Покана за брейнсторминг

Преди да продължа по-нататък с разсъжденията си по темата, нека първо да изясним смисъла на понятието „брейнсторминг”, в превод „мозъчна атака”. Добра дефиниция може да  намерите в Уикито, като кликнете върху  думата brainstorming”.

По идея на един запален почитател на Тепавицата, предлагам на вниманието на уважаемата аудитория следната тема: „Как да се справим с едрата и дребна престъпност, корупцията по високите етажи на властта и стигнем до бюрократите, които не изпускат кокала, не на последно  място и служителите на КАТ. Да видим и какви са зависимостите на България от чужди държави по вина на родните ни политици”.

Разработил съм един списък с мероприятия, по който бих искал да чуя вашето мнение, а също така да направите и вие самите конструктивни предложения в тази насока:

 1. Излизане на България от ЕС и НАТО  и обявяване пълен неутралитет спрямо всички страни по света. Водещо начало да бъдат икономическите ни интереси, без всякакво обвързване на политическа или военна основа;
 2. Обявяване извън закона на всички партии на етническа и религиозна основа;
 3. Нов изборен кодекс, в който да бъде заличено правото на гласуване на онези граждани, които се ползват от статут на „двойно гражданство”;
 4. Драстично намаляване на държавните субсидии за политическите партии. Привеждане в публична известност на всички големи спонсори на партиите;
 5. Промяна в НПК, предвиждащ сурови присъди от 10 години до доживотен затвор за всеки корумпиран служител в системата;
 6. Ежегодна декларация за имущественото състояние на лицата заемащи  високи държавни постове, както и на техните роднини, включително на техните авоари в банковите сметки. Доказване произхода на всеки един лев. При констатиране на измами – солени глоби или затвор;
 7. Реформа на органите на МВР за борба срещу ОПГ –  по-стриктен контрол и отчет на тяхната дейност;
 8. Истински реформи в Съдебната система и подмяна на персонала с нови лица;
 9. Забрана на всякакъв род граждански протести, стачки и други нерегламентирани от закона масови прояви. Принципът е ясен – твоите  права свършват там, където започват моите. Искаш  да закараш болен човек в болница, но поради блокиране на пътищата, не можеш да стигнеш до лечебното заведение. Баста!
 10. Строги санкции срещу всички, които  нарушават обществения ред и рушат държавно, общинско или лично имущество. Да се прекратят безобразията, свързани с оскверняването на паметници и налудничавите претенции на една шепа протестъри за демонтирането на някои от тях, като този на СА в София;
 11. Анализ на данните за криминалния контингент и набелязване допълнителни мерки за бързо приключване на т.н. „висящи дела”, както и за ефективното изтърпяване на наказанията на лицата с влязла в сила присъда. За рецидивистите – двойно по-тежка присъда!
 12. Създаване на комисия в НС, която да  разследва дейността на всички НПО в България, които са спонсорирани от САЩ и западни фондации, нанасящи вреда на националната ни сигурност;
 13. Извеждане като приоритет на правителствената политика „Демографската криза” и набелязване спешни мерки за нейното преодоляване;
 14. Разработване на стратегия за справяне с циганския проблем във всичките му аспекти: образование, битова престъпност, незаконно строителство, неплащане на дължими суми за консумирана вода и ток,  раждане на деца от малолетни и т.н.т.

Предварително знам какво ще ми кажат някои от вас – хубави идеи, но утопични!Ако повечето от тях не могат да бъдат осъществени, не можем ли поне да си помечтаем…?

Очаквам и вашите идеи и предложения как да направим България по-добро кътче за живеене. Salus populi summa lex. (Благото на народа е най-висш закон).

Чудя се коя песен да ви  пусна. Какво ще кажете за тая:

All rights reserved

 

Advertisements

About Hombre

Nothing especially to excite your soul and heart...
Gallery | This entry was posted in Политика и социология, У нас and tagged , . Bookmark the permalink.

53 Responses to Покана за брейнсторминг

 1. Pasi says:

  Всички посочени точки, освен една-две, ги има в програмите на политическите партии. И нито една не се случва, защото тези една-две са препъни-камъка! Революция си требе… и премахване на препъни-камъните чрез Народен съд.

  • Hombre says:

   Драги Паси, спорно е доколко предложените от мен точки ги има в политическите платформи на партиите. Освен т.6, но новото при мен е, че предлагам налагане на сурови санкции при доказване на измама или неверни сведения в клетвената декларация. Що се касае до т.1 (ЕС и НАТО), дори и БСП одобрява членуването ни в тези организации.
   Не се съмнявам в твоите добри подбуди да призоваваш към революция, но не смятам, че това е единственият път. Щом като един Слави Трифонов успя да събере необходимия брой гласове за провеждане на референдум, защо да не могат и други да предизвикат плебисцит по най-важните проблеми на страната ни и по конституционен път да свалят властта на олигарсите?

