Страничката на Денчо Балев – Тракиеца

Драги тепавичари,

Поради огромния интерес, който предизвика актуалната тема за международния тероризъм, както и във връзка с експертното  мнение по нея на генерал Полковник Балев, предоставям на вашето внимание видеозапис на интервюто, което той даде по телевизия „СКАТ” в рубриката „Паралакс” на 23 т.м. Гледайте го и си водете записки:

Тероризмът в съвременния свят

Разбира се, има и други мнения, които се доближават до така изложеното и си заслужава също да бъдат чути. Едно от тях е на експерта по международна сигурност Димитър Гърдев, който казва: Халифатът прехвърля войната в Европа“.

Запознах се с г-н Гърдев в Кипър преди почти 15 години и имам  представа за неговия капацитет. Безспорно добър анализатор – един от малкото, които разбират от тероризъм и не говори празни приказки. Което не ни пречи да имаме и различия по някои въпроси. Още в началото на нашето запознанство му казах, че САЩ вече залязват като суперсила и той не се съгласи с мен. Оказва се, ако  съдим по това, което наблюдаваме в последно време в света, че аз съм бил по-прав…

Тероризмът е едно туморно обраувание, което се отстранява само със скалпел. Всички други мерки и теглилки са шмеинти-капели. Както правилно отбеляза Пасито – “Не всеки мюсюлманин е терорист, но всеки терорист е мюсюлманин”. Сиреч, ислямът трябва да се обяви като религия извън закона! Така, както е в Япония. Който не иска мира, заслужава секира.

Очаквам с интерес вашите коментари по всичко, което ви е  известно до този момент по събитията не само в Брюксел. Обещавам на особено активните в  дискусията да издействам автограф от Тракиеца. 😀

Ако пък не ви интересува какво става по света и у нас, предлагам ви да чуете  пацифистката песен “Хиляда гълъби”от моята любима певица Мирей Матио:

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

47 Responses to Страничката на Денчо Балев – Тракиеца

 1. Pasi says:

  ОбКом

  Вашингтонският ОбКом,
  все командва в наший дом.
  Стройте се до нас леваци,
  всички Сороски юнаци…

  Кинтите не ще скъпим,
  грантовете ще скроим.
  Дружно всички във атака!
  А България в батака!
  09.09.2015г.

 2. Тракиец says:

  Не зная защо още не е качено предаването. Журналистът правеше много тъпи коментари, отне много ефирно време и не можах да кажа всичко онова, което исках. Все пак, успях да наблегна на основното:
  1. Европа до момента неглижира проблема.
  2. Не всички мюсюлмани са терористи и не всички терористи са мюсюлмани.
  3. Българските служби за сигурност не са адекватни на оперативната обстановка и липсва ефективна координация по темата в Европа, света и у нас.
  4. Да не се правят само показни акции, а да си затворим портичката!

  • Hombre says:

   Тракиец, добре ми е известно, че ако те оставят да говориш по темата, без да те прекъсват, ще ти са необходими поне 6 часа. Нищо, тъкмо ще имаш повод отново да те поканят…
   Малко съм изненадан от твърдението ти в т.1! Как стигна до това заключение? Напротив, смятам, че на някои западняци вече им пари под опашките… Друг е въпросът, че пищят само когато те са жертвите. Прочети статията:
   RT: Брюксел и Домодедово – двойният стандарт на Европа спрямо тероризма

 3. Тракиец says:

  Да, прав си! Вече им пари! Ама какво ще кажеш за това, че години наред в този квартал с арабите в Брюксел /забравих му името/ не е стъпвал полицай и тези хора са били оставени на автопилот. А изказването на Ердоган, че единият от терористите е бил заловен в Турция за тероризъм и екстрадиран в Белгия, където бил освободен от белгийския съд поради липса на доказателства. Къде са били службите за сигурност и защо не е бил наблюдаван? Така са могли да разкрият цялата група. Не че нашите в момента го правят. За това трябва сътруднически апарат и подстави от средите на тази общност. Време е да се събудят еврогейските политици.

 4. Homo faber says:

  Мдаааа… Европата всичко осъзнава, всичко знае, чорбаджи Омбре. Не само по т.1, но и по всички точки на международното положение. Цялата работа е, че проблемите се решават, както й изнася на “старата госпожа Европа”, или както се казва в известната приказка – “Интереса клати, феса”! Е, като стане по-така положението се вдига врява и се прави показно, че се взимат мерки. Така е и ситуацията по двойния стандарт… интереса. 🙂
  Друго да те питам, ти като човек вълнуващ се от международното положение, приемайки трудностите на държавата, не би ли широко отворил портите на хасиендата си в Елин Пелинско, да помогнеш? Щото в предаването се каза, че требе добри условия да имат тези люде, дето бегат – така наречените мигранти, да не се чувстват пренебрегнати. Даже може и отделни храмове – малки джамийки в двора да им направиш, отделно за сунити и отделно за шиити. Тогава те ще се чувстват, както се казва на седмото небе, и нищо няма да им липсва и ще бъдат приобщени в новата си родина! 😉

  • Hombre says:

   Фабер, тука требе да се плесна по челото… Как не съм се сетил сам по-рано…? Идеята ти е прекрасна и възнамерявам да я осъществя в най-близко време. Няма никакъв проблем да осигуря легловата база и прехраната за милите имигранти. Имам само една молба към теб – за джамиите ще ми е необходим духовен водач. Какво ще кажеш да те назнача за имам при месечна заплата от 3000 евро?

