЯл…. 🙂

    • Hombre says:

     Така е, братко – с какъвто се събереш, такъв ставаш! Ако знаеш само колко още сложни лафове ще научиш покрай нас… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s