 2. Тракиец says:

  Yes!!!!!!! Но това е платформата на новооснованата партия ТКЗС /ако си спомняте/? С предЦедател Язе /че кой друг/!? 🙂
  Тук обаче не виждам нуждата от “мозъчна атака”, защото като цяло, почти изцяло си изчерпал темата и очертал опорните точки. Прав е Пасито, че влизат като предизборни обещания в почти всяка предизборна програма на всяка една партия.
  Проблемът е, не какво трябва да се направи, а кой и как!? Ясно е, че с тази политика на пробутване на поредните марионетки с обещание за “светло бъдеще”, кукловодите ни държат в плен на изградената от самите тях “матрица”, а обикновеният народец се продава за едно кебапче с бира.
  Има две решения на проблема: еволюционно и революционно.
  Лично Язе неам време да чекам първото! Оти съм на 56 годин. А за второто е нужна /както е известно от дебелите книги, дето сите сме учили /революционна ситуация/, низините не искат, върховете не могат/ и дупце!!!!! Революция се прави со паре и со дупе.
  Пари нема, действай! 🙂

  • Hombre says:

   Тракиец, извинявам се, ако без да искам съм откраднал твоите идеи, залегнали в програмата на партия ТКЗС! Нема да се караме кой е авторът, важното е да стане работАта… Казвавш, че съм развил всяка една от точките, ама не е точно така. Нужно е детайлизиране на всяка една цел и работен колектив от поне 100 души от различни специалности, задължително условие да бъдат патриоти! Само тогава може да се получи истински план за действие.
   Лошата новина е, че аз немам нито паре, нито дупце. Иначе отдавна да съм станал народен трибун.

   • Homo faber says:

    А аааааа, паре има, но за вили, яхти, лимузини, гаджета дългокраки и други свраки. … 🙂
    За обществени потребности парите ги пускат мангизлиите, през големата вода. Но не и за РЕВолюция…

    • Hombre says:

     Не си спомням някой да е станал милионер с честен труд. «Зад всяко голямо богатство има голямо престъпление» – крилата фраза на Оноре дьо Балзак.

     Оттук следва да бъде извършена и експроприация на имуществото на всички онези, които не могат да докажат произхода на своите доходи.

   • Тракиец says:

    Не, друже! Не си я откраднал! Нали си главен секретар на партията! 🙂

 3. Homo faber says:

  Първо, за Слави Трифонов. Неговата работа, не е станала, както се казва в един кандидат-студентски бисер – “Левски е тръгнал да възбужда народа, гол и бос”. Слави Трифонов, нито е гол и бос, па и гол да тръгне да възбужда народа, пак няма как да събере необходимите гласове. Тук е играла, колкото и да е тривиално да повтаряме… нейно величество, знаем я, и нейните почитатели, събиращи я в трезори. Които и са го развели гусина Трифонов, като знаме. И други могат, ама си требе пак от онова нещо, дето шуми, както казва Алеко Константинов. Онова врем на “ура-“ура отмина безвъзвратно… А за т. 12, нема как да си развалят достлука, така наречените управляващи, които и да са. И кранчето/тата ще секнат, па и главите требе да си резнат.
  Иначе е прав, нашият, тепавичарския поет, ако не всичките, 95 – 99 % г от нещата по-горе са написани на партийните пергаменти, обещаващи рай и светло бъдеще.

  • Hombre says:

   Фабер, и ти си прав, и Паси е прав и Тракиец е прав! Само дето каруцата ни е все още в блатото и не помръдва… Не смятам, че нашият народ е толкова продажен и само от шумящи хартийки се възбужда. Но няма да бъдеш далеч от истината ако само роми упражняват правото си на гласуване.
   Виждам, че тая сутрин рано си изпил чайчето си. 🙂

   • Homo faber says:

    Омбре, написах ти, че сутрин млеко пия.
    Май изживяваш второ щастливо детство! Нарича се Алцхаймер! 🙂

    • Hombre says:

     Англичаните пият чай с млеко. Пробвай и ще ти хареса.

     • Homo faber says:

      Да си го маат, чая с млеко ингилишите …
      Ти, за Алцхаймер си го пробвал?

