9 май – Денят на победата

На 9 май 1945 година, с капитулацията на фашистка Германия, завършва Втората световна война. В нея освен СССР участват още 60 държави като пряко е засегнато 80% от населението на земята. Военните действия се водят на териториите на 40 държави. Загиват около 57 милиона души. Жертвите  сред цивилното  население са много повече, отколкото пряко участващите във военните действия. Разрушени са стотици градове и села, унищожена е инфраструктурата на цели райони, а останалите живи хора  са лишени от средства за препитание…

Поклон пред великия подвиг на милионите именни и безименни герои, жертвали живота си за спасяването на света от кафявата чума! Вечна им памет!

Ако Втората световна война не беше спечелена от съюзническите армии с решаващото участие на Червената армия, сега нямаше да честваме и Ден на Европа. Нека никой не забравя това! Паметниците на руския солдат в България трябва да останат непокътнати! Обкичени с цветя и венци в знак на признателност! Русофобите да заминават при белите мечки в Аляска – там ще ги посрещнат с хляб и сол…

Честит  9-ти май – Ден на победата над фашистка Германия!

И днес още, 71 години след края на ВСВ, САЩ  и техните съюзници от НАТО (не разбирам какво дири една бедна и  малка България в този военнополитически съюз), опасността от нова световна война не е отминала. Нещо повече – налице са симптоми студената война да прерасне в гореща. Не е трудно да се досетите, след като Варшавският договор като противостоящ военен блок отдавна  е разпуснат и не съществува вече! И въпреки всичко, западните политици и генералите от НАТО не спират да твърдят, че Русия е агресор, а те са страж на мира. Сещате се за оная приказка – „Крадецът вика дръжте крадеца!”.

Може ли някой да ми каже (ако не е с промит мозък) каква е целта на дислоцирането на войски от страни-членки на алианса в непосредствена близост до границите на РФ? Поне Германия не  си ли е извадила поуки от миналата война та пак иска да с включи във военна авантюра срещу Русия? Ами военните самолети и кораби на САЩ на хиляди километри от тяхното въздушно и  морско пространство…? И  след като се мотаят в  краката на Баба Меца, какво очакват от нея – да стои мирно без да предприема ответни мерки? Засега само показва ноктите на лапите си, но дава ясен знак, че ако се  наложи, ще ги използва без всякакво колебание.

Като говорим за промити мозъци не е лошо да се прочете и тази статия: “Washington Post: Американците приписват на себе си победата над фашизма

Може някои да ме смятат за заклет русофил, но  дори и така да е, няма да се разсърдя. За мен по-важното е да посоча кой е истинският войнолюбец и да не се  подаваме на пропагандната шумотевица на западните медии.

Преди да е станало твърде късно, да си припомним какво е казал  Юлиус Фучик: „Хора, бдете!”

Нека гледат днес всички наблюдатели на военния парад на Червения площад, особено военните аташета от натовските страни и да предадат на своите ръководства какъв „колос на глинени крака” е Русия и колко “немощна” е руската армия!

Поздравявам ви с една песен, която е мобилизирала народите на СССР във войната срещу кафявата чума:

All rights reserved

 

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in По света, Празници, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

28 Responses to 9 май – Денят на победата

 1. Homo faber says:

  Денят ня победата, 9 май 1945 г., не се забравя!
  Каквото и да се случи, този ден ще се помни и празнува, докато свят светува!
  Никой не е забравен и нищо не е забравено!
  Това е радост със сълзи на очи…

 2. Pasi says:

  Слава на Росия! Слава на Безсмъртния полк! Слава на загиналите в борбата против кафявата чума на фашизма! Честит Ден на Победата!

 3. Тракиец says:

 4. Тракиец says:

 5. Тракиец says:

 6. Тракиец says:

 7. Pasi says:

  Пусть враги запомнят это:
  Не грозим, а говорим.
  Мы прошли с тобой полсвета.
  Если надо — повторим.
  /заемка от форум/

 8. Pasi says:

  По данни на Первы канал, от 15 часа до 15,30 часа, през Червения площад се преминали 400 000 портрета на Безсмъртния полк, реката от портрети по Тверская продължава… Всеки портрет е човешка съдба в една касапница. Срещнах някъде споделено пророчество на леля Ванга: “Когато мъртвите заедно със живите преминат по Червения площад, Росия ще се възроди…” Пророчеството се сбъдва пред очите на целия свят!

 9. Pasi says:

  Нощните вълци направиха тур из Берлин от Трептов до Бранденбургската врата и обратно!
  Nachtwölfe in Berlin: “Wo wir sind, ist Russland”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s