   • Homo faber says:

    Духовният водач, трябва да си ти, Омбре! Та ти, за тези хора
    си, като бубайко осигуряваш условия, които както се каза, трябва да им е хубаво !
    П.П. стига с тези пари… като вестници са, който иска се навежда и си взима …..

    • Hombre says:

     Аз съм духовен водач на миряните от Източноправославната църква! За тебе оставям поклонниците на Мохамед!
     П.П. И умната, когато се навеждаш да си вземеш сапунчето в хамама…

     • Homo faber says:

      Нали знаеш, че аз снабдявам със сапуни… и ги пускам… Май ти требе да внимаваш, друже…

     • Hombre says:

      Аз се къпя във вана с кобилешко млеко… Немам нужда от твоя сапун!

 5. Тракиец says:

  Семейният живот така закалява мъжа, че той престава да се бои от задгробния.

 6. Тракиец says:

  А ето ви и една тема за размисъл и коментар!
  Шестте грандиозни илюзии на Матрицата, в която сме затворени

 7. Тракиец says:

 8. Остров МК 51 says:

  Браво, Тракиец! Най-накрая един експертен коментар по темата. Дано има кой да го чуе. Но за съжаление, каквито са журналистите и политиците, такава е и държавата. Жалко, че службите не ползват опита на професионалисти като теб. Има много шум в системата, а за тази работа трябва тишина и много компетентност.

 9. Pasi says:

  От “Оня списък” до днес изтече много вода. България няма сили и потенциал да се справя със заплахи. НУЛА!!! Ако от днес целият елит рязко осъзнае допуснатите грешки от 89г. насам, за възстановяване на равнището на разузнаването на България ще ни трябват поне нови 20-30 години с цел ефективно внедряване на агентура там където ни трябва. А агентура трябва и в България и при партньорите и извън тях… Няма да сме живи да дочакаме, както дочакахме разгрома. Дано не дочакаме и неговите последици. Терор не се бори с показни акции, а с агентура сред потенциалните клетки. Видяхме Брюксел, да мислим за Пазарджик!!!

  • Hombre says:

   Така е, Паси! Напълно съм съгласен с твоето мнение. След “оня списък” и Комисията по досиетата, трябва някой да е луд за да се навие да сътрудничи на българските тайни служби! Някои смятаха, че това, което се случва в Пазарджик не застрашава националната ни сигурност и е бутафорен съдебен процес срещу ислямистите. Да, ама Не!

 10. Pasi says:

  Бутафорни у нас са само правоналагащите и охранителни органи на държавата под ръководството на мутри-марионетки на козарника.

  • Hombre says:

   Някои хора смятаха, че подобен съдебен процес не води до нищо добро за държавата ни…

 11. Тракиец says:

  Благодаря островитянино, ама не знам защо още не е качена в страницата на СКАТ. Да не съм ги смутил. Все пак са в управлението с ГЕРБ, а аз критикувам.
  Даниел Митов: Толерантността създаде гетата в Европа

  • Hombre says:

   Тракиец, май вече нямаш желание да ни каниш на гости с островитянина, откакто ти изцапахме къщата в Чипрровци… 🙂

   • Тракиец says:

    Оооооооо! Няма проблем! Каня ви, но преди това щяхме да ходим някъде в Елинпелинско!

  • Hombre says:

   Вчера ми цитираш Кристалинка, днес Митофф! Ти да не си станал Троянски кон???

 12. Тракиец says:

  Африканско племе канибали приема бежанци от всички страни.

  • Hombre says:

   Това момче Джамбазки все повече ми харесва. Смятам, че все още не е покварен от властта.

 13. rusalka2013 says:

  Дай, Боже повече такива като Джамбазки!

  • Hombre says:

   Русалкие, вярвам, че все още има достойни българи в тая държава…

 14. Pasi says:

  НСО вече няма да охранява и вози министрите
  Представям си чичко Тревичко с мацките във ведомствения танк, а онуй нещо в метрото сред народната любов…

  • Hombre says:

   Тракиец, какво стана с интервюто ти? Изглежда яко са те цензурирали… 🙂

   • Тракиец says:

    Снощи говорих с журналиста. Каза че не успял да го качи, но днес щял да го сложи. Няма цензура, но подозирам, че се срамува от тъпите въпроси и коментари които направи.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s