     • Hombre says:

      Аз като дете не съм пил млеко (щото беше дефицитно) та сега ли ще суча? Аз да не съм бозайник като тебе?! В интерес на истината, имаше едно хамериканско млеко на прах и не беше никак лошо на вкус…

 4. Homo faber says:

  Омбре, не става дума, че само от шумящите хартийки, народа се възбужда. Организацията на възбуждането, без тех е много трудна, в наше време, ако искаш да имаш резултат …

  • Hombre says:

   Братко Аман, факт е, че и в миналото народът е отделял от залъка си за народното дело в борбата срещу душманина… Ако трябва да използвам лексикона на Фабер, требе и вие чорбаджиите да бръкнете в потурите си и да извадите некоя златна пара. Няма по-благородна инвестиция от тази за бъдещето на нашите деца и внуци.

   • Homo faber says:

    Бе да те питам, вехти чорбаджи – вехти, щото има една вада, дека тече вода и една измазана с кал барачка? 🙂
    Това, брейнсторминга разбирам, че го употребяваш, за да се направиш по-така, коскоджамити или алафранга, мъж! Ама нали си сторонник за българското, можеше да го напишеш, като мозъчна атака. Щото е по-правилно, както аз казвам на новата наша дума тинейджър… тенджера!!! 😀

    • Hombre says:

     Фабер, има едно правило по света – Ако баща ти те е кръстил Иван, не се опитвай да се прекръстиш на Джон, както и обратното – от Джон да станеш Айвън. Стремял съм се да се придържам към оригинала.

   • Homo faber says:

    Бре, щом е чорбаджия, дружето Аман, ти вехти чорбаджи Омбре … земи се отрий о него. И златиците и при тебе ще додат и ти ще се бръкнеш за делото … 🙂

   • aman11be says:

    Прозрения. Свръхфеноменът Слава Севрюкова
    И, за да не се мъчите напразно, един цитат от въпросния материал:

    “…Третият, документиран от летописеца вече върховен етап на разтърсваща покруса, е от реакцията на овчаря, доброволно дал шилета, да се нахранят и подкрепят прегладнелите омаломощени четници.

    При вида на настъпващата потеря (цитирам отново Н. Обретенов – б. а.) „се изправи пред Ботьова овчаря, от когото бяха взети агнетата. Подпрян на тоягата си, с един дивашки тон захвана да вика: „Хайде, платете ми шилетата, защото потерята наближава!“

    Ботьов си повдигна главата и просълзен, с болка в душата каза: „И аз съм дошъл народ да освобождавам!“…”
    Толкова за фактите….

    Брат ми, както вече добре знаеш, едно от качествата на българската душа, което най-много уважавам е това винаги да се наднича в чинията на съседа… 🙂

    • Hombre says:

     И при капитализЪма сиренето е с пари, Аман!

     • aman11be says:

      Не думай! 🙂

     • Hombre says:

      Е, вече съм го казал – казана дума, хвърлен камък!
      Бай дъ… ти сериозно ли ме заподозря в завист и надничане в твоята чиния???

    • Тракиец says:

     Ясно е, че БЦРК в Букурещ са гонили ефекта, а не успеха. Малко са им били жертвите от Априлското въстание, а са изпратили и 200 души за да ги избият като кучета. Намерили един ентусиаст, който за да изкупи вината си за дадени назаем и невърнати 3000 златни лири, се е хвърлил в дълбокото с главата надолу, без да знае дори да плува. Що за садизъм е да изпратиш 200 души на сигурна смърт, знаейки за неуспеха на въстанието и зверствата на турците, во главe с един военно неграмотен и неуравновесен романтик.
     Прекланям се пред патриотизма и поетичният му гений, но това за мен не е героизъм. Да, от гледна точка на крайния очакван, но твърде съмнителен ефект /за БРЦК/, действията имат смисъл, но героизмът е тогава, когато знаеш какво, защо правиш и се жертваш съзнателно. Хилядите невинни не са били информирани, а подмамени и излъгани. Подтикнал ги е някой друг, криейки се в дома си в Букурещ. Дали са били съгласни !? Как мислите?
     Прави са били воеводите П. Хитов и Ф.Тотю. Мъдри и патили!
     Другото е наивност и идиотизъм.

     • Hombre says:

      Тракиец, аз ще се въздържа да бъда съдник на Ботев. Твърде малък и незначителен съм в сравнение с него…

     • Тракиец says:

      Не съдя Ботев, а страхливците от БРЦК. Ботев е жертва, както всички останали. Не може да изпращаш гениален поет на сигурна смърт, вместо да се използва за това за което е най-добър. Отказът на старите воеводи е трябвало да ги отрезви.

     • Hombre says:

      Аз говоря за себе си, а не за теб, Тракиец.
      Много е лесно да съдиш някого за действия преди 100 години…

 5. Тракиец says:

  Слава Севрюкова и Вангелия Гущерова /Ванга/ са казали, че българинът ще се събуди, когато голяма територия от страната на България, тихомълком се анексира от една чужда, съседна държава. ЕС ще гледа безмълвно и няма да се намеси. Тогава народът ще се надигне и ще потърси сметка на управляващите през целия преход, а България ще тръгне напред и нагоре.
  Мисля, че сме много близо до тази революционна ситуация. Вижте какво става в Кърджалийско и Хасковско, а продажниците си мълчат и се тупат с Ердоган по гърбовете!

  • Hombre says:

   Добре, че има един българин като отец Саръев по ония места, та още не са сложили всички фесове и бурки…

 6. Тракиец says:

  Слави Трифонов и Корнелия Нинова, са типичният пример за новите марионетки на старите кукловоди. Време е да се каже кои са те и за какво се борят! Забелязвате ли, че в обществото има пълно табу по този въпрос. Нарочиха един Любен Гоцев и измисленият кръг Монтерей, но истината е по- дълбока, а никой няма смелоста да я каже.
  Единствено Татяна Дончева каза веднъж А, но не посмя да продължи. /репликата и за първите два реда на конгресите на БСП и десетте фамилии които управляват България/.

  • Hombre says:

   Тракиец, може и да си прав, но нека дадем на Корнелия Нинова кредит на доверие от 100 дни, пък после да я съдим! Съгласен ли си?

   • Тракиец says:

    Съгласен съм! И аз я харесвам, ама вече първо се ослушвам, а после окам!

 7. Pasi says:

  Доколкото виждам има единодушие по два въпроса: Революция и Народен съд. СегИ чЕкаме само ситуация по Ленински…
  А тя е около нас – 200 хил. души преживяват с 200 и под 200 лв. месечно; още 60 хиляди преживяват със социална пенсия от 150лв. На последно място сме в клуба на богатите- ЕС; Могат и още статистики да се турнат като мотив, но има и по-важни.
  Например, най-близко сме до най-агресивния и най-въоръжения член на НАТО. Той поддържа официална пета колона сред нашия милет. Насажда и финансира религиозно ислямско, вместо светско образование!!! Какво е това?
  Отделно петата колона води люта битка за гласуване в съседната държава, под контрола на имами и дервиши, в местните джамии и полицейски управления!!!
  Напън на талибани, умерени, муджахидини и каква ли не, предимно млада кръв от юг, готова да претопи не само българската но и европейските нации. Пример – Лондон!!!
  На народа отдавна му е писнало, което личи от подкрепата на Динко от Ямбол и други герои от т.н. “нерегламентирани задържания”; Масово народът се противопоставя на регистрацията на ДОСТ!!!
  По-добра ситуация,здраве му кажи. Друго ни липсва… Например “… духът на Караджата!!!”

  • Hombre says:

   Паси, споделям твоята логика и чувства!
   П.П. Имай предвид, че между приятели не е задължително винаги да съвпадат мненията им.

  • Тракиец says:

   Не, друже! Духът го има, ситуацията я има, нужна е обаче искрата, която да подпали барутя!

 8. Homo faber says:

  “И кво ги правиш толкова паре?”

 9. Тракиец says:

  Обърнете внимание на тази статийка. Тя дава представа за реалното статукво!
  ИЗОБЩО, Е**** СИ МАЙКАТА

  • Hombre says:

   По-скоро – майката си е е*****!
   Чак сега прочетох кой е автор на статията. Не безизвестната Нервна акула. Това обяснява всичко, без да оправдавам Станишев и сие…

  • Hombre says:

   Преди да съм прочел кво пише в статията, знам един сигурен начин – всички държави да си поискат вересиите, отппуснати на САЩ…

 10. Тракиец says:

  А ето и едно много интересно мнение!
  Превратът! Милионерите отвлякоха БСП!

 11. Pasi says:

  А бе, тепавичарино… Де са ти дамичките-тепавичарки? Вчера сподели, че и сън не те хваща щото ги нема… Меко казано… Нещо да не са сърдити?

  • Hombre says:

   Паси, още от баба ми знам, че жена, която ти се сърди, означава, че много те обича… 🙂
   Все още не съм загубил надеждата, че някои от дамичките-тепавичарки ще се пресърдят. А може просто да са много заети и да не разполагат с време за празни приказки в Тепавицата…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s